adelaparvu.com about Big Barn Larcombe Farm, open modern living in a rustic cottage, Photo Andreas von Einsiedel  (2)

In Case, Design Interior

Rustic și modern împreună? Da! Hai să vezi cum într-un hambar transformat în casă!

Ani de zile a vândut proprietăți imobiliare. A văzut nenumărate terenuri, case, ferme, clădiri vechi, în ruină, alte bine păstrate, cu șarm, altele noi și moderne. Fără să-ți dai seama, când lucrezi în domeniul acesta al caselor, numai prin comparație ți-e suficient să identifici o proprietate mai specială. Deși nu credea că o să-și dorească vreodată să locuiască la țară, când a dat peste Larcombe Farm a știut că vrea să se mute definitiv aici. Și e ciudat pentru că proprietarul a dorit să vândă nu doar proprietatea, ci și turma de oi, inclusiv câinii ciobănești. Iar ea a spus da fără ezitare tuturor condițiilor.

adelaparvu.com about Big Barn Larcombe Farm Photo Andreas von Einsiedel  (18)

Proprietara în cauză se numește Caroline Muray și este englezoaică. Nu se vede mai mult decât un simplu om, care a crescut în Devon. Mult timp din viața ei nici nu s-a gândit la chestii de genul acesta cu arhitectură și decorațiuni interioare, dar viața ei s-a schimbat după 45 de ani când a moștenit o ruină de casă țărănească pierdută printre dealuri. Dar cu această casă a descoperit noua ei chemare: restaurarea de proprietăți rurale. S-a apucat și a renovat-o, apoi a vândut-o. Și cu banii câștigați a cumpărat altceva și iar s-a apucat de renovat, asta până când a dat de ferma asta Larcombe Farm. Pe asta a știut că n-o să mai vândă. Proprietatea este întinsă, iar clădirire fermei sunt trei la număr. Pe toate le-a luat la rând ca să le remodeleze.

adelaparvu.com about Big Barn Larcombe Farm Photo Andreas von Einsiedel  (5)

La începutul șantierului Caroline a trăit într-o rulotă. Hambarul a fost primul transformat într-o clădire de locuit. Aici proprietara și-a dorit să existe mai multă lumină, dar și căldură plăcută și suficientă. Și-a făcut calcule și și-a dat seama că și dacă o să-i ajungă banii pentru renovare, după ce termină, îi va fi greu să întrețină proprietatea, așa că avea nevoie de o sursă de venit suplimentară. I-a venit ideea ca hambarul să-l amenajeze ca o mini pensiune. La parter să existe patru dormitoare pe care să le închirieze turiștilor, iar la mansardă să creeze un salon deschis cu living, sufragerie și bucătărie care să poată fi folosite și în regim de pensiune. Plus, tot la mansardă, un loc pentru ea, adică un dormitor suplimentar.

adelaparvu.com about Big Barn Larcombe Farm

Este foarte interesantă ideea asta cu dormitoarele la parter. De ce? Pentru că într-adevăr e mai ușor să le închiriezi. Turiștii au independență mai mare, pot să intre și să iasă când vor din clădire fără să deranjeze pe nimeni. De urcat în salonul de la mansardă nu e greu, dar e foarte ușor pentru proprietar să-și păstreze un dram de intimitate. În cazul de față mi-a plăcut și soluția de amenajare a casei. Este o combinație de modern cu rustic foarte reușită. Există culoare, există materiale naturale, este o amenajare cu totul originală. Caloline spune că e suficient de rustic peisajul de afară și exteriorul clădirii și că la interior trebuie să ai și elemente moderne, deoarece prea mult rustic poate fi exagerat.

adelaparvu.com about Big Barn Larcombe Farm, modern living in a rustic attic, Photo Andreas von Einsiedel  (7)

Mie mi-a plăcut tare mult combinația asta de rustic și modern, dar mai ales ideea cu împărțitul spațiului. Treaba asta cu dormitoarele la parter chiar mi se pare genială. E mai ușor să compartimentezi parterul unei case decât mansarda ei. În plus, zona de zi cu living, sufragerie și bucătărie deschise arată mult mai spectaculos în spațiul înalt și luminos al mansardei decât ar fi arătat la parter. Nu știu dacă o să-ți faci pensiune, dar dacă-ți faci o casă cu etaj, poate iei în considerare modul ăsta de împărțire al casei. Se pare că este și mai ieftin pentru că ai pierderi mai mici de materiale. Și dacă vrei să afli mai multe despre Larcombe Farm, situată în Sudul Angliei, vezi aici site-ul lor. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com about Big Barn Larcombe Farm, modern dining room in a rustic cottage, Photo Andreas von Einsiedel  (6)

adelaparvu.com about Big Barn Larcombe Farm Photo Andreas von Einsiedel  (8)

adelaparvu.com about Big Barn Larcombe Farm Photo Andreas von Einsiedel  (19)

adelaparvu.com about Big Barn Larcombe Farm, modern fireplace in a rustic cottage, Photo Andreas von Einsiedel  (20)

adelaparvu.com about Big Barn Larcombe Farm, modern black kitchen in a rustic cottage, Photo Andreas von Einsiedel  (9)

adelaparvu.com about Big Barn Larcombe Farm, modern black kitchen in a rustic cottage, Photo Andreas von Einsiedel  (10)

adelaparvu.com about Big Barn Larcombe Farm, modern kitchen in a rustic cottage Photo Andreas von Einsiedel  (1)

adelaparvu.com about Big Barn Larcombe Farm Photo Andreas von Einsiedel  (21)

adelaparvu.com about Big Barn Larcombe Farm Photo Andreas von Einsiedel  (11)

adelaparvu.com about Big Barn Larcombe Farm Photo Andreas von Einsiedel  (13)

adelaparvu.com about Big Barn Larcombe Farm Photo Andreas von Einsiedel  (14)

adelaparvu.com about Big Barn Larcombe Farm, modern bathroom in a rustic cottage, Photo Andreas von Einsiedel  (15)

adelaparvu.com about Big Barn Larcombe Farm, rustic bedroom, Photo Andreas von Einsiedel  (3)

adelaparvu.com about Big Barn Larcombe Farm Photo Andreas von Einsiedel  (12)

adelaparvu.com about Big Barn Larcombe Farm, modern bedroom in a rustic cottage, Photo Andreas von Einsiedel  (4)

adelaparvu.com about Big Barn Larcombe Farm Photo Andreas von Einsiedel  (22)

adelaparvu.com about Big Barn Larcombe Farm Photo Andreas von Einsiedel  (23)

adelaparvu.com about Big Barn Larcombe Farm Photo Andreas von Einsiedel  (16)

adelaparvu.com about Big Barn Larcombe Farm Photo Andreas von Einsiedel  (17)
Sursa foto: Andreas von Einsiedel / East News/ Weranda Country

26 Responses to Rustic și modern împreună? Da! Hai să vezi cum într-un hambar transformat în casă!

  1. vasile spune:

    Super tare. Frumos, eficient si functional iar imbinarea traditional – modern spune multe despre gusturile proprietarei. Am observat ca exterioarele n-au fost modificate, din cate stiu in Anglia nu prea este voie sa modifici exteriorul, tine de traditie, iar autorizatia de constructie specifica acest lucru ( pastrarea arhitectonicii traditionale specifice zonei in care te muti, la fel si in Romania unde am demolat cladiri de patrimoniu ca sa punem in loc vile kitsch). Elegant articol , multumesc

    • Adela Parvu spune:

      Da, Vasile, ai dreptate in privinta legislatiei. In Anglia, la nivel de consiliu local se voteaza si se aproba fiecare proiect in parte. Majoritatea primariilor decid insa sa pastreze arhitectura specifica zonei. Tin asa de mult la detalii incat cer proprietarilor sa folosesca pana si aceleasi nuante de piatra sau caramida. Exista si exceptii, cand consilierii locali aproaba proiecte mai indraznete, ma futuriste, dar asta se intampla atunci când cladirea este ascunsa privirii sau se afla intr-o parte mai izolata a localitatii si nu „strica” atmosefra ei.

  2. Iulia spune:

    este splendid „hambarul” acesta!!

  3. sorina spune:

    Minunata ideea!!!! Felicitari pt articol!
    Cand o sa gasesc si eu un hambar prin Ardeal, sigur voi stii cum sa-l amenajez.
    Imi place la mult cum a iesit!

    • Adela Parvu spune:

      Ce ma bucur Sorina ca te inspira! Si mie mi-a placut ideea asta cu inversatul zonelor de zi si de noapte. Chiar n-am mai vazut pana acum. De obicei oamenii isi fac dormitoarele la mansarda si nu se mai bucura prea mult de un spatiu spectaculos 🙂

  4. Diana Miculit spune:

    Am ramas fara cuvinte eventual…Superextramegagenial ! 🙂

  5. Solana spune:

    Splendid.
    La incalzire ma gandeam si eu in timp ce admiram fotografiile. Oare cu ce incalzesc?

  6. Mazilu Ruxandra spune:

    …perete piatra ,grinzi de lemn…pentru mine personal este imbianarea pe care am gandit-o si imaginat-o ca ar fi in stylul meu,asa incat nu pot decat sa ma bucur sa vad asa ceva!

  7. guess spune:

    superb!

  8. Bianca spune:

    Deosebit!Dar in Romania pentru asa ceva ai nevoie de foarte multi bani De peisaje si hambare nu ducem lipsa.Si mai trebuie si oameni priceputi si cu viziune.Tot incerc sa fac si eu lucruri deosebite dar mesterii le fac tot cum vor ei!Cu stima Bianca

  9. Bianca spune:

    Buna seara.Puteti sa-mi indicati o adresa prin care pot vizita/cumpara vase romanesti de ceramica?in afara de Horezu care imi este aproape si care ”s-a saturat de mine”? cu stima Bianca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *