adelaparvu.com despre apartament 85 mp, colorat amenajat, Design Finch Studio, Foto Aleksandra Dermont (9)

In apartamente

Apartament de 85 mp colorat amenajat

Sunt oameni cărora le plac zonele vechi ale orașelor, alții se feresc de ele. Dar când cumperi o locuință într-o clădire veche, la interior ți-ai dori să păstrezi cumva atmosfera dată de fațadele ornamentate din cartier. Și da, cum faci să împletești ideea de interbelic cu stilul de viață contemporan? Cuplul care a ales locuința pe care am să ți-o prezint s-a îndrăgostit de zona veche a orașului lor, unde au stat și cu chirie. Când au aflat că un dezvoltator imobiliar va reconsolida și extinde o clădire istorică ce zăcea de mult timp în ruină, au hotărât să se intereseze dacă nu cumva vor fi și apartamente. Intuiția lor a fot bună pentru că într-adevăr erau și locuințe de vânzare, chiar limitate la număr și cu o configurație nu tocmai actuală, respectiv planuri în L cu holuri lungi. Partea bună era că în zona de zi ferestrele erau orientate către un mic parc, perfect pentru copilul lor și al doilea pe drum. Dar cum să amenajeze locuința de 85 mp ca să îmbine partea de arhitectură veche cu ideea de actual? Pentru asta au apelat la designerii de la Finch Studio, care au ascultat care sunt dilemele, dar și dorințele proprietarilor, iar apoi, bucurându-se de încrederea lor au venit cu un proiect original.

adelaparvu.com despre apartament 85 mp, colorat amenajat, Design Finch Studio, Foto Aleksandra Dermont (12)

Prin culori intense, preponderent verde și albastru, dar și prin prezența cornișelor și a plintelor înalte, plus a parchetului din lemn masiv montat tip brăduț sau cum i se spune mai nou fishbone (oane de pește) designerii au reușit să aducă note interbelice, iar prin forma mobilierului să vină cu partea de actual. Practic o îmbinare între vechi și nou care contribuie la originalitatea amenajării.

adelaparvu.com despre apartament 85 mp, colorat amenajat, Design Finch Studio, Foto Aleksandra Dermont (17)Un truc interesant este aplicat în living, respectiv montarea unei oglinzi între ferestrele ce dau către parc. Astfel, s-a creat iluzia unei simetrii de o parte și alta a oglinzii, în condițiile în care ferestrele nu sunt egale. O iluzie completată de draperiile deschise la culoare în ton cu tâmplăria.

adelaparvu.com despre apartament 85 mp, colorat amenajat, Design Finch Studio, Foto Aleksandra Dermont (8)

Zona de living comunică deschis cu bucătăria, dar prin modul de așezare al mobilierului, respectiv canapeaua cu spatele la bucătărie, s-a delimitat fiecare funcțiune în parte. Totuși legătura dintre spații este realizată la nivel superior, respectiv prin tratarea pereților și prezența draperiilor ce subliniază înălțimea camerei. Apoi, culorile sunt frumos coordonate, un verde închis fiind ales și pentru partea inferioară a corpurilor de mobilier din bucătărie. Pentru că parchetul este din lemn masiv s-a avut în vedere ca în dreptul bucătăriei pardoseala să fie protejată. Ca atare, o fâșie de 60 cm în dreptul mobilei este acoperită cu mozaic, gândit să arate în final ca un covor, mai exact ca o traversă decorativă.

adelaparvu.com despre apartament 85 mp, colorat amenajat, Design Finch Studio, Foto Aleksandra Dermont (11)

Blatul, contrablatul și laterala ansamblului de mobilă de bucătărie sunt îmbrăcate cu piatră, iar electrocasnicele încorporate. De asemenea, contrablatul, adică ceea ce vine pe perete în locul faianței, este oprit pe partea lungă a bucătăriei și nu este întors pe bucata mică către fereastră. Asta pentru ca bucătăria să fie cât mai discretă. Pe bucata mică de lângă fereastră, designerii au prevăzut o etajeră cu linii fine ca loc pentru pahare și căni de colecție, care sunt pe placul proprietarilor.

adelaparvu.com despre apartament 85 mp, colorat amenajat, Design Finch Studio, Foto Aleksandra Dermont (15)

Pentru o imagine mai deosebită, mânerele bucătăriei au fost plasate astfel încât să creeze un joc decorativ. În plus, ele contrastează frumos cu suprafețele mobilierului, alese din MDF vopsit cu linii simple, clare.

adelaparvu.com despre apartament 85 mp, colorat amenajat, Design Finch Studio, Foto Aleksandra Dermont (16)

Accentele de culoare sunt între verde închis, bordo și albastru închis. Astfel locul de luat masa este marcat printr-un corp de iluminat colorat, la fel și prin tapițeria scaunelor, alese să aibă imaginea unor fotolii. Totul pentru ca spațiul comun al bucătăriei cu livingul să fie cât mai elegant și mai puțin cu un caracter funcțional. Formele pieselor de mobilier sunt rotunjite, ceea ce aduce un plus de confort, dar și o imagine armonioasă.

adelaparvu.com despre apartament 85 mp, colorat amenajat, Design Finch Studio, Foto Aleksandra Dermont (10)

Prezența profilelor decorative pe perete, la fel ca și cea a țesăturilor sunt detalii care contribuie la o atmosferă plăcută, de acasă. Pe suprafețele mari nuanțele sunt neutre, de aceea orice pată de culoare se simte frumos în ambient, alături de deschiderea ferestrelor către parcul din apropiere unde vegetația este matură.

adelaparvu.com despre apartament 85 mp, colorat amenajat, Design Finch Studio, Foto Aleksandra Dermont (18)

Livingul este deschis și către holul de acces în locuință. Nu este cea mai fericită compartimentare pentru că un hol lung și îngust nu poate fi prea atractiv, dar designerii s-au gândit la două lucruri: imagine și funcționalitate. Imaginea a fost rezolvată prin alegerea unei nuanțe deosebite pentru tâmplăria interioară și plasarea corpurilor de iluminat pentru o ambianță plăcută. Partea funcțională a fost rezolvată prin segmetarea holului cu zone de dulapuri și depozitare tratate cât mai simplu pentru a nu ieși în evidență. Din hol se face accesul atât către dormitoare, cât și către băi.

adelaparvu.com despre apartament 85 mp, colorat amenajat, Design Finch Studio, Foto Aleksandra Dermont (4)

Dormitorul matrimonial, deși mic ca și dimensiuni a fost exploatat la maximum pentru depozitare. Pentru ca încăperea să pară mai luminoasă, designerii au prevăzut pe zona opusă ferestrei prezența unor oglinzi cu muchii fațetate încadrate de profile decorative din duropolimer vopsite în aceeași nuanță cu zugrăveala camerei, coordonată la rândul ei cu nuanța mobilierului. Oglinzile dau impresia unei a doua ferestre, de unde și senzația de luminozitate.

adelaparvu.com despre apartament 85 mp, colorat amenajat, Design Finch Studio, Foto Aleksandra Dermont (1)

Partea superioară a mobilierului este completată de cornișa înaltă care încadrează toată camera. Este un accent clasic în ton cu arhitectura veche a cartierului în care se situează locuința. Ferestrele sunt îmbrăcate cu storuri pe spurafața ferestrei și cu draperii în lateral. Practic s-a renunțat la combinația clasică de perdele și draperii pentru că ar fi necesitat mai mult spațiu din încăpere.

adelaparvu.com despre apartament 85 mp, colorat amenajat, Design Finch Studio, Foto Aleksandra Dermont (3)

Deși mulți oameni au o fobie vizavi de mobila ce încadrează patul, designerii au ales această variantă aici pentru a configura cât mai multe spații de depozitare. S-au folosit de această soluție pentru ca la final totul să pară un ancadrament. Ca atare, au ales corpurile de mobilă cu textură similară lemnului, iar fețele mobilei verde închis. Corpurile suspendate sunt lipsite de mânere pentru o imagine cât mai curată. De asemenea, pentru a accentua ideea de încadrare au prevăzut un tapet în spatele tăbliei patului.

adelaparvu.com despre apartament 85 mp, colorat amenajat, Design Finch Studio, Foto Aleksandra Dermont (2)

În fața patului există o comodă mică, suspendată care lasă la vedere pardoseala, de unde și senzația de spațiu mai mare. Pentru vizionarea filmelor, un ecran de proiecție a fost mascat la nivelul plafonului și este coborât când se dorește.

adelaparvu.com despre apartament 85 mp, colorat amenajat, Design Finch Studio, Foto Aleksandra Dermont (6)

La capitolul băi, proprietarii le-au împărțit – una pentru soție, de unde și combinația cromatică mai feminină cu roz, cealaltă pentru soț – cu accente de albastru. Băile au fost foarte minuțios gândite, mai ales că pentru bateriile aparente este nevoie de o distranță de circa 8 cm față de zid. Deci, a fost necesar ca spațiul băilor să fie ușor micșorat pentru ca traseele țevilor să aibă loc după placările de gips-carton, astfel ca bateriile să fie montate aparent.

adelaparvu.com despre apartament 85 mp, colorat amenajat, Design Finch Studio, Foto Aleksandra Dermont (7)

Benzile LED sunt frumos integrate în bordurile rezultate în urma placajelor ceramice. Mobila a fost realizată pe comandă. Pe peretele corespondent chiuvetei s-a folosit vopsea lavabilă pentru spații umede pest ecare se poate da un sigilant, ceea ce asigură impermeabilitate.

adelaparvu.com despre apartament 85 mp, colorat amenajat, Design Finch Studio, Foto Aleksandra Dermont (5)

A doua baie este cu accente de albastru, iar aici configurarea mobilierului a fost realizată pe comandă, după ce plăcile ceramice au fost aplicate. Muchiile plăcilor ceramice au fost tăiate la unghi de 45 de grade pentru ca îmbinarea lor să fie frumoasă și discretă, fără colțare.

adelaparvu.com despre apartament 85 mp, colorat amenajat, Design Finch Studio, Foto Aleksandra Dermont (14)

În concluzie, un apartament colorat, dar nuanțele alese nu au fost întâmplătoare, iar culorile sunt accente pe un fond general neutru. S-a acordat o atenție sporită detaliilor, cum ar fi cornișe, plinte, plasare și montaj corpuri de iluminat, finisaje frumos îmbinate de la mozaic cu parchet din lemn la plăcile ceramice din baie. O combinație de stiluri a cărei rezultat este o amenajare personalizată. Sper să te inspire și pe tine!

Foto: Aleksandra Dermont

6 raspunsuri pentru Apartament de 85 mp colorat amenajat

  1. Adrian P spune:

    Foarte frumos! Foarte frumoase culorile! Imi plac si casetele de pe pereti din camera de zi si dormitor!

  2. Stela spune:

    Este minunat. Usile si mobilierul verde este ceva unic.

  3. Bogdan spune:

    Buni! Foarte buni! Finch Studio..👍👍👍
    De anvergura..nu de provincie, ca ai noștri..

  4. Carmen spune:

    Echilibru și bun gust ca de fiecare data!!!
    Mulțumim pentru că ne răsfeți cu astfel de proiecte,Adela!

  5. linkweb spune:

    Aranjat frumos pare mai spatios

  6. Marina spune:

    De unde s-a achiziționat masa? Mulțumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *