adelaparvu.com despre amenajare lux apartament 2 camere, 55 mp, Bucuresti, design interior arh Claudia Stefanescu, Foto Victor Oancea (3)

In apartamente, Design Interior, Designeri si Arhitecti, Romania Mea

Apartament în București cu parfum de coniac și trabuc, o amenajare semnată de arh. Claudia Ștefănescu

Cum poți amenaja un apartament de două camere, cu suprafața de 55 de metri pătrați, cu ziduri atipice, care nu sunt drepte astfel încât să obții o ambianță elegantă și specială? Ei bine, arhitecta Claudia Ștefănescu a intuit ce și-a dorit clientul său, un domn tânăr, afacerist, dar a știut și cum să rezolve problema spațiilor cu forme neregulate și să camufleze prezența stâlpilor și grinzilor din apartamentul modest ca și dimensiuni. O amenajare în care s-au folosit materiale și finisaje deosebite pentru a creiona o ambianță masculină, dar caldă în tonuri de coniac și trabuc, așa cum a primit tema de la clientul său. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre amenajare lux apartament 2 camere, 55 mp, Bucuresti, design interior arh Claudia Stefanescu, Foto Victor Oancea (24)Arhitecta Claudia Ștefănescu

Contează mult ce-ți dorești și chiar dacă nu ai puterea să-ți imaginezi finalul unei amenajări, cu cât oferi mai multe date și informații despre ceea ce-ți place, cu atât arhitectul sau designerul reușește să-ți împlinească visul. În cazul de față proprietarul a știut că-i plac tonurile de coniac și a specificat că și-ar dori lucruri mai speciale, care nu se găsesc în alte amenajări. Nu, nu ceva opulent, dar de lux, acel lux care mai degrabă să se simtă, decât să se vadă. Ca atare, arhitecta Claudia Ștefănescu de la Studio3Plus a venit în primul rând cu o propunere de organizare a locuinței. Vezi mai jos planul și ai să constați că e dificil să amplasezi mobila într-un dormitor cu formă trapezoidală, la fel să prevezi obiectele sanitare într-o baie atipică.

Amenajarea a durat circa 2 luni de zile, deci a fost repede finalizată având în vedere faptul că majoritatea obiectelor, în special mobilă, sunt realizate la comandă după desenele arhitectei, dar rezultatul este pe sufletul proprietarului, ceea ce este o mare satisfacție pentru orice specialist. În zona de zi arhitecta Claudia Ștefănescu a deschis bucătăria către living, iar spațiul de gătit a fost tratat cât mai minimalist cu putință. Aici a fost înglobat și un frigider de vinuri, alături de electrocasnice încorporabile. Desigur un strict necesar, având în vedere că proprietarul nu se omoară cu gătitul, ci ia mai mult masa în oraș. De aceea mobila este discretă, fără mânere, suprafețele lucioase în ton cu alte piese de mobilă aflate în apropiere și panouri de sticlă pe pereți în loc de faianță. Asta conferă o imagine imaculată bucătăriei, dar și discretă pentru a nu lăsa să iasă în evidență spațiul livingului.

Camera de zi, livingul este creionată în nuanțe calde de marouri și tonuri de coniac, dar texturile variate și formele simple pun în evidență materialele speciale folosite aici. În spatele canapelei un tapet din mătase de la Elitis conferă o textură aparte, iar delimitarea față de pardoseală cu plintă din inox este un detaliu care contează mai ales când separi suprafețele îmbrăcate în materiale similare ca și nuanțe. Da, plinta a fost realizată la comandă special pentru această lucrare. Parchetul achiziționat a fost lăsat liber, fără covoare pentru a imprima senzația unui spațiu mai amplu. De asemenea, mobilierul pentru locul de tv fost gândit de către arhitectă cât mai minimalist, dar cu volume discrete, suprafețele lucioase, fără mânere, care să-l scoată din anonimat. Toată mobila a fost realizată după proiectul arhitectei la firma Idezio, mai puțin măsuța și fotoliile Barcelona de la Knoll, acestea fiind adevărate piese emblematice de design cump[rate direct din Germania. Toate corpurile de iluminat din locuință sunt de la Mobexpert.

Claudia Ștefănescu a folosit în locul decorațiunilor obiecte de artă, începând cu tablourile semnate de Gheorghe Dican și terminând cu sculpturile semnate de Cătălin Oancea. Pentru cele din urmă arhitecta a desenat suporturi din inox, în ton cu măsuța din living. Aceasta la rândul ei prin blatul de lemn pietrificat (jasp, un material geologic vechi de milioane de ani) adus din Brazilia vine să aducă un strop de ritm și culoare în ambient. Contează mult și modul de iluminare interioară, arhitecta camuflând prezența grinzilor cu ajutorul unui tavan fals și scafe de lumini, care pe parcusul serii asigură o ambianță deosebită.

Dormitorul a fost excelent exploatat ca spațiu, mai ales că are o formă trapezoidală și o structură de rezistență masivă, care trebuia camuflată. Arhitecta Claudia Ștefănescu s-a folosit de zona dreaptă pentru a amplasa dulapul și a așezat altfel patul pentru a fi cât mai bine încadrat în încăpere. Pentru un strop de strălucire a prevăzut dulapul și noptierele placate cu oglinzi fumurii. Patul tapițat într-un material confortabil și aproapiat ca și culoare de nuanța tapetului vorbește despre confort. De asemenea, merită să observi cum dungile tapetului ca imprimeu decorativ în cameră sunt preluate frumos și în designul dulapului, gândit cu uși mai înguste și mânere discrete. Și aici se regăsesc obiecte puține, dar de calitate, tabloul și veiozele fiind decorațiunile de accente în cameră.

Baia este îmbrăcată în cea mai mare parte cu marmură, dar în zona de duș arhitecta a folosit o placare mai deosebită. Este vorba despre tuf vulcanic import Grecia, piatră de Kaikos, decupată sub forma unui panou tridimensional pus în evidență de spoturi încastrate deasupra. Oglinda mare mărește iluzoric spațiul și îi conferă un aer ordonat, iar lavoarul din Corian este montat pe o bază îmbrăcată ingenios cu lamele de parchet rămase de la placarea din living și dormitor. Da, arhitecta a ales să le recicleze frumos, conferind nota de coniac dorită de proprietar inclusiv la baie. Zona de duș este separată simplu cu un panou fix de geam securizat, iar rigola dușului este una îngropată între pardoseală și perete.

Sunt doar două camere, dar arhitecta Claudia Ștefănescu le-a gândit exact cum și-ar fi dorit proprietarul. A avut grijă să puncteze în fiecare spațiu notele de coniac și trabuc, conform temei date de către client și să vină cu materiale deosebite care să-i încânte simțurile. Fiind om de afaceri, proprietarul și-a dorit o amenajare luxoasă, așa că de la un buget inițial de 30.000 de euro a ajuns să-l dubleze pentru a beneficia de calitatea pe care și-a dorit-o. Da, este o sumă mare, dar în materie de amenjări interioare, când îți dorești calitate și lucruri deosebite, începând cu finisaje de lux (care necesită și meșteri pricepuți și scumpi pentru montaj)și terminând cu opere de artă, trebuie să te aștepți la acest gen de buget.

Și când e vorba despre artă autentică și loc de decorațiuni cumpărate din magazine, pot să fii sigur că aceste piese semnate de către artiști români reprezintă o investiție și nu o cheltuială. Poate că finisajele se pot demoda, la fel și mobila, dar arta nu doar că nu se demodează, ci este unică și irepetabilă, iar valoarea pieselor semnate de către artiști consacrați crește în timp. O locuință luxoasă, dar nu opulentă, echilibrată și caldă semnată de arhitecta Claudia Ștefănescu. Sper să te inspire și pe tine!

Dacă vrei să apelezi la serviciile arhitecților de la Studio3Plus vezi aici site-ul lor unde ai și datele de contact, mail office@studio3plus.ro și telefon 0730.304.252.

adelaparvu.com despre amenajare lux apartament 2 camere, 55 mp, Bucuresti, design interior arh Claudia Stefanescu, Foto Victor Oancea (23)

adelaparvu.com despre amenajare lux apartament 2 camere, 55 mp, Bucuresti, design interior arh Claudia Stefanescu, Foto Victor Oancea (22)

adelaparvu.com despre amenajare lux apartament 2 camere, 55 mp, Bucuresti, design interior arh Claudia Stefanescu, Foto Victor Oancea (8)

adelaparvu.com despre amenajare lux apartament 2 camere, 55 mp, Bucuresti, design interior arh Claudia Stefanescu, Foto Victor Oancea (11)

adelaparvu.com despre amenajare lux apartament 2 camere, 55 mp, Bucuresti, design interior arh Claudia Stefanescu, Foto Victor Oancea (26)

adelaparvu.com despre amenajare lux apartament 2 camere, 55 mp, Bucuresti, design interior arh Claudia Stefanescu, Foto Victor Oancea (9)

adelaparvu.com despre amenajare lux apartament 2 camere, 55 mp, Bucuresti, design interior arh Claudia Stefanescu, Foto Victor Oancea (10)

adelaparvu.com despre amenajare lux apartament 2 camere, 55 mp, Bucuresti, design interior arh Claudia Stefanescu, Foto Victor Oancea (2)

adelaparvu.com despre amenajare lux apartament 2 camere, 55 mp, Bucuresti, design interior arh Claudia Stefanescu, Foto Victor Oancea (3)

adelaparvu.com despre amenajare lux apartament 2 camere, 55 mp, Bucuresti, design interior arh Claudia Stefanescu, Foto Victor Oancea (1)

adelaparvu.com despre amenajare lux apartament 2 camere, 55 mp, Bucuresti, design interior arh Claudia Stefanescu, Foto Victor Oancea (19)

adelaparvu.com despre amenajare lux apartament 2 camere, 55 mp, Bucuresti, design interior arh Claudia Stefanescu, Foto Victor Oancea (4)

adelaparvu.com despre amenajare lux apartament 2 camere, 55 mp, Bucuresti, design interior arh Claudia Stefanescu, Foto Victor Oancea (16)

adelaparvu.com despre amenajare lux apartament 2 camere, 55 mp, Bucuresti, design interior arh Claudia Stefanescu, Foto Victor Oancea (25)

adelaparvu.com despre amenajare lux apartament 2 camere, 55 mp, Bucuresti, design interior arh Claudia Stefanescu, Foto Victor Oancea (18)

adelaparvu.com despre amenajare lux apartament 2 camere, 55 mp, Bucuresti, design interior arh Claudia Stefanescu, Foto Victor Oancea (12)

adelaparvu.com despre amenajare lux apartament 2 camere, 55 mp, Bucuresti, design interior arh Claudia Stefanescu, Foto Victor Oancea (14)

adelaparvu.com despre amenajare lux apartament 2 camere, 55 mp, Bucuresti, design interior arh Claudia Stefanescu, Foto Victor Oancea (21)

adelaparvu.com despre amenajare lux apartament 2 camere, 55 mp, Bucuresti, design interior arh Claudia Stefanescu, Foto Victor Oancea (13)

adelaparvu.com despre amenajare lux apartament 2 camere, 55 mp, Bucuresti, design interior arh Claudia Stefanescu, Foto Victor Oancea (15)

adelaparvu.com despre amenajare lux apartament 2 camere, 55 mp, Bucuresti, design interior arh Claudia Stefanescu, Foto Victor Oancea (6)

adelaparvu.com despre amenajare lux apartament 2 camere, 55 mp, Bucuresti, design interior arh Claudia Stefanescu, Foto Victor Oancea (17)

adelaparvu.com despre amenajare lux apartament 2 camere, 55 mp, Bucuresti, design interior arh Claudia Stefanescu, Foto Victor Oancea (7)

adelaparvu.com despre amenajare lux apartament 2 camere, 55 mp, Bucuresti, design interior arh Claudia Stefanescu, Foto Victor Oancea (5)Foto: Victor Oancea

29 Responses to Apartament în București cu parfum de coniac și trabuc, o amenajare semnată de arh. Claudia Ștefănescu

  1. Miruna spune:

    Felicitari ? F fain!

  2. Iana Ion spune:

    armonios, coerent iar lustra din dormitor e la superlativ! putem cunoaste magazinul?

  3. Irina Anghel spune:

    În sfârşit, o ambientare cu tuşă masculină, foarte echilibrată! Mă declar satisfăcută, ceea ce le doresc şi colecţionarilor de bere: domnilor, azi aveţi jasp şi vinotecă! De asemenea, excelentă ideea de expoziţie personală cu lucrări plastice ale a artiştilor români — domnilor, azi aveţi artă pe plasmă — şi am notat predilecţia pentru piese antropomorfe a colecţionarului.

    Felicitări designerului, pentru că ne-a transbordat la polul opus albului suedez! (Nimic greşit la Ikea, dacă ar defrişa pădurile altor state membre; avem o tradiţie remarcabilă în exportul mobilierului de lux, deci supravieţuim fără minimalism.)

  4. Teo spune:

    Foarte frumos. Cuvintele sunt sărace pentru a mă putea ajuta să descriu cât de mult îmi place cum a ieșit totul 🙂

  5. Criador spune:

    mi-a placut cabina de dus, foarte interesanta

  6. Johnny spune:

    Cam neinspirata piatra aia, in dus. O sa balteasca apa pe fiecare cubulet. In timp s ar putea sa aiba efecte nedorite.

    • Johnny, nu se intampla nimic cu piatra. Este impermeabilizata cu niste produse foarte performante, care nu lasa sa patrunda apa.
      Arh. Claudia Stefanescu

      • Johnny spune:

        Nu e vorba doar de mucegai ci si de calcar. Sa vedem cum o sa arate piatra cu micile depuneri albe. Cineva o sa frece mult si bine prin toate coltisoarele. Dar ce mai conteaza aspectul practic daca arata bine…

        • Anaximandru spune:

          Sunt multe greseli de ordin practic, incepand cu parchetul din zona intrarii – este apartament de locuit, nu muzeu – si terminand cu baia.

          Dar mna, nu toti suntem ingineri.

          • Adela Parvu spune:

            Anaximandru, fiecare are stilul sau de viata. Daca proprietarul acestei locuinte este multumit de amenajare, inseamna ca greselile pe care le sesizezi tu sunt numai pentru tine, dar nu si pentru dumnealui 🙂

          • Anaximandru spune:

            Greselile pe care le sesizez sunt de ordin practic, asa cum au mai remarcat-o si altii inaintea mea (cel mai probabil, din reactia pe care au avut-o, sunt persoane care chiar au ceva mai multe cunostinte in domeniu). Foarte multi arhitecti cu care am lucrat au pierdut din vedere utilitatea spatiului si erau predispusi la comiterea de erori conceptuale: amplasamentul eronat al prizelor, calcule gresite vis-a-vis de racorduri samd, alegerea gresita a materialelor. Multe dintre aceste aspecte se vor observa numai odata cu trecerea timpului, iar majoritatea clientilor nici nu vor banui ca stau sub Sabia lui Damocle.

            P.S: Sa ma scuzati, doamna, dar nu cred ca am fost colegi de gradinita incat se ne putem permite sa ne tragem de sireturi.

        • Adelle h spune:

          Johnny, exact la asta ma gândeam si eu când am văzut piatra respectiva. In timp o sa i vina proprietarului sa o scoată el, personal, bucata cu bucata când se va depune piatra. Nu prea e practic. Dar, na, așa de poza, la început arata bine.

  7. Mihaela spune:

    Superb, te face sa revii acasa cu placere. Lumina difuza te predispune la somn si odihna.

  8. zorela spune:

    Felicitari arhitectei! Imi face placere sa vad sculptura si tablouri adevarate pe pereti, sobrietate cromatica cu sens. In sfarsit, brava!

  9. Irina Anghel spune:

    Doamna arhitect Claudia Stefanescu, am omis sa atrag atentia ca ambientarea dvs. reprezinta ceea ce eu numesc luxul discret. Cred ca poate deveni studiu de caz, pt cei care se aventureaza sa-si amenajeze habitatul, fara studii de estetica si sfatul unui specialist. Desigur, iertam excesele celor care au viziunea originala a cumintirii dezordinii. Tot respectul!

  10. Bogdan spune:

    As vrea sa vad apartamentul dupa ce isi pune un copil amprenta 🙂 Plus ca amenajarea a costat mai mult decat apartamentul in sine.

    • Adela Parvu spune:

      Bogdan, cand va fi cazul de un copil sigur nu vor locui aici 🙂 Majoritatea oamenilor raporteaza diversele menajari la viata lor, dar proprietarul de fata isi permite mai multe decat majoritatea. De aceea si mentionez cate ceva despre stilul de viata al oamenilor care locuiesc in diversele locuinte pe care le prezint pe blog, ca sa se inteleaga ca exista o legatura directa intre stilul de viata si modul de amenajare al casei.

  11. Gabriel spune:

    Amenajarea este grandioasa. Si totusi nu stiu unde sa-l incadrez pe prioprietar care a investit 60.000€ in ceea ce in final ramane un apartament cu 2 camere. Business man cu adevarat sau… ?

  12. Irina Anghel spune:

    Serios, ce fel de copii au românii ca Bogdan?… Îmi exprim dezacordul cu cei ca el, care fac imixtiuni în viaţa privată a oamenilor care au avut bunăvoinţa de a-şi deschide uşa publicului larg, creionând impresia că, dacă au copii cu educaţie precară sau genetic predispuşi la dezastre, trebuie ca şi ai altora să fie asemenea.

    Am dat deja nota maximă unui om care îşi permite să zgârie cât parchet vrea, în acasa-muzeu, decât să trăiască cu frustrarea că n-a riscat să ştie câţi centimetri de calcar se vor depune pe acel tuf vezuvian. Am dat credit unui arhitect-designer care şi-a consolidat portofoliul cu această ambientare.

    Mă repet: daţi calitate vieţii, pentru că n-aveţi ştiinţă când o poate lua razna!

    • Anaximandru spune:

      Inainte de a avea grija de problemele altora, ati putea macar sa investiti mai multe ore in propria educatie:

      REPETÁ, repét, vb. I. […] Refl. A se produce, a se întâmpla, a avea loc din nou.

      Succes!

  13. Irina Anghel spune:

    Oh, daca mi-ati fi citat din memorie, precum ca este o forma arhaica reflexiva, prezenta in literatura interbelica si controversata precum deli(n)cvent, v-as fi apreciat. Astfel scris, sa nu uitati a cotiza la Dexonline, pt ca v-a scos din impas(ibilitate)!

  14. Andreyna spune:

    Arata mai mult ca un suite room intr-un hotel, decat un apartament! Dar gusturile nu se discuta 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *