Nuanțele pereților sunt din zona griurilor, care se asortează frumos cu orice altă nuanță, dar oferă și o imagine urbană locuinței. De asemenea, griurile se întrețin ușor, mai ales că într-un spațiu mic suprafața pereților se murdărește mult mai repede. Canapeaua aleasă a fost una de dimensiuni mai mici pentru a încăpea în spațiu disponibil.

In Design Interior, Garsoniere

Garsonieră de 40 mp colorat amenajată

Când ai un spațiu mic trebuie să știi exact care sunt prioritățile tale pentru că oricât de creativ ar fi un designer, limitările unei locuințe mici sunt evidente, iar funcțiunile trebuie reconsiderate. Mai pe scurt, nu poți avea totul într-o garsonieră, dar poți avea un ambient care să fie coerent și să te reprezinte cu compromisurile de rigoare la capitolul depozitare. Am ales să-ți prezint azi o locuință de 40 metri pătrați (cu tot cu balcon), unde proprietara și-ar fi dorit un dressing separat, de asemenea loc de pat și canapea în garsonieră. A apelat la designerițele de la United Decor, care însă au avertizat-o pe proprietară că nu are spațiul necesar pentru dressing. Ceea ce puteau face era să-i acomodeze un pat și o canapea, urmând ca hainele ei să stea pe balconul închis, dar pe suporturi de umerașe pe roți (standere). Proprietara a spus că-i plac formele curbe și culoarea roz, dar și în acest caz designerițele i-au spus că rozul nu poate fi peste tot, ci ca accent, iar eliminarea cu totul a formelor drepte nu e posibilă, atâta timp cât locuința este mică și fiecare centimetru pătrat trebuie exploatat. Rezultatul însă este inedit sub aspectul combinațiilor, așa că merită să vezi soluțiile aplicate aici.

La intrarea în garsonieră spațiul dintre micul hol de intrare și cameră nu este separat cu ușă, în schimb o arcadă lasă lumina naturală dinspre ferestre să pătrundă către ușa de acces a locuinței. Faptul că pe o latură întreagă a garsonierei sunt ferestre a pus mari probleme designerilor pentru acomodarea pieselor de mobilier înalte pentru a nu obtura din lumina naturală.

La intrarea în garsonieră, spațiul dintre micul hol de intrare și cameră nu este separat cu ușă, în schimb o arcadă lasă lumina naturală dinspre ferestre să pătrundă către ușa de acces a locuinței. Faptul că pe o latură întreagă a garsonierei sunt ferestre a pus mari probleme designerilor pentru acomodarea pieselor de mobilier înalte. Pentru a nu obtura din lumina naturală, aceste piese înalte nici nu există în zona ferestrelor (excepție ansamblul de dulapuri din buătărie vizavi de ferestre).

Proprietara și-a dorit ca în garsonieră să aibă și canapea și loc de pat. Compromisul însă a fost făcut în privina dulapurilor, care nu au mai încăput. Pusă în fața unei alegeri, proprietara a spus că preferă să se odihnească bine și să renunțe la un spațiu de dulap. În locul unui dulap a ales să aibă standere pe balcon, iar extra spații de depozitare în lada patului realizat pe comandă.

Proprietara și-a dorit ca în garsonieră să aibă și canapea și loc de pat. Compromisul însă a fost făcut în privina dulapurilor, care nu au mai încăput. Pusă în fața unei alegeri, proprietara a spus că preferă să se odihnească bine și să renunțe la un spațiu de dulap. În locul unui dulap a ales să aibă suporturi de umerațe pe roți (standere) pe balcon, iar extra spații de depozitare în lada patului realizat pe comandă.

Ca să aibă impresia de cât mai mult roz, designerițele au prevăzut ca plafonul din dormitor să fie roz, dar în rest au ales o schmeă cromatică inspirată din anii 80 (pop) cu albastru, galben și imprimeuri grafice în al și negru. Tăblia patului este înaltă pentru a imprima mai mult confort.

Ca să aibă impresia de cât mai mult roz, designerițele au prevăzut ca plafonul din dormitor să fie roz, dar în rest au ales o schmeă cromatică inspirată din anii 80 (pop) cu albastru, galben și imprimeuri grafice în al și negru. Tăblia patului este înaltă pentru a imprima mai mult confort.

Pentru intimitate designerițele au prevăzut perdele vaporoase care pot fi trase în jurul patului, acesta având o structură metalică realizată pe comandă.

Pentru intimitate designerițele au prevăzut perdele vaporoase care pot fi trase în jurul patului, acesta având o structură metalică realizată pe comandă. Separarea dintre pat și canapea este realizată cu un perete parțial din gips-carton și apoi cu tâmplărie metalică realizată pe comandă, după proiectul designerițelor.

Nuanțele pereților sunt din zona griurilor, care se asortează frumos cu orice altă nuanță, dar oferă și o imagine urbană locuinței. De asemenea, griurile se întrețin ușor, mai ales că într-un spațiu mic suprafața pereților se murdărește mult mai repede. Canapeaua aleasă a fost una de dimensiuni mai mici pentru a încăpea în spațiu disponibil.

Nuanțele pereților sunt din zona griurilor, care se asortează frumos cu orice altă nuanță, dar oferă și o imagine urbană locuinței. De asemenea, griurile se întrețin ușor, mai ales că într-un spațiu mic suprafața pereților se murdărește mult mai repede. Canapeaua aleasă a fost una extensibilă de dimensiuni bine calculate pentru a încăpea în spațiu disponibil. Inserția de roz îm living este pe o suprafață mică, respectiv prin comodă și tabloul de aici, care poate fi schimbate atunci când proprietara s-ar plictisi de această culoare. De asemenea, în locul unei măsuțe de living, a fost aleasă o piesă cu rol de depozitare, dar de dimensiuni mult mai mici.

Modul de aranjare al patului contează enorm mai ales când acesta este la vedere toată ziua. Lenjeriile de pat albe sunt cele mai elegante și imaginea lor este cea de curățenie. De asemenea, ele pot fi foarte ușor accesorizate cu pleduri și perne colorate, așa că dacă nu știi ce lenjerii de pat să alegi, fie că ai dormitor separat sau nu, cu alb nu greșești niciodată.

Modul de aranjare al patului contează enorm mai ales când acesta este la vedere toată ziua. Lenjeriile de pat albe sunt cele mai elegante și imaginea lor este cea de curățenie. De asemenea, ele pot fi foarte ușor accesorizate cu pleduri și perne colorate, așa că dacă nu ști ce lenjerii de pat să alegi, fie că ai dormitor separat sau nu, cu alb nu greșești niciodată.

Designerițele nu au vrut să creeze un lambirint de cămăruțe în garsonieră, așa că în afara patului care poate fi separat prin tâmplărie, restul spațiului comunică deschis. Zona de zi se prelungește către bucătărie, între capanea și zona de gătit fiind prezentă masa.

Designerițele nu au vrut să creeze un lambirint de cămăruțe în garsonieră, așa că în afara patului care poate fi separat prin tâmplărie, restul spațiului comunică deschis. Zona de zi se prelungește către bucătărie, între capanea și zona de gătit fiind prezentă masa. Imprimeurile alb-negru de la nivelul decorațiunilor textile (perne decorative, față de masă) asigură legătura între diferitele funcțiuni.

Bucătăria este minimală și organizată pe două laturi. Pentru electrocasnicele încastrate designerișele s-au folosit de peretele înalt pe care l-au prevăzut cu fronturi calde cu textură similară lemnului (PAL cu aspect de lemn).

Bucătăria este minimală și organizată pe două laturi, dar fără legătură cu balt între laturi. Pentru electrocasnicele încastrate designerițele s-au folosit de peretele înalt pe care l-au prevăzut cu fronturi calde cu textură similară lemnului (PAL cu aspect de lemn) și mânere frezate. Aici, pe lângă cuptoare este și combina frigorifică. Rozul este prezent la nivelul scaunelor, care pot fi schimbate ușor dacă proprietara s-ar plictisi de această nuanță pe viitor. În rest, totul este neutru în tonuri de alb și lemn.

Compromisurile au fost făcute și în privinșa bucătăriei, unde corpurile înalte nu putea fi prevăzute pe tot perete pentru că în lateral este fereastra și ea nu se obturează. Designerițele s-au folosit de faptul că proprietarei îi plac formele curbe, așa că au terminat zona de corpuri suspendate cu o parte pe rotund. De remarcat faptul că plita electrică, dar și chiuveta sunt de mici dimensiuni, astfel ca spațiul de blat să fie cât mai liber în caz că se dorește să se gătească acasă. De asemenea, în locul faianței a fost ales un tapet vinilic cu aspect de terrazo (marmorat), lucru posibil în lipsa unei plite fără flacără deschisă (este cu inducție).

Compromisurile au fost făcute și în privința bucătăriei, unde corpurile înalte nu putea fi prevăzute pe toată lungimea peretelui pentru că în lateral este fereastra și ea nu trebuie obturată. Designerițele s-au folosit de faptul că proprietarei îi plac formele curbe, așa că au terminat zona de corpuri suspendate cu o parte pe rotund. De remarcat faptul că plita electrică, dar și chiuveta sunt de mici dimensiuni, astfel ca spațiul de blat să fie cât mai liber în caz că se dorește să se gătească acasă. De asemenea, în locul faianței a fost ales un tapet vinilic cu aspect de terrazo (marmorat), lucru posibil în lipsa unei plite fără flacără deschisă (este cu inducție).

Din micul hol de la intrarea în locuință se accede în baie, care a fost ușor mărită către hol.

Din micul hol de la intrarea în locuință se accede în baie, care a fost ușor mărită către pentru a permite o mobilare cât mai generoasă.

Designerițele s-au folosit la maximum de spațiul băii pentru a optimiza aici un dulap încăpător. Având în vedere faptul că locuinșa este deficitară la capitolul depozitare, aici s-a făcut loc pentru cât mai multe lucruri de la prosoape, lenjerii la loc pentru diverse produse de curățenie. De asemenea și mașina de spălat rufe este mascată. Pentru a face loc unui spațiu de depozitare generos, compromisul a fost făcut în privința dimensiunii chiuvetei, prevăzută încastrată în blat, dar cât mai restrânsă ca dimensiuni.

Designerițele s-au folosit la maximum de spațiul băii pentru a optimiza aici un dulap încăpător. Având în vedere faptul că locuința este deficitară la capitolul depozitare, aici s-a făcut loc pentru cât mai multe lucruri de la prosoape, lenjerii la loc pentru diverse produse de curățenie. De asemenea și mașina de spălat rufe este mascată. Pentru a face loc unui spațiu de depozitare generos, compromisul a fost făcut în privința dimensiunii chiuvetei, prevăzută încastrată în blat, dar cât mai restrânsă ca dimensiuni. Toată mobila este cu sisteme push, astfel ca la fața să nu existe mânere, iar întreținerea să se facă ușor. Finisaje simple, dar o culoare plăcută pentru modibilierul din MDF, acompaniat de accesorii aurite (bateria, aplicele de perete). O locuință mică, dar interesant amenajată, unde prioritățile proprietarei au contat în alegerile finale funcționale, iar sub aspectul combinațiilor de culori rozul pe suprafețe mici oferă efecte de impact. Sper să te inspire și pe tine!

Foto: Mikhail Loskutov 

9 raspunsuri pentru Garsonieră de 40 mp colorat amenajată

  1. Mihai Ramniceanu spune:

    Dragă Adela, prezinți lucruri frumoase şi interesante, numai cą limba în care o faci a început să nu mai semene cu cea maternă…DE CE?!?! Pierzi exact din identitate, îți dai seama de asta?

    • Adela Parvu spune:

      Bună Mihai! Știu că te referi la standere 🙂 Ei bine, cine le caută știe despre ce este vorba, dar din păcate limba română nu este atât de bogată la capitolul termenilor tehnici sau specifici, mai ales în design interior. Mulțumesc pentru observație, am să încerc să fiu mai explicită.

  2. Ana spune:

    Foarte reușită aceasta amenajare! Îmi puteți spune unde a fost făcută tâmplăria din interior?

  3. Florina spune:

    Super amenajarea! Imi poti spune te rog, de unde ati achizionat patul?

  4. Laura spune:

    Buna ziua,
    Va rog ati putea sa.mi spuneti cu cine s.a lucrat confectia metalica din zona dormitorului.
    Multumesc!

  5. Carmen spune:

    Neinspirata amenajare. se putea delimita patul de spatiul ptr canapea cu o minibiblioteca, niste rafturi. Daca intri pe „garsoniere de inchiriat” găsesti amenajări muuuult mai faine😊. Chiar neinspirata.

  6. aida ghinea spune:

    Foarte frumos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *