adelaparvu.com despre masa insula din beton cu locuri de sedere, design J Grant Design Studio (1)

In Idei pentru acasa

Te-ai fi gândit la o masă insulă din beton în bucătărie?

Îți spun sincer că am mai auzit de mobilier din beton și am văzut câteva piese sau mobilier din cuarț pe care-l găsești și la noi, dar nu m-aș fi gândit că poți face ceva de genul acesta la bucătărie. Mi-a plăcut ideea pentru că nu e un clasică. Practic masa insulă devine suportul perfect pentru locuri de ședere către living. Și asta e excelent mai ales dacă ai un living mic. E prima dată când la o masă insulă pentru bucătărie nu mai văd scaunele de bar și asta chiar mi-a demonstrat că soluțiile pot fi mereu adaptate, iar paradigmele schimbate.

adelaparvu.com despre masa insula din beton cu locuri de sedere, design J Grant Design Studio (3)

Mi-a plăcut mult, pe lângă ideea acestei mese insulă cu locuir de ședere și cum au știut designerii să echilibreze culorile. Ca să nu fie prea mult gri în casă, cum e pardoseala și această piesă mare fixă, au folosit un portocaliu vivace pentru perete care face frumos legătura și cu zona lambrisată din lemn a plafonului. Un interior modern și surprinzător prin simplitate și ingeniozitate. E clar că așa ceva nu poți face la bloc pentru că betonul e beton și cântărește mult, dar zău că la casă sau chiar în grădină aș vedea o construcție similară (în grădină în loc de bucătărie poate fi loc de grătar). Amenajarea este concepută de arhitecții de la J.Grant Design Studio pentru interiorul unei case din Santa Barbara, SUA. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre masa insula din beton cu locuri de sedere, design J Grant Design Studio (2)

adelaparvu.com despre masa insula din beton cu locuri de sedere, design J Grant Design Studio (1)Sursa foto: J Grant Design Studio

 

13 raspunsuri pentru Te-ai fi gândit la o masă insulă din beton în bucătărie?

 1. anisoara enache spune:

  asta chiar nu-mi place,parca esti in gara.Nu are legatura tavanul cu restul.Nu ,nu-mi place.De fapt mie nu-mi plac betonul,inoxul si sticla,mi se par reci,imi place lemnul.

 2. Buna Adela. Numele meu este Andrei si intamplarea face sa fiu de profesie arhitect. Apreciez si multumesc pentru fiecare idee de amenajare pe care o primesc. Daca se poate o parere despre cea cu insula din beton armat pe post de masa in bucatarie. Ideea este interesanta mai ales ca este desfasurata cu deschidere catre living, dar as fi ales sa asez trei scaune din lemn pentru a da totusi utilitate mesei din bucatarie, in vedeea servicii micului dejun. In rest, ideea cu suportul de sortimente de vinuri este parca foarte bine incastrata si arata ca, in afara de ideea de masa, poate fi folosita si ca alte functiuni. Ai dreptate in meseria asta trebuie sa spunem ce ne place si ce nu ne place. Asa ceva am mai executat la fostul bar Pat Lounge de pe langa Piata Victorie.
  Altfel foarte interesant absolut tot ceea ce trimiti referitor la ideile multor arhitecti si designeri.
  Cu stima Andrei

  • Adela Parvu spune:

   Multumesc mult pentru opinie Andrei! Ne prinde bine sa stim ce idei au si arhitectii nostri pentru ca voi va confruntati cu realitatile de la noi 🙂 Astept cu mare drag si interes toate opiniile tale! Sunt sigura ca vom avea ce invata de la tine!

  • Dan spune:

   Acest „am executat” suna foarte interesant. Poate ne povestesti mai multe detalii legate de proiect

 3. Dana spune:

  Pare industrial interiorul, prea mult ciment folosit intr-o bucatarie, este rece rau. Lipseste lemnul sau ceva care sa compenseze piatra, un expert feng shui ar putea spune mai multe lucruri.

 4. Irina Anghel spune:

  Mă intrigă stilul industrial şi, mai ales, curajul celor care îl adaptează acasă şi îl mixează cu obiecte şi mobilier din alte stiluri şi, chiar epoci. Eu m-aş fi jucat puţin şi aş fi „aruncat” pe speteaza aceea, de beton, câteva romburi de ceramică pictată sau mozaic. Feţe de pernă din stofă reiată ar fi fost o altă soluţie, pt a încălzi atmosfera.

 5. Mrs. Mona spune:

  Daca este spatiu si lumina orice material capata personalitate ♡♥ comunica cu clientul potrivit 😀

 6. Robert Ionut spune:

  Buna ziua,

  eu sunt un impatimit al DIY-ului si intr-una din zile nu aveam nimic de facut si am inceput sa ma uit pe internet dupa inspiratie si am gasit un site care ma fascinat (http://www.chengdesign.com), ce se poate face cu acest material. Se poate face absolut orice, as indrazni sa spun ca este la fel de maleabil ca gips cartonul, diferenta o face ingenuozitatea executantului si imaginatia clientului…

 7. […] a fost acela de-a renunța la placări în bucătărie și baie. Au decopertat zidurile până la beton (în zona de lucru la bucătărie și în zona de duș la baie) și s-au gândit să-l lase așa. […]

 8. […] birou și în loc de pat e o canapea, care la nevoie se poate extinde. Și baia e interesantă cu finisajul de beton alternat cu plăci ceramice și mobilier cu aspect de lemn într-o nuanță aurie. Dar peste tot e […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *