adelaparvu.com despre apartament 56 mp cu accente de rosu, design SAS Wnetrza i Kuchnie, Foto Strazynski Studio (1)

In apartamente, Design Interior

Apartament de 56 mp cu accente de roșu

În ziua de azi, sunt des întâlnite locuințele care nu au un hol de intrare, iar prima încăpere în care se deschide ușa principală este chiar livingul. Așa că, pe lângă suprafața totală, într-un apartament contează mult modul de compartimentare. Altfel, când spațiile se întrepătrund, trebuie găsită o temă de amenajare prin care partea funcțională să fie rezolvată odată cu o imagine armonioasă. Și ca să vezi o soluție interesantă, am ales să-ți prezint azi un apartament de două camere, care măsoară 56 de metri pătrați, dar unde zona de zi este deschisă, inclusiv către holul de la intrare, iar livingul este practic centrul locuinței din care se accede către toate celelalte funcțiuni. Proprietarii, un cuplu tânăr de polonezi au apelat la specialiștii de la biroul SAS care să le regândească ambientul. Și pentru ca totul să fie unitar, iar spațiile bine organizate, mobila s-a realizat pe comandă. Dar hai să afli și alte trucuri aplicate aici.

adelaparvu.com despre apartament 56 mp cu accente de rosu, design SAS Wnetrza i Kuchnie, Foto Strazynski Studio (2)

Imediat după intrarea în locuință, a fost prevăzut un ansamblu de mobilier, realizat pe comandă. În prima parte, acesta este îngust, gândit pe lățimea disponibilă pentru un cuier și pantofar (montat pe verticală), ambele ascunse de fețe ample cu oglinzi. În același corp de mobilier sunt mascate și panoul electric și gurile de vizitare care se găseau pe hol.

adelaparvu.com despre apartament 56 mp cu accente de rosu, design SAS Wnetrza i Kuchnie, Foto Strazynski Studio (3)

Oglinzile au fost prevăzute în zona opusă ferestrelor, astfel ca spațiul să fie perceput ca fiind mult mai luminos și mai adânc. Apoi, un alt truc a fost montarea de plăci ceramice în zona de circulație, iar un panou din lemn cu geamuri separă parțial livingului, inducându-se ideea de hol. Mai departe, după oglinzi, există dulapuri mai adânci ale căror fețe au fost alese în textură similară lemnului prezent și la nivelul pardoselii.

adelaparvu.com despre apartament 56 mp cu accente de rosu, design SAS Wnetrza i Kuchnie, Foto Strazynski Studio (1)

Pentru ca tot ambientul să fie coerent, s-a acordat o mare atenție plafonului. La nivelul acestuia, între living și hol exista o grindă care a fost preluată prin coborârea plafonului în dreptul holului. Apoi, mai departe în living, de-a lungul pereților există un profil coborât la același nivel cu plafonul din hol, loc perfect pentru a insera spoturi. Dar ideea este de a ordona spațiul în partea superioară, astfel ca toate piesele de mobilier verticale să aibă aceeași înălțime. Este un detaliu de finețe, dar care contează enorm în modul în care este perceput spațiul. Spre exemplu, locul canapelei este gândit cât mai unitar, cu placare din cărămidă aparentă vopsită în gri, canapeaua cu tapițerie în ton, dar zona pare încadrată de două suprafețe verticale din lemn (mobilier hol și bibliotecă), care încălzesc atmosfera.

adelaparvu.com despre apartament 56 mp cu accente de rosu, design SAS Wnetrza i Kuchnie, Foto Strazynski Studio (10)

Profilul alb de la nivelul plafonului este continuat și în zona ferestrelor, care sunt doar încadrate și nu acoperite de draperii. Astfel, tot ambientul este legat la nivel superior, ordonat, iar prin decorațiunile textile este subliniată verticala spațiului. Locul mesei în dreptul ferestrelor nu acoperă din suprafața acestora, lumina pătrunzând în încăpere și dă o stare de bine, plus senzația de loc mai încăpător.

adelaparvu.com despre apartament 56 mp cu accente de rosu, design SAS Wnetrza i Kuchnie, Foto Strazynski Studio (7)

Biblioteca este gândită să închidă frumos colțul camerei, dar la distanță față de peretele exterior, astfel ca după ea să poată avea loc draperia. Forma simplă, dar gândită pe verticală, asigură nu doar loc pentru cărți, dar creează și un joc interesant de casete, care subliniază verticala.

adelaparvu.com despre apartament 56 mp cu accente de rosu, design SAS Wnetrza i Kuchnie, Foto Strazynski Studio (9)

Locul de luat masa este marcat și prin corpurile de iluminat suspendate, în rest plafonul livingului deschis către bucătărie nu este fragmentat de niciun corp de iluminat, toate fiind poziționate perimetral, pe margine, în locurile unde este nevoie de lumină generală. Apoi, iluminatul este completat de cel punctat (spre exemplu lampadar în spatele canapelei).

adelaparvu.com despre apartament 56 mp cu accente de rosu, design SAS Wnetrza i Kuchnie, Foto Strazynski Studio (11)

Accentele de roșu sunt la nivelul corpurilor mici de mobilier și al decorațiunilor, adică piese ce pot fi ușor schimbate. Dar designerii au ales aceste accente exact în locurile cheie pentru a atrage atenția asupra lor și a distrage atenția de la alte zone (cum ar fi bucătăria, prezența celor două uși).

adelaparvu.com despre apartament 56 mp cu accente de rosu, design SAS Wnetrza i Kuchnie, Foto Strazynski Studio (8)

Bucătăria este gândită compact pe două rânduri de corpuri, cele inferioare similare lemnului de la nivelul pardoseli, ceea ce dă impresia că spațiul se prelungește și pe verticală, și negre, în partea de sus, care dau impresia de adâncime (înălțimea lor 91 cm până în plafon). Între cele două rânduri de corpuri a fost montată aceeași gresie ca în hol, ceea ce conferă o notă unitară ambientului. Pentru a nu fragmenta spațiul mic al bucătăriei cu elemente verticale, în lateralul ansamblului a fost prevăzut loc de cuptor, iar sub el de frigider (deci nu există combină frigorific, ci doar frigider).

adelaparvu.com despre apartament 56 mp cu accente de rosu, design SAS Wnetrza i Kuchnie, Foto Strazynski Studio (6)

Chiar dacă, de regulă, parchetul se montează în direcția luminii, aici designerii au decis ca el să fie prevăzut paralele cu ferestrele pentru că au gândit corpurile de mobilier din bucătărie și living (biblioteca) în relație cu pardoseala. Apoi, acest tip de montaj a fost mai ușor de gestionat în relație cu gresia de pe hol. De remarcat, faptul că suprafețe negre, și zugrăveala neutră sunt situate în partea superioară, iar accentele de roșu, dinamice, în partea inferioară a camerei, astfel ca privirea să nu obosească.

adelaparvu.com despre apartament 56 mp cu accente de rosu, design SAS Wnetrza i Kuchnie, Foto Strazynski Studio (4)

Intrarea în locuință coincide cu cea în zona de zi, unde prima încăpere este livingul. De asemenea, imediat după intrarea principală, se accede către baie. Deci, din start livingul ar fi fost dominat de prezența a două uși, ca atare, designerii au prevăzut camuflarea lor. Ușa de intrare a fost vopsită în nuanța peretelui din zonă, iar ușa de la baie a fost înclocuită cu una filo muro, tot la nuanța peretelui, astfel ca ea să fie cât mai discretă în lipsa tocurilor și pervazelor aparente.

adelaparvu.com despre apartament 56 mp cu accente de rosu, design SAS Wnetrza i Kuchnie, Foto Strazynski Studio (12)

Un truc interesant este prelungirea suprafeței placată cu gresie inclusiv în dormitor. Asta pentru a da impresia de spațiu mai lung, dar și pentru a rezolva traseul de circulație în dreptul spațiilor de depozitare. Astfel, chiar dacă tinerii proprietari au ajuns în dreptul ușii principale, dar și-au uitat ceva de îmbrăcat în cel mai îndepărtat dulap, nu se stresează că parcurg încălțați tot apartamentul.

adelaparvu.com despre apartament 56 mp cu accente de rosu, design SAS Wnetrza i Kuchnie, Foto Strazynski Studio (15)

Dormitorul este amenajat în tonuri neutre de griuri, care sunt încălzite de prezența texturilor din lemn. Peretele din dreptul patului este placat parțial cu PAL, formând tăblia patului, iar deasupra aceeași cărămidă aparente ca și în living vopsită în gri. Prizele și întrerupătoarele au fost montate aparent peste placarea din lemn pentru a fi la îndemână.

adelaparvu.com despre apartament 56 mp cu accente de rosu, design SAS Wnetrza i Kuchnie, Foto Strazynski Studio (16)

Biroul dorit de către proprietari a fost amplasat în dormitor, iar el are dublu rol: pentru laptop, dar și masă de machiaj, de aceea s-a avut în vedere amplasarea lui în zona ferestrelor configurate pe colțul camerei. Accentele de roșu nu se mai regăsesc în dormitor pentru că se știe faptul că această nuanță are efect energizant, așa că nu este indicat să fie prezentă în spațiul dedicat odihnei.

adelaparvu.com despre apartament 56 mp cu accente de rosu, design SAS Wnetrza i Kuchnie, Foto Strazynski Studio (17)

Dulapul din dormitor este prevăzut cu uși simple, fără mânere, până la nivelul plafonului, pentru a da impresia unei placări. În lateral, a fost gândită o zonă fixă, astfel ca la îmbinarea cu placarea din spatele patului, ușa dulapului să nu fie obturată.

adelaparvu.com despre apartament 56 mp cu accente de rosu, design SAS Wnetrza i Kuchnie, Foto Strazynski Studio (14)

Pentru că s-au dorit multe spații de depozitare, dar și o imagine cât mai unitară, designerii au propus desființarea ușii de acces către dormitor. Astfel, a fost loc pentru dulapuri (dar golul nu e suficient pentru o ușă, ajungând acum la 75 cm), care au fost gândite similare unui perete placat, în același plan. Este un compromis acceptat de către tineri, care au optat pentru spațiile de depozitare și mai multă lumină naturală în defavoarea unei uși interioare.

adelaparvu.com despre apartament 56 mp cu accente de rosu, design SAS Wnetrza i Kuchnie, Foto Strazynski Studio (13)

La capătul zonei placată cu gresie este baia, a cărei pardoseală este continuată cu același model de plăci ceramice. Mobila este similară celei din bucătărie, deci o inserție de texturi similare lemnului care încălzește ambientul. Pentru o imagine armonioasă designerii au prevăzut ca placarea cu faianță din zona lavoarelor să fie continuată la același nivel și către vasul de toaletă, iar oglinda a fost montată pe o suprafață generoasă, până în plafon.

adelaparvu.com despre apartament 56 mp cu accente de rosu, design SAS Wnetrza i Kuchnie, Foto Strazynski Studio (5)

Un apartament armonios, coerent amenajat, unde combinația de bază a fost lemn cu tonuri de gri, iar accentele au fost roșii și negre. Totul simplu, bine organizat, adaptat pentru preferințele și nevoile proprietarilor, finisaje unitare, mobilă pe comandă pentru a exploata fiecare centimetru pătrat și un iluminat gândit coordonat între spații. Bugetul alocat pentru amenajare a fost de circa 31000 euro, cost în care au intrat de la proiectarea, manopera, materialele, mobilierul, corpurile de iluminat, electrocasnicele și decorațiunile, practic un cost total pentru tot. Lucrarea de reamenajare a durat circa 5 luni de zile. Sunt aspecte importante care trebuie știute, astfel ca cine își dorește o amenajare similară să știe la ce buget se poate aștepta. Un apartament bine organizat și plăcut decorat, perfect pentru un cuplu tânăr. Sper să te inspire și pe tine amenajarea de față!

Foto: Strazynski Studio

 

3 raspunsuri pentru Apartament de 56 mp cu accente de roșu

  1. Ileana spune:

    Buna seara,de unde este achizitionat biroul?

  2. Catalin spune:

    Superb!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *