Ce te faci dacă ai o garsonieră fără spații separate? Ei bine, poți amenaja o cameră generoasă astfel încât să arate bine și să poți folosi orice funcțiune când ai nevoie. Singura problemă este că trebuie să fii ordonat atunci când totul e la vedere și să dispui de locuri de depozitare. Dar aici, în garsoniera asta de circa 48 de metri pătrați, pe lângă organizarea spațiului, vei găsi și multe idei de decor pe care le poți aplica la tine acasă. Așa că fii pe fază!
Ca să ai parte de o amenajare reușită, într-o singură încăpere, trebuie să creezi puncte de interes. Și acest lucru îl poți face prin apelul la culori și contraste. Spre exemplu, într-un colț al spațiului se află zona de living, dar pentru a atrage atenția asupra ei s-au folosit piese de mobilier de culoare albastră. În spatele lor, pentru a crea contrast, s-a aplicat o fâșie de tapet roșu coral, un accent exact cât trebuia pentru a scoate în evidență zona. Apoi fâșiile de tapet sunt diferite.
S-a mers pe ideea unui spațiu tineresc și nonconformist. În plus ideea aceasta cu fâșii de tapete te scutește de potrivirea lor, deci nu-ți mai bați capul. Iar dacă te plictisești, e suficient să schimbi doar una dintre ele și decorul devine diferit. Fotoliul este îmbrăcat cu material din colecția Designers Guild, canapeaua este de la BoConcept, iar măsuțele de la Zara Home. Covor similar găsești la Flying Carpets sau Mobexpert, iar dulapior similar din metal la Kare sau Exotique.
Imediat în stânga locului de ședere este bucătăria. complet la vedere. E adevărat că și spațiul camerei este generos, dar ideea de a avea o bucătărie neagră este curajoasă. Aspectul este unul clar industrial, dar și aici s-a creat un contrast interesant cu pardoseala galbenă, completată de o fâșie înaltă de la baza mobilierului de bucătărie care-ți dă senzația că bucata îmbrăcată în gresie este mai lată decât în realitate. Suprafața fețelor de mobilă este mată, perfectă pentru decorul cu cretă. Deși ai crede că negrul într-un spațiu mic nu se potrivește, află că el dă senzația de adâncime. Și pentru că țevile sunt din cupru, au ales ca și corpurile de iluminat să fie la fel (aici un model mai vechi Gnejs de la Ikea), un accent ce contrastează cu negrul, dar conferă și un plus de șarm. Mai departe, masa rustică vine să imprime senzația de acasă și să o contrabalanseze pe cea de fabrică, de stil industrial.
Patul este și el la vedere și este realizat cu ajutorul box paleților. Peste aceștia a fost pusă salteaua, iar spațiul dintre ei este folosit ca loc de depozitare. Dar sunt mai mult idei aici: decorul cu plante verzi de deasupra patului și tapetul în stil patchwork din lateral. Practic, toată zona superioară este bogat decorată pentru a distrage atenția de la pat. Grădina verticală are ca suport tot un box palet, doar că este vopsit alb, la fel ca și pereții. Tapetul în stil patchwork este creat din mai multe fâșii colorate, iar panourile pentru ferestre sunt cumpărate de la Leroy Merlin.
Practic prezența mobilierului din box paleți și a tapetului în stil patchwork imprimă senzația unui spațiu creativ, cu idei de reciclare artistică. Ca atare, totul pare ca într-un atelier, ceea ce-ți dă o libertate mai mare de a combina lucrurile. Dacă ai grijă ca nuanțele să fie cât de cât în ton, motivele decorative pot fi diferite. Și da, nu uita să creezi contraste. Aici, inclusiv mica baie, separată evident de încăpere, perdeaua de duș colorată, bucata de tapet de pe perete și accesoriile de la Ikea (oglinda și suporturile) transformă spațiul într-un revigorant, practic cu aspect nonconformist. Ceea ce mai trebuie să ai în vedere pentru o astfel de locuință sunt spațiile depozitare. Neapărat un dulap mare, care într-un astfel de ambient merge la fix să fie alb. Sper să-ți prindă bine ideile acestea, potrivite mai ales în garsoniere de tineri și camere de copii 🙂
Sursa foto: Micasa
Like