adelaparvu.com despre casa mica de 70 mp, casa Spania Costa Brava, design interior Asun Anto

In Case, Design Interior

Are doar 70 de mp casa asta, dar e foarte bine gândită la interior

Când ai parte de o suprafață așa de mică, adică 70 de metri pătrați și să mai fie împărțiți și pe două niveluri, ei bine e o mare provocare să-i folosești cum trebuie pentru o familie cu doi copii. Chiar dacă locuința de față este una de vacanță mie mi-au atras atenția planurile casei și modul de organizare al camerelor. Ceea ce m-a surprins este că la parter cel mai larg spațiu a fost rezervat pentru sufragarie, care e deschisă către bucătărie, pe când linvigului i s-a găsit un loc modest în dreptul scării interioare. Decoratoarea spaniolă Asun Antó de la Coton et Bois (firmă de la care sunt majoritatea obiectelor din casă, inclusiv scaunele din ratan de la sufragerie) a considerat că spațiul sufrageriei trebuie să fie mai mare pentru că el este și un unul de trecere, de trafic. Pe aici se intră în casă, se face accesul către bucătăria deschisă, dar și către baia de la parter, și tot de aici se urcă la etaj. Așa că totul e gândit logic pentru a exista spațiu de circulație în jurul mesei de sufragerie.

adelaparvu.com despre casa mica de 70 mp, casa Spania Costa Brava, design interior Asun Anto (2)

 

Plan parteradelaparvu.com despre casa mica de 70 mp, casa Spania Costa Brava, design interior Asun Anto (1)
Plan etaj

La etaj sunt dormitoarele, cel matrimonial și cel al copiilor. Da, sunt mici, de aceea pentru camera copiilor spațiul a fost utilizat și pe verticală. Decoratoarea a folosit mult alb peste tot tocmai pentru a da impresia că locuința este mai mare. De la pardoseli la pereți totul este amenajat în tonuri de alb. Și pentru că tot e o casă de vacanță în Costa Brava, adică aproape de plajă și mare, a ales pentru decorarea casei un stil marin. Ca atare vei vedea accente de albastru și piese de mobilă și decorațiuni împletite. Chiar dacă e mică, e tare plăcută casa, iar modul cum e organizat și dispus mobilierul face ca încăperile să fie comode, să ofere suficiente spații de ședere, dar și libertate de mișcare. Când ai însă o casă mică ca aceasta sigur nu-ți vor ajunge spațiile de depozitare, respectiv dulapurile din dormitoare. Așa că dacă vrei să o iei de model e bine să ții cont de aspectul acesta. Până atunci te las să te bucuri de imagini. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa mica de 70 mp, casa Spania Costa Brava, design interior Asun Anto (11)

adelaparvu.com despre casa mica de 70 mp, casa Spania Costa Brava, design interior Asun Anto (9)

adelaparvu.com despre casa mica de 70 mp, casa Spania Costa Brava, design interior Asun Anto (10)

adelaparvu.com despre casa mica de 70 mp, casa Spania Costa Brava, design interior Asun Anto (8)

adelaparvu.com despre casa mica de 70 mp, casa Spania Costa Brava, design interior Asun Anto (7)

adelaparvu.com despre casa mica de 70 mp, casa Spania Costa Brava, design interior Asun Anto (6)

adelaparvu.com despre casa mica de 70 mp, casa Spania Costa Brava, design interior Asun Anto (5)

adelaparvu.com despre casa mica de 70 mp, casa Spania Costa Brava, design interior Asun Anto (4)

adelaparvu.com despre casa mica de 70 mp, casa Spania Costa Brava, design interior Asun Anto (3)Sursa foto: ElMueble

10 raspunsuri pentru Are doar 70 de mp casa asta, dar e foarte bine gândită la interior

 1. Dana spune:

  Planul casei este foarte bun, chiar m-a uimit cat de bine este impartita desi pare asa de mica. De asemenea este decorata cu multa atentie la detalii. De remarcat ca nu are veranda, nici nu era cazul caci arcada aceea aduce un plus de farmec architectural.

 2. […] Are doar 70 de mp casa asta, dar e foarte bine gândită la interior […]

 3. alex spune:

  Perfecta! Se pot face rost de schitele exacte cu dimensiuni? Merci!

 4. […] foarte luminoasă. Proprietarii și-au dorit să îmbunătățească confortul casei lor, care este una de vacanță, pentru a se bucura de priveliștea către peisajul din jur. L-ea plăcut poziționarea casei, dar […]

 5. Rodica spune:

  pare foarte primitoare… o cafeluta dimineata,doar „tu” cu „tine” si gandurile tale….ce placut trebuie sa fie…

 6. lucia spune:

  Buna Adela,

  As dori sa imi construiesc o casa ca cea prezentata de tine aici..poti sa ne spui daca cei 35 mp( amprenta) sunt locuibili sau construiti? daca contin si acea mica veranda de la intrare si daca nu cer foarte mult dimensiunile camerelor se poate?

  Mltumesc anticipat si sper sa imi raspunzi!

  • Adela Parvu spune:

   Lucia, cel mai sigur ar fi sa apelezi la un arhitect care sa-ti faca reinterpretarea acestei configuratii. Degeaba am sa-ti spun eu cum e in cazul de fata pentru ca o sa conteze foarte mult materialele din care este construita casa, grosimea zidurilor, dimensiunile golurilor (usile interioare, ferestre), modul cum se deschid acestea. Sunt multe lucruri de luat in calcul. Inclusiv daca tevile vor fi sau nu aparente in casa (ceea ce determina modul de amplasare al mobilierului). In cazul de fata 35 de mp construiti sunt amprenta la sol si includ si terasa.

   • Lucia spune:

    Multumesc mult,Adela!Casuta pe care o vom face va fi tot de vacanta sa zic asa..motiv pentru care nu conteaza atat de mult dimensiunea camerelor..Sa ai o zi frumoasa si multumim pentru tot ceea ce faci!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *