adelaparvu.com despre amenajare apartament 2 camere Constanta, design interior Ana Maria si Laur Ivanof, Styling Oana Gardon, Foto Marian Sterea (81)

In apartamente, Colaboratori, Design Interior, Romania Mea

Și-au amenajat singuri apartamentul de două camere din Constanța și a ieșit de poveste

Ana-Maria și Laur Ivanof au găsit inspirație pe blogul meu și au avut curajul să pornească singuri în aventura de a-și amenaja singuri apartamentul de două camere din Constanța. A ieșit de senzație! Sunt bucuroasă că s-au inspirat de pe blog, dar și mai fericită că acum au ajuns ca locuința lor să devină inspirație pentru alții. Când le vezi locuința ai impresia că ar fi apelat la vreun specialist, dar adevărul este că ei au avut încredere în ei, și-au dat timp și au făcut totul cu răbdare, astfel că, cu puțin timp înainte să devină părinți, și-au creat oaza lor romantică acasă. Am apelat la prietenii mei din Constanța ca să le facă o vizită profesionistă, desigur mă refer la styling și poze, respectiv la Oana Gardon, care e artist plastic și designer de interior (ține și cursuri de design interior la Constanța) și la Marian Sterea fotograf, care lucrează cu soția lui Dana Sterea. Dar nu mi-am dorit degeaba niște fotografii de calitate. Apartamentul lor de două camere și circa 56 de metri pătrați (fără balcoane) chiar merita să fie prezentat într-o lumină profesionistă. Dar hai să-ți spun secretele pentru care a ieșit ca la carte.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 2 camere Constanta, design interior Ana Maria si Laur Ivanof, Styling Oana Gardon, Foto Marian Sterea (66)De la stânga la dreapta: Laur și Ana-Maria  Ivanof, proprietarii locuinței, apoi Oana Gardon styling, Dana și Marian Sterea foto, prietenii și colaboratorii mei din Constanța.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 2 camere Constanta, design interior Ana Maria si Laur Ivanof, Styling Oana Gardon, Foto Marian Sterea (65)

Ana-Maria este farmacist și Laur este medic generalist, ambii profeseasă în Babadag. Laur este din acest oraș încărcat de istorie, din păcate prea puțin vizitat. În Babadag, Laur, are casa părintească cu grădină urbană, adică una modestă ca și dimensiuni. Cei 250 de metri pătrați de curte au fost transformați într-o cultură de lavandă. De la lavandă a pornit într-un fel și povestea locuinței lor pe care au achiziționat-o în urmă cu mai bine de un an de zile în Constanța. Amândoi știau că le-ar plăcea un ambient romatic, culori pastelate, dar nu știau exact ce stil anume. Cochetau între stilul shabby chic și cel provensal, în orice caz ceva în nuanțe deschise. Au căutat pe internet imagini, surse de cumpărat și chiar dacă nu și-au stabilit din start un plan exact de bătaie măcar aveau în minte rezultatul final. Știau cum își doresc să arate casa lor. În orice caz ceva legat de lavandă, un ambient în care săculeții parfumați, motivele florale și starea de relaxare pe care lavanda le oferă să emane și prin decorul camerelor.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 2 camere Constanta, design interior Ana Maria si Laur Ivanof, Styling Oana Gardon, Foto Marian Sterea (92)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 2 camere Constanta, design interior Ana Maria si Laur Ivanof, Styling Oana Gardon, Foto Marian Sterea (77)

Înainte de finisaje, căci au achiziționat locuința la gri, au hotărât să facă mici modificări. Au ridicat un parapet în dreptul bucătăriei deschise către holul casei și au adus în același plan ușa camerei de zi cu cea a băii. Asta a presupus să mărească baia și să mai micșoreze puțin livingul, dar sunt mai împăcați cu un hol larg, armonios și echilibrat ca volumetrie. În dormitor au avut o idee tare ingenioasă. Spațiul lung a fost separat pentru un dressing cu lățimea de un metru și lungime pe toată latura camerei. Laur nu a dorit să vadă dulapuri în dormitor și a găsit această soluție elegantă și din punct de vedere estetic, dar și funcțional. Practic, în spatele peretelui de gips-carton unde este situat patul se află dressingul, accesul către el făcându-se pe o ușă. Dar această ușă este îmbrăcată în tapet ca și peretele, deci frumos camuflată, ca să spun așa. Pentru baie au optat în favoarea placării cu piatră și a unui lavoar deosebit pe care le-au cumpărat de la Piatra Design din Constanța.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 2 camere Constanta, design interior Ana Maria si Laur Ivanof, Styling Oana Gardon, Foto Marian Sterea (47)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 2 camere Constanta, design interior Ana Maria si Laur Ivanof, Styling Oana Gardon, Foto Marian Sterea (32)

Toate finisajele au fost puse în operă de către o echipă de doi meșteri pe care au găsit-o prin recomandări, iar materialele de finisaj le-au cumpărat în mare parte de la Dedeman. După ce pereții au fost gletuiți au trebuit alese ușile pe care le-au comandat cât mai deschise la culoare și cu tocuri discrete care să nu se petreacă peste ziduri. În funcție de uși au ales și parchetul, iar mai departe Ana-Maria s-a ghidat după vopseluri lavabile și stucco (în baie) pe pereți în tonuri pastelate de crem (de la A&D Colors Constanța). Aceste cremuri, sub impactul luminii calde ale becurilor, se văd aproape de nuanța unui galben unt. Ei bine, după ce totul s-a conturat în culori neutre, dar deschise, au ales să personalizeze camerele cu tapet și au ales modele florale, dar tot în nuanțe deschise. Au fost inspirați să opteze pentru tapete cu fundal albastru (cumpărate online de la Lumea Tapetelor), o culoare care dă senzația de prospețime și spațiu aerisit.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 2 camere Constanta, design interior Ana Maria si Laur Ivanof, Styling Oana Gardon, Foto Marian Sterea (70)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 2 camere Constanta, design interior Ana Maria si Laur Ivanof, Styling Oana Gardon, Foto Marian Sterea (44)

Când au ajuns la mobilă au căutat să găsească furnizori și producători care să le ofere ceva aproape de stilul provensal. Au început cu dormitorul, holul și baia pentru care au comandat mobilă de la Szel Mob, iar prețul total pentru aceasta a fost de circa 12000 lei. Le-a plăcut designul și faptul că au putut să-și aleagă culorile pentru mobila din lemn, dar ceea ce nu le-a plăcut este că după un timp mobila a crăpat ușor pe alocuri. Pentru camera de zi au găsit un atelier de tapițerie din București unde și-au făcut pe comandă canapeaua și fotoliul la un preț total de 2500 lei și au ascultat sfatul patronului care le-a sugerat chedere în nuanțe mai intense (marginile acelea de altă culoare) și perne asortate cu motive florale, conform temei lor de amenajare. Înainte de asta au luat mostre de material de tapițerie ca să vadă dacă se potrivesc la culoare cu tapetul și au constatat că merg la fix. Mobila de la bucătărie și-au făcut-o pe comandă la Komandor.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 2 camere Constanta, design interior Ana Maria si Laur Ivanof, Styling Oana Gardon, Foto Marian Sterea (34)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 2 camere Constanta, design interior Ana Maria si Laur Ivanof, Styling Oana Gardon, Foto Marian Sterea (68)

Pentru decorațiuni, de la perdele, covoare la obiecte ornamentale au căutat mult pe net, dar au cumpărat și din locuri unde nu se așteptau să găsească ceva în gen romantic cum se gândeau ei să facă combinația pentru casa lor. Da, la Europa Doraly au găsit o bună parte din obiecte de decor pentru dormitor, altele le-au cumpărat online, iar perdelele le-au făcut pe comandă la Ammion Vision din Constanța. Au ales țesături cât mai naturale, fără străluciri de tipul celor din satin sau voal, iar asta conferă multă căldură casei. Sunt materiale mai prietenoase, mai calde. Covoarele le-au achiziționat de la un magazin unde se vinde marfă confiscată. Ana-Maria spune că toată lumea în Constanța știe de acest loc numit Confiscare. Spre exemplu, covorul din camera de zi a costat 700 lei. Au știut cum să dozeze costurile. Dar camerele arată frumos și pentru că motivele decorative sunt bine dozate. Dacă tapetul este unul floral, în rest florile se regăsesc doar pe obiecte mici, dar draperiile și perdelele sunt uni, simple. Covoarele chiar dacă sunt bogat ornamentate sunt în culori neutre foarte deschise, deci nu evidente și prezente, ci asortate draperiilor și perdelelor.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 2 camere Constanta, design interior Ana Maria si Laur Ivanof, Styling Oana Gardon, Foto Marian Sterea (37)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 2 camere Constanta, design interior Ana Maria si Laur Ivanof, Styling Oana Gardon, Foto Marian Sterea (89)

Unele lucruri i-a costat mai mult, altele mai puțin, dar le-a fost mai ușor cu banii pentru că întreaga amenajare s-a întins pe durata unui an de zile. Așa că n-au cheltuit dintr-o dată mulți bani, ci i-au gestionat în funcție de ce aveau nevoie și ceea ce găseau. În plus, nici nu s-au frustrat că n-au terminat repede pentru că și-au acordat timp, alegând pe îndelete ceea ce le-a plăcut și le-a convenit financiar, dar au rămas fideli temei lor de amenajare – romantic, cu flori. Rezultatul final este tare reușit și asta grație inspirației ei lor de a alege suprafețele mari în nuanțe deschise, parchet peste tot (mai puțin la baie) ceea ce face ca locuința să apară unitară și mult mai mare decât 56 de metri pătrați cât are.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 2 camere Constanta, design interior Ana Maria si Laur Ivanof, Styling Oana Gardon, Foto Marian Sterea (31)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 2 camere Constanta, design interior Ana Maria si Laur Ivanof, Styling Oana Gardon, Foto Marian Sterea (95)

Ana-Maria spune că partea de finisaje și instalații i-a costat circa 10.000 de euro, iar partea cu mobilatul și decoratul alți 10.000 de euro. Fără a apela la un designer au reușit să facă singuri locuința lor de vis, chiar dacă au avut mici probleme la partea de prize și întrerupătoare unde le-ar fi prins bine un plan bine proiectat. Dar cu toate acestea rezultatul final este unul tare reușit. Nu te-ai aștepta ca la bloc să găsești o amenajarea atât de relaxantă și plăcută. Sunt sigură că și ție o să-ți placă, dar mai mult o să-ți dea idei pentru casa ta, o să-ți dai seama că e important să știi ce-ți place ca să știi ce să cauți, dar și să-ți acorzi răgaz și răbdare pentru a termina amenajarea într-o perioadă mai lungă de timp comparativ cu situația când apelezi la un designer. Ai încredere în tine, fii pe fază cu suprafețele mari, cu spațiile de depozitare și ai curajul să-ți pui în aplicare visul așa cum au făcut și Ana-Maria și Laur. Sper să te inspire și pe tine povestea lor!

adelaparvu.com despre amenajare apartament 2 camere Constanta, design interior Ana Maria si Laur Ivanof, Styling Oana Gardon, Foto Marian Sterea (67)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 2 camere Constanta, design interior Ana Maria si Laur Ivanof, Styling Oana Gardon, Foto Marian Sterea (76)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 2 camere Constanta, design interior Ana Maria si Laur Ivanof, Styling Oana Gardon, Foto Marian Sterea (87)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 2 camere Constanta, design interior Ana Maria si Laur Ivanof, Styling Oana Gardon, Foto Marian Sterea (81)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 2 camere Constanta, design interior Ana Maria si Laur Ivanof, Styling Oana Gardon, Foto Marian Sterea (86)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 2 camere Constanta, design interior Ana Maria si Laur Ivanof, Styling Oana Gardon, Foto Marian Sterea (82)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 2 camere Constanta, design interior Ana Maria si Laur Ivanof, Styling Oana Gardon, Foto Marian Sterea (84)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 2 camere Constanta, design interior Ana Maria si Laur Ivanof, Styling Oana Gardon, Foto Marian Sterea (83)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 2 camere Constanta, design interior Ana Maria si Laur Ivanof, Styling Oana Gardon, Foto Marian Sterea (79)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 2 camere Constanta, design interior Ana Maria si Laur Ivanof, Styling Oana Gardon, Foto Marian Sterea (80)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 2 camere Constanta, design interior Ana Maria si Laur Ivanof, Styling Oana Gardon, Foto Marian Sterea (75)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 2 camere Constanta, design interior Ana Maria si Laur Ivanof, Styling Oana Gardon, Foto Marian Sterea (71)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 2 camere Constanta, design interior Ana Maria si Laur Ivanof, Styling Oana Gardon, Foto Marian Sterea (72)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 2 camere Constanta, design interior Ana Maria si Laur Ivanof, Styling Oana Gardon, Foto Marian Sterea (91)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 2 camere Constanta, design interior Ana Maria si Laur Ivanof, Styling Oana Gardon, Foto Marian Sterea (36)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 2 camere Constanta, design interior Ana Maria si Laur Ivanof, Styling Oana Gardon, Foto Marian Sterea (39)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 2 camere Constanta, design interior Ana Maria si Laur Ivanof, Styling Oana Gardon, Foto Marian Sterea (38)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 2 camere Constanta, design interior Ana Maria si Laur Ivanof, Styling Oana Gardon, Foto Marian Sterea (94)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 2 camere Constanta, design interior Ana Maria si Laur Ivanof, Styling Oana Gardon, Foto Marian Sterea (96)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 2 camere Constanta, design interior Ana Maria si Laur Ivanof, Styling Oana Gardon, Foto Marian Sterea (93)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 2 camere Constanta, design interior Ana Maria si Laur Ivanof, Styling Oana Gardon, Foto Marian Sterea (35)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 2 camere Constanta, design interior Ana Maria si Laur Ivanof, Styling Oana Gardon, Foto Marian Sterea (41)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 2 camere Constanta, design interior Ana Maria si Laur Ivanof, Styling Oana Gardon, Foto Marian Sterea (53)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 2 camere Constanta, design interior Ana Maria si Laur Ivanof, Styling Oana Gardon, Foto Marian Sterea (52)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 2 camere Constanta, design interior Ana Maria si Laur Ivanof, Styling Oana Gardon, Foto Marian Sterea (46)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 2 camere Constanta, design interior Ana Maria si Laur Ivanof, Styling Oana Gardon, Foto Marian Sterea (49)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 2 camere Constanta, design interior Ana Maria si Laur Ivanof, Styling Oana Gardon, Foto Marian Sterea (45)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 2 camere Constanta, design interior Ana Maria si Laur Ivanof, Styling Oana Gardon, Foto Marian Sterea (42)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 2 camere Constanta, design interior Ana Maria si Laur Ivanof, Styling Oana Gardon, Foto Marian Sterea (50)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 2 camere Constanta, design interior Ana Maria si Laur Ivanof, Styling Oana Gardon, Foto Marian Sterea (43)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 2 camere Constanta, design interior Ana Maria si Laur Ivanof, Styling Oana Gardon, Foto Marian Sterea (54)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 2 camere Constanta, design interior Ana Maria si Laur Ivanof, Styling Oana Gardon, Foto Marian Sterea (61)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 2 camere Constanta, design interior Ana Maria si Laur Ivanof, Styling Oana Gardon, Foto Marian Sterea (62)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 2 camere Constanta, design interior Ana Maria si Laur Ivanof, Styling Oana Gardon, Foto Marian Sterea (64)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 2 camere Constanta, design interior Ana Maria si Laur Ivanof, Styling Oana Gardon, Foto Marian Sterea (63)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 2 camere Constanta, design interior Ana Maria si Laur Ivanof, Styling Oana Gardon, Foto Marian Sterea (55)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 2 camere Constanta, design interior Ana Maria si Laur Ivanof, Styling Oana Gardon, Foto Marian Sterea (60)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 2 camere Constanta, design interior Ana Maria si Laur Ivanof, Styling Oana Gardon, Foto Marian Sterea (58)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 2 camere Constanta, design interior Ana Maria si Laur Ivanof, Styling Oana Gardon, Foto Marian Sterea (69)Foto: Marian Sterea – www.mariansterea.ro, Styling Oana Gandor (cursuri de design interior Constanța tel 0745.777.178)

176 Responses to Și-au amenajat singuri apartamentul de două camere din Constanța și a ieșit de poveste

 1. silvia spune:

  Au adoptat un stil indraznet pentru un apartament in oras, country french,dar nu au dat gres. Frumoase culori.
  Good job.

  • gabriel spune:

   Draga Silvia,
   …imi pare rau dar „country french” nu exista in decoratia franceza; banuiesc ca ai vrut sa spui „ambiance provençale” ceea ce este cu totul si cu totul altceva…dar este doar parerea mea…

   • silvia spune:

    Draga Gabriel,
    Nu am inventat eu stilul. In Statele Unite, unde traiesc, marii designers vorbesc despre acest stil in amenajarea caselor, interior si exterior . Exista si reviste care promoveaza stilul. Este usor sa afli mai multe . Browse the internet, please.

 2. Emilian spune:

  Te rog ma ajuti sa-mi spui de unde au luat pernele + asternuturile de pat si veioza .
  Multumesc

 3. Ioana spune:

  Este absolut incantator! Ador toate detaliile: ramele, ceasul, fetele de perna crosetate… Minunat! Si tapetul imi place la nebunie

 4. olga spune:

  splendid si candid cu parfum de epoca!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 5. Bichiu Roxana spune:

  Oh Doamne, cat e de frumos!! Felicitari celor doi, cat si celor ce au luat parte la aceasta minunatie!!

 6. Raluca spune:

  Superb!!!!

 7. Isidora Samu spune:

  Ne puteti da mai multe detali …de exemplu de unde si-a procurat mobilierul de dormitor si sufragerie ??

 8. bijubrill spune:

  Un colt de rai…atata bun gust si personalitate intr-un spatiu atat de restrans… mai rar! Bravo !

 9. MarRa spune:

  Cel mai frumos interior!! Calduros, de poveste! <3

 10. baesu luminita spune:

  In casa asta nu ai voie sa fii decat…fericit!!!

 11. Foarte frumos! Bravo!

 12. Ana-Maria Pal spune:

  Articolul e minunat! Este exact stilul meu! Cand voi avea casuta mea am s-o decorez exact asa 🙂

 13. Adrian spune:

  foarte frumos! De poveste!

 14. Gabriela spune:

  Acesti doi oameni au facut o treaba minunata. Acest apartament este de poveste, chiar emana fericire. Nici n-ai zice ca nu au avut o mana de ajutor. Sunt curioasa cum va arata si peste un an, cand bebelusul va incepe explorarea … Toate accesoriile din partea de jos a mobilierului vor disparea cu siguranta

 15. Iuliana spune:

  Au reușit sa creeze o minunăție,deși nu este stilul meu.Imi place la nebunie parchetul!Adela ai putea sa-mi spui unde l-au achiziționat,este laminat sau lemn masiv?

 16. Doina spune:

  Magnific, magnific, magnific….altceva nu am de spus..

 17. roxana spune:

  foarte foarte frumos!!!! felicitari!

 18. dina spune:

  foarte, foarte frumos!!!

 19. ROXANA spune:

  Foarte fumos!Foarte frumoasa idee pusa in practica.M-ar interesa furnizorul de mobila pentru living in spacial canapeaua si fotoliul.Ne puteti da mai multe detalii?

 20. Cald, placut, frumos…bravo!

 21. ivazancu spune:

  f.frumos ,unele decoratiuni le-am vazut si la Chalet Hovel.

 22. anghel a spune:

  foarte frumos, dusul e super; ce dus ar trebui folosit ca sa nu rugineasca sau sa nu faca mucegai sub siliconul care lipeste usa de cadita?

 23. Roxana spune:

  Imi place doar ca…masuta din sufragerie unpic cam mica(sau asa pare din poza) si Chanel avea o vorba ” Inainte sa iesi pe usa uita te in oglinda si mai da jos un accesoriu.” Asa si cu apartamentul ..ar trebui renuntat la cateva „accesorii”. Oricum mijto !

 24. aurelia spune:

  Frumos apartament pt o gagica dar nu pt o familie ..unde isi va aduce prietenii sa se uite la meci?intr o casa pastel:))unde va dormi copilasul,unde faceti baita ,in duș? Dohhh

  • Ryo spune:

   Exact ! arata de parca ar locui o fata de maxim 16 ani, care inca viseaza la printese.. Este pur si simplu prea mult si prea infantilizant decorul.

   • Sorin Soanca spune:

    La asta ma gandeam si eu, apartamentul este amenajat armonios, insa eu, ca barbat, mi-as gasi cam greu locul pe acolo. chiar daca as inchide ochii 😉

   • Maria spune:

    Exista multe elemente foarte frumoasea in apartament, dar din punctul meu de vedere au exagerat cu decoratiunile si din acest considerent arata chicios.

 25. Marian Sterea spune:

  Felicitari pentru articol Adela! Ne-a facut o deosebita placere sa colaboram.
  Inspiratie!

 26. Amalia spune:

  Foarte, foarte frumos!!! Felicitari!
  Ma intereseaza canapeaua din bucatarie, in mod special – ne poti spune, te rog, de unde a fost achizitionata? Merci mult!

 27. gabi spune:

  Superb. caut si eu o noptiera si o toaleta de machiaj cu oglinda, același stil. Aveți vre-un sfat unde sa găsesc, la un preț rezonabil? Mulțumesc.

 28. Peter spune:

  Putem spune ” Români au talent”. Felicitari!!

 29. Raluca spune:

  Superb!!! As dori sa stiu, va rog, de unde s-a achizitionat dulapul support pt lavoar la baie si la ce pret. Multumesc!

 30. Aicin Bubu spune:

  Am ramas fara cuvinte …. Foarte frumos!

 31. Cristian spune:

  Hidos/fals. Desigur, doar părerea mea, care de obicei nu o împărtășesc, dar totul este prea încărcat. Să zicem că trecem peste partea cu „hidos”, pentru ca nu este stilul meu, dar peste cât de false sunt lucrurile, nu se poate trece ușor cu vederea. Dar hei, ma repet, părerea mea.

  • Solaria spune:

   Oare care este stilul tau,Cristian ? Cel invidios? Cred ca e numai in nuante de galben/verde, de la revarsarea fierii…

 32. Alina spune:

  am senzatia ca sotul nu a avut niciun cuvant de spus in amenajarea apartamentului 😀 e frumos amenajat, dar stilul e prea feminin pentru o familie, din punctul meu de vedere. 🙂

 33. Irina Anghel spune:

  Muncă asiduă, dar rezultate remarcabile! Îmi pare rău că mobilierul a cedat atât de repede, deşi pare a avea finisaje foarte precise. Felicitări, tot respectul pentru că ne-au invitat Acasă!

 34. ramona spune:

  foarte fain!
  imi puteti spune cum se numeste atelierul de tapițerie unde si-au facut canapeaua?

  • Va pot da in privat nr domnului de unde am achizitionat canapeaua.

   • Ruxandra spune:

    Imi lasati si mie numarul domnului?

    • Larisa spune:

     Felicitari pentru amenajare! Imi puteti da si mie numarul domnului de la care ati luat canapeaua? Multumesc.

   • dana spune:

    Va rog frumos as dori si eu un numar de telefon pentru achizitionarea canapelei.Imi puteti spune cat a costat?
    Am intalnit SEL MOB la Targul de mobila de la ROMEXPO, mi-a placut ce am vazut la standul lor.In articol am citi ca mobila s-a crapat pe alocuri. Au fost probleme? Nu este in termenul de garantie sa faca remedierile necesare? Cum ati colaborat cu dansii?

    • Mobila de la Szel Mob este f frumoasa si este frumos lucrata. Noi am fost la ei la fabrica si am vazut cum lucreaza. Sunt profesionisti. Am colaborat f bine cu ei. A crapat fin in unele locuri, dar nu o trimitem inapoi doar pentru asta. Va dau nr de tel. de unde am achizitionat canapeaua in privat. Ma puteti contacta pe facebook.

     • Mihaela spune:

      Eu nu am aceeasi parere despre aceasta firma.dar e normal sa apara acele crapaturi dat fiind faptul ca lucreaza cu lemn de brad, dar acele crapaturi sa apara dupa 1 luna pe jumatatea usii de la sifonier cred ca e prea mult! In plus pentru reconditionare am asteptat 1 luna sa gaseasca un transport gratuit, neprofesional parerea mea! Asadar nu recomand nimanui daca nu va doriti schimbarea ei dupa un timp destul de scurt., aparent pretul este atragator dar nu si calitate.
      Cat despre amenajare felicitari, este foarte frumos si cunosc foarte bine cat timp trebuie sa aloci unei astfel de amenajari chiar si in cazul unei suprafete mici.

   • Poti, te rog sa-mi dai si mie nr de tel al domnului de unde ai facut minunatia de canapea?
    multumesc.

   • Catalina spune:

    Buna ziua, as dori sa stiu si eu numarul de telefon de la atelierul unde ati facut canapeaua. Multumesc!

   • Iulia spune:

    SI eu sunt interesata de unde ati comandat canapeaua,,,Multumesc!

    • Adela Parvu spune:

     Iulia, au comandat-o la domnul Popescu, iar domnul Popescu mi-a spus ca nu vrea sa-i dau numarul de telefon pe blog, desi ai sa gasesti numarul lui intr-unul din comentarii. Poti avea acest tip de canapea si de la EverArt.

   • Roxana spune:

    As vrea si eu numarul de telefon pentru canapea pe comanda, multumesc!

 35. LIA spune:

  Superb!Impecabila realizare!!!MILLE FERICITATIONS!!!

 36. Alina spune:

  Frumos si placut de ” Sa nu mai pleci de-acasa”

 37. mora spune:

  Foarte frumos! Felicitari!
  Pe bebe unde il puneti?

  • Lucian Ionita spune:

   Au adoptat un stil maison au provence… Si eu ador acest stil … Ai nevoie de o buna fantezie pt a te abate de la clasicul stil „democratie” romanesc portocaliu si galben pai peste tot!!!! Lucian Li

 38. Radu spune:

  Bravo lor, e multa dragoste in cei 56 mp. Probabil de aceea a iesit si asa de frumos. Iar ideea cu dressing-ul mi se pare geniala!!

 39. Irina spune:

  Încântător!

 40. Maria spune:

  Superb, fara cusur! Felicitari!

 41. Vali spune:

  Frumos dar…fără personalitate…părerea mea..
  Parca e pregătit pentru o scena de teatru sau pentru vânzare.

 42. rodica spune:

  Foarte frumos felicidades

 43. jayd spune:

  frumos , doar ca predomina aceeasi culoare si usile plus plintele sol se poarta alb .dar gusturile nu se discuta…

 44. Ne poti spune unde au fost facute canapeaua si fotoliul?

 45. Laura spune:

  Daca cititi articolul cu atentie, acolo aveti toate datele de unde si le-au achizitionat. Foarte frumos, felicitari !

 46. Eprylya spune:

  Felicitări!!! Bravoooo!!! Ați reușit sa armonizati sublim toate detaliile….!!! Asa mi-as dori si eu sa imi amenajez locuința….!!! Multumesc pentru ideile voastre .

 47. filip spune:

  Este foarte frumos amenajat…Dar mult prea incarcat,20000 euro ptr finisaje si mobila este o suma care nu se justifica la 2 camere…mai bine cumpărau apartament cu 3 camere.am vazut ca baia este foarte mica,doar dus,wc in colt…in schimb bucataria este foarte mare.cand vor avea un copil ce vor face? Reamenajeaza sau se muta?
  De prost gust mi se par inimioarele…am inteles ca este iubire…Dar una era suficienta.

 48. Alin spune:

  Totusi parca e prea romantic , multe cosulete, multe embleme cu „Love” , prea de bebitz mic , insa bucataria este ok ,

 49. Home Gifts spune:

  Imi place ca au multe materiale naturale in jurul lor: bumbac, lemn, in. Si in mod special, ma bucur ca au fata de masa! Putini dau imoprtanta acestor mici detalii, fara de care design-ul nu e complet 🙂 Felicitari!

 50. Valentina spune:

  Extraordinar de frumos. Totusi pentru familii cu copii mici, ramane doar un vis:))

 51. Oana spune:

  Cea mai cautata oferta de lucru a anului! Vrem sa extindem fenomenul care s-a declansat deja! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email:  pas_oniska@yahoo.com

 52. angel spune:

  depaseste mult imaginatia …..parca regret ca m am mutat de la bloc

 53. Adina spune:

  arata bine, dar mie nu stiu daca mi s=ar parea practica o astfel de locuinta Ș)

 54. Irina Radu spune:

  Ce imaginatie minunata, cata rabdare si cata iubire pentru ca asta emana casa lor: iubire, siguranta si liniste. Au facut o treaba de nota 10 🙂

 55. Maria spune:

  Minunat apartamentul. Nu credeam ca e posibil sa iasa asa frumos un apartament de bloc. Camerele mele preferate sunt baia si bucataria. Absolut extraoridinare. De apreciat ca au amenajat singuri si banii pe care i-ar fi cheltuit cu designerul i-au cheltuit pe lucruri dragute pentru locuinta. Plus ca e viziunea lor si fiecare obiect cat de mic e ales special de ei, ceea ce face totul foarte intim. Bravo! M-ati inspirat!

 56. Rodica spune:

  Da, e frumos, se vede ca s-au straduit mult si ca iubirea pluteste in aer. Nu stiu daca stilul e chiar provensal, am vizitat Provence de doua ori si am locuit in case traditionale ale localnicilor dar parca era mai altfel…ceva nu se potriveste…aici totul e mult prea aranjat si ordonat si…cam prea multe inimioare, parerea mea….

 57. Apartamentul a fost achizitionat „la gri”. Daca nu ati facut in ultimul timp nici o reamenajare, inseamna ca nu stiti ce costuri presupune amenajarea unui apartament. Baia nu e deloc mica, iar bucataria da senzatia de spatiu datorita modului in care e organizata!

 58. As vrea sa fiu o musca si sa vad cum va fi casuta lor , foarte frumoasa de altfel , cand apare bebe !!!

 59. mica spune:

  Refer „fețe de perna croșetate” pot sa va pun în legătură cu cineva care știe Cum sa mânuiască o croseta

  • adina spune:

   Splendid. Mai trebuie niste talpite pe covoarele plusate. In toata casa nu exista niciun obiect anterior „epocii Provance”. Oare, au aruncat totul?! Pare un showroom.

 60. zenobiablog spune:

  Da, arata atat de incantator, doar ca ma uit cu tristete la toate acele nimicuri dragute care au luat locul cartilor…

 61. ale spune:

  Pe mine ma boseste motivul „lavanda”,mi se pare ca a facut abuz de el. In rest e soft..totul 🙂

 62. Costin spune:

  Totul la superlativ. Totusi nu pot trece peste impresia de apartament de hotel, cei drept de 5 stele. Prea impersonal, parca nu este locuit. Asa cum si alte persoane au remarcat, este perfect prentru un SHOWCASE dar mult prea putin practic pentru o familie, cu atat mai mult cu un copil mic.

 63. Rodica spune:

  Adorabil !

 64. madalina spune:

  Buna, ne zici te rog unde au facut canapeaua si fotoliul, cum se numeste firma..am citit cu atentie textul dar nu este specificat. Multumesc!

 65. Provence-Alpes-Cote-D'azur spune:

  Frumusel dar nu e provençal, nici macar neo-provençal, eventual este un mix de rustic mediteranean ( Sufrageria nu are nimic provencal in ea de ex) doar prezenta excesiva a motivului lavanda nu defineste un stil ca provençal. Obiectele de decor sunt dragutele un pic kitch ( made in China 😉 unele din ele…dar e o reusita per total, da senzatia de showroom

 66. paty spune:

  cel mai fain pe care l-am vazut vreodata.. ce inseamna sa ai si ceva bani 😀

 67. Ana Maria spune:

  Foarte frumos amenajat :). Ideea cu dressingul walk in in dormitor este foarte buna dar nu inteleg exact care este spatiul? Ce adancime au rafturile? Cat spatiu ramane sa poti umbla in el? Ati putea sa imi trimiteti poze cu interiorul? As vrea sa fac acelasi lucru in dormitor insa imi este teama ca 1 metru nu este de ajuns iar mai mult de atat nu as putea sa iau din spatiu. Multumesc 🙂

  • Adancimea dressing-ului este de 1m, iar rafturile au 50 cm. Spatiul ramas pentru a intra in dressing si a avea acces la rafturi pt noi e ok. Ar fi fost ideal sa fie mai mare, dar atat am putut aloca.

   • Suzana spune:

    Buna – ce dimensiune avea dormitorul vostru inainte de recompartimentare? Mi se pare geniala ideea si as vrea sa stiu daca o pot pune in practica:) Spatiul ramas acum in dormitor este ideal- Multumesc

    • Adela Parvu spune:

     Suzana, ai nevoie de minimum 120 cm liberi la interiorul dressignului. Pe 55-60 cm adancime poti avea mobila, iar alti 60 cm liberi in fata rafturilor deschise ca sa poti umbla la ele. Desigur, cu cat e mai mare saptiul din fata rafturilor, cu atat iti va fi mai usor.

 68. adina spune:

  Cu scuzele de rigoare fata de proprietari, dar de ce atata interes pt canapeaua din bucatarie? Oricum, nu este practica alaturi de o masa rotunda in bucatarie. Mai trebuie puse scaune, sau sa fie format un coltar.

 69. Nicole spune:

  Mobexpert…Vence !! O roaba de bani mobila!!

 70. Claudia spune:

  Foarte frumos, primitor, cald, ”acasă” 🙂 Ma interesează in mod deosebit baia. Piatra si lavoarul de au fost cumpărate? Piatra se comporta la fel de bine la umezeala ca si faianta? cum se comporta peretii din baie la umezeala si aburi?

  • Adela Parvu spune:

   Claudia, piatra e piatra, normal ca rezista la conditiile de umezeala 🙂 In articol scrie de unde sunt achizitionate placile si lavoarul din baie – piatradesign.ro

 71. silvas spune:

  As putea sti ce model de coltar de bucătărie aveti si de unde e cumpărat? Multumesc !

 72. laura spune:

  Casa de vis:)..inspira romantism,relaxare ,sanatate…nu am vazut pana acum la nimeni tot ce visez si eu sa am in casa mea,pana la cela mai mici detalii.Felicitari!

 73. Alina M spune:

  Un apartament calduros, felicitari celor doi! Un singur lucru mi-a displacut…. as fi preferat sa vad carti ”adevarate”, „reale” pe rafturile alea si nu neaparat teancuri de carti „false” care au fost puse acolo doar pentru frumusetea cotorului sau pentru a se asorta cu inimioarele si cu ramele care inca nu au poze. Si inca ceva, poate putin prea multe obiecte menite sa placa ochiului si atat (de genul cartilor amintite mai sus, a inimioarelor, a papusilor si a cuvintelor in limbi straine), fara ca acestea sa aiba si un rol functional. Intr-un apartament de 56 de m (daca acesta ar fi intr-adevar locuit), organizarea obiectelor mici ar fi cu totul alta. Din acest motiv, desi este foarte frumos gandit, per ansamblu pare oarecum gol, parasit. In rest, finisajele si mobila aleasa inspira mult bun gust, iar paleta cromatica este foarte reusita! In afara acestor mici sugestii, se simte munca si sufletul pus in amenajarea aparamentului. Sa va bucurati de el!

 74. Carmen spune:

  Este intradevar foarte frumos apartamentul. Unele pareri sunt rautacioase din cauza ca aceia nu stiu cat de greu este sa realizezi asa o armonie; imi place ideea cu lavanda- parfumul trece ecranul, credeti-ma. Pentru ca de curand am amenajat o casa, si tot singuri am facut-o, ma intreb ce ai putea face cu asa ceva? Te rog spune-mi covoarele sunt de la Pierre Carden? imi trebuiesc si mie 2 in acelasi stil si de aceea te intreb. Felicitari

 75. Mariana Barboselu spune:

  Un apartament superb cu o nota romantica.Detaliile fac diferenta. Draperiile peredelele si fata de masa sunt foarte dragute dar de unde sunt cumparate?

 76. Diana spune:

  Buna ziua,
  Va rog sa-mi spuneti ce lungime are mobila de bucatarie si ce pret a avut. Tocmai ne-am consstruit o casa si suntem la stadiul de amenajare, imi place extrem de mult si culoarea si mobila si acesta este motivul pentru care ma intereseaza pretul. Sa stiu daca are rost sa merg la Komandor. Eu am nevoie de 4,70 m + 3,20, destul de multa.
  Multumesc mult si astept cu mare interes mesajul!

 77. Carla spune:

  Buna ziua! As dori sa stiu peretele fals cel cu tapet din dormitor din spatele patului din ce este facut, e foarte interesant si ce mecanism de inchidere are?
  Multumesc si felicitari!

 78. tatiana spune:

  Superba amenajarea ! Va rog sa-mi dati si mie coordonatele producatorului de canapele & fotoliu!

 79. Agusoaei Valerica Raluca spune:

  Este foarte frumos amenajat apartamentul,dar as vrea sa știu de unde îmi pot lua și eu fluturi (clame de perdele)îmi plac la nebunie și mi-aș dori și eu.Mulțumesc

 80. Este minunat amenajat apartamentul. Felicitari celor doi! Totusi, parca putin prea feminin pentru casa in care paseste si un barbat,nu credeti? 🙂

  • Catalinas spune:

   Citiți printre rânduri, și nu vedeți că oamenii au o mică afacere cu lavandă!
   Sunt curioasă cam cât de masculine sunt casele voastre! Nu de alta, da’sa se potrivească berea în decor. Mă enervează că vă dați cu părerea! Dacă vă servește vreo idee din articol, luați-o; dacă nu , treceți mai departe.
   Mie, mi se pare superbă casa; dealtfel băncuța lor din bucătărie, mie mi-a întors reamenajarea la 180 de grade (in sensul bun); iar pt asta le mulțumesc!
   Plus încrederea ce a trecut dincolo de display, văzând că se poate face și pe cont propriu o reamenajare superbă!
   Repet, consider articolul o inspirație, iar pt asta trebui apreciat, criticile ar trebui să fie constructive și îndreptate spre ceea ce avem (greșit) noi. Asta ca să putem îndrepta, nu de alta!

 81. Lucian spune:

  Ce intelegeti prin ” si-au amenajat singuri” apartamentul.
  Eu am vazut aici mobilier facut la comanda si multe chestii luate din China via en-gross-ul Dorraly Bucuresti…nimic original ca sa nu mai vorbesc de aerul usor de kitch. am pretentii de la un astfel de blog…

  • Adela Parvu spune:

   Eu am fost destul de explicita vizavi de faptul ca si-au amenajat singuri apartamentul. Mi se pare ca esti rautacios cand spui ca nu e nimic original. Cel putin solutia cu dressingul mi se pare chiar foarte originala. Acum nu e musai sa-ti placa, dar sa stii ca si eu am pretentii de la cititorii mei si comentariile lor 🙂

   • Lucica Daniel spune:

    DRAGA DOMNULE LUCIAN APARTAMENTUL NU A FOST FACUT PENTRU A LOCUI D-NEATA IN EL! Apartamentul este foarte frumos si sunt sigura ca in sufletul proprietarilor este perfect si sunt foarte fericiti acolo. Nu poate sa fie pe gustul tuturor, daca nu place cuiva sa isi pastreze parerea. Sunt sigura ca daca d-nul Lucian ne-ar trimite cateva fotografii cu apartamentul d-nealui nu va fi pe gustul multora. Iar in legatura cu acesoriile made in China… ce nu este facut in China in ziua de azi???? In China se fabrica si produse de foarte proasta calitate, si produse frumoase si roboti de care nu am auzit inca. Sunt foarte frumoase, se potrivesc atmosferei romantice. Viata lunga si fericita le doresc proprietarilor in minunata casuta si sa nu va afecteze cu nimic invidia celor care privesc si ii roade prea tare incat nu pot sa treaca mai departe fara sa lase un comentariu rautacios.

 82. Arata pur si simplu extraordinar! Relaxant, luminos, degajat…noi ne-am indragostit de acest stil!

 83. ioana spune:

  Este intradevar un apartament deosebit, cu o atmosfera foarte calda. Imi place sa vad ca au avut curaj sa adopte un stil mai putin utilizat la noi momentan, si chiar le-a iesit foarte frumos si original. Am o rugaminte, daca se poate afla de unde au procurat suportul de chei forjat care se vede in poza din hol (cel de deasupra ceasului). Este foarte interesant si as dori si eu unul.

 84. Laura spune:

  Cat au costat canapelele? Sunt extensibile? Ma intereseaza cat de mare e dormitorul de ati reusit sa faceti un sifonier walk in. Vreau si eu asa dar nu sunt convinsa ca ma ajuta dimensiunea dormitorului. Mi-ati dat o groaza de idei. Va multumesc! Apartamentul arata fantastic de bine:) Din cauza acestui articol, acum imi bat sotul la cap ca sa ne vindem casa, sa ne luam un apartament si sa am bani ca sa il mobilez in acelasi stil :))

 85. alina marcu spune:

  Se poate sa mi spuneti dimensiunea camerei unde a fost amenajat acel dressing foarte interesant?
  Multumesc

 86. Claudia spune:

  Luminos si foarte frumos. Va rog sa ne spuneti de unde se poate achizitiona draperia cu lavanda. Multumesc!

 87. marius spune:

  Foarte frumos si cu gust, culorile alese sunt in combinatia perfecta dar acest aranjament de la A la Z al apartamentului este undeva la vreo 20 000 euro minimum si merita bineinteles!

 88. Alina spune:

  Hmm…prea multe dulcegarii care dau in kitsch. Mie nu imi place dar important e ca lor sa le placa si sa se simta bine acolo.

 89. loedana spune:

  ce suprafata are dormitorul ?

 90. tina spune:

  E usor cand ai bani

 91. Roxana spune:

  am citit toate parerile, si cele bune si cele mai putin bune. Cert este ca si-au creat coltul lor de Rai, al lor, nu al altora. Foarte frumos!

 92. Horia spune:

  Foarte frumos si cu multa munca , eu am facut singur asta

 93. lore igritan spune:

  este un apartament superb ,felicitari multa sanatate si fericire,ma incanta toate fiecare coltisor in parte.Va rog frumos sa-mi spuneti daca se poate ce culoare are parchetul si usile dupa poze nu prea pot sa-mi dau sema ,i-mi place f mult si i-mi doresc sa-mi cumpar la fel .multumesc !!

 94. maria spune:

  …..superb!!!!!

 95. Bianca spune:

  Frumos dar exagerat de feminin!!!!!

 96. irina gilimon spune:

  Acest apartament poate fi un model de inspiratie. Mie mi-au placut culorile calde, relaxante ale mobile, ale peretilor. Nu mi-a placut tapetul mi s-a parut prea incarcat precum si unele mici obiecte de décor (precum cele cu sweet home, love si bla bla) care sunt copilaresti, adolescentine si un pic cam cheap. Nu imi plac lucrurile excesiv de stilizate ci mai degraba cele cu line masculina. Da, per total, dupa cum am zis si anterior, nuantele care fac legatura intre toate camerele, sunt ok !
  multumesc pentru articol.

 97. Anamaria spune:

  Imi place foarte mult,de u de a-ti achizitionat bancuta din bucatarie

 98. Semida spune:

  Adela, blogul tau e foarte inspirant, l-am descoperit de curand si sunt de-a dreptul foarte fericita si entuziasmata. De curand am amenajat singuri apartamentul pe care eu si sotul meu l-am cumparat. Acum am cumparat si un teren la tara si vrem sa facem o casuta pe sufletul nostru. Am si ales cateva modele de design interior de pe blogul tau, insa ce ma impiedica e faptul ca as fi vrut si ar fi foarte folositor, e si o sugestie daca imi permiti, sa specifici de unde au achizitionat proprietarii mobilierul din casa, sau tapetul , sau obiectele decorative, un link care sa ne duca la adresa respectiva . ar fi foarte foarte foarte folositor. Multumesc mult pentru ideile minunate <3

 99. Semida spune:

  am citit mai atent si la cateva case sunt indicatii clare de unde pot fi achizitionate

 100. luiza spune:

  unde se gasesc sinele de depozitare de perete bucatarie si accesoriile de agatat pe auriu?de unde le-a achizitionat? tot caut si nu gasesc nicaieri!

  • Adela Parvu spune:

   Luiza, le-au achiziționat odată cu bucătăria. Vezi că ai specificat unde au făcut mobila de bucătărie. Încearcă să găsești accesoriile de care spuneai la Gelu Trade http://www.gelutrade.com/

   • Luiza spune:

    Multumesc de raspuns…nu au la gelutrade..aceste accesorii le-am vazut acum cativa ani la ikea…dar acum nu mai sunt.si caut in alte parti.nici pana azi nu am gasit nici pe internet si nici in magazine..:((

   • Luiza spune:

    Nu sunt la situl precizat..acestea au fost la ikea intr-o perioada..am cautat peste tot in sfera online cat si in magazine..nicaieri nu am gasit..

 101. baban oana spune:

  as vrea sa stiu,v-as ruga muult ,de unde sunt acele de prins draperiile???!!!! tot caut dar…..multumesc!

 102. Adrian spune:

  Buna seara ! Se poate spune un pret estimativ pentru cat i-a dus pe proprietari amenajarea apartamentului ? Multumesc!

 103. Maria spune:

  Foarte frumos amenajat apartamentul. În bucătărie peretele este placat cu piatră naturală sau cu faianţă? Mulţumesc mult.

 104. Ion spune:

  Pare ca o fetita care se pricepe foarte bine la decorat camera proprie s-a implicat in tot apartamentul. Am parcurs atent pozele si senzatia continua a fost ca nu am iesit din camera „ei”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *