adelaparvu.com despre locuinta amenajata cu 290 de euro pe metru patrat, Foto Marius Cojuhovschi (1)

In apartamente, Design Interior, Romania Mea

Marius a reușit să-și amenajeze singur locuința cu mai puțin de 350 de euro pe metru pătrat, pornind de la stadiul de roșu

Totul a pornit de la articolul meu referitor la estimarea costurilor pentru amenajare unei locuințe. După ce l-am publicat, evident că au apărut și reacțiile, printre care și cea a lui Marius din București, care a postat pe Facebook următorul comentariu: “Prețul este exagerat. Eu am făcut cu 350 euro pe mp de la roșu (doar tâmplaria era montată) până la mobilat și utilat complet, de la bucătărie și până la uscătorul de rufe, aer condiționat, centrală termică etc. Într-adevăr nu am elemente de designer în casă, dar sunt premium. Oricum cu un excell, ceva research pe internet la prețuri, o excursie de o zi la Valea Cascadelor și cu schița casei în față se poate face un buget realist, pe care dacă îl înmultești cu 1.1 ca și rule of thumb o să îți dea ceea ce cheltuiești. Ideea e să îl faci înainte să te apuci de treabă.”

Normal că mi-am dorit să văd cum a ieșit locuința și să împărtășesc celorlalți rezultatul pentru că da, am spus că se poate și cu mai puțin de 350 de euro, dar nu la nivel premium. Premium înseamnă pentru orice arhitect și designer nu doar finisaje de calitate categoria lux, ci și elemente personalizate sau obiecte de artă cum ar fi în amenajarea pe care ți-am prezentat-o concepută de arh. Claudia Ștefănescu. Însă experiența lui Marius merită popularizată tocmai pentru a lămuri lucrurile, dar mai ales așteptările celor care vor să aibă o amenajare de bun simț la preț mai mic decât cel estimat de mine, adică de 350 de euro pe metru pătrat. Așa că hai să-ți spun ceea ce mi-a relatat Marius pentru că sigur îți va prinde bine.

Locuința a fost achiziționată de către Marius la stadiul de roșu, adică avea doar tâmplăria ferestrelor montată și utilitățile, pe bază de abonament, până la ușa de la intrare, mai putin gazele, pentru care a trebuit să facă contractul. În rest, Marius spune că totul arată “ca o cutie de pantofi pentru care am făcut instalație termică, peretii exteriori încărcați și finisați, instalație electrică cap-coadă, podea cu șapă turnată peste izolație termică (am parți în consolă), compartimentare și finisare, pus uși si ce a mai fost nevoie.”

Marius și-a propus din start să se încadreze într-un anumit buget, adică în jur de 85.000-86.000 de euro cu tot cu achiziția locuinței și amenajarea ei. Pe baza schiței apartamentului, a dimensiunilor spațiilor, a calculat necesarul de materiale și a început să se documenteze pe internet ca să-și facă o idee despre costuri, pe care le-a introdus într-un tabel. El spune că tabelul l-a ajutat să urmărească costurile, chiar dacă la un moment dat a renunțat la el, dar că la final a ajuns la 87.000 de euro față de ce estimase el inițial, deci nu o depășire gravă față de ceea ce-și propusese. “Unele calcule nu sunt neapărat 100% exacte, cum ar fi cât costă compartimentarea, unde nu știam câte elemente de aluminiu erau necesare sau șapa unde nu prevăzusem izolație. La fel, instalația electrică nu bugetasem mai nimic pentru că nu știam ce elemente intră, dar până la urmă a ajuns cam 100 euro cu manopera inclusă.” 

Ce plan de bătaie a aplicat pentru a gestiona singur amenajarea? 1. tot ce reprezintă aparatură tehnică a fost aleasă pe criteriul fiabilității, raport calitate preț, caracteristici tehnice. Pentru comparație Marius spune că s-a ghidat așa: “în general, am mers pe principiul ia Skoda sau Dacie (asta nouă), dar să arate și cum mă așteptam și să aibă aceleași funcții ca și cele mai scumpe.”; 2. Tot ce a fost manoperă a fost din provincie, persoană fizică și nu firmă deoarece cererile de ofertă pe care le-am primit din București au fost total nerealiste și la manoperă construcție, instalație electrică și centrala. Uite, Marius spune că pentru centrala termică a venit o firmă din Blaj și în două zile a făcut ce nu au făcut nume mari din București la apartamentele vecinilor în vreo lună, care au trecut și pe centrală individuală cu gaz.

De exemplu, la centrala termică diferența de ofertă a fost de 1200 euro, conform lui Marius, iar prețul cel mai mare a fost dat de către firmele din București, în condițiile în care nu puseseră radiatoarele în ofertele. Marius spune că a făcut un calcul de a vedea dacă renteză investiția făcută de el (calcul IRR) ca să vadă dacă nu e mai simplu să pună convectoare electrice, dar a ajuns la concluzia că au costul de capital 25% din cel al centralei pe gaz, însă în condițiile unui raport de aproape 1 la 4 KWH electricitate versus KWH gaz, nu se merită.

Pentru electrocasnice a fost foarte atent la toate caracteristicile tehnice. Astfel, pentru plită și cuptor s-a ghidat după prețul cel mai mic optând pentru Hansa, argumentând că “cum nu sunt impresionat de mărci, mă uit care este tehnologia din spate, iar la cuptoare și plite, oricum s-ar numi, de la Arctic la Miele, dacă nu este prin inducție tehnologia și materialele folosite sunt aceleași, adică o rezistență protejată ceramic, sticla Schott Ceramics, inox, aluminiu, termene de garanție.” Pe acest principiu s-a ghidat la toate aparatele electrocasnice, astfel că în final a ales așa: mașina de spălat vase de la Whirlpool, cuptor microunde incorporabil de la Zanussi, mașină de spălat rufe și uscător de rufe de la Hotpoint, combina frigorifică de la Beko, centrala termică Saunier Duval, aparate de aer conditionat Gree (și aici, deși marca nu spune nimic, sunt făcute cu compresoare Daikin care sunt cam 1000 euro bucata la aceleași caracteristici și au 5 ani garanție și tehnologie DC Inverter), hota de la Ikea. Televizorul l-a avut de dinainte. Bateriile sunt Kludi și a ales modele pe care le-a considerat că sunt mai curate ca și design.

Tot ce a fost element de mobilier și finisaj a contat aspectul indiferent de preț, spune Marius, argumentând că s-a orientat după piese producție de masă, hai cel mult de serie, dar nu de designer. Așa s-a nimerit să-i placă parchet de 54 lei pe metru pătrat de la Dedeman mai mult decât orice altceva, chiar dacă avea bugetat în tabelul său pret și de peste 100 lei pentru asta sau gresia și faianța să-i placă din colecțiile cele mai scumpe de la Liv Art. Cabinele de duș le-a găsi online la Uși de Interior, iar rigolele îngropate le-a cumpărat de la Sanoland. Lavoarele și mobilierul de baie sunt Arthema, vasurile wc sunt Gala Jazz cumpărate prin Dedeman. Întregul mobilier este de la Ikea, mai puțin o canapea din a treia cameră, care este de la Aramisfeeling și un covor mic de la Mobexpert, alese nu pentru acă așa a vrut, ci pentru că așa s-a nimerit. Pentru mobilierul de bucătărie nu stat să facă un buget, ci a pus din burtă, orientându-se în mare după informațiile de pe net, în rest, bugetele pentru camere s-au cam încadrat în aștepările sale.

Pentru iluminat, pe lângă corpurile centrale, a avut în vedere becurile cu LEDuri. Marius spune că a ales ca iluminatul să fie complet LED, calculând comparativ pentru a vedea dacă merită să cheltuiască banii pe astfel de becuri față de halogen. A ajuns la concluzia că economia de energie este mai mare cu LED așa că le-a ales fără ezitare.

Neașteptat, dar cel mai mult a alergat după perdele și draperii, ceea ce nu ar fi crezut niciodată. Tot ceea ce i-ar fi plăcut ajunge în jur de 3000 de euro pentru toată casă, cee ce l-a surprins total. Costurile mari derivau și din suprafețele ferestrelor generoase pentru că are geamuri mari. Și e costul doar pentru materiale, ci și pentru sistemele de prindere. Așa că a ajuns până la urmă în magazine precum Victoria și Obor, pe care Marius le-a denumit prăfuite, dar unde a găsit ceea ce l-a satisfăcut ca și raport calitate-preț.

Cât a ajuns să-l coste la final? Marius spune că mai puțin de 350 de euro și a ținut să precizeze vizavi de estimprile mele “Eu nu susțin că estimarea ta nu este corectă, însă dacă vrei cu adevărat și cauți nițel și depui și ceva efort, care este gstionabil în timp ce lucrezi (bine, norocul meu este că am locul de muncă la distanță de 10 minunte cu mașina față de casă și un magazin Leroy Merlin la 5 minute distanță) poți să obții exact partea aceea de profit pe care o ia o firmă să îți facă totul cap coadă, care la proiectul meu se ridica aș spune pe la 10.000 euro, dacă nu mai mult. Să nu îmi mai spună tot felul de cunoscători că firmele de construcții au totul la vedere din punct de vedere al taxelor, că sunt departe de adevăr. Eu am ieșit pe la 270 euro cel mult 290 euro (daca iau și alte lucruri care nu sunt menționate in tabel ) și asta plecând de la roșu. Ca rezultat nu zic că am obținut ceva gen design de mare clasă, însă zic că am obținut ceva cu linii și culori curate, mai mult înspre amenajările de apartament în stil nordic. ”

Părerea mea? A ieșit bine și coerent, este o amenajare onestă și asortată. Da, nu este nimic personalizat aici, dar băile și bucătăria arată în regulă, iar restul camerelor oricând pot fi decorate mai personalizat, dacă se dorește. Însă sunt sigură că expresia “prețul este exagerat” folosită pentru estimarea mea de 350 de euro pe metru pătrat este forțată. Diferența este de circa 60 de euro pe metru pătrat, nu este exagerată, ci una de care poți obține foarte multe, dacă apelezi la un designer sau arhitect. Și nu mă refer doar din punct de vedere funcțional și estetic (sezanția de acasă), ci ca timp. Salvezi mult din timpul tău pentru că nu știu câți au norocul ca Marius să se poată ocupa de amenajarea casei în timpul serviciului, să locuiască la 10 de minute de serviciu sau să aibă un magazin de bricolaj la 5 minute distanță. Da, timpul costă și dacă poți face economie la bani, la materiale, la manoperă, nu vei reuși niciodată să faci economie de timp. Îi mulțumesc lui Marius pentru deschidere și pentru că ne-a împărtășit din experiența sa! Mai jos vezi rezultatul pentru care a muncit mult și care arată onest pentru cineva care nu se ocupă de amenajări interioare. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre locuinta amenajata cu 290 de euro pe metru patrat, Foto Marius Cojuhovschi (2)

adelaparvu.com despre locuinta amenajata cu 290 de euro pe metru patrat, Foto Marius Cojuhovschi (1)

adelaparvu.com despre locuinta amenajata cu 290 de euro pe metru patrat, Foto Marius Cojuhovschi (3)

adelaparvu.com despre locuinta amenajata cu 290 de euro pe metru patrat, Foto Marius Cojuhovschi (4)

adelaparvu.com despre locuinta amenajata cu 290 de euro pe metru patrat, Foto Marius Cojuhovschi (5)

adelaparvu.com despre locuinta amenajata cu 290 de euro pe metru patrat, Foto Marius Cojuhovschi (6)

adelaparvu.com despre locuinta amenajata cu 290 de euro pe metru patrat, Foto Marius Cojuhovschi (11)

adelaparvu.com despre locuinta amenajata cu 290 de euro pe metru patrat, Foto Marius Cojuhovschi (9)

adelaparvu.com despre locuinta amenajata cu 290 de euro pe metru patrat, Foto Marius Cojuhovschi (10)

adelaparvu.com despre locuinta amenajata cu 290 de euro pe metru patrat, Foto Marius Cojuhovschi (7)

 

adelaparvu.com despre locuinta amenajata cu 290 de euro pe metru patrat, Foto Marius Cojuhovschi (12)

adelaparvu.com despre locuinta amenajata cu 290 de euro pe metru patrat, Foto Marius Cojuhovschi (15)

adelaparvu.com despre locuinta amenajata cu 290 de euro pe metru patrat, Foto Marius Cojuhovschi (14)

35 Responses to Marius a reușit să-și amenajeze singur locuința cu mai puțin de 350 de euro pe metru pătrat, pornind de la stadiul de roșu

 1. Petronela Luca spune:

  Buna ziua, as vrea sa imi spuneti de unde este cabina de dus? Am incercat pe site-ul Arthema, dar nu am gasit cabine de dus

 2. Badea ema spune:

  Asemenea oameni inspira
  Multumesc Adela

 3. cris spune:

  daca ar fi ap de 50 mp asta si inmultind cu 350 de eur /mp ar insemna o amenajare de 17500 eur pt un ap de 2 camere. Mi se pare enorm si deja costurile astea intra intr-o amenajare de lux. Deci Marius nu cred ca a facut lucrurile prea ieftin de unul singur. si nici nu pare a fi investit aproape 20000 eur intr-un ap

  • Adela Parvu spune:

   Cris, depinde la ce venit te raportezi 🙂 Lux e un apartament de 50 de mp amenajat cu 60.000 de euro 🙂

  • anatati spune:

   Eu una văd acolo 20.000 de euro. Dar asta pentru că și am experiența a 2 renovări majore: una la sat (dar cu finisaje „de oraș” – eu sufăr de tulburare obselsiv-compulsivă, deci totul a ieșit la boloboc și la unghi de 90) și una într-un apartament în care s-au investit 7000 de euro în 2 băi (gresie, faianță, vas wc, was wc cu bideu incorporat, cabina de dus – ieftină, nu ce a prezentat Marius, lavoar, mobilier lavoar – pe comandă, dar mai ieftin decât piesele Arthema), o bucătărie (faianță foarte puțină, mobilier mult, în formă de U, parchet laminat,) 4 uși din Dedeman, nu foarte scumpe, dar nici la 300 de lei bucata și un hol cu 2 dulapuri încastrate și parchet laminat FĂRĂ schimbarea instalației electrice, cu lavabilă Oskar, glet Ceresit – dar nu a fost necesar să se gletuiască decât parțial pentru că mult era deja gletuit anterior.

   Așa că în apartamentul prezentat sunt lejer 20.000 de Euro.
   Eu cred că 350 Euro/mp, calculul Adelei, este unul realist și mai ales un reper important pentru cei care se înhamă la o amenajare și în mijlocul ei ajung la fundul sacului. Punctul acela e cel mai rău pentru că uneori din fundul sacului mai găsești resurse. Alteori nu și atunci ce faci? Și Marius a procedat foarte bine având totul planificat. Și eu mi-am planificat la vremea respectivă, dar cumva tot am depășit bugetul alocat și apoi și fundul sacului. Dar rezultatul final m-a mulțumit 🙂

 4. Ana spune:

  Onestă, întradevăr, amenajarea.

  Sunt în articolul anterior câtea poze de la amenajări făcute în același ton și nuanțe (maro – bej) și, uitându-te la pozele respective versus cele de aici, se vede cu exactitate diferența: contrast, pată de culoare, personalitate.

  Să nu mă înțeleagă cineva greșit, nu e deloc rău ce i-a ieșit lui Marius, dar, când nu te pricepi foarte bine nu-ți prea vine să fii „curajos” și mai degrabă joci la sigur cu chestii mai cuminți. Și asta se vede. Probabil ca materiale și nivel de calitate al pieselor individuale lucrurile sunt similare, dar diferența o fac exact acele detalii care fac lucrurile mai armonioase.

  Apoi, din punct de vedere funcțional, cred că este o diferență colosală între mobilă cumpărată din magazin și mobilă proiectată special pentru nevoile tale și spațiul pe care îl ai, fie ea și de PAL. Un dulap proiectat din perete în perete și până sus în tavan înseamnă de multe ori 30% mai mult spațiu de depozitare și mult mai puțină mizerie (colțuri după care trebuie să ștergi praful).

 5. jessie spune:

  1. Imi place foarte mult ce a facut Marius! Bravo!
  2. in alta ordine de idei va spun cu mana pe inima ca am vazut apartament aranjate extraordinar de oameni care au talent, gust si iubire pentru frumos, insa nu au nimic in comun cu arhitectura.

 6. anatati spune:

  Îmi place amenajarea, chiar dacă se poate observa că designerul de interior nu este prezent. Ar putea Marius să îmi dea câteva informații despre cabina de dus tip walk-in te rog? (potrivite @ gmail.com)

  Sau și mai bine, nu scrii un articol cândva? 🙂 Informațiile pe care ni le oferi tu sunt întotdeauna atât de precise și curate…
  În vară plănuiesc amenajarea băii, cabinele de duș din comerț nu mă încântă, iar la cabinele de tip walk-in mă înspăimântă ideea de a inunda vecinii. Am ceva informații vagi despre necesitatea hidroizolației, dar nu mi-e totul chiar clar. (iar eu am prostul – sau bunul? 🙂 – obicei de a nu mă încrede total în meșteri).

  Mulțumesc pentru munca pe care o depui. Mă inspiră blogul tău.

 7. Elena spune:

  Aproape m-a deprimat articolul, se vede foarte clar unde este nivelul societatii in ceea ce priveste cultura unei amenajari interioare si nivelul pentru ceea ce isi doresc sa obtina oamenii.
  Daca s-ar fi apelat la cineva care ar fi fost capabil sa le transforme casa intr-un camin in care sa se simta mult mai confortabil nu ar mai fi avut dulapuri care arata ca niste ramasite in registrul superior la bucatarie // tabloul electric la vedere // faianta de culoare inchis in baie care se termina fix in mijlocul geamului // colt pierdut in baie langa cabina de dus sau o chiuveta aproape inaccesibila din cauza ca este bagata dupa cabina de dus // wc cu rezervor incastrat doar de dragul de a avea rezervor incastrat, dar pentru care peretele nu a fost adus la acelasi nivel cu ghena si toate acestea pur si simplu pentru ca nu a interesat pe nimeni (asta doar din pozele prezentate mai sus). Nu fac nici o referire la culori/materiale/mobilier, care toate probabil asa s-au nimerit.

  • andra spune:

   Parerea asta am avut-o si eu Elena. Din pacate intre o amenajare corecta si o amenajare frumoasa este o mare diferenta iar daca aceasta diferenta nu este observata este si mai trist. Designul unei locuite implica originalitate, elemente personalizate si multe alte detalii pe care un arhitect sau un designer le pot face dupa multi ani de studii si dupa multa experienta practica. Nu este deloc greu sa luam exact aranjamentul dormitorului de la ikea sau baia de la dedeman si sa ne-o aducem in casa noastra insa un designer va stii sa ia elemente din cele doua sa mai aduca ceva original in plus iar rezultatul sa aiba efectul wooow.

  • Lena spune:

   Horror! Sunt de acord cu ELENA!

   • Adela Parvu spune:

    Lena, e chiar exagerat sa spui horror, pe bune! Dacă nu-ți place e una, dar să spui horror chiar e mult. Eu am văzut case horror, iar cea de față este foarte departe de așa ceva. Chiar e coerent gândit totul. Personalizarea cu obiecte preferate de Marius poate fi făcută în timp.

  • Ionel spune:

   Nu vad de ce e nevoie de atat de multa negativitate. Pentru mine, ca nespecialist, imi place. E un aspect interior curat, fara covoare/mileuri/bibelouri, bugetul este unul corect iar rezultatul final are cursivitate. Sunt convins ca exista metode constructive de a oferi sugestii, ceea ce ati facut dvs. nu este una din aceste metode. Iar nivelul societatii legat de cultura designului interior este unul decent. Nici prea prea, nici prea prea, nu inteleg de ce trebuie sa cadem in extreme.
   In incheiere, sunt de acord ca un specialist va oferi un rezultat superior, dar nu despre asta era vorba in articol.
   Felicitari proprietarului pentru izbanda.

  • Alexa spune:

   Si eu am observat acel colt pierdut din baie, dar si chiuveta din cea de a doua baie, chiuveta care mi se pare greu de folosit datorita spatiului ingust dintre ea si cabina de dus. In rest un apartament obisnuit.

 8. Delia spune:

  Locuinta arata onest si e de apreciat efortul si curajul lui Marius. Dar se simte lipsa unui designer. Stilurile sunt amestecate, au in comun doar nuantele de maro. Nu sunt experta dar vad elemente scandinave, industriale si vintage intr-o singura camera. Cu un cost un pic mai mare ar fi putut avea un stil mai definit si ar fi putut introduce niste elemente de decor personalizat. Materialele arata bine acum, recent dupa implementare. Imi permit sa am dubii referitor la cum se va comporta in timp un parchet de 54ron de la Dedeman. In schimb are foarte mare dreptate in ceea ce priveste colaborarea cu oameni din afara Bucurestiului. Chiar daca apelezi la firme din apropiere gen Ploiesti, Campina, Buzau, se simte o diferenta enorma la pret pentru calitate mai buna. Dar recomand totusi colaborarea cu firme care pot oferi garantie pe lucrare in locul persoanelor fizice platite la negru.

 9. Alina spune:

  daca si pozele erau profi cred ca proprietarul – designer ar fi dat impresia ca a facut ceva la nivelul celorlalte amenajari pe care le vedem de cele mai multe ori pe acest blog. oricum, se poate!

 10. Irina Anghel spune:

  Serios, să vă mai trebuiască să contraziceţi un designer de interior, cu ani de experienţă şi documentare în spate, precum Adela Pârvu! Pot să râd acum? Arată ca o amenajare de burlac debusolat, care imită ONEST, ce a văzut că se poartă cu emfază prin apartamentele post-comuniste ale clasei româneşti care se încăpăţânează să rămână de nivel mediu: minimalist, monocrom, fără acea tuşă personală a unei acase, imposibil de întreţinut pe termen lung. În comparaţie cu interiorul familiei de pensionari universitari, unde designerul a dat dovadă de geniu, la un buget foarte redus, prezentul articol este un exemplu de auto-defăimare. Prin urmare, şi-a atins scopul: m-a amuzat.

 11. Neli spune:

  Felicitari Marius,te-ai descurcat foarte bine,si banuiesc ca esti foarte mandru de realizare si de economii!Cunosc sentimentul!Iti doresc sa le stapanesti sanatos si sa te bucuri de tot ce ai realizat,Atata timp cat te simti confortabil si acasa viata e frumoasa!FELICITARI!

 12. Irina Anghel spune:

  Dom’le, caloriferul ascuns dupe dulap face toţi banii! „Cine a pus caloriferu-n drum, ăla sigur a fost om nebun… Mariuse, tu erai, măi?” Am recitit docomentul şi tot nu m-am prins de ce apare menţionat Leroy Merlin?! Evident LM este la 5 minute lumină de proiectul acesta.

  Acum văd că Alina vrea poze profi, cică astfel s-ar fi „dat impresia” de lux şi bune practici în convieţuirea stilurilor în designul de interior… Alina, te minţi singură şi nu-i frumos să-l păcăleşti pe Marius — să spargă tot şi, a doua oară, îi va ieşi binişor (bestial, cu un designer la butonieră), dacă vrea să fie promovat pe blog!

  • anatati spune:

   Irina Anghel, comentariile tale sunt de prost gust și deprimante în raport cu ceea ce crezi tu că transmiți. Asta așa dacă vrei o părere a unui om avizat în … Litere.

 13. escu spune:

  Buna Adela,
  In primul rând vreau sa te felicit pt. sfaturile date. Ai dreptate. Suma de 350Euro/mp este corecta.
  Referitor la ceea ce declara Marius, nu știu cum a reușit el sa se încadreze intr- un buget atât de mic!
  Zice ca l-a costat materiale si manopera pt. instalația electrică doar 100 Euro. Sa zică cum a reușit! Eu am renovat un apartament de curând.
  Imi amintesc bine ca doar prize16A 2P+E(12 lei/buc.) pt. 3 camere, baie, bucatarie si 2 holuri au costat 40 Euro.

 14. Oana spune:

  Fratilor, pe ce lume traiti? Sunt foarte multi oameni in minunata noasta capitala care castiga maxim 1000-1500-2000 euro pe luna! Si muncesc de rup de dimineata pana seara.

  Cam in cate vieti se pot strange banii pentru achizitionarea unui apartament de 2 camere sa zicem – cost mediu 60 mii euro … si sa mai bagi inca 60 mii euro in renovare. Sa platesti toate utilitatile pe luna, sa mananci, sa te imbraci, sa mai mergi si la medic, sa iti faci si macar o vacanta pe an, etc.. Hai sa fim seriosi!

  Da, daca am avea, toti am face cu designer desigur, lucrurile ar fi minunate si roz si pace in lume… Dar nu sunt! Daca nu avem acesti bani, asta nu inseamna ca trebuie sa stam in jeg sau chirie. Asta e, atat ne duce portofelul pe unii.

  E o casa chiar placuta, curata si frumoasa, cu toate conditiile. Am vazut eu apartamente „lux” in bucuresti de 80 mii euro la vanzare facute cu mov verde si portocaliu, pe jos faianta stil sah alb/ negru si spoturi fara numar. Toate in acelasi apartament! .. asadar: Felicitari Marius! Raportul calitate-pret-look este foarte in regula as zice.

  PS: replicile gen Irina Anghel sunt total deplasate: „să spargă tot şi, a doua oară, îi va ieşi binişor”. Pff, no comment! Probabil „doamna” e prea „bogata” si uita ca nu toti oamenii sunt ca dansa.

  • Elena spune:

   Asa e, Oana… Unii trăiesc cu capul in nori. Majoritatea celor care citesc blogul pot doar sa viseze la asemenea amenajari. Sau pot, cel mult, sa se inspire. Asa ca…de ce nu, o astfel de postare le poate da sperante ca si ei isi pot amenaja casa decent si nu atât de scump. Cei cu comentariile debordand de superioritatea corporatistului bucureștean sau a designerului de interior cu impresii de artist ar trebui sa coboare din norisorii roz si sa privească mai atent in jur. Chiar si postarea Adelei are, surprinzător, un iz malițios. Înainte sa avem atâtea pretentii, sa nu uitam sa fim oameni si sa incercam sa intelegem si pe cel care nu-si va permite sa apeleze la serviciile unui designer, dar si pe cel care investeste mult si bine in astfel de servicii. Lumea e diversa si colorata si e bine ca e asa. Cheers!

   • Adela Parvu spune:

    Departe de mine asa ceva Elena! Altfel nu-l publicam. Asa cum am spus, chiar mi se pare o amenajare onesta, mai ales cand stiu cata munca e in spate. Dar mi se pare corect sa atrag atentia asupra unor lucruri care chiar conteaza, cum ar fi timpul sau decoratiunile pentru ca stiu asteptarile oamenilor. Deseori oamenii vor repede, frumos si bine si trebuie sa se inteleaga faptul ca atunci cand vrei sa te incadrezi in buget trebuie sa muncesti mult si sa ai rabdare.

 15. silvialuli spune:

  Bravo Marius! Sper sa nu dai prea multa importanta criticilor din acest blog. Caminul tau trebuie sa iti placa tie, tu traiesti in el. Toti vrem sa avem case frumoase, cum le facem, cum apreciem frumosul, este o chestiune personala. Marius, bravo pentru curajul de a iti expune casa, felicitari Adelei ca ne arata case apartinand unor oameni obisnuiti, fara studii de design intetior.

 16. monique spune:

  Buna ,as vrea daca s-ar putea ca Marius sa-mi dea un nr de contact al celui care i-a pus gresia si faianta!!! Multumesc!

 17. Daniel spune:

  Lipsesc covoarele cu desavirsire …alte costuri se mai adauga la suma care este deja exagerat de mare. Trag concluzia k intr-un ap. semifinisat se investeste inca 30% din valoarea lui pt. a ajunge in stadiul complet utilat (finisaje si dotari de bun gust) -IMPOSIBIL. Se poate verifica procentul costurilor cu finisajele si amenajatul de pe site-urile de imobiliare.

 18. Ingrid spune:

  Bravo Marius! Bravo Adela! Sunt atâtea feluri de bugete, atâtea gusturi diferite si, nu in ultimul rând, atâtea feluri de priorități pentru fiecare dintre noi! Marius a făcut exact ce a vrut el. Are toate motivele sa fie mândru. Adela a oferit o varianta de buget raportata la ce se vede in postările ei. Nu a greșit daca ținem cont de tote detaliile. Depinde ce vrea fiecare! Eu tocmai am început reamenajarea apartamentului meu de trei camere. Sunt sigura ca nu ma voi încadra in bugetul meu inițial. Vor exista compromisuri. Dar ele vor tine doar de gusturile mele si de priorități. Tot ale mele. Sunt sigura ca voi avea aceeași mândrie ca si Marius. E vorba de căminul meu, prezenta mea, realizarea mea. Ideile noi sunt binevenite. Inspirati-va, adaptați la preferințele voastre si nu va mai comparați cu nimeni. Succes!

  • Adela Parvu spune:

   Bravo Ingrid! Excelent comentariul tău! Mulțumesc!

   • Ingrid spune:

    Mulțumesc. Am sa te invit cand e totul gata. Daca vrei poți sa faci si poze. Sa vadă toata lumea ca nu e nimic simplu indiferent pe ce parte a baricadei decizi sa te situezi. Începem chiar cu hibele, n-am nici o problema. Pe prima ți-o semnalez chiar acum. Am comandat deja gresie si faianta de 3500 de euro si trebuie sa refac comanda din cauza de măsurători greșite ???

 19. Cristina spune:

  Mie imi place! Bravo Marius! Fiecare om isi amenajeaza locuinta cum isi doreste si cum îi permite buzunarul, ce cred altii nu are importanță. Simplu dar bine. Nu toți oamenii isi pot permite lux. Să te simți bine la tine în locuință asta are importanță.

 20. Alina Madar spune:

  Intre o amenajare de designer si una total anonima (cea prezentata in acest material) e o cale de mijloc, sunt curioasa cat ar costa.
  Adela, iti urmaresc blogul, imi place tot ce prezinti, dar cu verbul a ECONOMISI ce ai? De ce nu il folosesti? 🙂 Hai, ca nu musca.. dar „salvezi” asta chiar zgaraie 🙂

  • Adela Parvu spune:

   Alina, costa conform asteptarilor, preferintelor, gusturilor 🙂 Folosesc deseori si verbul „a economisi”, dar uite ca tu te astepti sa-l folosesc cand vrei tu, deci tot la asteptari ajungem 🙂

 21. Toni spune:

  Am savurat tot articolul, nu am luat in seama remarcile rautacioase din anumite comentarii, toti avem cateceva de invatat din acest blog, multumesc frumos autoarei pentru toate articolele si pentru toate secretele dezvaluite, si providentei ca l-am descoperit(pe blog)…

  Apreciez ca se fac destainuiri, ca se spun niste lucruri, stiute poate numai de profesionisti…

  incerc sa obtin si eu o garsoniera cu PC, e tare greu… si imi fac tooot felul de planuri legate de amenajare, asa ca citesc si invat…

  Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *