Când am scris articolul despre cât costă amenajarea unui apartament am scris din experiență și anume 350 de eruo pe metru pătrat pentru o renovare decentă. Am explicat în articolul publicat pe blog ce presupun aceste costuri în care erau incluse și cele de proiectare. După acel articol au fost multe păreri și opinii, majoritatea cum că ar fi prea mare suma. Unul dintre cititori mi-a trimis poze și mi-a spus despre faptul că pe el l-a costat mai puțin, fără să apeleze la vreun specialist și ți-am scris AICI despre cum arăta apartementul lui. La începutul acestui an un cuplu tânăr mi-a scris despre cum au procedat ei. Oana și Cătălin au cumpărat un apartament de 83,78 mp cu patru camere în București și l-au amenajat pe cont propriu, în regie proprie. Au scris și un blog pe tema asta apartamentul22.ro.
Cât a ajuns să-i coste pe ei în 2017 totul? Circa 395 de euro pe metru pătrat, adică au avut un buget de 33.095 euro pentru renovarea locuinței cu suprafața totală de circa 83,78 mp (3,75 mp balconul), iar amenajarea au ținut-o din scurt pentru a se încheia în 4 luni de zile. Au ținut un jurnal privind etapele renovării și au notat totul pe blogul lor (acte necesare pentru cumpărarea unui apartament vezi AICI, lista de cheltuieli pentru renovare vezi AICI). Uite, mai jos îți fac un scurt rezumat ca să-ți faci o idee asupra locuinței lor, dar și asupra efortului pe care l-au depus. Și merită să intri și pe blogul lor ca să afli despre experiența lor. Sper să-ți prindă bine informațiile acestea!
Planul locuinței de 4 camere din București, așa cum era el cuprins în actele casei. Când tinerii au cumpărat locuința spațiul livingului era deschis către hol, la fel și bucătăria.
Cei doi soți și-au făcut singuri compartimentarea locuinței cu suprafață utilă de 80,27 mp (3,75 mp este balconul). Au hotărât ca fostul living să fie transformat în dormitor matrimonial, au închis bucătăria, iar dormitorul din dreptul bucătăriei l-au deschis către hol pentru a-l transforma în living.
La cumpărarea locuinței fiecare cameră avea altă culoare pepereți, iar ușile erau rustice. De asemenea existau și arcade în hol. Totul a fost înlocuit.
Holul de la intrarea în casă după renovare. În stânga e ușa culisantă a bucătăriei, în dreapta e golul către actualul living.
Bucătăria așa cum era inițial la cumpărarea locuinței, deschisă către hol.
Bucătăria după renovare închisă cu uși culisante.
Mobila de bucătărie după renovarea locuinței.
Locul de luat masa din bucătărie după renovarea locuinței.
Fostul living, așa cum arăta la cumpărarea locuinței. Acest spațiu a devenit dormitor matrimonial.
Fostul living amenajat după renovare ca și dormitor matrimonial. Camera are circa 17 mp suprafață.
Dormitorul matrimonial după renovare. Cei doi soți au ales ca cea mai mare cameră să fie dormitor matrimonial pentru a avea spațiu generos de depozitare pentru haine și loc de birou.
Unul dintre dormitoarele mai mici așa cum arăta la cumpărarea locuinței.
Același dormitor mic devenit camera unuia dintre copii după renovarea locuinței.
Al treilea dormitor așa cum arată după renovarea locuinței.
Livingul amenajat într-unul din fostele dormitoare, așa cum arată după renovare.
Livingul așa cum arată după renovare.
Baia mai mare înainte și după renovare. Toate finisajele vechi și obiectele sanitare au fost înlocuite.
Baia mai mare, cu cadă, așa cum arată după renovare.
Vezi mai multe imagini pe blogul Apartamentul22.ro
28
Buna Adela,
ca de obicei, articole pline de inspiratie.
deosebit amenajata aceasta locuita.
Pot primi mai multe informatii despre usa culisanta? de unde se poate cumpara/face, etc.
Multumesc,
Mădălina, poți să-i întrebi direct pe blogul lor 🙂
Adela , esti un om minunat !!O incantare toate informatiile tale !!Personal , multumesc din suflet !! <3 <3 <3
Unde au gasit cuvertura de pat cu tematica geografica? La o prima vedere pare harta extrenului nord canadian si as dori, ca geograf, si eu una pentru fata mea!
Andrei, eu am văzut un astfel de așternut de pat la Kika din colecția Esprit.
Imi place enorm cum au amenajat, in special bucataria care a iesit de nota 10. Stii cumva vreo metoda mai eficienta pentru oprirea raspandirii mirosului din bucatariile deschise? Scoatem optiunea de inchidere a bucatariei, bine-nteles…
Cu o ventilație corectă e posibil. Dar până la urmă acasă nu înseamnă și mirosuri îmbietoare?
Iti dau partial dreptate, deoarece unele mirosuri de mancare nu sunt atat de placute. Eu, personal, am o problema cu mirosul de ciorba/supa mai ales ca iese foarte greu din haine.
Ft draguta casa si ft cuminți la schema de culori 🙂 aproape la fel am făcut și noi, alb și lemn și câte un pic de albastru. Să pună tablourile pe pereți că au ceva spațiu și pt ele 🙂
Si eu am o prietena care si-a amenajat singura casa (bine cred ca a ajutat si sotul), intr-un timp mai lung, dar a iesit ceva foarte frumos.
Apreciez sincer eforturile lor, stiu ca sunt foarte mari. Dar nu inteleg cum au ajuns la pretul amenajarii, avand in vedere ca materialele utilizate (Pal melaminat), obiectele alese (corpuri iluminat, suport draperii, mobilier, ceramice) par a fi dintr-un segment de piata economic. Doar daca au refacut tencuiala si sapele in tot apartamentul si au avut o manopera scumpa.