KIKA
adelaparvu.com
recomandă kika.ro
KIKA
Pentru a nu aglomera spațiul bucătăriei, arhitecții au prevăzut ca în zona hotei peretele să fie liber de corpuri suspendate, însă au tratat suprafața pentru un efect decorativ de impact.

In apartamente, Design Interior

Apartament de 40 mp, cu două camere, în stil industrial

Sunt mulți cei care consideră stilul industrial ca fiind rece și impersonal, dar când este vorba despre spații mici locuite de tineri, această abordare poate fi una potrivită pentru proprietari. Contează mult nu doar stilul, ci modul cum el este interpretat. Și ca să-ți arăt despre ce este vorba, am ales să-ți prezint azi o locuință de circa 40 de metri pătrați cu două camere, respectiv zonă de zi ce include bucătăria și livingului, iar separate sunt dormitorul și baia. Ce și-a dorit cuplul de tineri care locuiește aici? Ca imaginea finală să fie una aerisită, dar să aibă și toate funcțiunile dintr-o locuință, cum ar fi loc de luat masa, loc de birou și evident depozitare. Nu știau cum să procedeze, așa că au apelat la arhiteții de la biroul JT Grupa, cărora le-au cerut ca studioul să aibă un aspect de loft, dar să fie cald, plăcut și cu tușe originale. Hai să vezi ideile aplicate aici.

Cel mai spațios spațiu din casă este cel al zonei de zi, care beneficiază și lumină naturală din plin. Pentru a păstra un aspect cât mai aerisit, arhitecții au propus un număr strict necesar de piese de mobilier pe un fundal neutru al finisajelor, respectiv parchet, plăci ceramice albe pentru pardoseala bucătăriei și alb cu zone de gri deschis pentru zugrăveala pereților. Decorațiunile textile sunt și ele minimale, dacă la bucătărie a fost ales stor pentru zona de zi fereastra este îmbrăcată cu perdele albe și draperii într-o nuanță neutră, cât mai aproape de cea a parchetului, dar covoarele lipsesc tocmai pentru a da senzația de mai mult spațiu și pentru a limita fragmentările.

Cel mai spațios spațiu din casă este cel al zonei de zi, care beneficiază și lumină naturală din plin. Pentru a păstra un aspect cât mai aerisit, arhitecții au propus un număr strict necesar de piese de mobilier pe un fundal neutru al finisajelor, respectiv parchet, plăci ceramice albe pentru pardoseala bucătăriei și alb cu zone de gri deschis pentru zugrăveala pereților. Decorațiunile textile sunt și ele minimale, dacă la bucătărie fereastra este liberă, pentru zona de zi fereastra este îmbrăcată cu perdele albe și draperii într-o nuanță neutră, cât mai aproape de cea a parchetului, dar covoarele lipsesc tocmai pentru a da senzația de mai mult spațiu și pentru a limita fragmentările.

Zugrăveala în gri luminos conferă contrastul perfect pentru o lucrare supradimensionată pe peretele livingului, dar și pentru parchet, ceea ce face ca locuință să se simtă caldă, în ciuda abordării minimale la capitolul mobilierului. Lucrarea de pe perete este imprimată pe PAL, iar deasupra ei au fost prevăzute din proiect corpuri de iluminat, care pe timpul serii transformă atmosfera. Pe acest fundal neutru, unde canapeaua este cu tapițerie gri, orice pată de culoare se simte, cum ar fi pernele decorative sau măsuța galbenă care dă un punct de strălucire camerei.

Zugrăveala în gri luminos conferă contrastul perfect pentru o lucrare supradimensionată pe peretele livingului, dar și pentru parchet, ceea ce face ca locuință să se simtă caldă, în ciuda abordării minimale la capitolul mobilierului. Lucrarea de pe perete este imprimată pe PAL, iar deasupra ei au fost prevăzute din proiect corpuri de iluminat, care pe timpul serii transformă atmosfera. Pe acest fundal neutru, unde canapeaua este cu tapițerie gri, orice pată de culoare se simte, cum ar fi pernele decorative sau măsuța galbenă care dă un punct de strălucire camerei.

Pentru zona de tv totul este strict necesar ales, inclusiv la nivelul decorațiunilor. O comodă actuală, dar cu majoritatea spațiilor închise este singura piesă care mobilează livingul. Ăsta e unul dintre secretele amenajărilor spațiilor mici: cât mai puține obiecte, cât mai discrete pentru ca suprafețele mari ale pereților și pardoselii să fie libere, aerisite.

Pentru zona de tv totul este strict necesar ales, inclusiv la nivelul decorațiunilor. O comodă actuală, dar cu majoritatea spațiilor închise este singura piesă care mobilează livingul. Ăsta e unul dintre secretele amenajărilor spațiilor mici: cât mai puține obiecte, cât mai discrete pentru ca suprafețele mari ale pereților și pardoselii să fie libere, aerisite.

Locul de luat masa este la granița dintre bucătărie și living. Pentru a putea fi bine încadrată în spațiu, masa a fost realizată pe comandă pentru a prelua și o parte din colțul spațiului. Scaunele au fost alese astfel încât petele de negru și roșu să fie repetate pentru coerența cromatică. Astfel, când nuanțele sunt similare, ambientul se simte mai puțin aglomerat și fragmentat.

Locul de luat masa este la granița dintre bucătărie și living. Pentru a putea fi bine încadrată în spațiu, masa a fost realizată pe comandă pentru a prelua și o parte din colțul spațiului. Scaunele au fost alese astfel încât petele de negru și roșu să fie repetate pentru coerența cromatică. Astfel, când nuanțele sunt similare, ambientul se simte mai puțin aglomerat și fragmentat.

Pentru a nu aglomera spațiul bucătăriei, arhitecții au prevăzut ca în zona hotei peretele să fie liber de corpuri suspendate, însă au tratat suprafața pentru un efect decorativ de impact.

Pentru a nu aglomera spațiul bucătăriei, arhitecții au prevăzut ca în zona hotei peretele să fie liber de corpuri suspendate, însă au tratat suprafața pentru un efect decorativ de impact. Plăci ceramice simple, în alb și negru, sunt montate pentru a creiona un model grafic, care te duce cu gândul la clapele de pian.

La nivelul pardoselii s-a creat un joc între parchet și plăcile ceramice. Așa ceva poate fi realizat de către un meșter priceput, dar trebuie multă răbdare și migală pentru o bună îmbinare. Chotul folosit pentru placile ceramice s-a folost și pentru zonele de îmbinare cu parchetul.

La nivelul pardoselii s-a creat un joc între parchet și plăcile ceramice. Așa ceva poate fi realizat de către un meșter priceput, dar trebuie multă răbdare și migală pentru o bună îmbinare. Pentru zonele de îmbinare cu parchetul s-a folosit un silicon acrilic în nuanță neagră. Și la nivelul faianței s-a folosit chit negru, astfel că în timp nu mai apar neplăceri dincauza colorării lui.

Pentru a atenua caracterul tehnic al bucătăriei, zona de chiuvetă a fost tratată ca o nișă. Negrul îi onferă un efect de adâncime, dar și maschează dulapul cu plasă din sârmă prevăzut aici. 

Pentru a atenua caracterul tehnic al bucătăriei, zona de chiuvetă a fost tratată ca o nișă. Negrul îi onferă un efect de adâncime, dar și maschează dulapul cu plasă din sârmă prevăzut aici. Zona din jurul chiuvetei a fost placată cu faianță neagră. Conform stilului vizat, mânerele mobilierului au fost și ele alese negre, dar linia lor este simplă, curată, subțire. Pentru a atenua imaginea rece a bucătăriei, blatul din lemn a fost ales pentru o tușă naturală, caldă.

Zona de zi este separată față de cea de noapte prin hol, de unde se deschid dormitorul în dreapta și baia în stânga. Holul beneficiază de un decor în acord cu restul amenajării, peretele ce ascunde bucătăria fiind placat cu oglinzi.

Zona de zi este separată față de cea de noapte prin hol, de unde se deschid dormitorul în dreapta și baia în stânga. Holul beneficiază de un decor în acord cu restul amenajării, peretele ce ascunde bucătăria fiind placat cu oglinzi.

La intrarea în locuință ceea ce se vede este panoul cu oglinzi, ceea ce dă senzația de spațiu mai luminos și mai mare. În hol există un spațiu de depozitare închis, configurat încastrat în perete.

La intrarea în locuință ceea ce se vede este panoul cu oglinzi, ceea ce dă senzația de spațiu mai luminos și mai mare. În hol există un spațiu de depozitare închis, configurat încastrat în perete. Ușile interioarele, de la baie și de la dormitor sunt albe, frumos continuate cu plintă albă peste tot în locuință.

Dormitorul este inedit amenajat prin modul cum este tratat plafonul. În loc de corpuri de iluminat, arhitecții au prevăzut litere cu becuri care formează cuvîntul Sleep. De asemenea, suprafața plafonului a fost îmbrăcată cu un tapet cu model imprimat 3D, care dă imprsia de placare.

Dormitorul este inedit amenajat prin modul cum este tratat plafonul. În loc de corpuri de iluminat, arhitecții au prevăzut litere cu becuri care formează cuvântul Sleep. De asemenea, suprafața plafonului a fost îmbrăcată cu un tapet cu model imprimat 3D, care dă imprsia de placare.

Spațul fiind mic, s-a ales un pat pe comandă, respectiv o somieră tapițată în lateral peste care este pusă salteaua. De asemenea, tăblia patului este o placare tapițată montată direct pe perete, deci nu face parte din corpul patului, ceea ce înseamnă economie de spațiu la nivelul pardoselii pe lățimea camerei.

Spațul fiind mic, s-a ales un pat pe comandă, respectiv o somieră tapițată în lateral peste care este pusă salteaua. De asemenea, tăblia patului este o placare tapițată montată direct pe perete, deci nu face parte din corpul patului, ceea ce înseamnă economie de spațiu la nivelul pardoselii pe lățimea camerei. Și corpurile de iluminat au fost prevăzute ca aplice de perete, tot pentru a nu aglomera partea de jos a camerei (cu veioze puse pe noptieră).

Într-un colț al dormitorului, după dulapul pentru depozitare, a fost creat un loc de birou. Deși nu e de dorit ca acesta să fie în dormitor, în cazul de față a fost cea mai bună opțiune.

Într-un colț al dormitorului, după dulapul pentru depozitare, a fost creat un loc de birou. Deși nu e de dorit ca acesta să fie în dormitor, în cazul de față a fost cea mai bună opțiune.

Pentru ca zona de birou să nu se simtă claustrofobicp, arhitecții au creionat-o într-o nuanță mai intensă care stimulează atenția, dar au tratat totul cât mai minimal în rest pentru ca această zonă să nu devină aglomerată.

Pentru ca zona de birou să nu se simtă claustrofobică, arhitecții au creionat-o într-o nuanță mai intensă care stimulează atenția, dar au tratat totul cât mai minimal în rest pentru ca această zonă să nu devină aglomerată. Ca și iluminat, există un spot prevăzut aici încă din fața de proiect și evident prize la îndemână pentru laptop.

Baia este mică, ca atare arhitecții nu au încărcat-o cu mobilier, ci au prevăzut o oglindă cu panouri colorate, în ton cu amenajarea locuinței.

Baia este mică, ca atare arhitecții nu au încărcat-o cu mobilier, ci au prevăzut o oglindă cu panouri colorate, în ton cu amenajarea locuinței.

Deasupra rezervorului vasului de toaletă, care este îngropat, a fost creată o nișă de depozitare, mascată cu uși similare celor din lemn, suprafețe care sparg grafica imprimată de desenul plăcilor ceramice.

Deasupra rezervorului vasului de toaletă, care este îngropat, a fost creată o nișă de depozitare, mascată cu uși similare celor din lemn, suprafețe care sparg grafica imprimată de desenul plăcilor ceramice.

Cada a fost păstrată, așa cum exista încă din faza de cumpărare a apartamentului, iar zona ei a fost placată cu o faianță diferită.

Cada a fost păstrată, așa cum exista încă din faza de cumpărare a apartamentului, iar zona ei a fost placată cu o gresie care se regăsește și la nivelul pardoselii. Totul simplu, curat și ordonat tratat. O locuință unde accentele industriale nu ies în evidență, dar unde ambientul este degajat, aerisit, actual, perfect pentru un cuplu de tineri. Suficiente spații de depozitare și suficiente pete de culoare pentru ca locuința să nu fie percepută ca fiind monotonă. Sper să te inspire și pe tine!

Foto: Fotomohito

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *