KIKA
adelaparvu.com
recomandă kika.ro
KIKA
Piesele mici și corpurile de iluminat negre sunt ca niște accente grafice pe fundalul alb al suprafețelor pereților. Senzația de luminozitate și spațiu generos este amplificată de soluția separărilor cu panouri de sticlă și perdele. O soluție inedită, dar interesantă pentru cei care iubesc lumina și dorinici de a se bucura de spațiu.

In apartamente, Design Interior

Separări cu sticlă și perdele într-un apartament de 50 mp

Fiecare amenajare interioară este adaptată cerințelor și nevoilor proprietarilor, dar și spațiului pe care-l dețin. Contează mult ce-ți dorești, cum vrei să te simți acasă, dar și ce permite spațiul locuinței tale, astfel ca specialistul la care apelezi să-ți poată proiecta cea mai bună variantă pentru tine și conform dimensiunilor existente. Am ales să-ți prezint azi o soluție inedită pentru un apartament de 50 metri pătrați, dintr-un bloc nou construit, unde proprietara și-a dorit multă lumină și senzația de loft. Și-a dorit ca atunci când ajunge acasă să simtă că respiră, că are încăperile inundate de lumină. Designerul Ksenia Sadkova a venit o propunere atipică: separări cu perdele vaporoase și panouri de sticlă. Astfel a deschis întregul apartament și s-a folosit de lumina naturală care pătrunde pe cle două ferestre generoase situate pe o singură latură a locuinței. Dar hai să vezi mai multe, după ce-ți postez și planul locuinței, așa cum arată după amenajare.

Apartamentul de două camere și cu suprafața de 50 mp avea inițial living deschis către bucătărie și dormitor separat cu pereți, având ușa de acces din living. În plus, înălțimea spațiilor este diferită, de la 3,6 metri în domritor la 2,75 în rest, lucru care trebuia luat în calcul. Designerul a reorganizat locul bucătăriei, a separat locul mașinii de spălat în hol pentur a nu fi inclus în baie, dar cea mai importantă modificare a fost să folosească delimitări cu sticlă. Astfel, bucătăria este separată față de hol cu panou de sticlă, ceea ce face ca de la intrarea în locuință totul să fie vizibil și să se simtă foarte luminos, între living și dormitor e un panou de sticlă cu perdele în spatele acestuia, iar zonele de la fereastră sunt și ele separate cu perdele vaporoase. Prin compartimentările cu sticlă și perdele designerul a adus la același nivel structurile de la nivelul plafonului, ceea ce ascunde diferențele de înălțime și s-a folosit de un plafon fals pentru a trage sistemul de ventialție și a camufla cablurile.

Apartamentul de două camere și cu suprafața de 50 mp avea inițial living deschis către bucătărie și dormitor separat cu pereți, având ușa de acces în spațiul de odihnă din living. În plus, înălțimea spațiilor este diferită, de la 3,6 metri în domritor la 2,75 în rest, lucru care trebuia luat în calcul. Designerul a reorganizat locul bucătăriei, a separat locul mașinii de spălat în hol pentru a nu fi inclus în baie, dar cea mai importantă modificare a fost să folosească delimitări cu sticlă. Astfel, bucătăria este separată față de hol cu panou de sticlă, ceea ce face ca de la intrarea în locuință totul să fie vizibil și să se simtă foarte luminos, între living și dormitor e un panou de sticlă cu perdele în spatele acestuia, iar zonele de la fereastră sunt și ele separate cu perdele vaporoase. Prin compartimentările cu sticlă și perdele designerul a adus la același nivel structurile de la nivelul plafonului, ceea ce ascunde diferențele de înălțime și s-a folosit de un plafon fals în zona bucătăriei și holului pentru a trage sistemul de ventialție și a camufla cablurile.

Bucătăria este tratată minimal, majoritatea corpurilor de depozitare fiind situate pe partea opusă, către hol. Pereții din bucătărie, ca și corpurile joase au fost alese în nuanțe închise de antracit. Aceeași nuanță închisă este folosită și pentru pereții holului, ceea ce conferă o senzație de profunzime a spațiului, având în vedere că bucătăria este separată față de hol cu un panou de sticlă. Sticla este fixată pe blatul de lucru și în plafon.

Bucătăria este tratată minimal, majoritatea corpurilor de depozitare fiind situate pe partea opusă, către hol. Pereții din bucătărie, ca și corpurile joase au fost alese în nuanțe închise de antracit. Aceeași nuanță închisă este folosită și pentru pereții holului, ceea ce conferă o senzație de profunzime a spațiului, având în vedere că bucătăria este separată față de hol cu un panou de sticlă. Sticla este fixată pe blatul de lucru și în plafon. Pentru ca lucrul în bucătărie să fie mai facil, plita este pe inducție, iar blatul de lucru a fost urcat și pe verticală pe înălțimea de 25 cm. Mobila de bucătărie are mînere frezate pentru a i se păstra un aspect curat, simplu, ordonat.

Între bucătărie și cameră este poziționat locul de luat masa. Între living și dormitor există un panou de sticlă pe lățimea patului.

Între bucătărie și cameră este poziționat locul de luat masa. Între living și dormitor există un panou de sticlă pe lățimea patului. Panoul de este fixat la nivel superior la aceeași înălțime cu a golului către bucătărie, ceea ce ordonează vizual spațiul. Poziționarea patului a fost făcută în așa fel încît să existe acces ușor către dulapurile încorporate (cu uși culisante albe) și către zona de lectură situată în fața ferestrei corespondentă dormitorului.

Între dormitor și zona de lectură separarea se face printr-o perdea. Inițial stâlpul prezent în spațiul camerei de odihnă, care acum separă zonele în dreptul perdelei, era dificil de integrat în ambient. Modul de poziționare actual al patului a rezolvat problema pentru că totul este deschis, fără ușă interioară care să incomodeze.

Între dormitor și zona de lectură separarea se face printr-o perdea. Inițial stâlpul prezent în spațiul camerei de odihnă, care acum separă zonele în dreptul perdelei, era dificil de integrat în ambient. Modul de poziționare actual al patului a rezolvat problema pentru că totul este deschis, fără ușă interioară care să incomodeze. Oglinda aduce un plus de luminozitate în încăpere, dar este și necesară, mai ales într-o locuință tratată feminin.

Separarea cu perdea este și între zona de canapea din living și cea de relaxare situată în fața ferestrei livingului. Astfel, cu ajutorul țesăturilor vaporoase, delimitările sunt mobile, dar materialele conferă și o textură și un volum delicat în locuință.

Separarea cu perdea este și între zona de canapea din living și cea de relaxare situată în fața ferestrei livingului. Astfel, cu ajutorul țesăturilor vaporoase, delimitările sunt mobile, dar materialele conferă și o textură și un volum delicat în locuință.

Piesele mici și corpurile de iluminat negre sunt ca niște accente grafice pe fundalul alb al suprafețelor pereților. Senzația de luminozitate și spațiu generos este amplificată de soluția separărilor cu panouri de sticlă și perdele. O soluție inedită, dar interesantă pentru cei care iubesc lumina și dorinici de a se bucura de spațiu.

Piesele mici și corpurile de iluminat negre sunt ca niște accente grafice pe fundalul alb al suprafețelor pereților. Mobila tapițată (canapea, fotolii, tăblia patului) este în nuanțe de gri, iar accentele decorative în contrast cald-rece de roșu cu albastru. Prezența plantelor verzi, ca și pardoseala cu textură din lemn în nuanță de stejar contribuie senmificativ la imaginea de locuință, de familiaritate, altfel, fără ele, ambientul s-ar fi simțit pea rece. Senzația de luminozitate și spațiu generos este amplificată de soluția separărilor cu panouri de sticlă și perdele. O soluție inedită, dar interesantă pentru cei care iubesc lumina și dornici de a se bucura de spațiu. Sper să te inspire și pe tine!

Foto: Sergey Krasyuk

Un raspuns pentru Separări cu sticlă și perdele într-un apartament de 50 mp

  1. Turica Crăița spune:

    Frumos,modern,aerisit,cu personalitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *