adelaparvu.com despre udarea corecta a orhideei Phalaenopsis

In Gradina, Sfaturi plante

VIDEO. Cum se udă corect orhideea Phalaenopsis

Carli Marian, designer florist si inginer horticol

Carli Marian, designer florist si inginer horticol

 

 

 

 

 

 

 

Avem tentația să ne comportăm cu plantele noastre dragi ca și cum ar fi copii noștri, adică să vorbim cu ele zilnic, să ne mângâiem și evident să le udăm. Nimic greșit în a vorbi cu plantele și a le alinta, dar totul până la udare. Da, cele mai multe plante de interior ajung să moară pentru că sunt udate greșit, în general în exces. Chiar și pe timpul verii avem tendința de a uda uniform și zilnic toate plantele, însă fiecare specie are specificul ei.

Orhideele sunt printre cele mai îndrăgite plante de interior, dar de cele mai multe ori ele ajung să se ofilească pentru că sunt greșit udate. Pentru a-ți arăta cum se udă corect, dar și pentru a-ți explica de ce și cum se procedează, ți-am pregătit un tutorial video mai jos. Rețină că apa nu trebuie să stagneze în ghiveciul orhideei, iar pe timpul verii ea trebuie udată mai rar decât te-ai aștepta, respectiv o dată la 4-5 zile. Sper ca informațiile mele să-ți prindă bine și să te bucuri de orhideele tale mai mult timp! Și nu uita să te abonezi la canalul meu de YouTube pentru a fi pe fază cu cele mai recente sfaturi pentru plantele tale dragi!

2 raspunsuri pentru VIDEO. Cum se udă corect orhideea Phalaenopsis

  1. Ioana spune:

    Intrebare: orhideele mele au inceput sa aiba pe frunze o solutie lipicioasa…care mai cade si pe pervaz si, de asemenea, au niste puricei albi. Cum scap de ei si ce este acea solutie….nu au mai avut pana acum. Multumesc anticipat de raspuns!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *