adelaparvu.com despre protectia gradinii impotriva animalelor de companie, Text Carli Marian (4)

In Gradina, Idei pentru acasa

5 măsuri ca să protejezi grădina de câinii și pisicile obraznice

 

Carli Marian, designer florist si inginer horticol

Carli Marian, designer florist si inginer horticol

 

 

 

 

 

 

 

De cele mai multe ori o grădină frumoasă, plină de flori și arbori spectaculoși nu rezonează prea bine cu prezența unui animal de companie, mai ales dacă este un exemplar tânăr. Păstrarea gazonului fără gropi sau fără nevoile făcute la întâmplare sunt aspecte care implică multă bătaie de cap, atunci când îți dorești și-o grădină ordonată și un patruped cuminte. Dar nu te dezarma și nu abandona lupta, pentru că întotdeauna există soluții care pot face această situație mult mai plăcută. Ți-am rezumat mai jos cinci măsuri care vor ține la distanță de grădină, atât căței și pisicile proprii, cât și vizitatorii din vecini. Dar hai să le luăm în ordine.

1 Câinii, pisicile, iepurii, aricii, nu suportă mirosul de oțet, chiar și după ce acesta s-a uscat. Așadar poți ține la distanță toți vizitatorii neautorizați în grădină, prin simpla îmbibare a unei cârpe în oțet și montarea ei în zonele de interes. Te sfătuiesc să reîmprospătezi concentrația oțetului din cârpă cel puțin o dată la 10 zile.

adelaparvu.com despre protectia gradinii impotriva animalelor de companie, Text Carli Marian (5)

2 Dacă ești băutor de cafea, atunci ai de unde face rost de materia primă, adică de zațul de cafea. Acest zaț de cafea amestecat cu coajă de portocală va face ca toate pisicile să-și reconsidere poziția față de grădină și să nu o mai trateze ca pe o latrină. Ce-ți rămâne de făcut este să urmărești zonele pe care le frecventează în grădină și exact acolo să adaugi acest amestec, fie în preajma pomilor, arbuștilor sau florilor. Pe lângă efectul repelent, să știi că acest amestec funcționează și ca îngrășământ pentru flori.

3 Tabletele antimolii nu trebuie să le arunci după epuizare, întrucât dacă le plasezi în locuri strategice în grădină, vei vedea cum toate pisicile, inclusiv ale vecinilor vor ocolii grădina ca prin minune.

adelaparvu.com despre protectia gradinii impotriva animalelor de companie, Text Carli Marian (3)

4 Știu că atunci când ești iubitor de pisici, nu poți avea mobilier de grădină din ratan sau lemn care să arate perfect, întrucât aceste suprafețe sunt locurile preferate pentru ascuțitul gheruțelor. Trebuie să-ți spun că și pentru această situație neplacută, de stricarea mobilierului există o rezolvare. Te sfătuiesc să pisezi sub formă de pulbere câteva boabe de piper roșu, cu care să tapetezi o bandă dublu adezivă, pe care o vei aplica în zonele căutate pentru ascuțitul gheruțelor. Pentru că această activitate, din pucntul de vedere al felinei, trebuie să se desfășoare în continuare, te sfătuiesc să ai un butuc din lemn pe care să înfășori sfoară cât mai groasă. Vei vedea că în acest fel vei salva mult mobilier de exterior.

adelaparvu.com despre protectia gradinii impotriva animalelor de companie, Text Carli Marian (2)

5 Ca și iubitor de animale te sfătuiesc să le creezi într-o laterală sau colț al grădinii, un mic spațiu care să fie numai al lor. Aici poți cultiva plante pe care pisicile și câini le adoră. De exemplu, poți planta iarba mâței, valeriana, graminee și gențiana. Valeriana, de exemplu, funcționează ca un afrodisiac natural pentru feline, iată de ce pisicile îi va da frecvent târcoale, fie doar pentru a o mirosi, fie pentru a-i ronțăi frunzele. Poate exista și un petic cu nisip, gata să fie explorat prin gropi de către câinii energici. Sunt multe idei care vor ține animalele dragi departe de grădina favorită.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Pentru ca această relație animal de companie – grădină să funcționeze, trebuie să știi de la bun început că este nevoie să satisfaci nevoile ambelor organisme prin măsuri care vor permite o bună coabitare. Sper ca informațiile mele să te ajute să gestionezi cât mai bine această problemă!

adelaparvu.com despre protectia gradinii impotriva animalelor de companie, Text Carli Marian (4)Vezi AICI canalul de YouTube al colegului meu de blog Carli Marian

3 raspunsuri pentru 5 măsuri ca să protejezi grădina de câinii și pisicile obraznice

  1. Melania spune:

    De cand asteptam articolul acesta! Multumesc! 🙂

  2. Carmen-Ana D spune:

    Multumesc pentru articol,vecina mea,care-mi este si prietena,are un catel de talie mica,un nazdravan care o dispera pe mama ei…pur si simplu ii face unele stricaciuni in gradina cu flori,mama ei este obsedata de flori,iar nazdravanul de catel ii scoate peri albi cand il lasa liber in curte…pfuuu,articolul e la fix,il voi arata prietenei si sper sa-i prinda bine,adica mamei ei!

  3. Doina spune:

    De când m am mutat la locuință noua îngrijesc grădinile din fata ,spatele blocului,I mi cheltui o groaza de bani pe bulbi,flori,din păcate trebuie sa renunț,cauza? Vecina de la casa de alături are 5 pisici care au distrus tot.Se joaca în flori pune totul la pământ,rupe,calcă, I și fac nevoile peste tot,inclusiv sub geamul meu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *