adelaparvu.com casa la tara cu interior rustic elegant Foto Rafal Lipski (6)

In Case, Design Interior

Casa la tara cu interior rustic elegant

Cine spune că la țară nu e loc pentru confort și rafinament? Poate cei care sunt obișnuiți să vadă în casele din mediul rural mai mult gospodării sau mici ferme unde se cresc și animale, dar când orășenii se mută la țară ei întrevăd posibilitatea de a-și face aici locuința de vis. Căsuța aceasta elegantă aparține lui Rainer și Eva, un cuplu de polonezi, care sunt la vârsta pensionării. El e un pasionat al grătarelor, ea înnebunită după călătorii în Italia și Franța. N-a fost ușor pentru el ca să o convingă să cumpere terenul acesta aflat la o oră de mers cu mașina față de oraș, dar până la urmă Eva a cedat crezând că e doar loc pentru picnic și grătare cu prietenii. Încet, dar sigur el a tot făcut planuri, aluzii și într-o bună zi și-a luat inima în dinți și i-a spus nevestei lui că tare fericit ar fi ca să se mute la țară. Ea a fost îngrozită!

adelaparvu.com casa la tara cu interior rustic elegant Foto Rafal Lipski (15)

Gândul că vor face zilnic naveta nu i-a surâs deloc Evei, dar a realizat că omul trebuie să se bucure de viață și când a văzut determinarea soțului ei a cedat până la urmă. N-ar fi bănuit niciodată că o să ajungă să aibă casa cu parfum provensal la care a visat, darămite să ajungă proprietara unui mic restaurant în sat. Hai să-i spunem un fel de bodegă, doar că se servește și mâncare. Clienții sunt tot turiști, că doar cei din zonă își gătesc acasă, în schimb nunțile, botezurile, zilele de naștere și le țin în localul Evei. A durat ani de zile și a fost un act de curaj din partea lor să se mute definitiv la țară, dar secretul a fost că nu și-au făcut o casă mare și în niciun caz nu s-au gândit la etaj. Așa au salvat din costuri foarte mult, de aceea le-a și rămas bani de investiții. Plus că acum se bucură de liniște și frumos ca doi pensionari fericiți și activi.

adelaparvu.com casa la tara cu interior rustic elegant Foto Rafal Lipski (5)

Când ești aproape de vârsta pensionării și ai ocazia să-ți faci o casă, trebuie să ai în vedere că nu mai ai vitalitatea de la 30 de ani. Așa că ce sens mai are să-ți faci casă cu etaj? Ca să te doară șalele când urci și cobori? De aia îmi place casa asta că e tare bine concepută pentru un cuplu matur. Și cum intri în casă descoperi un spațiu amplu și luminos cu toate cele la vedere, dar zău că ce ai în fața ochilor îți place! Totul e rânduit logic de la bucătărie, sufragerie până la living. Iar dormitoarele, că sunt două, sunt frumos separate cu uși culisante, visul Evei pe care nu și l-a putut îndeplini la bloc. În plus, când îi vin nepoții îi poate avea sub supraveghere tot timpul, că doar casa este deschisă, iar locurile unde să se ascundă cam puține. Asta cu excepția grădinii 🙂

adelaparvu.com casa la tara cu interior rustic elegant Foto Rafal Lipski (6)

Și sunt așa de simple, dar frumoase obiectele! Aici a găsit locul perfect pentru toatele milieurile și dantelăriile ei vechi. O mare parte din mobilă au făcut-o din lemn, chiar în zonă, cu meșteri locali, iar în rest nu le-a fost deloc frică de alb. Așa că au vopsit plafonul jos cu grinzi masive în alb și au ales multe alte piesele de mobilă să le vopsească tot albe. Aduce un plus de eleganță interiorului, plus că dă foarte bine cu restul finisajelor din lemn. Soba de teracotă pe lemne e la fix aici, nu doar că dă bine, dar asigură o căldură plăcută.

adelaparvu.com casa la tara cu interior rustic elegant Foto Rafal Lipski (7)

Obiectele de decor sunt cumpărate din călătoriile făcute în Italia, dar și din târgurile de vechituri și antichități. Au ținut ca bucătăria și băile să fie dotate ca la carte, dar au respectat tema favorită a Evei legată de stilul provensal. Nu le-a fost frică să vopsească tavanul în nuanța calmă de albastru în baia matrimonială, care este foarte șic.  Acum el are grătarul și grădina la care a visat dintotdeauna, iar ea este fericita bunică care-și poate primi nepoții într-o casă superbă! O minune de căsuță, zău dacă nu mi-au dat temă de gândire pentru când oi ajunge și eu bătrână să-mi fac o casă tip bungalou ca asta. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com casa la tara cu interior rustic elegant Foto Rafal Lipski (8)

adelaparvu.com casa la tara cu interior rustic elegant Foto Rafal Lipski (9)

adelaparvu.com casa la tara cu interior rustic elegant Foto Rafal Lipski (10)

adelaparvu.com casa la tara cu interior rustic elegant Foto Rafal Lipski (11)

adelaparvu.com casa la tara cu interior rustic elegant Foto Rafal Lipski (12)

adelaparvu.com casa la tara cu interior rustic elegant Foto Rafal Lipski (13)

adelaparvu.com casa la tara cu interior rustic elegant Foto Rafal Lipski (14)

adelaparvu.com casa la tara cu interior rustic elegant Foto Rafal Lipski (4)

adelaparvu.com casa la tara cu interior rustic elegant Foto Rafal Lipski (2)

adelaparvu.com casa la tara cu interior rustic elegant Foto Rafal Lipski (3)

Sursa foto: Weranda Country/ Rafal Lipski

10 raspunsuri pentru Casa la tara cu interior rustic elegant

 1. aura spune:

  La bella vita! 🙂

 2. Alina Smarandache spune:

  Vă citesc cu sfințenie articolele legate de designul interior. Eu sunt pasionată până la nebunie de antichități, de aranjarea lor în decorul ambiental,de farmecul stilului provensal pt. bucătării. Eu am diplomă de designer de interior de la Eurocor, dar nu reușesc să le combin deși stăpânesc f.bine tehnica frumosului. Cumpăr reviste valoroase de design, am cumpărat și cumpăr mereu din magazine de antichități dar nu reușesc, să mă mulțumesc cu ce fac ( mă refer, că le mut și le tot mut, , încerc cu un stil ( animale) fug la altul (floral). Aș dori să văd un apartament în stilul nu opulent, ci cu bani puțini să aibă stilul anilor domniei lui Louis al 14-lea. Iubesc enorm această perioadă pt că am fost consilier expert (lb. franceză). Mulțumesc din suflet pt ajutor.

  • Adela Parvu spune:

   Bună Alina! Unele stiluri de amenajare interioară nu le poți obține cu bani puțini. E ca și cum ai vrea să transformi o rochie din bumbac ca să fie una de mătase. La stilurile clasice nu se poate fără opulență! Louis al XIV lea? Păi vorbim despre stilul Regelui Soare, cum crezi că ai putea avea loc, spre exemplu, într-un apartartament de bloc pentru mobila sau candelabrele în acest stil? E greu cu dimensiunile, apoi e dificil în privința mascării elementelor contemporane – aer condiționat, calorifere. Aici e provocarea adevărată să camuflezi tot ce ține de confort ca să ajungi la o imagine de-a dreptul de palat. Palat la bloc? Și cu bani puțini? Nu există așa ceva. Cel mult ar merge o reinterpretare, dar cu condiția ca apartamentul de bloc să fie unul dintr-o clădire veche, să ai măcar camere de 3 metri înălțime. Dar ai nevoie de bani pentru că tot ce e pe comandă costă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *