adelaparvu.com despre apartament 95 mp in culoarea mentei, Design Renata Michalowicz myJoy, Foto Marta Behling, Pion Poziom (19)

In apartamente

Apartament cu accente în nuanța mentei

Când vine vorba despre a alege lucruri care-ți plac pentru acasă, te poți trezi că-ți plac prea multe și nu știi cum să le combini. Exact asta li s-a îmtâmplat și unor tineri căsătoriți, care au selectat o mulțime de imagini cu stilul BoHo, stilul scandinav, dar și ceva din cel industrial. Cum să le combine pe toate în noul lor apartament de 95 de metri pătrați? Cu atât mai mult cu cât au și două pisici, care zgârie și pot strica, în special, țesăturile. Pentru că s-au mutat în Varșovia, ambii lucrând în industria IT, au apelat la biroul de design myJoy, designerii reușind să-i asculte foarte bine pe clienți, să înțeleagă toate lucrurile care le plac și să le combine în final așa cum nici nu-și imaginaseră. Dar hai să vezi și să afli mai multe.

adelaparvu.com despre apartament 95 mp in culoarea mentei, Design Renata Michalowicz myJoy, Foto Marta Behling, Pion Poziom (12)

Livingul exprimă cel mai bine prin amenajarea sa combinațiile de stiluri, rezultatul fiind unul personalizat și armonios. Prezența cărămizii la finisajul peretelui dinspre terasă adaugă o notă atemporală, panourile culisante de la mobilă aduce un plus de căldură, dar și ideea de BoHo la fel ca nuanța mentei și corpurile de iluminat atât de diferite între ele. Mobila este din registrul actual, iar decorațiunile combinate și ele. Tinerii și-au dat seama că ei nu se uită la televizor, ca atare nu au nevoie de el din moment ce doar bunica unuia dintre ei vizionează programele tv și asta, o singură dată pe an, când vine în vizită. Deci, livingul nu a fost gândit în funcție de locul de tv, ci ca un spațiu în care coexistă bucătăria, un loc unde să se bucure împreună de o masă bună, de lectură sau pur și simplu de conversație.

adelaparvu.com despre apartament 95 mp in culoarea mentei, Design Renata Michalowicz myJoy, Foto Marta Behling, Pion Poziom (14)

Nuanțele și texturile sunt foarte frumos coordonate și plăcute. Deși la prima vedere pardoseala pare a fi din parchet, ea este de fapt îmbrăcată cu plăci de vinil ce imită modelul și textura lemnului. Acest tip de pardoseală se lipește lamelă cu lamelă și se curăță foarte ușor, fiind un tip de pardoseală recomandat celor care au animale de companie, cu e și cazul de față. Tot din cauza prezenței animăluțelor, s-a renunțat în living la draperii și perdele, pe care pisicile ar fi tentate să le sfâșie.

adelaparvu.com despre apartament 95 mp in culoarea mentei, Design Renata Michalowicz myJoy, Foto Marta Behling, Pion Poziom (15)

Pentru că proprietarilor le place să citească, designerii au prevăzut o aplică de perete care poate fi reglată. E frumos cum coordonat partea de mobilier și culorile aferente acestuia. Respectiv corpul de bilbiotecă suspendat are doar câteva rafturi la vedere, restul fiind închis, ceea ce nu aglomerează spațiul. De asemenea, canapeaua colțar nu acoperă biblioteca, aceasta fiind gândită la o înălțime care să nu deranjeze.

adelaparvu.com despre apartament 95 mp in culoarea mentei, Design Renata Michalowicz myJoy, Foto Marta Behling, Pion Poziom (13)

Zona de zi include livingul, locul de luat masa dar și bucătăria. În zona bucătăriei designerii au ales să insereze accentele industriale preferate de către proprietari. Dar în locul structurilor metalice negre, au ales finisajul de cupru, care se combină foarte frumos cu nuanța mentei. La bucătărie ansamblul de mobilă a fost tratat în nuanțe diferite – ceea ce este aproape de fereastră în tonuri de deschise, ceea ce e mai către holul casei în tonuri de gri, mai închise. Oricum masa insulă atrage atenția aici.

adelaparvu.com despre apartament 95 mp in culoarea mentei, Design Renata Michalowicz myJoy, Foto Marta Behling, Pion Poziom (11)

Structura metalică a mesei insulă (de fapt mesei peninsulă fiind lipită pe o latură de perete) este completată reușit cu etajere suspendate ce completează frumos bucătăria.

adelaparvu.com despre apartament 95 mp in culoarea mentei, Design Renata Michalowicz myJoy, Foto Marta Behling, Pion Poziom (16)

Finisajele bucătăriei au fost și ele frumos combinate și jucate, atât la nivelul mobilierului, cât și la placările peretelui. Contrablatul din compozit (adică același material cu blatul, dar întors pe verticală), este oprit la circa 15 cm înălțime, iar deasupra a fost montat un mozaic în nuanța mentei, pe placul proprietarilor. Dacă la nivelul corpurilor inferioare s-au ales mânere, în partea de sus la corpurile superioare sunt sisteme de acționare ascunse de tip push.

adelaparvu.com despre apartament 95 mp in culoarea mentei, Design Renata Michalowicz myJoy, Foto Marta Behling, Pion Poziom (5)

Dormitorul principal este singurul loc unde pisicile nu au voie, ca atare aici designerii au putut prevedea mult mai multe țesături, inclusic la nivelul draperiilor. O provocare a fost împărțirea celor 2,5 metri liniari pentru dulap, astfel încât acesta să fie împărțit egal.

adelaparvu.com despre apartament 95 mp in culoarea mentei, Design Renata Michalowicz myJoy, Foto Marta Behling, Pion Poziom (6)

Proprietarii cumpăraseră înainte de amenajare patul, un model pe care l-au considerat foarte potrivit pentru lectură. Ca atare, designerii au prevăzut panouri tapițate în spatele acestuia doar pentru senzația de confort. S-au jucat în schimb cu corpurile de iluminat, alese în stil BoHo, dar și cu accente mici, cum ar fi bucata de tapet montată sub forma unei fâșii și încadrată de profile decorative simple, drepte vopsite alb, precum peretele.

adelaparvu.com despre apartament 95 mp in culoarea mentei, Design Renata Michalowicz myJoy, Foto Marta Behling, Pion Poziom (7)

Texturile și culorile sunt foarte echilibrate – un joc de netru și cald, de gri și lemn care dă senzația de familiar. Dar și decorațiunile sunt bine alese, de la tablouri la toate țesăturile așezate pe pat.

adelaparvu.com despre apartament 95 mp in culoarea mentei, Design Renata Michalowicz myJoy, Foto Marta Behling, Pion Poziom (1)

Baia este generoasă și frumos amenajată, designerii fiind foarte creativi la combinația de materiale, aleasă pentru ca nuanța mentei să fie prezență și aici. Singurele finisaje în nuanța pastelată le-au găsit sub forma unui mozaic mărunt, folosit pentru zona de cadă. Apoi, o altă inserție de mentă a fost la nivelul mobilierului, realizat evident pe comandă.

adelaparvu.com despre apartament 95 mp in culoarea mentei, Design Renata Michalowicz myJoy, Foto Marta Behling, Pion Poziom (3)

Pentru montajul bateriilor, care sunt aparente, peretele a trebui prevăzut fals, cu circa 8 cm mai spre mijlocul camerei față de zidul inițial. Acest lucru este necesar pentru ca traseele instalațiilor să poată fi configurate și pentru ca la ele să poată fi conectate bateriile grafice, care arată elegant. Deci, bateriile de duș nu sunt neapărat montate acum la înălțime, ci pot fi grupate cum se vede în baia de față.

adelaparvu.com despre apartament 95 mp in culoarea mentei, Design Renata Michalowicz myJoy, Foto Marta Behling, Pion Poziom (4)

Dacă pentru pereți, designerii au prevăzut plăci de mozaic, care creează un ritm plăcut, la nivelul pardoselii și fața căzii au propus plăci ceramice cu suprafețe mari pentru că acestea pot fi curățate mai ușor.

adelaparvu.com despre apartament 95 mp in culoarea mentei, Design Renata Michalowicz myJoy, Foto Marta Behling, Pion Poziom (8)

Holul casei este neașteptat tratat prin prezența unui tapet îndrăzneț cu accente puternice de albastru.

adelaparvu.com despre apartament 95 mp in culoarea mentei, Design Renata Michalowicz myJoy, Foto Marta Behling, Pion Poziom (9)

Pentru senzația de mai mult spațiu, dar și pentru curățare ușoară, mobilierul din hol a fost ales suspendat. Corpurile au fost făcute pe comandă conform proiectului designerilor.

adelaparvu.com despre apartament 95 mp in culoarea mentei, Design Renata Michalowicz myJoy, Foto Marta Behling, Pion Poziom (10)

Pentru că este o locuință unde trăiesc și pisici, designerii i-au surprins pe proprietari când au propus o ușă cu decupaj pentru ele, ca să ajungă la baia dedicată lor unde este litiera.

adelaparvu.com despre apartament 95 mp in culoarea mentei, Design Renata Michalowicz myJoy, Foto Marta Behling, Pion Poziom (19)

În concluzie, un apartament de 95 de metri pătrați amenajat conform dorințelor și stilului de viață a unui caplu tânăr, iubitor de lectură, dar și de pisici. Finisaje, texturi, culori și stiluri frumos combinate. Sper să te imspire și pe tine!

Foto: Marta Behling, Pion Poziom

 

2 raspunsuri pentru Apartament cu accente în nuanța mentei

  1. Ionut spune:

    Superb!

  2. Alma spune:

    Minunat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *