adelaparvu.com despre amenajare garsoniera 33 mp, designer Yureva Galina (1)

In Design Interior, Garsoniere

Garsonieră de 33 mp cu pat și canapea în cameră

De cele mai multe ori pentru spațiile mici se aleg soluțiile multifuncționale, cu obiecte care pot răspunde mai multor nevoi. Dar adevărul este că nu te poți odihni cum trebuie pe o canapea extensibilă. Dar ce faci când spațiul pur și simplu nu-ți permite să faci niște compartimentări pentru a avea ambele funcțiuni? Dar când îți dorești ca în garsonieră totul să fie mai delicat și feminin? Ei bine, am ales să-ți prezint azi o garsonieră amenajată de designerul Yurieva Galina pentru o tânără rusoaică, ce și-a dorit o atmosferă romantică în modesta ei locuință, dar și pat și canapea în aceeași cameră. Hai să vezi soluția de ambientare, dar nu înainte de a-ți posta planul.

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera 33 mp, designer Yureva Galina (23)

De cele mai multe ori când e vorba despre un spațiu mic, unde se doresc mai multe funcțiuni comprimate, dar și un stil de amenajare mai elaborat, pur și simplu nu sunt suficienți metri pătrați pentru toate. În aceste condiții, varianta cea mai simplă poate fi și cea mai utilă pentru proprietar. Spre exemplu aici, în locuința de față, niciun zid nu putea fi desființat, iar ferestrele erau situate doar pe o singură latură a garsonierei. Ca atare, orice separare ar fi diminuat din luminozitatea camerei, dar și din dimensiunile ei.

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera 33 mp, designer Yureva Galina (5)

 

Canapeaua este situată imediat la intrarea în cameră, iar în fața ei este organizat un ansamblu de mai multe corpuri destinate depozitării, la mijlocul lor fiind prevăzut locul de tv.

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera 33 mp, designer Yureva Galina (4)

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera 33 mp, designer Yureva Galina (6)
Soluția aplicată aici pentru prezența locului de odihnă a fost una la îndemână: patul în spatele canapelei. Deși patul are tăblie, aceasta este de fapt lateralul acestuia, spațiul pentru odihnă fiind perpendicular pe direcția canapelei, cu orientarea către locul de tv. Asta pentru ca în fața patului să existe loc pentru masa de birou, care este folosit și ca masă de toaletă.

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera 33 mp, designer Yureva Galina (8)

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera 33 mp, designer Yureva Galina (12)

Pentru ca încăperea garsonierei să nu se simtă prez sufocantă, având în vedere și tapetul folosit aici, dar și contrastul de nuanțe galben-mov, designerul s-a folosit de oglinzi. Le-a amplasat simetric pe peretele lung și liber al garsonierei, una opus ușii de acces, cealaltă în dreptul biroului.

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera 33 mp, designer Yureva Galina (13)

Este armonioasă încadrarea oglinzilor și a zonelor cu tapet, dar și modul cum sunt prevăzute prizele, deși ansamblul general te face să crezi că încăperea este puțin mai joasă. Dacă s-ar fi urmărit linia ferestrelor, atunci oglinzile ar fi fost mai înalte, la fel și ca zona tapetată, renunțându-se la banda galbenă de deasupra întregului ansamblu. Dar aici designerul s-a aliniat cu oglinzile și profilele care încadrează tapetul la înălțimea ușii interioare (și dulapurile sunt gândite la aceeași înălțime), de aceea întregul ambient se simte armonios.

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera 33 mp, designer Yureva Galina (11)

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera 33 mp, designer Yureva Galina (7)

Bucătăria pentru a fi mai bine exploatată, nu a mai fost separată cu ușă. Astfel, pentru locul de sufragerie s-a putut alege o masă rotundă, iar dulapurile din hol au putut fi gândite pe toată lungimea disponibilă, inclusiv în bucătărie. Ideea acestui ansamblu de dulapuri care încadrează ușa camerei este foarte bună, mai ales că nu există încăperi destinare depozitării, cum ar fi debara sau cămară.

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera 33 mp, designer Yureva Galina (3)

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera 33 mp, designer Yureva Galina (16)

Pentru că s-a urmărit și încadrarea într-un buget clar stabilit, mobila este una din PAL simplă, dar prin electrocasnice, lustră, decorațiuni textile s-a imprimat ideea de amenajare romantică, chiar și la bucătărie. De asemenea, și aici designerul s-a folosit de oglinzi, respectiv în loc de faianță a montat o oglindă, ceea ce dă impresia de spațiu mai larg și mai luminos.

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera 33 mp, designer Yureva Galina (19)

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera 33 mp, designer Yureva Galina (18)

Baia a fost păstrată ca atare, în configurația inițială, cu loc de cadă, dar totul ambientat pe suprafețele de pereți cu alb pentru a o face să pară mai luminoasă. Accentele decorative colorate sunt la nivelul lavoarului, realizat la comandă de către un artist plastic și prin prosoapele alese să fie asortate. Pentru că spațiul este unul mic, între mobila de baie și cadă a fost prevăzută o perdea de duș în loc de panou de sticlă. De asemenea, locul pentru radiator a fost mutat deasupra vasului wc pentru ca pe singura bucată de perete liber să poată fi fixate cuiere pentru prosoape.

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera 33 mp, designer Yureva Galina (20)

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera 33 mp, designer Yureva Galina (22)

O locuință clar amenajată feminin, cu multe spații de depozitare și o cameră unde locul pentru canapea și pat a fost ales confort dimensiunilor disponibile. Nu zic că ar fi cea mai bună soluție, dar când îți dorești neapărat ceva și nu vrei să renunți la confort, undeva trebuie să faci compromisuri și anume la partea estetică. Dar modul cum sunt folosite oglinzile, modelul ușilor interioare, prezența mobilierului de depozitare de pe hol, prezența din plin a albului, sunt puncte care merită luate în considerare. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera 33 mp, designer Yureva Galina (21)

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera 33 mp, designer Yureva Galina (2)

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera 33 mp, designer Yureva Galina (15)

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera 33 mp, designer Yureva Galina (14)

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera 33 mp, designer Yureva Galina (17)

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera 33 mp, designer Yureva Galina (10)

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera 33 mp, designer Yureva Galina (9)Foto via Yurieva Galina

23 Responses to Garsonieră de 33 mp cu pat și canapea în cameră

 1. Maria spune:

  Mi-a placut enorm aceasta amenajare.
  Multumesc Adela

 2. Ionela spune:

  Bună Adela! Oglinda este rezistenta în zona plitei pe gaz? De unde se poate achiziționa?
  Zi frumoasa!

  • Adela Parvu spune:

   Ionela, da, oglinda este rezistentă. Condiția este să fie o oglindă clasică, nu una din plexiglasa ori acrilică. O astfel de oglindă se face la comandă pentru a se potrivi la fix în spațiul existent. Poate fi comandată la orice firmă care face mobilă la comandă. Pentru ca aspectul general să nu fie perturbat, prizele se pot monta sub corpurile de mobilier suspendate.

 3. Ana spune:

  Buna Adela, ce tip de oglinda pentru a nu se zgaria/sparge?

 4. Ionela spune:

  Multu mult Adela!😉

 5. Cristina spune:

  Buna Adela! Superba decorarea! Mi-au placut f mult si usile si m-ar interesa sa stiu de unde au fost achizitionate sau orice alta recomandare pt astfel de usi! Multumesc mult!

 6. Adina spune:

  Buna Adela. De unde au fost achizitionate dulapurile albe din dormitor? Multumesc.

  • Adela Parvu spune:

   Pentru astfel de proiecte, întotdeauna se fac piese de mobilă la comandă (când te gândești că linia mobilierului la nivel superior se aliniază cu ușa, n-ai cum să găsești în magazine ceva care să se potrivească precum aici).

 7. Silvia spune:

  Buna Adela ,nu reusesc nici cum sa iti trimit mail cu adresa ce ai scris o pe chat in continuu imi da eroare…
  As vrea tare mult sa imi dai niste idei pentru casa.
  Multumesc pentru timpul acordat..😍😗

 8. Eu locuiesc intr-o garsoniera de 33 de mp si pot spune ca daca ar arata asa nu as avea nevoie de mai multe spatiu. Cred ca m-am indragostit!

 9. Monalisa spune:

  Buna, Adela! Spune-mi, te rog, de unde sunt achizitionate corpurile de iluminat. Ma intereseaza, in mod special, candelabrul din bucatarie. Multumesc!

 10. Elena spune:

  Buna, Adela! Foarte frumos amenajat acest spatiu! As dori sa stiu, cu aproximatie, cam de cat buget e nevoie pentru o astfel de amenajare?
  Multumesc! O zi colorata! 🙂

 11. elena toader spune:

  Te rog frumos sa-mi spui ce sticla s-a folosit la blatul mesei din bucatarie?.Multumesc Adela!

 12. Kubilai spune:

  Buna Adela. Îmi poți spune dimensiunile camerei? Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *