adelaparvu.com despre apartament de 2 camere in 40 mp, design Marina Novikova si Olga Ljubis, Foto Mikhail Loskutov (1)

In apartamente, Design Interior

Două camere în 40 mp cu spațiu generos de depozitare

Când vine vorba despre amenajarea locuinței contează foarte mult prioritățile celor ce urmează să trăiască acolo. Așa că oricâte idei ai vedea, dacă nu-ți faci o listă cu ceea ce ai nevoie, degeaba te uiți după culori sau stil de amenajare. De ce? Pentru că de multe ori culorile preferate, micile detalii pot fi rezolvate, după ce conceptul locuinței din punct de vedere funcțional este creionat. Uite, am ales să-ți prezint un apartament mic de 40 mp, care foarte bine ar fi putut fi doar o garsonieră, dar care a fost reorganizat pentru a avea un spațiu generos de depozitare, adică un dressing. Astfel, deși camerele sunt mici, apartamentul a devenit dintr-o dată mult mai confortabil. Da, s-a dorit o atmosferă care să aducă aminte de vacanțele la mare, dar asta s-a obținut după ce s-a ținut cont de distribuția funcțiunilor. Și mai mult decât atât, pentru finisaje și mobilare s-au folosit produse de la magazinele de bricolaj precum Leroy Merlin, OBI și magazine cu prețuri accesibile cum e IKEA, Zara Home. Dar hai să-ți spun mai multe, nu înainte de a-ți posta planul.

adelaparvu.com despre apartament de 2 camere in 40 mp, design Marina Novikova si Olga Ljubis, Foto Mikhail Loskutov (2)

Inițial exista un singur spațiu generos în afara bucătăriei și a băii care erau delimitate. Practic, dintr-un hol de intrare pe drepata se deschidea bucătăria, pe stânga baia, iar în față era camera ce avea ieșire și către balcon. Însă arhitectele de la biroul United Decor, care semnează proiectul, au luat în considerare necesitatea unui spațiu de depozitare, dar mai mult și a prezenței a două încăperi, astfel încât dacă proprietarii au ocazional oaspeți, să-i poată găzdui temporar în spațiul livingului. Cum au procedat? Au lăsat baia pe poziție, dar au deschis holul de la intrare și bucătăria către living. Apoi au micșorat spațiul zonei de zi pentru un dormitor mai generos, care să includă un spațiu de depozitare dedicat, adică un dressing. Acum, după recompartimentare, în dormitor se accede practic prin dressing. Este o soluție optimă pentru că accesul la spațiul de depozitare este foarte facil dinspre camera de zi, lăsând lumina naturală să pătrundă în zona patului.

adelaparvu.com despre apartament de 2 camere in 40 mp, design Marina Novikova si Olga Ljubis, Foto Mikhail Loskutov (13)

Prin finisaje, structuri din gip-scarton și culori, apartamentul a devenit mai plăcut. Dacă în prima parte a locuinței s-au folosit pentru pardoseală plăci ceramice cu aspect ca de beton (baie, hol, bucătărie), în restul locuinței este parchet. Apoi, la nivelul bucătăriei, plafonul a fost lăsat puțin mai jos pentru a masca instalațiile, dar și pentru a separa vizual locul de gătit față de restul spațiului camerei de zi.

adelaparvu.com despre apartament de 2 camere in 40 mp, design Marina Novikova si Olga Ljubis, Foto Mikhail Loskutov (11)

Între bucătărie și camera de zi este prevăzută o masă peninsulă, care poate fi folosită și ca blat de lucru pentru bucătărie, dacă se dorește acest lucru (este la o înălțime de 90 cm). Apoi, bucătăria este organizată cu zona de lucru pe o singură latură (unde este mascată și mașina de spălat rufe), iar locul de depozitare și combină frigorifică este opus ferestrei din living. Astfel, ansamblul de mobilă pe care se proiectează masa are o suprafață mare alb, neutră, ceea ce estompează caracterul tehnic al bucătăriei vizibil din camera de zi.

adelaparvu.com despre apartament de 2 camere in 40 mp, design Marina Novikova si Olga Ljubis, Foto Mikhail Loskutov (6)

adelaparvu.com despre apartament de 2 camere in 40 mp, design Marina Novikova si Olga Ljubis, Foto Mikhail Loskutov (16)

Chiar dacă accesul către dormitor se face din camera de zi, a fost aleasă o ușă care se încadrează perfect în ansamblul pereților, deci fără pervaze pentru ca suprafața ei să poată fi decorată cu tapetul ce îmbracă și pereții. Astfel, ușa către dormitor este camuflată în desenul grafic al tapetului, un model făcut la comandă după schițele arhitectelor.

adelaparvu.com despre apartament de 2 camere in 40 mp, design Marina Novikova si Olga Ljubis, Foto Mikhail Loskutov (7)

Dormitorul este simplu amenajat, cu mobila strict necesară, dar tapetul cu motive decorative mărunte, nuanțele de albastru creionează o ambianță relaxantă.

adelaparvu.com despre apartament de 2 camere in 40 mp, design Marina Novikova si Olga Ljubis, Foto Mikhail Loskutov (3)

Baia, deși mică și preponderent amenajată în alb, are o imagine mai aparte grație modului cum au fost montate plăcile ceramice. Apoi, pata de culoare galbenă dată prin zugrăveală, dau impresia că spațiul este mult mai luminos. O locuință mică, dar cu multe idei funcționale și cu un decor care vorbește prin nuanțe și combinații de tema unei vacanță la mare. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre apartament de 2 camere in 40 mp, design Marina Novikova si Olga Ljubis, Foto Mikhail Loskutov (12)

adelaparvu.com despre apartament de 2 camere in 40 mp, design Marina Novikova si Olga Ljubis, Foto Mikhail Loskutov (15)

adelaparvu.com despre apartament de 2 camere in 40 mp, design Marina Novikova si Olga Ljubis, Foto Mikhail Loskutov (18)

adelaparvu.com despre apartament de 2 camere in 40 mp, design Marina Novikova si Olga Ljubis, Foto Mikhail Loskutov (5)

adelaparvu.com despre apartament de 2 camere in 40 mp, design Marina Novikova si Olga Ljubis, Foto Mikhail Loskutov (10)

adelaparvu.com despre apartament de 2 camere in 40 mp, design Marina Novikova si Olga Ljubis, Foto Mikhail Loskutov (17)

adelaparvu.com despre apartament de 2 camere in 40 mp, design Marina Novikova si Olga Ljubis, Foto Mikhail Loskutov (4)

adelaparvu.com despre apartament de 2 camere in 40 mp, design Marina Novikova si Olga Ljubis, Foto Mikhail Loskutov (9)

adelaparvu.com despre apartament de 2 camere in 40 mp, design Marina Novikova si Olga Ljubis, Foto Mikhail Loskutov (8)
Foto: Mikhail Loskutov

4 raspunsuri pentru Două camere în 40 mp cu spațiu generos de depozitare

 1. Alina spune:

  Buna Adela! Îmi place tare mult! De când te- am descoperit îți urmăresc fiecare postare, fiecare proiect, sunt ingenioase, mai ales la cele unde sunt imagini și dinnainte , ce rezulta după ..este fabulos. Ceea ce a rezultat aici in 40 mp este într-adevăr uimitor. Așa ceva trebuie sa fac și eu, am achiziționat un ap de 45 mp, in bloc vechi, tip vagon…încercam sa ma inspir din acest proiect, la mine nu sunt ferestre decât pe o parte și Poziționarea ușilor ma încurca. Te rog mult, dacă îmi poți da o idee, ochii specialistului poate o văd instant. Ideea este ca vrem o recompartimenatre in care sa fie in plus o camera- un dormitor de copii și bucatie cu living- OPEN space. Ideea mea este din bucatie sa facem camera copilului, iar camera de trececere amenajată ca OPEN space, cumva delimitata cu stalpisori de lemn( tot de aici inspirat). Îți trimit un plan, și dacă îmi poți sugera ceva, îți Multumesc mult pt sfat! Toate bune! Alina

  • Adela Parvu spune:

   Alina, înainte de orice propunere de recompartimentare trebuie să te asiguri că structura blocului permite modificări de ziduri. Adică este nevoie de o expertiză realizată de către un inginer structurist.

 2. Alina spune:

  Nu pot atașa poza cu planul apartamentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *