adelaparvu-com-apartament-clasic-68-mp-bucuresti-designer-georgiana-ursache-foto-andreea-retinski-40

In apartamente, Design Interior, Designeri si Arhitecti, Romania Mea

Apartament de 68 mp amenajat clasic de designerul Georgiana Ursache

După ce stai cu chirie și testezi ce nevoi de locuire ai, e mult mai ușor să știi ce să alegi atunci când îți cumperi locuința ta. Așa au procedat și tinerii căsătoriți a căror locuiță ți-o prezint astăzi. Au locuit în două camere, dar au realizat că în această perioadă a vieții lor, când va mai dura până vor deveni părinți, au nevoie de cel puțin trei camere, dintre care una să fie destinată dressingului. Și da, lor le plae clasicul și s-au convins de asta. Vorba aceea, fiecare cu preferințele și visurile sale. Așa că atunci când au căutat un apartament în București, au găsit pe cel potrivit bugetului și nevoilor lor. Dar pentru că nu știau cum să amenajeze totul pe gustul lor, adică să fie clasic și cu nuanțe deschise, au apelat la designerul Georgiana Ursache, care le-a creionat proiectul în două luni de zile. După alte două luni de zile locuința a fost finalizată. Dar înainte de toate, hai să-ți postez planul locuinței și să-ți spun apoi mai multe.

adelaparvu-com-apartament-clasic-68-mp-bucuresti-designer-georgiana-ursache-foto-andreea-retinski-51

Blocul în care se află apartamentul de trei camere cu suprafața utilă de 68 mp, este unul nou construit, adică în 2012. Deși avea finisaje noi, ele erau în majoritatea spațiilor unele închise la culoare, de la ușile wenge până la parchet, inclusiv gresia de pe balcon era maro închis. Le-a plăcut unde este situat blocul, le-a convenit compartimentarea, care nu s-a schimbat, dar nu știau cum să procedeze mai departe. Aici a intervenit designerul Georgiana Ursache, care a înțeles ce-și doresc tinerii căsătoriți. Designerul le-a explicat că pentru stilul clasic bugetul pentru amenajare va fi unul mare, cu atât mai mare cu cât proprietarii și-au dorit ca tot ce exista în apartament să fie înlocuit la nivel de finisaje.

adelaparvu-com-apartament-clasic-68-mp-bucuresti-designer-georgiana-ursache-foto-andreea-retinski-24

Proprietarii erau pregătiți pentru această schimbare, iar ei s-au gândit să apeleze la echipa de meșteri care a lucrat inițial aici, adică a constructorului care a ridicat și blocul. Astfel, tot ce ținea de instalații a fost în siguranță pentru că meșterii știau deja traseele acestora. Reamenajarea a fost dificilă pentru că apartamentul are încălzire prin pardoseală, deci și debarasarea vechilor finisaje a fost migăloasă. Dacă la nivel de pardoseli, zugrăveli, placări și îmbrăcat pereții, tâmplărie interioară s-a putut schimba totul, ușa de la intrare și tâmplăria ferestrelor nu a fost permis să fie schimbate. Dezvoltatorul imobiliar are aceste reguli, dar cel puțin în privința tâmplăriei exterioare este justificată interzicerea schimbării ei. De ce? Pentru că se consideră intervenție pe fațada blocului pentru care în mod legal este nevoie de autorizație de construire. Dar aceste elemente nu au incomodat în stilul dorit în amenajare. Designerul a prevăzut ca ușa de la intrare să fie vopsită la interior în alb, păstrând aspectul pe exterior, iar pentru tâmplăria ferestrelor totul a fost armonizat cu ambientul prin intermediul perdelelor, draperiilor și storurilor realizate la comandă.

adelaparvu-com-apartament-clasic-68-mp-bucuresti-designer-georgiana-ursache-foto-andreea-retinski-21

adelaparvu-com-apartament-clasic-68-mp-bucuresti-designer-georgiana-ursache-foto-andreea-retinski-23

Livingul comunică deschis cu bucătăria, fiind practic ambele în același spațiu, zona de gătit având la dispoziție o latură de circa 3,60 metri unde erau prevăzute instalațiile necesare. Designerul a avut în vedere ca prin mobilierul realizat la comadă, prin forma acestuia, dar și prin finisaje (oglindă în loc de faianță), să atenueze aspectul tehnic. Practic, în zona de zi mobila este toată albă cu detalii aurite și muchii cu finisaje antichizate. Astfel, s-a obținut pe un fundal deschis, respectiv pardoseală deschisă și tonuri pastelate pe pereți, o ambianță aerisită, în ciuda bogăției de ornamente caracteristice stilului clasic.

adelaparvu-com-apartament-clasic-68-mp-bucuresti-designer-georgiana-ursache-foto-andreea-retinski-44

adelaparvu-com-apartament-clasic-68-mp-bucuresti-designer-georgiana-ursache-foto-andreea-retinski-33

Pentru că stilul clasic înseamnă și simetrie, chiar dacă a fost dificil de organizat spațiul, designerul a avut în vedere care zona de tv să fie astfel. Un corp ce imită aspectul de șemineu, cu tv deasupra încadrat de o ramă, este dispus central pe perete și flancat de două vitrine, cea ce dă tonul ambianței livingului. Deși ințial și-ar fi dorit să aibă cărțile în prim plan (adică de o parte și alta a televizorului), au realizat că nuanțele volumelor nu pot fi controlate, așa că biblioteca a fost prevăzută de către designer în spatele canapelelor din living, în dreptul locului de luat masa. Astfel, când se relaxează ori vizionează programele lor preferate, culorile cărților nu-i distrag.

adelaparvu-com-apartament-clasic-68-mp-bucuresti-designer-georgiana-ursache-foto-andreea-retinski-32

Da, în loc de canapea colțar, chiar dacă încăperea nu e foarte generoasă, e mai convenabil să existe două canapele de tip sofa. Ele pot fi oricând mai ușor regrupate, dar totodată sunt mai eficiente la capitolul locuri de ședere (pe un colțar niciodată nu va sta nimeni pe colț).

adelaparvu-com-apartament-clasic-68-mp-bucuresti-designer-georgiana-ursache-foto-andreea-retinski-40

Locul de luat masa este situat aproape de ferestrele generoase care se deschid către balcon. Aici designerul a prevăzut perdele elegante, fără draperie, care creionează o suprafață mare din living, asigură lumina naturală din plin și aduce acele accente clasice dorite de către proprietari. În zona cu sofa din living, în loc de draperie designerul a propus un stor elegant, care să nu incomodeze, să fie ușor manevrabil, dar totodată să se încadreze frumos cu restul decorului.

adelaparvu-com-apartament-clasic-68-mp-bucuresti-designer-georgiana-ursache-foto-andreea-retinski-41

adelaparvu-com-apartament-clasic-68-mp-bucuresti-designer-georgiana-ursache-foto-andreea-retinski-35

Dormitorul este unul de-a dreptul romantic, grație patului generos și a baldachinului prezent aici. Organizarea simetrică, ca și designul pieselor, prezența tapetului, linia corpurilor de iluminat vorbesc clar despre stilul clasic. Multe țesături în tonuri deschise și materiale fluide completează atmosfera. În loc de două noptiere asemănătoare, designerul a prevăzut către fereastră și un mic loc de relaxare, o mică sofa cu măsuță, aceasta îndeplinind și funcția de noptieră.

adelaparvu-com-apartament-clasic-68-mp-bucuresti-designer-georgiana-ursache-foto-andreea-retinski-1

adelaparvu-com-apartament-clasic-68-mp-bucuresti-designer-georgiana-ursache-foto-andreea-retinski-4

Pentru a amplifica spațiul mic al încăperii, designerul a prevăzut pe peretele opus patului o oglindă generoasă, în cadrul căreia este înglobat și locul de tv. Oglinzile sunt încadrate frumos de un profil decorativ aurit, care apare ca o ramă foarte prezentă.

adelaparvu-com-apartament-clasic-68-mp-bucuresti-designer-georgiana-ursache-foto-andreea-retinski-2

Deși există un dressing, adică o cameră de sine stătătoare, ea a fost în mare parte acaparată de către proprietară, așa că pentru soțul ei a fost realizat la comandă în dormitor un dulap cu fețe din oglinzi.

adelaparvu-com-apartament-clasic-68-mp-bucuresti-designer-georgiana-ursache-foto-andreea-retinski-6

De asemenea, tot în dormitor, comoda situată aproape de ușă este una care are și rol de birou. Un blat pentru masa poate fi rabatat din ansamblul mobilei, loc preferat de către proprietar pentru studiu și lectură.

adelaparvu-com-apartament-clasic-68-mp-bucuresti-designer-georgiana-ursache-foto-andreea-retinski-12

adelaparvu-com-apartament-clasic-68-mp-bucuresti-designer-georgiana-ursache-foto-andreea-retinski-5
Dressingul este o cameră utilizată special pentru haine, încălțăminte și accesorii, ca atare totul este la vedere. Lipsa ușilor de dulap au permis ca pe centrul camerei să poată fi amplasat un corp insulă, care mărește suprafața de depozitare.

adelaparvu-com-apartament-clasic-68-mp-bucuresti-designer-georgiana-ursache-foto-andreea-retinski-20

adelaparvu-com-apartament-clasic-68-mp-bucuresti-designer-georgiana-ursache-foto-andreea-retinski-17

Într-un colț al dressigului este prevăzut un loc cu mai multe funcțiuni pe care și la dorit proprietara. Este atât birou, cât și locul pentru măsuța de toaletă, care beneficiază de lumina naturală din plin, dar și de sertare pentru depozitare. Suplimentar sertarelor, oglinda din dressing adăpostește la interior spațiu încăpător pentru cosmetice și alte produse de înfrumusețare.

adelaparvu-com-apartament-clasic-68-mp-bucuresti-designer-georgiana-ursache-foto-andreea-retinski-16

adelaparvu-com-apartament-clasic-68-mp-bucuresti-designer-georgiana-ursache-foto-andreea-retinski-15

adelaparvu-com-apartament-clasic-68-mp-bucuresti-designer-georgiana-ursache-foto-andreea-retinski-18

Băile, deși mici, sunt în același stil cu restul casei, deși a fost dificil de amenajat totul din cauza dimensiunilor reduse și a restricțiilor vizavi de tipul cabinei de duș. De multe ori dușurile actuale cu rigolă îngropată, adică scurgerea să fie în pardoseală, nu se pot face la bloc, dacă ele nu sunt prevăzute încă din faza de proiect. Ca atare, în baia mică a fost achiziționată o cabină de duș, dar pardoseala ei a fost personalizată cu mozaic. În baia mare, proprietarii și-au dorit foarte mult o cadă cu picioare, dar din cauza spațiului mic acesta n-a putut fi mai mare de 155 cm. Ea a fost achiziționată de la Dedeman. Toate finisajele și obiectele sanitare, cu aexcepția căzii, sunt de la Delta Studio.

adelaparvu-com-apartament-clasic-68-mp-bucuresti-designer-georgiana-ursache-foto-andreea-retinski-47

adelaparvu-com-apartament-clasic-68-mp-bucuresti-designer-georgiana-ursache-foto-andreea-retinski-14

adelaparvu-com-apartament-clasic-68-mp-bucuresti-designer-georgiana-ursache-foto-andreea-retinski-10

adelaparvu-com-apartament-clasic-68-mp-bucuresti-designer-georgiana-ursache-foto-andreea-retinski-8

adelaparvu-com-apartament-clasic-68-mp-bucuresti-designer-georgiana-ursache-foto-andreea-retinski-9

adelaparvu-com-apartament-clasic-68-mp-bucuresti-designer-georgiana-ursache-foto-andreea-retinski-7

adelaparvu-com-apartament-clasic-68-mp-bucuresti-designer-georgiana-ursache-foto-andreea-retinski-45

adelaparvu-com-apartament-clasic-68-mp-bucuresti-designer-georgiana-ursache-foto-andreea-retinski-29

Toată amenajarea a durat în total patru luni de zile cu tot cu proiectare și implementare, iar costurile au fost de 43.000 de euro. Un stil clasic, dar care pe tonuri deschise nu este atât de încărcat, ci dimpotrivă mai aerist și mai luminos decât te-ai aștepta. Cine are preferințe către stilul clasic sigur va găsi idei de amenajare, în special în privința oglinzilor, folosite din plin aici pentru a amplifica spațiile. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu-com-apartament-clasic-68-mp-bucuresti-designer-georgiana-ursache-foto-andreea-retinski-34

adelaparvu-com-apartament-clasic-68-mp-bucuresti-designer-georgiana-ursache-foto-andreea-retinski-31

adelaparvu-com-apartament-clasic-68-mp-bucuresti-designer-georgiana-ursache-foto-andreea-retinski-38

adelaparvu-com-apartament-clasic-68-mp-bucuresti-designer-georgiana-ursache-foto-andreea-retinski-36

adelaparvu-com-apartament-clasic-68-mp-bucuresti-designer-georgiana-ursache-foto-andreea-retinski-37

adelaparvu-com-apartament-clasic-68-mp-bucuresti-designer-georgiana-ursache-foto-andreea-retinski-32

adelaparvu-com-apartament-clasic-68-mp-bucuresti-designer-georgiana-ursache-foto-andreea-retinski-25

adelaparvu-com-apartament-clasic-68-mp-bucuresti-designer-georgiana-ursache-foto-andreea-retinski-27

adelaparvu-com-apartament-clasic-68-mp-bucuresti-designer-georgiana-ursache-foto-andreea-retinski-28

adelaparvu-com-apartament-clasic-68-mp-bucuresti-designer-georgiana-ursache-foto-andreea-retinski-26

adelaparvu-com-apartament-clasic-68-mp-bucuresti-designer-georgiana-ursache-foto-andreea-retinski-42

adelaparvu-com-apartament-clasic-68-mp-bucuresti-designer-georgiana-ursache-foto-andreea-retinski-43Foto: Andreea Retinschi

Pentru această amenajare, designerul Georgiana Ursache a realizat proiectul și a comandat mobila conform schițelor ei de la Elitemob, deci mobilă la comandă, patul din dormitor și canapele din living sunt de la Atelier Anda Roman apoi finisajele, de la parchet, zugrăveli și până la dotarea completă a băilor și bucătăriei au fost asigurate prin Delta Studio, ușile interioare sunt de la Porta Serv, covoare de la Galeriile Noblesse, corpurile de iluminat sunt de la La Maison; tapetul, plintele și cornișele (baghetele de la nivelul plafoanelor) sunt de la Elegance Decor, draperiile de la Rugvity, iar toate oglinzile au fost realizate la comandă la firma Gesis Design Concept.

20 Responses to Apartament de 68 mp amenajat clasic de designerul Georgiana Ursache

 1. Andreea spune:

  Buna ziua,

  De unde e tabloul? Stiti artistul?

  Multumesc anticipat

 2. Cristina spune:

  totul este foarte frumos.imi place mult.

 3. Alina M spune:

  Putin prea mult auriu peste tot, eu as renunta la perdelele cu falduri, as renunta la una dintre canapele si as inlocui-o cu un fotoliu de o culoare mai interesanta (si asa, din imagini pare ca scaunele din spatele canapelei nu se pot trage), as vopsi toate ramele (de pe hol si nu numai) in alb, la fel cum as vopsi in alb toate partile aurii ale mobilei. In plus, ) as inlocui masuta din living cu o alta (in afara de culoare nu are nimic in comun cu stilul mobilierului).

 4. Isus spune:

  Poate imi explica si mie designerul, cum stau oamenii la masa aia de la geam cand scaunele din dreapta din poza sunt pana in masa si spatele lor sunt exact in canapea. Cum te asezi pe scaun sau cum iesi de acolo daca „ai reusit sa intri”???? La fel si cu scaunele din stanga pozei. Ce sa mai, DIZAIN tare!!!!

 5. ioana spune:

  Foarte frumos! Imi place si mie stilul clasic. Deosebit. Dressingul de vis. Le doresc proprietarilor sa se bucure de noul lor apartament.

 6. mia spune:

  Asi dori sa stiu de unde sa cumpar o mobila in stil clasic si sa fie si la un pret accesibil.Multumesc

  • Adela Parvu spune:

   Mia, stil clasic cu preț accesibil nu rimează în aceeași proproziție. Stilul clasic presupune detalii executate manual, așa că e firesc să coste mult. Prețuri mai accesiile ai putea găsi pentru piese independente la magazinele de mobilă second-hand sau pe OLX 🙂

  • Alina spune:

   Incearca sa cauti pe magazinul online Vivre. Cei de la Vivre au mereu oferte ok ca si pret, iar atunci cand sunt promotii gen reduceri saptamanale sau de sezon, poti gasi si multe piese clasice greu de gasit altfel in Romania la preturi foarte bune (gen comode clasice sau noptiere si birouri la preturi de 400-800 lei, dulapuri de la 2000 ron in sus, paturi de la 2700 ron, dar si foarte multe decoratiuni in stil clasic etc). De regula dureaza insa livrarea cam 3 sapt.-1 luna de la momentul plasarii comenzii (daca nu sunt produse marcate ca fiind cu livrare rapida). Produsele nu sunt mereu pe stoc – e bine atunci cand vezi ceva, sa cumperi in intervalul promotiei, fiindca nu se stie daca vor mai aduce produsul respectiv. E oricum o sursa buna de inspiratie si cu putina rabdare si un buget mediu, puteti mobila intregul apartament in decurs de cateva luni. Eu asa am facut recent, combinand cu oferte si din alte magazine. Dar am mobilat de data asta in stil contemporan.

   Din pacate, mult prea multe firme de profil profita de faptul ca din ce in ce mai multi romanii devin snobi si cred ca daca vrei calitate trebuie sa platesti un pret mult prea mare. Ei ne vand altfel mult prea scump fata de restul Europei/lumii niste produse care altfel ar trebui sa fie accesibile si pentru bugete medii. Cu bun simt, bun gust si cu ajutor specializat – daca simtiti ca nu va descurcati singuri/e -, puteti mobila si decora asa cum vreti voi, adaptat fiecarui buget. Auriul se poate adauga si cu pensula sau aplica cu foita de aur, pe care o gasiti la magazinele specializate pe handmade, daca va simtiti inzestrati intr-ale lucrului manual, si veti obtine piese de design unicat :). Bafta si spor la lucru!

 7. Cristina spune:

  Mie nu imi place deloc, e sufocant, usor kitchios, am incercat sa ma inchipui traind in acest apartament, ma irita totul! Stii, Adela, de obicei iti scriu cand ceva ma incanta, si da-mi voie ca macar data sa nu imi placa deloc! Multumesc, in continuare, pentru tot ceea ce faci!

  • Adela Parvu spune:

   Cristina, e și firesc să-ți spui părerea și e normal să nu-ți placă. De aceea și prezint pe blog amenajări diverse pentru că astfel fiecare ăși poate da seama ce i se potrivește și ce nu 🙂

 8. Andreea S spune:

  Imi place mult nuanta de gri folosita pe perete in livingroom, se poate sa imi spuneti de unde a fost achizitionata? Am deja o experienta neplacuta cu alegerea unei nuante din paletar iar pe perete arata diferit. Multumesc

 9. Doina spune:

  Aceasta amenajare, din punctul meu de vedere, face parte din categoria: ‘asa nu’!Nu mi-a placut de la intrare acel model de cuier, compact, care ma duce cu gandul la mobila comunista, la fel in toate casele. Este putin spus: ‘usor kitchios’ cum a mentionat Cristina. Mi mi se pare de un kitch opulent chiar. Livingul asa de elaborat si brusc si inghesuit cu asa-zisa bucatarie…groaznic! Acel fals semineu este greu de suportat la care se adauga niste statuete din ceva rasina sintetica de pe geam: Venus si ceva Budha…Nu am cuvinte! Singura incapere care parca, parca merita atentie este dressing-ul, desi si acolo un birou printre umerase si pantofi….. Si obsesia cu oglinzile! Am inteles nevoia de spatiu, dar aici deja a devenit obsesiva prezenta acestor oglinzi. Ca sa nu mai vorbim, ca la atata auriu, oglinjoara argintie(iar oglinda!!) din baie de langa chiuveta strica tot echilibrul si asa fff fragil! Concluzia mea:cum a mentionat si Cristina: iritant totul si nici vorba de gust.

  • Ana spune:

   Nu putem decat sa ne inspiram. Nu e o amenajare stralucita, kitchoasa in mare parte, probabil ca designer-ul s-a ghidat si dupa gustul proprietarilor care au tinut sa ne arate afisata punga de cumparaturi Dolce& Gabana, geanta de la intrare tot de la o firma renumita. Cuierul de la intrare este execrabil. Mobila pare ca e depozitata in living,ingramadita,semineul care e doar de decor(la ce l-au mai pus). Oglinzi,oglinzi si iar oglinzi (denota narcisism, ca sa nu mai zic ca nu e deloc de bun augur sa-ti pui oglinda in dreptul patului). La fel, niciodata,dar niciodata nu se pune prosopul de baie sau de sters langa vasul de wc!!!

 10. Ana spune:

  Este clar sibaritism, unii pot numi aceasta interpretare a lui un stil clasic, dar este un clasic opulent, de aceea bate usor in mintea noastra spre kitch, pentru ca este greu sa ne identificam cu stilul acesta intalnit foarte mult la rusi, inclunati catre lux extravagant, opulenta. Stau si ma intreb daca proprietarii cand au spus „clasic” chiar la asta s-au gandit, sau ei isi doreau un clasic elegant si a iesit ce a iesit, dar presupun ca atunci cand lucrezi cu un designer de interior iti dai OKul mai intai pe proiect 🙂 Le doresc sa stapaneasca sanatosi apartamentul daca este ceea ce si-au dorit!
  Eu un lucru nu ineleg si poate ma lamureste Adela, din proiectul apartamentului in prima poza, vad numai doua camere si o bucatarie, sau bucataria este inclusa in living si atunci ce cred eu ca este bucatarie (camera cea mai mica de 4m X 2.5 m) este de fapt un alt dormitor? Asta este clar un proiect de 2 camere transformat de dezvoltatori in 3 camere ca sa mai ia niste bani in plus! Ce-i drept, suprafata este mare pentru 2 camere, se poate inscrie dupa normele blocurilor din Ro la 3 camere.

 11. mona spune:

  Inca un vot pentru „asa nu!”

  Este un stil deja vechi si iesit din moda – nu este clasic, este 90s kitch 🙁 …

 12. […] mai generos ca spațiu decât livingul, adică circa 17 mp. Aici a putut fi configurat un dressing pe care designerul l-a prevăzut ca o compartimentare cu tâmplărie și riflaje din lemn montate […]

 13. Ioana spune:

  Buna Adela, Sofa prevazuta cu o mica noptiera din dormitor, de unde este achizitionata?, Multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *