KIKA
adelaparvu.com
recomandă kika.ro
KIKA
Delimitarea față de living se simte prin poziționarea mobilierului, funcțiuniile fiind deschise unele către altele.

In apartamente, Design Interior

Apartament de 90 mp cu bucătărie spațioasă

În fiecare amenajare contează foarte mult ceea ce-și doresc proprietarii și în funcție de dorințele lor se creionează ambientul de către specialiști. Spre exemplu, în cazul acestui apartament de patru camere, cu suprafața de circa 90 metri pătrați, proprietarii care nu au copii, și-au dorit ca bucătăria să fie una foarte bine organizată și spațioasă, cu masă insulă,  pentru că lor le place să gătească. Practic, toată amenajarea a fost gândită în funcție de activitatea destinată gătitului, cuplul care locuiește aici obișnuind să-și invite prietenii la masa. Ca atare, în relație cu bucătăria a fost reamenajată și zona de zi. Pentru că nu știau cum să abordeze renovarea apartamentului au apelat la specialiștii biroului de arhitectură Marmur Studio, cerându-le ca amenajarea să fie una actuală, dar caldă, cu mult lemn. Dar hai să afli despre ce este vorba după ce vezi și planurile de mai jos.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 90 mp, design interior Marmur Studio, Foto Maciej Lulko (4)

Pentru ca bucătăria să fie mai spațioasă, arhitecții au propus ca spațiul zonei de zi să fie mărit cu unul dintre dormitoarele mici.

Pentru ca zona de zi să fie mai spațioasă, arhitecții au propus ca spațiul corespondent livingului deschis către bucătărie să fie mărit cu unul dintre dormitoarele mici. Astfel, bucătăria a putut fi configurată cu masă insulă. Alte modificări au fost făcute în baia matrimonială, care a fost și ea mărită către holul de la intrare.

Bucătăria este amenajată în locul în care era prevăzută, dar spațiul ei a fost extins prin amplasarea unei mesei insulă.

Bucătăria este amenajată în locul în care era prevăzută, dar spațiul ei a fost extins prin amplasarea unei mesei insulă, placată cu același tip de blat ca și zona de lucru. Astfel a fost mărită suprafața de blat, dar și cea destinată depozitării.

În lateralul bucătăriei sunt concentrate spațiile pentru electrocasnicele mari, care sunt mascate, dar și pentru cămară, configurată similar unui dulap. Toate fețele ușilor sunt în același plan, astfel ca tot ansamblu să fie cât mai discret, să arate ca o placare.

În lateralul bucătăriei sunt concentrate spațiile pentru electrocasnicele mari (care sunt mascate) dar și pentru cămară, configurată similar unui dulap. Toate fețele ușilor sunt în același plan, cu mânere frezate, astfel ca tot ansamblu să fie cât mai discret, să arate ca o placare.

La nivelul plafonului din bucătărie sunt prevăzute riflaje printre ele fiind prezente sursele de iluminat.

La nivelul plafonului din bucătărie sunt prevăzute riflaje printre ele fiind prezente sursele de iluminat. Deasupra blatului mesei insulă este un element suspendat realizat la comandă care poate fi folosit pentru depozitare, dar care include și iluminat cu spoturi. Pentru zona bucătăriei pardoseala a fost îmbrăcată cu plăci ceramice de tip patchwork.

Delimitarea față de living se simte prin poziționarea mobilierului, funcțiuniile fiind deschise unele către altele.

Delimitarea față de living se simte prin poziționarea mobilierului și prin diferența de finisaje la nivelul pardoselii. Suprafețele albe sunt prezente din plin în living, inclusiv mobila este albă, astfel ca întreg ambientul să fie cât mai aerisit.

Sufragerie coexistă în spațiul zonei de zi, masa fiind punctată și de prezența unui corp de iluminat prevăzut deasupra ei.

Sufrageria coexistă în spațiul zonei de zi, masa fiind punctată și de prezența unui corp de iluminat prevăzut deasupra ei.

Pentru că proprietarii și-au dorit mult lemn, arhitecții au ales pentu zona de sufragerie o masă din lemn, dar fără a acoperi cu covor suprafața parchetului. Vitrinele pentru depozitare sunt alese albe pentru a nu contrasta cu suprafața pereților. Ferestrele înguste coespondente sufrageriei sunt îmbrăcate cu storuri, deși în același spațiu, către living sunt draperii și perdele.

Pentru că proprietarii și-au dorit mult lemn, arhitecții au ales pentu zona de sufragerie o masă din lemn, dar fără a acoperi suprafața parchetului. Vitrinele pentru depozitare sunt alese albe pentru a nu contrasta cu suprafața pereților. Ferestrele înguste coespondente sufrageriei sunt îmbrăcate cu storuri, deși în același spațiu, către living sunt draperii și perdele.

Ușile interioare sunt închise a culoare, ca atare arhitecții au prevăzut în ambient câteva piese închise astfel încât ușile să fie mai bine integrate, cum ar fi scaunele din sufragerie și scaunele de bar. Zona de zi este deschisă către hol, unde plafonul este tratat similar celui din bucătărie.

Ușile interioare închise la culoare au fost păstrate, ca atare arhitecții au prevăzut în ambient câteva piese închise astfel încât ușile să fie mai bine integrate, cum ar fi scaunele din sufragerie și scaunele de bar. Zona de zi este deschisă către hol, unde plafonul este tratat similar celui din bucătărie. de asemenea, în hol s epoate vedea ușa culisantă corepondentă locului de cuier (un loc mascat).

Dormitorul este o cameră împrățită între locul de odihnă și cel de dressing. Zona patului este simplu tratată, unde parchetul este la vedere.

Dormitorul este o cameră împărțită între locul de odihnă și cel de dressing. Zona patului este simplu tratată, unde parchetul lăsat la vedere (fără a fi acoperit cu carpete sau covoare) în contrast plăcut cu finisajul gri al peretelui. Accesntele de culoare sunt la nivelul decorațiunilor textile, cum ar fi draperii verzi și pernele decorative, în rest țesăturile pe suprafețe mari se repetă cu cele de la nivelul finisajelor.

Din aceast unghi se poate vedea faptul că spațiul alocat odihnei nu este foarte mare, dar este exact cât trebuie.

Din acest unghi se poate vedea faptul că spațiul alocat odihnei nu este foarte mare, dar este exact cât trebuie pentru a putea fi accesat din ambele părți. De asemenea, pentru optimizarea spațiului a fost ales un pat cu saltea de 160 cm.

În lateralul patului este dressingul separat cu rifleje din lemn. Dressingul beneficiază astfel de lumină naturală, iar la interiorul lui pentru eficientizarea spațiului s-au folosit sisteme și accesorii

În lateralul patului este dressingul separat cu riflaje din lemn. Dressingul beneficiază astfel de lumină naturală, iar la interiorul lui pentru eficientizarea spațiului s-au folosit sisteme și accesorii suspendate.

Baia mică, din zona de zi, accesibilă din dreptul sufrageriei, a fost modificată, astfel ca zona de duș să fie una delimitată cu zid și nu cu panou de sticlă.

Baia mică, din zona de zi, accesibilă din dreptul sufrageriei, a fost modificată, astfel ca zona de duș să fie una delimitată cu zid și nu cu panou de sticlă.

Baia matrimonială s-a dorit cu o cadă de sine stătătoare (freestanding), ca atare și spațiul ei a fost mărit. pentru senzația de mai mult spațiu și lumină, arhitecții au prevăzut la nivelul plafonului corpuri de iluminat sub formă de casete în plan cu tavanul, astfel ca imaginea finală să fie cea similară unui luminator.

Baia matrimonială s-a dorit cu o cadă de sine stătătoare (freestanding), ca atare și spațiul ei a fost mărit. pentru senzația de mai mult spațiu și lumină, arhitecții au prevăzut la nivelul plafonului corpuri de iluminat sub formă de casete în plan cu tavanul, astfel ca imaginea finală să fie cea similară unui luminator. De asemenea, spațiul a fost conceput astfel ca în zona de îmbăiere să existe atât cadă, dar și duș.

Da, totul a pornit de la bucătărie și adevărul este că aceasta e tratată și ca amenajare cel mai îndrăzneț din toată locuința, atât prin configurare, cât și prin culoare. O locuință aerisită, luminoasă, potrivită pentru primirea oaspeților și socializare în jurul activității de gătit. Sper să te inspire și pe tine!

Da, totul a pornit de la bucătărie și adevărul este că aceasta e tratată ca amenajare cel mai îndrăzneț din toată locuința, atât prin configurare, cât și prin culoare. O locuință aerisită, luminoasă, potrivită pentru primirea oaspeților și socializare în jurul activității de gătit. Sper să te inspire și pe tine!

Foto: Maciej Lulko 

11 raspunsuri pentru Apartament de 90 mp cu bucătărie spațioasă

  1. Alexandra spune:

    E superb apartamentul.

  2. lenuta39 spune:

    Deosebit confort!

  3. Alexandra spune:

    ce fel de galerii au fost folosite in dormitor ? Multumesc!

  4. silvia spune:

    Superb!scaunele de bar de unde sunt?

  5. Diana Boitor spune:

    Un apartament foarte frumos amenajat. Multumesc ca ai prezentat acest articol Adela, pentru ca m-a inspirat intr-un moment de cumpana. As dori sa stiu de unde s-a achizitionat corpul de iluminat suspendat cu 3 „membre” din sufragerie.
    Multumesc!

  6. Alina spune:

    Buna seara
    Unde poate fi facut un corp ca cel de deasupra insulei de bucatarie si un pret estimativ?!?
    Multumesc

  7. Monica spune:

    Buna Adela,

    de unde este mobila de bucătărie? Este minunata!

    • Adela Parvu spune:

      Bună Monica! Așa ceva se face pe comandă. Este o bucătărie cu fronturi din MDF vopsite, deci poți apela la o firmă care execută mobilă pe comandă, iar culoarea o alegi din paletarul RAL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *