adelaparvu.com despre apartament de trei camere, 55 mp, design interior Aparicium Studio (10)

In apartamente, Design Interior

Apartament de 55 mp, practic, modern, dar elegant amenajat

Trei camere în doar 55 de metri pătrați înseamnă încăperi mici, greu de mobilat și amenajat mai ales când se dorește un ambient modern, luminos. De ce e greu? Pentru că pur și simplu nu există suficient spațiu astfel încât rezultatul final să dea impresia de locuință aerisită. Dar imposibilul poate deveni posibil atunci când cineva vine cu o altă viziune, iar teama de schimbare este lăsată deoparte. Am ales să-ți prezint un astfel de apartament de 55 mp și trei camere, unde a fost obținută o imagine tare frumoasă, o organizare practic gândită, evident cu compromisuri de rigoare, cum ar fi lipsa unui dressing în dormitorul matrimonial, dar nevoile sunt acoperite. Hai să-ți spun mai multe cu planul casei mai jos.

adelaparvu.com despre apartament de trei camere, 55 mp, design interior Aparicium Studio (22)

Inițial toate camerele erau separate, inclusiv livingul, dar era atât de mic încât canapeaua ocupa aproape tot locul. Proprietarilor le-a fost teamă să apeleze la un designer de interior, dar pentru că nu-i dădeau de cap amenajării, pe care și-o doreau modernă, electică (cu obiecte aduse din călătorii), cu accente clasice pe ici pe colo (vezi rozete la nivelul tavanului) s-au hotărât totuși să meargă către specialiști. Proprietarii, un cuplu polonez, i-au ales pe designerii de la biroul Aparicium Studio care le-au reconfigurat locuința în zona de zi. Livingul a fost extins către o mică debara ce exista între el și dormitor și deschis către bucătărie. Cei doi proprietari, proaspeți părinți erau în dilemă și cu dormitoarele. Au un bebeluș, dar vroiau ca dormitorul mai mare să fie al acestuia pentru că în timp el va crește și va avea nevoie și de loc de birou. Ei în schimb nu știau cum să pună mobila în dormitorul lor pentru că loc de dressing nici nu încăpea vorbă. Designerii le-au creat o zonă de zi deschisă, lăsând numai zidurile necesare (conform avizelor de construire) și a configurat un mare dressing placat cu oglinzi pe holul de la intrare. Acum, când ai o locuință mică n-are sens să te stresezi de poziția unui dulap, că tot ajungi repede la el.

adelaparvu.com despre apartament de trei camere, 55 mp, design interior Aparicium Studio (4)

Mi-a plăcut însă foarte mult modul de alegere al finisajelor, mobilierului și a decorațiunilor. Designerii au ales tonuri de griuri pentru pereți foarte frumos însoțite de plinte înalte, profile de tavan elegante și mai late, precum și uși interioare albe. Pentru a contrabalansa neutralitatea zugrăvelilor în gri au ales pardoseală în nuanță nuc, mai roșiatică, ce aduce căldură și culoare la interior. Griurile de pe pereți au fost continuate frumos și la nivelul mobilierului în zona de zi, unde televizorul este încadrat de un ansamblu de corpuri cu fronturi din MDF lucios. Ele au adâncimea de doar 20 cm, dar suficientă pentru depozitare. Au echilibrat totul cu o piesă joasă în nuanța parchetului, comoda fiind legată cu măsuța din living. Dar măsuța este una cu aspect antichizat. Mai departe, canapeaua este tot gri, cu tapițerie din stofă, ceea ce dă senzația de confort, iar forma canapelei este una modernă, fără picioare metalice, ci unele discrete, late de nuanță închisă. În spatele canapelei au așezat locul de luat masa deasupra căruia atârnă un corp de iluminat contemporan. Dar toată zona de zi este înfrumusețată de un tapet cu desen delicat, care devine punct de atracție și este frumos completat de accesorii mici colorate – covor, perne, cablurile becurilor.

adelaparvu.com despre apartament de trei camere, 55 mp, design interior Aparicium Studio (3)

După reconfigurarea spațiilor au trebuit mascați stâlpi și zone care ascund instalații. Spre exemplu în living lângă zona de tv sau în holul de la intrare pe peretele care camuflează frigiderul și alte electrocansice din bucătărie. Ei bine, designerii au ales ca aceste zone să fie îmbrăcate cu panouri ce imită cărămida albă, aducând un plus de textură la interior, dar și alb, care iluminează frumos spațiile. În combinație cu griurile prezențe acest alb aduce un plus de elenață. La bucătărie totul este simplu și minimalist tratat – mobilă albă, fără mânere, hota telescopică mascată perfect în ansamblul de mobilă. Și da, vei vedea o bucată de perete negru. Ei bine, să știi că acest negru dă senzația de profunzime și e excelent ales aici, la îmbinarea între zona placată cu faianță și în continuarea blatului lucios negru pus peste mobila albă. Sunt detalii frumoase care imprimă eleganță. Suprafețele lucioase nu sunt întâmplător alese în bucătărie, mă refer la mobilă și gresia glazurată de pe jos. De ce? Ele reflectă lumina, deci dau senzația unui spațiu mai amplu, deși el este mic.

adelaparvu.com despre apartament de trei camere, 55 mp, design interior Aparicium Studio (19)

Dormitorul matrimonial este tare mic, dar foarte confortabil amenajat. Patul are o tăblie foarte înaltă, până aproape de plafon, realizată din mai multe piese capitonate și încadrate cu profile simple din lemn. Ei bine, această soluție vine să sublinieze verticala încăperii și să mai estompeze din masivitatea patului care ocupă mai toată camera. În fața patului, un mic ansamblu de rafturi mulare și un lampar frumos vin să completeze decorul. Dar fii pe fază la nuanțe și texturi. Griul zugrăvelii se potrivește excelent cu nuanța de lemn deschis a mobilierului (e ca și cum ar fi o combinație gri-galben), iar detaliile albe conferă eleganță și aduc un strop de luminozitate. Dar uită-te și la draperiile confortabile, neutre, care încadrează frumos fereastra, dar nu o obturează pentru că în loc de perdele sunt alese storuri albe plisate. Cu cât suprafața ferestrei este mai prezentă, chiar dacă e acoperită cu storuri, cu atât și camera pare mai mare.Și baia mi-a plăcut pentru că detalii sunt impecabile – vezi profilele de la nivelul plafonului, sistemul de iluminat cu LED-uri, suprafețele lucioase și oglinda generoasă – toate reușit combinate. Ce mai? O locuință chiar elegantă și foarte frumos amenajată având în vedere condițiile date de dimensiunile mici. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre apartament de trei camere, 55 mp, design interior Aparicium Studio (9)

adelaparvu.com despre apartament de trei camere, 55 mp, design interior Aparicium Studio (8)

adelaparvu.com despre apartament de trei camere, 55 mp, design interior Aparicium Studio (17)

adelaparvu.com despre apartament de trei camere, 55 mp, design interior Aparicium Studio (21)

adelaparvu.com despre apartament de trei camere, 55 mp, design interior Aparicium Studio (2)

adelaparvu.com despre apartament de trei camere, 55 mp, design interior Aparicium Studio (16)

adelaparvu.com despre apartament de trei camere, 55 mp, design interior Aparicium Studio (19)

adelaparvu.com despre apartament de trei camere, 55 mp, design interior Aparicium Studio (20)

adelaparvu.com despre apartament de trei camere, 55 mp, design interior Aparicium Studio (15)

adelaparvu.com despre apartament de trei camere, 55 mp, design interior Aparicium Studio (6)

adelaparvu.com despre apartament de trei camere, 55 mp, design interior Aparicium Studio (7)

adelaparvu.com despre apartament de trei camere, 55 mp, design interior Aparicium Studio (5)

adelaparvu.com despre apartament de trei camere, 55 mp, design interior Aparicium Studio (1)

adelaparvu.com despre apartament de trei camere, 55 mp, design interior Aparicium Studio (13)

adelaparvu.com despre apartament de trei camere, 55 mp, design interior Aparicium Studio (14)

adelaparvu.com despre apartament de trei camere, 55 mp, design interior Aparicium Studio (18)

adelaparvu.com despre apartament de trei camere, 55 mp, design interior Aparicium Studio (12)Foto: Kobieta/Aparicium Studio

 

30 Responses to Apartament de 55 mp, practic, modern, dar elegant amenajat

 1. larisa spune:

  superb… griul contrapunctat de culori vesele, tre sa fie un deliciu sa locuiesti intr un asemenea apartament. merci pt oaza de frumusete de azi: )

 2. Cipri spune:

  Unde gasesc sa cumpar acel model de scaun prezent in bucatarie?

  • Adela Parvu spune:

   Cipri, vad ca ai o obsesie pentru scaune 🙂 Incearca la Kika, Mobexpert,JYSK daca e vorba despre cel transparent sau la Intro Design daca e vorba despre modelul Eames plastic alb cu picioare din lemn.

   • Cipri spune:

    Intr-adevar, am o obsesie pentru aceste scaune(cel alb cu picioare de lemn). urmeaza sa le schimb pe cele existente si acestea din articolul (care au aparut si intr-un alt articol acum cateva zile) le consider perfecte pentru a se potrivi cu restul incaperii.

 3. Alin spune:

  Extraordinar ! Apreciez lucrările tale și, te felicit pentru munca pe care o faci, cu imaginație și dragoste .

 4. Gabriela spune:

  Superb amenajat si compartimentat. Cel mai mult am asteptat camera bebelusului dar nu am regasit nici poze, nici detalii.

 5. Rodica spune:

  Imi place tare mult cand se gasesc solutii ingenioase pt niste spatii aproape imposibile 😀
  Dar cel mai mult imi place cum tapetul din living aduce un plus de profunzime incaperii si te face sa te simti mai confortabil desi la prima vedere ar parea ca da o senzatie de rece. Bravo designerilor!

 6. Iulia spune:

  E superb amenajat, intr-adevar. Dar cel mai mult ma incanta tapetul. Da un aer aproape ireal incaperii. Se gaseste si la noi, oare? Am si eu o canapea identica si ma gindesc ca s-ar imprieteni foarte bine cu un astfel de tapet. M-ai ca m-as apuca de reamenajat sufrageria, daca l-as gasi. Inca o data, multumiri multe, Adela, pentru asemenea minunatii.

 7. Nu stiu cum arat la inceput, dar acum este senzatie. Tapetul face toti banii, lampadarul trepied este si el pe wish list-ul meu, iar rafturile in forma de dreptunghi decupat mi se pare rupte din star trek – genial! Desi cred ca mi-as fi pus un parchet wenge 😉

 8. […] Adela Parvu Trei camere în doar 55 de metri pătrați înseamnă încăperi mici, greu de mobilat și amenajat […]

 9. Ioana spune:

  Superb!!!! Pe langa tapet, imi plac de mor faianta din bucatarie si gresia din baie!

 10. silvia spune:

  As fi numit articolul”practic, modern si elegant amenajat” doar pentru ca modern poate insemna si practic si elegant.

 11. Foarte bine folosit spatiul!
  Recomandari te rog pentru design interior?

 12. Ruxandra spune:

  Oare lampa din dining de unde este cumparata?

 13. Ruxandra spune:

  Cipri, acel model de scaun il gasesti si la mobexpert. Nu e un eames original dar mobexpertul a reprodus modelul perfect, si cu manere si fara, pe la 200 si ceva de lei bucata.

 14. mona spune:

  spune-mi te rog Adela, daca stii, ce parchet au folosit (respectiv ce producator si cum il gasesc) si ce nuanta de gri este mai exact??

 15. Stefania-Andreea spune:

  As dori sa stiu de unde au cumparat veiozele suspendate din dormitor.
  Superb amenajat apartamentul!

 16. ME spune:

  Draga Adela, de unde pot achizitiona si eu caramida aparenta alba? Multumesc!

 17. mara ariciu spune:

  Draga Adela, cine sunt designerii?

  Multumesc mult,

  Carmen

 18. […] poți amenaja un apartament de două camere, cu suprafața de 55 de metri pătrați, cu ziduri atipice, care nu sunt drepte astfel încât să obții o ambianță elegantă și […]

 19. […] de amenajat din cauza formei lor ciudate. Uite, am ales astăzi să-ți prezint o locuință de 56 de metri pătrați, amplasată pe colțul unui bloc, care are un plan ciudat. Inițial a fost o locuință cu o […]

 20. Acsinte Raluca spune:

  Superb!! Aerisit si elegant, dar cel mai important da senzatia de „acasa”. Imi puteti spune de unde a fost achizitionat tapetul? Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *