adelaparvu.com despre amenajare zona de zi 34 mp, Rusia, designer Natalia Zykina, Foto Olga Olyushin (1)

In Idei pentru acasa

Zonă de zi de 34 mp colorat amenajată

Dacă ai visat la ceva colorat în zona de zi, adică într-un spațiu care să cuprindă livingul, sufrageria și bucătăria, cu siguranță amenajarea de față îți poate da idei. Este un decor îndrăzneț prin multitudinea de culori, imprimeuri și texturi folosite, combinații care însă nu sunt deloc întâmplătoare. E genul de ambient care pare greu de obținut și chiar este, dacă nu ai experiență. Dar am să-ți dezvălui câteva din trucurile aplicate aici de către designerul Natalia Zykina, care a avut curajul să alăture tot ceea ce familia, pentru care a gândit amenajarea de față, a spus că-i place și își dorește să aibă. Da, se poate să ai și multe culori și imprimeuri variate, dar contează cât de prezente sunt în ambient. Hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre amenajare zona de zi 34 mp, Rusia, designer Natalia Zykina, Foto Olga Olyushin (2)

Ce-și doresc în general oamenii într-o zonă de zi? Să fie cât mai multe lucruri care le imprimă o stare de bine pentru că aici își petrece familia cea mai mare parte din timp împreună. În cazul de față, familia și-a dorit neapărat un șemineu, mai ales soțul, apoi un loc de luat masa generos pentru a găzdui oaspeți ce vin deseori în vizită, iar soția a visat la multe imprimeri florale și un decor cu tentă rustică, dar vesel totodată pentru copii.

adelaparvu.com despre amenajare zona de zi 34 mp, Rusia, designer Natalia Zykina, Foto Olga Olyushin (4)

adelaparvu.com despre amenajare zona de zi 34 mp, Rusia, designer Natalia Zykina, Foto Olga Olyushin (9)

Cum a procedat designerul? A prevăzut ca planul și zona de sufragerie să fie placate cu lambriuri pentru care a ales alb, respectiv o nuanță de galben pai. Apoi, la nivelul pardoselii parchet într-o tentă de stejar, parchet cu lamele late și montate pe lungimea spațiului. A completat cu detalii între pereți și plafon cu cornișe late și montate mai jos pentru a trasa la nivel superior instalația electrică aparentă. În zona de zi a prevăzut tapet într-o nuanță deschisă de albastru, iar în zona peretelui cu șemineul cu bioetanol a ales o placare din compozit de lemn, care imită textura scorței de copac. Practic, la nivel de finisaje a creat contraste între nuanțe albastru și lemn, iar în zona de sufragerie a ales ca totul să fie mai luminos prin nuanțe deschise cu lemn.

adelaparvu.com despre amenajare zona de zi 34 mp, Rusia, designer Natalia Zykina, Foto Olga Olyushin (3)

În bucătărie, designerul, a mizat la nivelul finisajelor pe plăci ceramice diferite pentru a crea din orice unghi efecte diferite. Astfel, zona care se vede dispre living este în ton cu sufrageria la nivelul placării pereților, cu faianță lucioasă în tonuri de ocru deschis, iar în zona care se vede cel mai bine de la masa sufrageriei a ales plăci de tip patchwork pentru efect decorativ suplimentar. La nivelul pardoselii bucătăriei designerul a ales plăci ceramice hexagonale pentru a crea imaginea unui covor. Ele sunt în ton cu parchetul, dar și cu desenul faianței patchwork. Forma hexagonală este percepută de ochi în acest ambient ca având conturul florilor prezente la nivelul storurilor. Și în bucătărie contrastul există între mobilă și finisajele cu plăci ceramice și se bazează pe rețeta aplicată aici: albastru-maro, la care se adăugă tonuri de ocru.

adelaparvu.com despre amenajare zona de zi 34 mp, Rusia, designer Natalia Zykina, Foto Olga Olyushin (12)

adelaparvu.com despre amenajare zona de zi 34 mp, Rusia, designer Natalia Zykina, Foto Olga Olyushin (24)

Pe fundalul finisajelor alese designerul a intervenit cu noi culori prin intermediul mobilierului culori, iar prin intermediul decorațiunilor textile a venit cu imprimeuri. În living fotoliile și canapeaua imprimă senzația de veselie prin nuanțele de muștar și verde. Pernele decorative sunt asortate cu draperiile. Pentru a creea în același spațiu două zone distincte, designerul a ales a în spatele fotoliilor să existe draperii în carouri, care fac legătura prin nuanțele lor de marouri cu peretele placate cu compozit de lemn, iar în rest sunt storuri cu imprimeu floral care fac legătura cu restul zonei de zi, adică și cu sufrageria și bucătăria. Pentru că încăperile nu sunt mari, a renunțat la covoare pentru a da senzația de mai mult spațiu în condițiile în care la nivel vertical, adică al pereților, sunt multe texturi, culori și imprimeuri. Practic, a lăsat ca la nivelul plafonului și pardoselii să existe zone mai libere, fără alte suprapuneri.

adelaparvu.com despre amenajare zona de zi 34 mp, Rusia, designer Natalia Zykina, Foto Olga Olyushin (5)

adelaparvu.com despre amenajare zona de zi 34 mp, Rusia, designer Natalia Zykina, Foto Olga Olyushin (22)

În sufragerie, la nivelul mobilierului, designerul a ales o mobilă cu linii simple și textură din lemn, însă a creat contraste prin intermediul huselor roșii. Un nou accent așadar care marchează locul de luat masa și înviorează zona. Mai mult, la nivelul corpului de iluminat a ales unul din sticlă cu elemente multicolore pentru a marca zona.

adelaparvu.com despre amenajare zona de zi 34 mp, Rusia, designer Natalia Zykina, Foto Olga Olyushin (19)

adelaparvu.com despre amenajare zona de zi 34 mp, Rusia, designer Natalia Zykina, Foto Olga Olyushin (18)

Dacă la baza întregii amenajări este contrastul de albastru-maro, accentele colorate sunt verzi, roșii și galbene (aici e și ocrul). La nivelul imprimeurilor, dacă cele florale sunt prezente pe suprafețe mari la nivelul storurilor, care se citesc aproape ca zone cu tapet, restul imprimeurilor sunt carouri, adică ceva mult mai ordonat și în tema rustică urmărită. Combinații îndrăznețe, culori variate, dar toate alese pentru a sublinia funcțiunile diferite care coexistă în același spațiu. A rezultat un ambient vesel pe gustul familiei care locuiește aici. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre amenajare zona de zi 34 mp, Rusia, designer Natalia Zykina, Foto Olga Olyushin (21)

adelaparvu.com despre amenajare zona de zi 34 mp, Rusia, designer Natalia Zykina, Foto Olga Olyushin (20)

adelaparvu.com despre amenajare zona de zi 34 mp, Rusia, designer Natalia Zykina, Foto Olga Olyushin (17)

adelaparvu.com despre amenajare zona de zi 34 mp, Rusia, designer Natalia Zykina, Foto Olga Olyushin (14)

adelaparvu.com despre amenajare zona de zi 34 mp, Rusia, designer Natalia Zykina, Foto Olga Olyushin (16)

adelaparvu.com despre amenajare zona de zi 34 mp, Rusia, designer Natalia Zykina, Foto Olga Olyushin (15)

adelaparvu.com despre amenajare zona de zi 34 mp, Rusia, designer Natalia Zykina, Foto Olga Olyushin (13)

adelaparvu.com despre amenajare zona de zi 34 mp, Rusia, designer Natalia Zykina, Foto Olga Olyushin (4)

adelaparvu.com despre amenajare zona de zi 34 mp, Rusia, designer Natalia Zykina, Foto Olga Olyushin (7)

adelaparvu.com despre amenajare zona de zi 34 mp, Rusia, designer Natalia Zykina, Foto Olga Olyushin (8)

adelaparvu.com despre amenajare zona de zi 34 mp, Rusia, designer Natalia Zykina, Foto Olga Olyushin (1)

adelaparvu.com despre amenajare zona de zi 34 mp, Rusia, designer Natalia Zykina, Foto Olga Olyushin (23)

adelaparvu.com despre amenajare zona de zi 34 mp, Rusia, designer Natalia Zykina, Foto Olga Olyushin (25)

adelaparvu.com despre amenajare zona de zi 34 mp, Rusia, designer Natalia Zykina, Foto Olga Olyushin (10)

adelaparvu.com despre amenajare zona de zi 34 mp, Rusia, designer Natalia Zykina, Foto Olga Olyushin (3)
Foto: Olga Olyushin

7 raspunsuri pentru Zonă de zi de 34 mp colorat amenajată

 1. Mihalea Ioana spune:

  Buna Adela,
  ti-am tot scris si pe mess si pe mail, dar inca nu mi-ai raspuns. As avea nevoie de un sfat. Multumesc!

  • Adela Parvu spune:

   Bună Mihaela! Am văzut acum mailul tău, am dat search după adresa ta, dar mailul tău intrase în spam. Ceea ce-ți dorești tu din partea mea este, după câte înțeleg, proiect de mobilier, iar pentru asta chiar nu pot face așa ceva pe baza datelor puține furnizate. Da, poți alege nunațe deschise pentru mobilă. În general, la nivel de decorațiuni nu pot sugera ceva dacă nu cunosc familia. Obiectele din casă ar trebui să vă reprezinte. Poți avea un ansamblu de rame foto cu familia voastră ori poți avea o colecție de obiecte care vă plac ori se leagă cu pasiunile voastre. Am scris despre cât de imporant este să aflu mai multe despre familie ca să pot sugera ceva aici: https://adelaparvu.com/2016/10/09/spune-mi-cine-esti-ca-sa-ti-spun-ce-amenajare-ti-se-potriveste/

 2. Elena Balaianu spune:

  Interesant, dar putin cam incarcat pentru gustul meu. Mi-a placut mult combinatia cu rosu!

 3. Mirela spune:

  Prea multa culoare,pe mine ma obosesc atatea culori………in rest fiecare cu gustul lui.
  Oricum multumesc Adela pentru postarile tale.

 4. Elena spune:

  Sunt multe culori, e adevarat, dar sunt echilibrate de podeaua si de peretele in culori naturale, tonurile sunt calde, nu e nimic strident acolo, cand sunt si copii prin preajma culorile sunt binevenite

 5. Alina Tampau spune:

  Buna Adela, corpul de iluminat cu elemente din sticla multicolore, de unde este cumparat? Multumesc frumos 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *