adelaparvu.com amenajare apartament cu camere mici la bloc, Foto Micasa (2)

In apartamente, Design Interior

Amenajare de bun simț la bloc, soluție sigură de mobilare și decorare

Câteodată n-ai loc de toate într-un apartament de bloc, dar important este să alegi soluții potritive astfel încât viața de zi cu zi să-ți fie mai ușoară și mai plăcută. Mi-a plăcut amenajarea de față pentru că este una cuminte, așa cum mulți își doresc. De asemenea, este și o locuință luminoasă fiind orientată către sud și ca atare a avut nevoie de soluții de umbrire, iar aici combinația de jaluzele din lemn și draperii colorate arată foarte bine. E o idee bună mai ales dacă ți-e teamă să folosești culori intense pentru zugrăveala pereților. Dar ceea ce mi-a atras atenția în primul rând a fost bucătăria îngustă, unde locul de luat masa este chiar ingenios, un raft suspendat și taburete înalte.

adelaparvu.com amenajare apartament cu camere mici la bloc, Foto Micasa (7)

Există și un loc de luat masa mai oficial și asta în living, dar zi de zi, când e să-ți bei cafeaua sau să iei micul dejun, măsuța improvizată din bucătărie e la fix. În rest, mobila este foarte bine organizată, iar culoarea gri vine să se armonizeze cu nuanța cromată a electrocasnicelor. Ăsta e un truc bun într-un spațiu mic să ai electrocasnice încorporabile, dar să și asortezi nuanța acestora cu fețele mobilierului. Așa vei avea mai puține fragmetări și spațiul devine mai coerent. Și finisajul cu plăci ceramice doar câte trebuie adică în dreptul frontului de lucru.

adelaparvu.com amenajare apartament cu camere mici la bloc, Foto Micasa (6)

În living mobila este una strict necesară, dar nuanțele plăcute, mobila bine aleasă și confortabilă asigură un mediu reconfortant. Și dacă vrei să ai și o masă de sufragerie, dar spațiul nu-ți permite o așezare aerisită, atunci faci compromisuri. Poți pune masa într-un colț al camerei și o tragi când ai nevoie mai spre centrul încăperii. Dar să știi că aici blatul de sticlă nu e ales întâmplător. Sticla prin transparența ei dă impresia de spațiu mai amplu. Pe scurt nu acoperă, nu încarcă. Aici e cu atât mai fericită alegerea cu cât mobila e închisă la culoare. Și pentru a înviora atmosfera tapițeria scaunelor este din același material cu cel al draperiilor. Și canapeaua este deschisă la culoare tocmai din același considerent, de a oferi luminozitate în cameră unde predomină mobilierul închis. Covorul este ales și el deschis pentru a prelungi această zonă de respiro.

adelaparvu.com amenajare apartament cu camere mici la bloc, Foto Micasa (2)

Dormitorul a fost ales să fie decorat în nuanțe relaxante, iar albul predomină. Petele de albastru punctează starea de calm care s-a dorit aici, de la draperiile înflorate la accesoriile textile de pe pat și obiectele decorative. Dar proprietarii n-au uitat de spațiile de depozitare. Ca dulapul generos să nu iasă în evidentă el a fost ales alb, la fel cu zugrăveala pereților, iar finisajul lui este unul mat. Design simplu, căci ceea ce e simplu nu bate la ochi, corect? Un al doilea dormitor mic este folosit ca și loc de birou. Dar observi că peste tot s-a folosit mobilă etajată, cu blaturi de sticlă? Inclusiv la baie regula asta este păstrată. Transparența ajută într-un spațiu mic, chiar dacă ea vine cu prețul unei atenții mai sporite pentru curățenie. Cuminte, de bun simț și plăcută locuința asta. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com amenajare apartament cu camere mici la bloc, Foto Micasa (3)

adelaparvu.com amenajare apartament cu camere mici la bloc, Foto Micasa (4)

adelaparvu.com amenajare apartament cu camere mici la bloc, Foto Micasa (5)

adelaparvu.com amenajare apartament cu camere mici la bloc, Foto Micasa (1)

adelaparvu.com amenajare apartament cu camere mici la bloc, Foto Micasa (8)
Sursa foto: Micasa

Un raspuns pentru Amenajare de bun simț la bloc, soluție sigură de mobilare și decorare

  1. […] plăcut tare mult ideea aceasta a asocierii celor trei frați, dar și cum se reflectă ea în amenajarea interioară. Uite, spre exemplu în zona de zi ai să vezi de fapt două livinguri, dar dispuse fiecare la alt […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *