adelaparvu.com despre casa in stil colonial, casa Spania, casa de vacanta Costa Brava, Foto ElMueble (1)

In Case, Design Interior

Trei frați și o singură casă de vacanță, una în stil colonial

Ideea de asociere este binevenită și atunci când e vorba despre case, nu neapărat de locuit, căci aici ar putea interveni probleme, dar uite în privința caselor de vacanță mi se pare ceva de excepție. Până la urmă un astfel de loc este folosit temporar și e păcat să nu dozezi efortul, mai exact să-l împarți la trei. Casa de față a fost achiziționată de către trei frați și fiecare în parte și-au dorit altceva, dar cumva au ajuns la un numitor comun. Cum anume? Păi s-au pus pe discutat ceea ce și-ar fi vrut fiecare pentru ei și pentru familiile lor și așa le-a fost mai ușor să știe ce să caute. Și știi că atunci când ai visul clar conturat, mai este un pas până să-l și materializezi.

adelaparvu.com despre casa in stil colonial, casa Spania, casa de vacanta Costa Brava, Foto ElMueble (4)

Unul dintre ei și-a dorit un loc retrast și liniștit, altul și-a dorit munte, iar al treilea o casă de vacanță aproape de mare și plajă. Parcă ar fi dintr-o povestea asta cu dorințele, dar de cele mai multe ori viața bate filmul. S-au uitat pe hartă, au cercetat și au ajuns la concluzia că cel mai potrivit loc pentru ei ar fi undeva unde muntele se revarsă în mare. Fiind spanioli nu le-a fost greu să identifice Costa Brava ca zona perfectă pentru vacanță. Apoi, foarte important, și-au pus pe hârtie câți bani au la dispoziție și au ajuns la concluzia că nu au bani și nici timp să construiască ceva nou. Așa că și-au restrâns căutările pentru o casa deja ridicată pe care urmau eventual să o amenajeze.

adelaparvu.com despre casa in stil colonial, casa Spania, casa de vacanta Costa Brava, Foto ElMueble (6)

Și au găsit casa cu pricina, una situată în pantă, cu vedere minunată către mare, dar încojurată de vegetație adultă, de copaci ce umbresc terasele și mica grădină din jur. Ei spun că la exterior casa construită în anii 70 nu arată grozav, dar le-a plăcut faptul că interiorul putea fi adaptat pentru a oferi independență fiecăruia și asta grație diferențelor de nivel impuse de terenul în pantă. În rest, în privința amenajării și-au lăsat soțiile să decidă. Îmi închipui că n-a fost tocmai ușor acest lucru, dar cert este că rezultatul final este unul cât se poate de reușit. Stilul abordat? Cel colonial, unde totul e strict necesar, cu piese de mobilă și decorațiuni textile albe, cu mici pete de culoare prezente în finisajele cu cărămidă sau accente de albastru.

adelaparvu.com despre casa in stil colonial, casa Spania, casa de vacanta Costa Brava, Foto ElMueble (3)

Mi-a plăcut tare mult ideea aceasta a asocierii celor trei frați, dar și cum se reflectă ea în amenajarea interioară. Uite, spre exemplu în zona de zi ai să vezi de fapt două livinguri, dar dispuse fiecare la alt nivel. Frații spun că s-au gândit să aibă parte de confort și atunci când vin pe rând, dar și dacă se întâmplă să se reunească cu toții aici. Apoi la bucătărie totul e simplu și funcțional, dar au prevăzut separat un loc generos pentru masă, pe lângă cel de tip bar din zona de gătit. Mi-a plăcut la nebunie tot ce înseamnă terase exterioare, aspectul lor luxuriant și evidenta preocupare pentru grădinărit. Îmi și închipuiam ce frumos trebuie să fie când sunt împreună cele trei familii. Unii pe plajă, pe terase, alții bântuind împrejurimile. Frumos, elegant, generos. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa in stil colonial, casa Spania, casa de vacanta Costa Brava, Foto ElMueble (11)

adelaparvu.com despre casa in stil colonial, casa Spania, casa de vacanta Costa Brava, Foto ElMueble (7)

adelaparvu.com despre casa in stil colonial, casa Spania, casa de vacanta Costa Brava, Foto ElMueble (9)

adelaparvu.com despre casa in stil colonial, casa Spania, casa de vacanta Costa Brava, Foto ElMueble (10)

adelaparvu.com despre casa in stil colonial, casa Spania, casa de vacanta Costa Brava, Foto ElMueble (12)

adelaparvu.com despre casa in stil colonial, casa Spania, casa de vacanta Costa Brava, Foto ElMueble (13)

adelaparvu.com despre casa in stil colonial, casa Spania, casa de vacanta Costa Brava, Foto ElMueble (14)

adelaparvu.com despre casa in stil colonial, casa Spania, casa de vacanta Costa Brava, Foto ElMueble (8)

adelaparvu.com despre casa in stil colonial, casa Spania, casa de vacanta Costa Brava, Foto ElMueble (2)

adelaparvu.com despre casa in stil colonial, casa Spania, casa de vacanta Costa Brava, Foto ElMueble (5)

adelaparvu.com despre casa in stil colonial, casa Spania, casa de vacanta Costa Brava, Foto ElMueble (1)Sursa foto: El Mueble

3 raspunsuri pentru Trei frați și o singură casă de vacanță, una în stil colonial

  1. […] Trei frați și o singură casă de vacanță, una în stil colonial […]

  2. […] folosești cum trebuie pentru o familie cu doi copii. Chiar dacă locuința de față este una de vacanță mie mi-au atras atenția planurile casei și modul de organizare al camerelor. Ceea ce m-a surprins […]

  3. Iuliana spune:

    Foarte relaxat, curat si..de vacanta stilul 🙂 multumim pentru inspiratie.
    Am o intrebare: la noi, unde se pot gasi aceste roman shades, in mai multe variatii de culori (am vazut foarte multe pe site cu modele geometrice, cu fructe, flori, acestea mai simple) dar nu am gasit la noi (nici in magazinele de specialitate, nici pe net, decat niste modele uratele si de o calitate joasa).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *