adelaparvu.com despre modernizarea unui living, Foto Stefan Thurmann, Schoner Wohnen (2)

In Idei pentru acasa

Living mic, dar frumos modernizat

Proprietarii acestei locuințe aveau o mulțime de obiecte vechi, da la mobilă la decorațiuni. Deși fereastra largă ar fi trebuit să confere senzația de spațiu, faptul că mobila și lucrurile erau înghesuite în partea de jos au transformat imaginea camerei într-una de depozit. Înălțimea încăperii nu a fost deloc exploatată. Acum, și-au dorit o modernizare în care accentul de vechi să fie prezent în spațiul camerei de zi, la fel ca și culoarea verde și un șemineu. Propunerea designerilor a venit cu o schimbare radicală de stil, culori luminoase, iar accentul de vechi a fost unul neașteptat.

adelaparvu.com despre modernizarea unui living, Foto Stefan Thurmann, Schoner Wohnen
adelaparvu.com despre modernizarea unui living, Foto Stefan Thurmann, Schoner Wohnen (1)

Este prezent și șemineul, și culoarea de verde și accentul de vechi. Dar este așa cum și-au imaginat proprietarii? Cu siguranță nu! Culorile deschise, finisajele luminoase creează impresia unui spațiu mult mai mare. La fel, mobila modernă și confortabilă este clar definită. Pentru depozitarea lucrurilor s-a ales un dulap înalt, fără mânere. Aproape că nici nu-l observi în stânga șemineului. În dreapta acestuia există un alt mobilier încastrat sub peretele din gips-carton ce maschează țevile. Dar între mobilier și acest dulap, există placări care seamănă cu fețele sertarelor lui. În zona locului de luat masa, o poliță superioară oferă loc pentru obiecte, iar sub ea peretele a fost vopsit în aceeași nuanță verde, asortată tapițeriei fotoliului. Este fundalul perfect pentru mobila închisă la culoare.

adelaparvu.com despre modernizarea unui living, Foto Stefan Thurmann, Schoner Wohnen (2)

Unde e accentul vechi? Ei bine la nivelul baghetelor decorative, care au fost finisate cu efect antichizat. Designerii de la Schoner Wohnen care au făcut această propunere au folosit mobilier, decorațiuni și corpuri de iluminat de la firme de top. Spre exemplu canapeaua Victor este de la Flexform, măsuța de lângă canapea este de la Maxalto, fotoliul Ghost este de la Gervasoni ca și măsuțele din bușteni vopsite în negru (poți găsi și la noi astfel de piese sau măcar similare la firme precum Innova Interiorism, In Sign, Intro, Atelier Anda Roman) . Dulapul Cube din living este de la Interlübke, lampa cu picior de la Nemo, iar lampa de lângă fotoliu de la Anta. În sufragerie scaunele simple Carmel sunt de la Poliform, scaunele cu formă mai deosebită Ds5 sunt de la Hulsta (prezenta si la noi cu Hulsta Studio), iar lampa suspendată de la Altalinea. Profilele decorative de la nivelul tavanului sunt de la NMC (sunt și la noi). Mi-e mi-a plăcut propunerea asta. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre modernizarea unui living, Foto Stefan Thurmann, Schoner Wohnen (3)

adelaparvu.com despre modernizarea unui living, Foto Stefan Thurmann, Schoner Wohnen (4)Sursa foto: Stefan Thurmann/ Schoner Wohnen

7 raspunsuri pentru Living mic, dar frumos modernizat

  1. Ingrid spune:

    Este foarte frumos dar putine optiuni de depozitare. Eu am un apt de 2 camere si nu imi permit in living sa minimalizez atat…Ca si design, este foarte primitor.

  2. Talpa Sergiu spune:

    Foarte frumos si util. Multumesc pentu idei!

  3. Diaconeasa Zorita spune:

    Buna, pnetru a avea semineu intr-un apartament sunt necesare anumite avize sau aprobari?
    Multumesc! Foarte util tot ceea ce scri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *