adelaparvu.com despre casa de 70 mp, Design Lanefab Design Build, Foto Colin Perry (7)

In Case, Design Interior

Casă de 70 mp pentru locuire, dar și pentru birou

Sunt mulți oameni care pot să lucreze acasă și care au nevoie de un spațiu dedicat pentru munca lor, unde să-și poată primi și eventuali clienți. Ei bine, am ales să-ți prezint azi un proiect ingenios gândit de către arhitecții de la biroul Lanefab Design , care au conceput în Vancouver, Canada,  pentru clienta lor, de profesie graphic designer, o casă mică, de doar 70 mp, dar execelent organizată atât pentru locuire, cât și ca spațiu de lucru. E adevărat că o asemenea casă se pretează excelent pentru un cuplu și mai puțin pentru o familie cu copii, dar sigur ideile aplicate aici te vor inspira. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre casa de 70 mp, Design Lanefab Design Build, Foto Colin Perry (8)

Pentru a exploata eficient terenul, pe care clienta își dorea atât casa, cât și o curte pentru câinele ei, arhitectul Bryn Davidson a conceput un proiect desfășurat mai mult pe verticală. Deși ca suprafață utilă este de doar 70 de mp, casa este organizată pe trei niveluri, fiind urmată și panta terenului, unul dintre niveluri fiind de fapt intermediar. La demisol se află baia și dormitorul, la parter zona de zi cu living, bucătărie și o masă pe roți pe post de sufragerie, apoi se urcă la următorul nivel, un soi de supantă, care este destinat locului de birou (și depozitării zonei de spălat cu mașină și uscător).

adelaparvu.com despre casa de 70 mp, Design Lanefab Design Build, Foto Colin Perry (10)

Casa are acoperișul într-o singură pantă, direcționând apa de ploaie către grădină, și arhitectul a avut grijă la orientarea în raport cu soarele, astfel încât în zona de birou să existe cât mai multă lumină naturală. De altfel, cea mai înaltă zonă a casei este gândită pentru nivelurile casei, locul de birou fiind deasupra dormitorului. În zona de zi s-a obținut aspectul unei locuințe de tip loft, grație înălțimii spațiului, dar și deschiderii lui către curtea amenajată.

adelaparvu.com despre casa de 70 mp, Design Lanefab Design Build, Foto Colin Perry (7)

Aspectul locuinței este unul industrial, așa cum și-a dorit și clienta, panouri din oțel fiind folosite pentru placarea casei, iar accentele colorate scot în evidență golurile, respectiv ferestrele. Stilul industrial se simte și în curte, prin prezența gabioanelor, dar și prin placările cu lemn reciclat de la interior și câteva piese de mobilă, cum ar fi masa pe roți de la bucătărie, balustrada scării interioare, ușa de tip hambar de la dormitor, finisajul pardoselii cu aspect de beton.

adelaparvu.com despre casa de 70 mp, Design Lanefab Design Build, Foto Colin Perry (11)

La interior, toată amenajarea este concepută a fi în primul rând funcțională, fiecare lucru având locul său bine stabilit. Nuanțele sunt deschise, iar placările în zone umede realizate doar unde era nevoie. Și pentru că spațiile sunt mici la baie și bucătărie pereții s-au îmbrăcat cu mozaic. În dormitor dulapurile sunt albe, iar sertarele înglobate în peretele pe care este fixat televizorul.

adelaparvu.com despre casa de 70 mp, Design Lanefab Design Build, Foto Colin Perry (9)

Și zona de birou este confortabilă și foarte luminoasă, exact cum și-a dorit proprietara, care lucrează acasă. După experiența de a locui într-un apartament cu două camere, faptul că acum are o locuință, care este și eficientă energetic, dar și luminoasă și adaptată tuturor cerințelor sale, contează foarte mult pentru ea. Un proiect ingenios, o exploatare bună a spațiului și o amenajare plăcută. Vezi  și o prezentare video realizată de către Vancouversun. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa de 70 mp, Design Lanefab Design Build, Foto Colin Perry (14)

adelaparvu.com despre casa de 70 mp, Design Lanefab Design Build, Foto Colin Perry (13)

adelaparvu.com despre casa de 70 mp, Design Lanefab Design Build, Foto Colin Perry (12)

adelaparvu.com despre casa de 70 mp, Design Lanefab Design Build, Foto Colin Perry (15)

adelaparvu.com despre casa de 70 mp, Design Lanefab Design Build, Foto Colin Perry (16)

adelaparvu.com despre casa de 70 mp, Design Lanefab Design Build, Foto Colin Perry (17)

adelaparvu.com despre casa de 70 mp, Design Lanefab Design Build, Foto Colin Perry (6)

adelaparvu.com despre casa de 70 mp, Design Lanefab Design Build, Foto Colin Perry (5)

adelaparvu.com despre casa de 70 mp, Design Lanefab Design Build, Foto Colin Perry (4)

adelaparvu.com despre casa de 70 mp, Design Lanefab Design Build, Foto Colin Perry (3)

adelaparvu.com despre casa de 70 mp, Design Lanefab Design Build, Foto Colin Perry (1)

adelaparvu.com despre casa de 70 mp, Design Lanefab Design Build, Foto Colin Perry (2)
Foto: Colin Perry via Vanmag/ Lanefab Design/Build

8 raspunsuri pentru Casă de 70 mp pentru locuire, dar și pentru birou

 1. Cristina spune:

  buna ziua
  recent am cumparat o casa veche la tara. vreau sa stiu cu cr pot izola peretii interiori pt ca este lemn si tencuiala care cade .sunt sipci din acelea puse una langa alta. dau tencuiala jos ? va rog un sfat. vreau sa pun usi si geamuri termopan dat peretii interiori is cam denivelati . ma puteti ajuta va rog .

 2. Onisei Nicoleta spune:

  Buna ziua!! Imi puteti spune, va rog frumos, pentru peretele din living, acoperit cu scandura, cum pot obtine atatea nuante/texturi diferite (vopsea, lacuri, etc.)?? Multumesc!

 3. Mhai spune:

  gusturile nu se discuta, dar mie mi se pare urata foc – atat interior cat si exterior

 4. By Nice spune:

  Superb de-a dreptul !

 5. Daniela spune:

  Buna ziua,

  Puteti va rog sa imi spuneti de unde a fost achizitionata faianta (mozaicul) de la bucatarie?

  Multumesc!

  • Adela Parvu spune:

   Daniela, găsești așa ceva în oferta celor care vând finisaje și obiecte sanitare. Trebuie să consulți cataloagele pentru că aceste colecții se schimbă de la an la an.

 6. dorice spune:

  Ideile sunt foarte bune, dar exteriorul parca nu se potriveste prea bine..parerea mea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *