A fost ultima casă din sezonul trei al emisiunii Visuri la cheie pe care echipa a renovat-o, dar familia Onea ne-a rămas în suflet pentru totdeauna. Încă din autocar, când ne-a prezentat Dragoș Bucur familia, am remarcat-o pe Luiza, care la doar 12 ani era ca un adult, o fetiță sigură pe ea, respectuoasă cu părinții ei și foarte iubitoare. Iar cei doi Mariana și Viorel, un cuplu absolut deosebit, oameni adevărați care sunt unul lângă celălalt la bine și la greu, oameni care se bucură de fiecare clipă, deși boala Marianei le-a răpit multe dintre momentele când erau mai dinamici, mai activi.
Viorel, Luiza și Mariana, fotografiați de colega noastră Ioana Maximilian în timpul vacanței oferită de către Visuri la cheie
Povestea lor de viață a devenit una mai înegurată din 2008 când Mariana a aflat că are o boală autoimună, care se lasă cu afecțiuni motorii în timp, adică scleroză în plăci. Reușiseră să obțină, cu ani înainte de această veste nefericită, un teren de la Primăria din Afumați dată pentru tineri căsătoriți și pe acest teren începuseră să-și ridice o căsuță. De când cu boala Marianei, orice investiție în casă s-a oprit, iar banii au fost direcționați către tratamentele Marianei. Dar ceea ce ne-a uimit a fost faptul că în ciuda bolii ei, Mariana nu a renunțat să meargă la serviciu pentru că nu a vrut să fie o povară pentru familia ei. Iarna, pentru a ajunge mai ușor la serviciu, fetița ei o trage cu sania până la stația de microbuz pentru că deja Mariana se deplasează greu. O familie unită, unde Viorel a preluat multe din atribuțiile casnice, Luiza este alături de părinții ei și îi ajută, o familie care în ciuda problemelor nu a uitat să zâmbească și mai ales să se iubească.
Casa înainte de renovare, jos casa după renovarea făcută de echipa Visuri la cheie
Poate că mulți telespectatori nu realizează faptul că familiile alese de către ProTv nu sunt doar unele care au probleme financiare sau de sănătate, ci sunt familii ale căror membri ne inspiră, oameni care au suflet, oameni care ne demonstrează că într-o lume în care valori precum familia, iubirea, sinceritate par a fi denigrate și uitate, de fapt rezistă și duc mai departe spiritul cu adevărat uman care ne animă pe toți. Familia Onea ne-a inspirat și pe noi, echipa creativă și cunoscându-i ne-am dat seama ce ar avea nevoie, dar și cum am putea creiona o casă de vis. Ideile ne vin întotdeauna de la familie și nu sunt doar lucruri asortate sau spectaculoase pe care ni le propunem. Poți să faci o casă frumoasă atunci când cunoști oamenii pentru care o faci și îți găsești inspirația din felul lor de a fi și din ceea ce știi că au nevoie și le place.
Momentele când am cunoscut familia, după ce ne-am dat jos din autocar. Luiza ne-a impresionat pe toți!
Pentru exteriorul casei colegii mei arhitecți Alina Vîlcu și Omid Ghannadi s-au lăsat inspirați de ceea ce deja spunea arhitectura ei. Familia Onea a visat să-și facă o căsuță de poveste, cu o grădină de flori în curte. Ei bine, Alina a ținut mult ca această poveste să transpară încă de la exterior, așa că a ținut mult la combinația de alb cu verde pentru fațade și a propus un stil inspirat de cel colonial. Casa a fost îmbrăcată cu lambriuri (de la Dedeman) ulterior vopsite în verde deschis și subliniat de tușe de alb. Tâmplăria (de la Barrier) a fost și ea aleasă cu sprosuri și albă, iar pentru ca fațada să devină mai simetrică a mai fost decupat un gol, adică a mai rezultat o fereastră în camera Luizei.
Casa înainte de renovare, mai jos casa după renovarea făcută de echipa Visuri la cheie.
La interior nu am intervenit asupra organizării inițiale a casei, decât prin renovare, dar nu și compartimentare. Casa avea un hol foarte larg din care se deschideau toate celelalte încăperi: pe stânga camera Luizei și apoi dormitorul părinților, pe dreapta livingul și apoi bucătăria, iar față-n față cu intrarea în casă era baia. Pentru că holul era foarte larg, dar nu prea bine iluminat, Alina a decis să-l transforme într-un soi de cameră centrală cu mai multe funcțiuni: sufragerie, dar și loc de depozitare pentru haine, adică să preia rolul de hol de intrare, iar ușa să fie una cu geam de sus până jos. Masa de aici beneficiază de un picior masiv sculptat peste care s-a așezat blatul. Piciorul este de la Gold House Concept, achiziționat din lemn masiv, care a fost vopsit în alb. Tapetul (de la Dedeman vezi model AICI) îmbracă această cameră centrală, iar dungile sale verticale ordonează încăperea și dau senzația de înălțime. Peste tot este montat același tip de parchet, vezi model AICI. Scaunele din camera centrală sunt model Dariusz, dar pentru ele s-au făcut huse la comandă la Casa Rusu.
Livingul este deschis către acest hol, golul inițial fiind lărgit și ordonat printr-o formă mult mai clară. Combinația de nuanțe albastru-verde-turcoaz cu alb se regăsește la interior, astfel încât imaginea finală să fie una elegantă, de poveste. Livingul este simplu, dar prin stilul mobilierului, tapițeria aleasă și a felul decorațiunilor s-a creat o atmosferă primitoare.
Canapeaua crem deschis alături de fotoliul Lira tapițat cu un material floral (ambele de la Casa Rusu) au fost acompaniate de masă și măsuțe realizate la comandă (cu ajutorul Casa Rusu), ceea ce personalizează încăperea. Unul din scaunele vechi ale familiei a fost vopsit și și-a găsit locul aici. Apoi, s-a adăugat un plus de eleganță prin prezeța candelabrelor model Noemi, ușor coborâte (la circa 1,8 m), chiar dacă înălțimea plafoanelor nu este generoasă (2,30), dar aceste corpuri de iluminat (de la Dedeman) sunt poziționate deasupra meselor astfel încât ele să nu incomodeze. Comoda tv a fost realizată la comandă (Casa Rusu), iar lângă ea o piesă cu alura clasică a fost vopsită în alb (de la Gold House Concept).
Între bucătărie și living exista o nișă, care a fost tranformată într-un soi de etajeră fixă. Spatele acesteia apare ca un lambriu, iar lateralele și rafturile sunt în contrast în nuanță de nuc (a fost realizată la comandă la Casa Rusu special pentru emisiune). Fiind pe colț, Alina s-a folosit de ea pentru a compune pe peretele alăturat un ansamblu decorativ cu rame foto în care a așezat fotografii cu detalii din fosta casă a familiei Onea. Încadrate frumos, ramele (de la Casa Rusu) ordonează, dar și decorează spațiul.
Spațiul înainte de renovare și după renovare, când a fost transformat în living.
Mariana era foarte atașată de bucătărie, un spațiu pe care de când și-au ridicat casa și l-a dorit mai generos, să nu fie ca o bucătărie de bloc. Este un spațiu care comunică și către terasa din spate a casei, acum amenajată după proiectul colegului nostru Dragoș Isăcescu, loc unde există și camera centralei termice (pe lemne de la Dedeman). Bucătăria beneficiază de mobilă din MDF înfoliat comandată special pentru emisiune și asigurată de Casa Rusu. Alina s-a ocupat de amenajarea ei și a avut în vedere și dispoziția instalațiilor, respectiv alimentarea cu apă pentru chiuvetă care era pe peretele comun cu cel al băii și pentru plită și cuptorul alese acum electrice ca familia să nu mai aibă nevoie de butelie.
Bucătăria înainte de renovare, mai jos după renovarea făcută de echipa Visuri la cheie.
Bucătăria a fost gândită cu multe spații de depozitare, dar unele care să nu devină apăsătoare. Astfel, față-n față cu intrarea în cameră există un ansamblu de mobilă care înglobează frigiderul, ansamblu din care se desprinde și masa peninsulă, loc pentru familie ca să ia masa împreună. Pentru a marca această zonă s-a folosit tapet pe perete model Little Forest, care decorează camera și atenuează aspectul tehnic.
Locul pentru gătit și preparat alimentele este organizat în L cu chiuveta pe o parte și plita cu cuptorul pe cealaltă parte. Pentru că Alina și-a dorit aici o hotă mai specială (vezi AICI modelul), dar care nu a putut fi livrată în timpul scurt al renovării, așa că a decis să monteze locul de priză pentru ea, dar să nu pună un alt model care ar fi stricat imaginea bucătăriei. Având în vedere că peretele cu hota este unul exterior, se poate decupa ușor pentru viitoarea tubulatură a hotei. Corpurile de iluminat model Saville sunt inteționat lăsate mai jos pentru a nu atrage atenția asupra plafonului jos, în care sunt încastrate multe spoturi pentru un iluminat adecvat.
Dormitorul părinților a fost amenajat după proiectul lui Omid, care a ținut cont de faptul că Marianei îi plac mult trandafirii. Mobila concepută a fost realizată la comandă de către Casa Rusu după schițele colgului nostru, care a prevăzut în dreptul noptierelor panouri cu oglinzi, care să amplifice atât lumina suspensiilor (model Gypsum), cât și să dea impresia unui spațiu mai larg, mai luminos. Tot pentru această senzație a ales ca dulapul pentru depozitare să aibă și uși din sticlă imprimată cu modele în x-uri, și parțial luminate de la interior cu LED.
Dormitorul înainte renovare, iar jos dormitorul după renovarea făcută de echipa Visuri la cheie.
Tăblia patului este decorată cu panouri din polistiren (vezi model AICI) ulterior vopsite cu vopsea lavabilă, care dau impresia de moliciune, dar care adăugă și un strop de textură și volum în cameră. Suspensiile de o parte si de alta a patului sunt model Gypsum.
Dormitorul înainte de renovare și jos după renovarea făcută de echipa Visuri la cheie.
Dormitorul înainte de renovare, mai jos dormtiorul după renovarea Visuri la cheie
Pe partea opusă patului există o comodă, care are un sertar larg cu fața tapișată cu material textil din mostrarul Casa Rusu. De fapt comoda este o masă de toaletă, capacul acesteia având la interior o oglindă. Deasupra acesteia e un panou tapițat cu ramă executat la comandă și a cărui material are imprimați trandafiri.
Masca de calorifer este și ea executată la comandă, așa cum se face de fiecare dată pentru că măștile nu pot fi achiziționate de-a gata niciodată pentru că diferă modul cum sunt montate caloriferele într-o casă. Toată camera beneficiază de prezența ghivecelor cu flori, care adăugă culoare și feminitate încăperii, iar nuanțele de maro și albastru vin să echilibreze prin tenta masculină întregul ambient. Practic o cameră potrivită pentru un cuplu, unde fiecare să se regăsească.
Baia familiei mi-a revenit mie și am gândit-o în ton cu restul casei, dar și cu gândul la Mariana și la dificultățile pe care ea le întâmpină zi de zi din cauza bolii. Ca atare, chiar dacă e o familie compusă din trei membri, am vrut neapărat să instalez două lavoare, astfel încât Mariana să poată avea răgazul necesar pentru igienă, dar și soțul ei sau Luiza să poată folosi simultan al doilea lavoar.
Baia înainte de renovare, mai jos baia după renovarea făcută de echipa Visuri la cheie.
De asemenea, am avut în vedere separarea spațiilor cu ziduri din gips-carton nu doar pentru impactul vizual, ci mai mult cu gândul la Mariana pentru a avea cât mai multe zone de sprijin. Astfel locul pentru wc este separat, apoi cada este marcată prin ziduri laterale, iar în spatele ușii se află locul mașinii de spălat și al boilerului, mascate de o draperie de duș.
Finisajele sunt de la Dedeman, atât gresia care imită lemnul folosită pentru pardoseală (model AICI), cât și faianța decorativă (model AICI) și brâul din zona căzii de baie (model AICI). Tot de la acest sponsor am ales și lavoarele (vezi model AICI) și bateriile, corpurile de iluminat model Saville și obiectele sanitare. Mobila este de la Casa Rusu și a este o adaptare după modelele existente din gama Atena, respectiv comoda și oglinda. Peste comodă am ales o placare cu blat alb din gama celor de bucătărie, blat care este ridicat pe perete și sub oglindă.
Camera Luizei mi-a revenit cu mare bucurie mie și am imaginat-o ca pe un loc plin de culoare și ritm, așa cum este și firea acestei fetițe extraordinare. Aflasem că-i place mult albastru, că îndrăgește pisicile și știam că-i place să danseze. De asemenea, am mai aflat că vrea neapărat un loc de birou cât mai organizat și că la ea mai vin în vizită prietene care dorm peste noapte (de aceea am comandat o saltea cub de la Best Sleep)
Camera Luizei înainte de renovare, mai jos camera Luizei după renovarea făcută de echipa Visuri la cheie.
Pentru că încăperea este foarte mică (2,50 pe 3,50 m) și pentru că după renovarea fațadei camera a mai căpătat încă o fereastră, am avut reale probleme în a o amenaja funcțional. Am decis să mut puțin ușa, astfel încât în spatele acesteia să existe un spațiu suficient pentru un dulap de la haine, dulap pe care l-am compus dintr-o gamă existentă la Casa Rusu (model aici) și pe care l-am personalizat ulterior cu panouri traforate de la Gold House Concept și cu vopsea pentru fronturile inferioare.
Deasupra patului (model Mia) am ales să confecționez un soi de baldachin, vopsit în aceeași nuanță ca și pereții, care să aducă un plus de romantism în încăpere, dar care să și mascheze prinderea suspensiei cu trei brațe folosită aici în locul unei veioze de noptieră. Noptiera am realizat-o pe șantier, un element mic, discret dintr-un panou de lemn vopsit alb prins pe console albe direct de dulap.
Pentru a proteja peretele din zona patului, am decis să folosesc un panou traforat din MDF (de la Gold House Concept), care aduce și un plus decorativ camerei, în ton cu modelele existente pe fețele dulapului și a măștii pentru calorifer. Am comandat la Casa Rusu multe perne, care adăugă senzația de veselie, confort și joacă, mai ales într-o încăpere de fetiță.
Într-o cameră mică cu două ferestre și o ușă, deci dificil de amenajat, am ales să concept un ansamblu simetric, care să dea impresia de ordine în cameră. Sunt două corpuri Atena de la Casa Rusu comandate pe nuanța bardolino și unite între ele la nivel superior. La interiorul ansamblului care încadrează fereastra am vopsit totul în alb pentru a amplifica senzația de lumină, iar masa de birou este prinsă de corpurile laterale, având și grijale de aerisire în ea pentru caloriferul existent dedesubt.
Pentru un acces ușor la calorifer, masca acestuia a fost realizată pe șantier. De cele două biblioteci am prins șipci de lemn peste care am atașat magneți de mobilă. Panoul traforat de la Gold House Concept are la rândul lui prinse de el bucăți de metal, astfel încât el se atașează ușor prin efectul magneților. La nevoie, panoul poate fi scos la fel de ușor.
Taburetul pe care este așezat ursul de pluș este de fapt o saltea de la Best Sleep, firmă care a donat piesa. Am scris despre ea AICI.
Oglinzile le-am personalizat cu ajutorul șabloanelor oferite de către Vision Design Deco, iar abajurul lămpii l-am făcut din tapet, același model de tapet Oilily fiind folosit și la interiorul corpurilor de bibliotecă.
Foto sus suportul pentru cercei pe care l-am conceput ca pe o cutie mascată de o ilustrație cu pisici, iar mai jos se vede lucrarea artistului Ionuț Rober Olaru, care a donat ilustrația sa cu căsuță pentru Luiza și pe care am imprimată pe o placă de PAL lucios cu ajutorul celor de la Casa Rusu, care au imprimat și alte două panouri decorative cu pisicuțe. Tot la Casa Rusu am făcut și storurile pentru ferestre.
Terasa din spate a casei ne-a uimit pe toți prin ingeniozitatea conceptului realizat de colegul nostru Dragoș Isăcescu. A creat un sistem de pergole unde stâlpii de susținere au inserați la interior lumină, protejată de material impermeabil semitransparent. Mai mult, pe lîngă grătar, loc de masă, există și un loc de ședere pe colț cu două bănci solide și suspendate, marcate și de o construcție placată cu piată (de la Elis Pavaje). În cea mai spațioasă zonă a terasei, Dragoș a prevăzut montarea a trei oglinzi, astfel ca Luiza să poată exersa cu prietenele ei dansurile lor atunci când timpul e prielnic afară. Toată terasa, la fel ca și aleile casei sunt pavate cu piatră de la Elis Pavaje în ton cu arhitectura acesteia.
În spatele terasei se află camera centralei termice, foarte aproape de bucătăria familiei, care beneficiază de un acces separat.
Foto jos, se văd corpurile de iluminat roșii pe care le-am făcut din boluri de inox pentru bucătărie, deasupra cărora am atașat o decorațiune împletită pentru un efect vizual mai mare.
De asemenea, în mica curte a familiei, Dragoș Isăcescu a prevăzut o denivelare a terenului în partea din spate, mărind astfel suprafața de verdeață, dar și impactul acesteia dinspre stradă. Practic un dâmb care urcă din zona unde a fost instalată mica seră, la care se ajunge din zona terasei cu pergole. Dragoș a avut grijă să păstreze pomii fructiferi ai familiei, la fel ca și mare parte din trandafiri dragi Marianei.
Pe timpul serii terasa arată de-a dreptul feeric! Mai jos i-am surprins pe colegii mei Dragoș, Omid și constructorul Florin Brînzan.
A fost o renovare pe care am făcut-o cu toții cu mare, mare drag și cu un soi de regret că a fost ultima din acest sezon. Dar modul cum se iubesc acești oameni, cum ne-au arătat ce înseamnă cu adevărat o familie ne-a bucurat enorm. Chiar dacă sezonul s-a terminat, noi ne pregătim de următorul. Așa că dacă știi o familie deosebită, ai căror membri consideri că prin felul lor de a fi pot fi niște exemple pentru noi toți, poți să-i înscrii pe site-ul visurilacheie.protv.ro sau poți trimite povestea lor pe adresa visurilacheie@protv.ro.
Pe fațada casei Omid a instalat o inimioară stilizată, ca simbol și mărturie pentru iubirea care a sălășluit dintotdeauna în această casă.
Și da, noi echipa creativă urmează să lansăm foarte curând un proiect personal. Așa că fii pe fază pentru că Alina, Omid, Dragoș Isăcescu și eu vom reveni în perioada imediat următoare cu vești pentru cei pasionați de design interior. Până atunci să știi că poți revedea toate episoadele Visuri la cheie pe protvplus.ro, voyo.ro, iar ultimele știri pe visurilacheie.protv.ro și pe pagina de Facebook. Crede în oameni!
Poza de la final când ne-am bucurat cu toții de reușita acestui proiect. Amintiri dragi pe care le vom avea pentru totdeauna în sufletul nostru!
Tabloul cu inimă oferit de către artistul Marcel Thiele după surpriza imensă pusă la cale de dragoș Bucur cu formația Holograf.
18
Bravo Roseta! Felicitari!
Cred ca este prima casa cu tapet. Bucataria e superba, facand abstractie de inoxul cuptorului si plitei.
Bravo !
Superb!
Buna, Adela, este minunata aceasta transformare, este preferata mea! Imi poti spune te rog ce model este canapeaua? Am cautat-o pe site-ul Casa Rusu, dar nu am identificat-o. Multumesc!
Eliza, nu o găsești pe site, dar sigur o găsești în magazine și cel mai sigur o găsești la Casa Rusu Vitantis.
FOARTE FRUMOS !! IN SPECIAL,MI-A PLACUT TERASA. FELICITARI PT.TOT CE REALIZATI SI PENTRU FERICIREA CARE O ADUCETI ORIUNDE LUCRATI !!
Se pot comanda/achizitiona de undeva oglinzi cu forma aceea de X, asemenea celor din dormitor? Multumesc.
Nu, dar le poți face la comandă la orice geamgiu Maria, ori le poți comanda la cei care-ți fac mobila.
Foarte frumos! Felicitări!
Soluţiile voastre inspiră foarte mult privitorul.
Pe mine, printre altele, m-a inspirat comoda din camera părinţilor, aş putea face una oarecum similară [am păstrat nişte picioare frumos sculptate de la o masă veche şi nu ştiam ce să fac cu ele :)].
Va urmaresc in fiecare saptamana cu mult drag! Se vede ca puneti suflet in tot ce faceti; rezultatul este WOW ! DOMNUL sa va binecuvinteze in tot ce faceti! Sunteti minunati si va apreciez din suflet! Si eu sunt cu casa in renovare si am multa nevoie de sfaturile voastre!
Felicitari intregii echipe!
Abia astept sa va vad in noul proiect.Pe cand?
Terasa este superba!
Dar, terasa neavand acoperis ci bucati de panza, corpurile de iluminat nu vor fi afectate de ploaie? Ma refer la cele suspendate.
Cristina, terasa urmează a fi acoperită cu policarbonat. Până atunci ne-am asigurat că totul e cum trebuie.
Ce lucruri minunate faceti voi, Adela! Mi se pare extraordinar cum reusiti sa imbinati totul asa frumos. Felicitari ptr. tot si in special pentru site. Am urmarit toate postarile tale si ai devenit o sursa de inspiratie in amenajrea apartamentului nostru care e destul de mic, dar a ieșit cochet. 😉 Mult succes si satisfacție in tot ceea ce faceti!
Felicitari tuturor, pentru aceasta superba amenajare!
As dori sa stiu daca dulapul de la intrare a fost facut de cei de la Casa Rusu si daca se poate comanda.
Multumesc!
Alina, dulapul a fost făcut special pentru emisiune de către Casa Rusu și din păcate nu se poate comanda de către un client obișnuit. Dar poți face la comandă la firme specializate, adică cele care fac numai la comandă, o mobilă asemănătoare.
Multumesc frumos de raspuns! Am sa apelez la o firma specializata, in fond ideea conteaza.
Superb totul …
Felicitari pentru ceeea ce faceti :*
Va rog îmi puteți trimite planul casei, ca îmi place fff mult. Va mulțumesc.
Viorel, planul casei este explicat în articol, dar nu pot să-l fac public. Pune-te în locul acestor oameni și ai să înțelegi că nu e ok să-l public. Poate să-ți recunoască oricine casa de la exterior, după care mai are și planurile. Înțelegi ce vreau să spun 🙂
Masa din bucatarie de unde este? Va multumesc pentru ce vad in toate emisiunile..
Masa este în bucătărie Oana, dar sub formă de peninsulă 🙂
Și noi ce facem până la sezonul următor????!!!! Mai vrem frumos, mai vrem lumină și culori, mai vrem fericire!!!
Felicitari….tot ce faceti devine magic !!!!
O echipa perfecta din toate punctele de vedere !!!
RESPECT !
MA UIMITI CU FIECARE CASA MODIFICATA.
SUNT ATENT LA FIECARE EMISIUNE, NU IMI SCAPA NICI UNA.
Foarte frumoas a ieșit din mâinile voastre aceasta casă! Felicitări! Abia aștept să urmăresc proiectul vostru personal! Sunteți o echipă minunată!
Adela, îmi poți da detalii despre utile de interior…de unde au fost achiziționate?
Mulțumesc frumos
Buna Adela,
Imi poti spune cum ai facut abajurul veiozei din camera Luizei? Vreau sa confectionez si eu niste abajururi mai mici pentru un candelabru si cred ca cel facut de tine arata minunat!
O zi frumoasa,
Alexandra
am observat masa:) dar as dori sa stiu de unde o pot achizitiona. va multumesc pentru raspuns.
Frumoasa renovare, frumoasa familie si frumoasa emisiunea.
Ma regasesc in povestea acestei familii. Tatal meu a fost afectat de scleroza multipla circa 13 ani, dar nu a beneficiat de vreun tratament de stagnare.
Felicitari,a iesit superba casa..sunteti minunati cu niste maini de aur!Adela imi poti da detalii despre cati mp are bucataria?multumesc!!o zi senina!!
Buna, as vrea sa-i propun Marianei sa vina la Clinica mea de recuperare (in Bucuresti – detalii ii dau personal, nu vreau sa fac reclama clinicii) pentru o perioada nedeterminata sa faca un consult medical si un pachet de recuperare pentru afectiunea pe care o are. Nu trebuie sa plateasca absolut nimic. Va rog mult sa imi furnizati pe email nr de telefon al Fam. Onea. Le pot face si o vizita pentru a discuta, locuiesc in Voluntari! Felicitari pentru ideile puse in practica! Sunteti minunati!
Inca o casa pur si simplu minunata, felicitari tuturor!
Imi place foarte mult exteriorul casei imbracat in lambriuri, arata ca si casutele americane de lemn:) Lambriurile sunt de lemn? (pentru ca spuneti ca le-ati vopsit). Ce vopsea s-a folosit pentru lambriuri? Geamurile le-ati schimbat sau ati montat doar tocurile acelea albe pe langa geamurile existente? Intreb deoarece geamurile noi au acele stinghii subtiri in cruce care imi plac foarte mult si mai indulcesc un pic aspectul nesuferit al eternelor termopane cu rame din pvc… imi place foarte mult aspectul geamurilor acum si ma intereseaza daca au fost schimbate cu totul!
Multumesc si la mai multe sezoane! Sesizez in tonalitate nostalgia despartirii, sper ca e doar de sfarsit de sezon, parca citisem undeva ca ati reinnoit contractul si veti incepe lucrul in martie 🙂
Pentru lambriurile din lemn s-a folosit vopsea pentru lemn preprată la mașina de colorat după paletar. Adică culoarea a fost aleasă din paletar și apoi s-a preparat vopseaua conform codului de culoare. Ferestrele sunt noi și sunt asigurate de unul din sponsorii emisiunii Barrier.
Da, e final de sezon, dar anul viitor ne așteaptă altul 🙂
Multumesc Adela, am inteles cum e cu ferestrele. Dar nu stii daca sprosurile se pot aplica ulterior si pe geamurile termopan obisnuite, acelea cu rama PVC?
Ana, teoretic s-ar putea aplica, practic nu știu cît de bine ar arăta.
Oamenii frumosi la suflet intotdeauna emana numai frumusete in jur!
Acestia sunteti voi ,toti cei care contribuiti la fericirea atator suflete ce primesc darul vostru … din suflet!
Va felicit pentru tot ceea ce daruiti si continuati sa ne bucurati sufletele cu FRUMUSETEA VOASTRA !
Va multumim!
Adela, cu ce este placat peretele bucatariei?
Adela, despre sera ne povesteti un pic? Nu am vazut emisiunea, deci nu stiu daca e facuta sau adusa de voi sau era acolo dar ideea mi se pare superba! Se gasesc cumva de cumparat asemenea sere, adica doar sa le montezi? Vad doar un colt din ea intr-o poza… Multumesc 🙂
Buna Adela, imi spui te rog cu ce ati placat bucataria?ce model de faianta e pe pereti? Ati folosit si sticla colorata?multumesc anticipat!
Bună Adriana! Bucătăria a fost placată cu acest tip de plăci http://www.dedeman.ro/bucuresti3/gresie-si-faianta/gresie-portelanata/gresie-port-amonit-brown-32-6×32-6.html
Peste ele s-a intervenit cu vopsea lavabila. Peste vopsea se dă un strat de lac mat tip spray ca să fixeze totul, dar e bine să se facă o probă înainte pe suprafață mică. Poți folosi un spray lac de tip varnish cum e acesta http://www.dedeman.ro/bucuresti3/spray-super-color-lac-transparent-satin-mat-400-ml/p/5012642
Cand mai are cate ceva pe faianta , apoi se sterge si suprafata ramane intacta ?
Felicitari pentru tot ve faceti. Toata echipa sunteti oameni binecuvantati, care datuiesc un pic de bucurie familiilor greu incercate! Am o intrebate: cum ati facut, mai exact stalpii de susutinere ai pergolelor? Mi-au placut foarte mult, asa ceva visez sa fac si eu candva.
Claudiu, proiectul îi aparține arhitectului Dragoș Isăcescu. Ai datele lui de contact pe site-ul său http://arh-isacescu.ro/, așa că am să te invit să-i scrii și să-l întrebi direct. Eu nu știu să-ți răspund la întrebarile tehnice, adică să-ți spun efectiv cum a făcut stâlpii. Știu doar că și mie mi-a plăcut tare mult proiectul lui 🙂
Felicitari pentru lucrare, e extraordinara! Imi place foarte mult gardul care imprejmuieste curtea. Va rog mult, ati putea sa imi recomandati producatorul? Vreau sa imi fac si eu un gard la strada similar. Va multumesc!
Alex, gardul este din elementele de la Dedeman pe care noi le-am vopsit in alb.
Buna,
de unde se poate achizitiona material impermeabil semitransparent, folosit pentru terasa?
Multumesc anticipat!
Aceasta casa emana o caldura extraordinara!!!!!! Felicitari:)