adelaparvu.com despre apartament de 2 camere transformat in unul cu 3 camere, design interior Mikolajska Studio (1)

In apartamente, Design Interior

Dintr-un apartament de 55 mp cu două camere au făcut unul de trei camere

Chiar spectaculoasă transformarea de față atât ca și reorganizare a locuinței, cât și ca design interior. Este vorba despre un apartament de 55 de metri pătrați, o locuință ce-ți imprimă o stare de bine, de zici că e mereu primăvară aici. Și nu sunt deloc întâmplătoare alegerea fototapetelor și a imaginilor cu flori și frunze. Proprietarii sunt tineri, iar ea este de profesie biolog. Și-a dorit ca pasiunea ei pentru natură să fie prezentă la interiorul casei lor. Dar de ce și-au dorit ca dintr-un apartament de două camere să facă unul de trei? Pentru că vor să devină în curând părinți și au realizat că o locuință cu un singur dormitor nu le va fi de ajuns. Dar hai să-ți spun cum au procedat.

adelaparvu.com despre apartament de 2 camere transformat in unul cu 3 camere, design interior Mikolajska Studio (13)

Oricât te-ai gândi cum să modifici un apartament de bloc n-au cum să-ți vină idei dacă nu cunoști detaliile acestei profesii de designer interior. Te poți lovi de țevi, de instalații electrice, de ziduri care nu pot fi desființate. Cuplul polonez Monica și Grzegorz care locuiește acum în acest apartament din Cracovia a apelat la firma de design interior Mikołajska Studio, care le-a făcut proiectul casei și care a avut grijă și de implementarea lui cu o echipă harnică de meșteri. Pentru a câștiga spațiul necesar celei de-a treia camere au micșorat livingul. Mai departe, pentru a nu se crea senzația de claustrofobie în zona de zi au deschis livingul către bucătărie și holul de la intrare. Acum, practic intrarea în casă coincide cu cea din zona de zi. Pentru camera nou creată, care acum este folosită ca o încăpere de oaspeți, au prevăzut o canapea extensibilă, mobilă pentru depozitare și un loc de birou. Birourile sunt prezente și în dormitorul matrimonial, unde cei doi soți lucrează acasă.

adelaparvu.com despre apartament de 2 camere transformat in unul cu 3 camere, design interior Mikolajska Studio (4)

Mi-a plăcut soluția având în vedere că s-a creat un spațiu bun pentru o a treia cameră într-o locuință de doar 55 de metri pătrați. Dar și mai mult mi-a plăcut grija pentru spațiile de depozitare, biblioteca generoasă și mobilierul excelent gândite a ocupa fiecare centrimetru pătrat disponibil. Da, evident că din start mi-au plăcut și culorile! Este un apartament tare vesel, dar nu obositor, iar combinația de culori este de-a dreptul delicioasă. Verdele și roșul predomină, combinate fie cu alb și nuanță lemn natur, fie cu negru și gri. Fototapetele sunt de mare impact și îți pot da idei despre cum poți decora cu efect o locuință care ți se pare prea ternă. Ai să vezi că în living fototapetul este aplicat pe o foaie de PAL, astfel că a căpătat volum, e ca un tablou.

adelaparvu.com despre apartament de 2 camere transformat in unul cu 3 camere, design interior Mikolajska Studio (11)

Merită să remarci cât de bine sunt aliniate dulapurile, rafturile în raport cu zidurile, cât de inspirat sunt alese corpurile de iluminat și cât de îngrijit sunt executate finisajele, cu treceri între gresie și parchet care nu se simt. De asemenea, lipsa cablurilor la vedere înseamnă că instalația electrică a fost excelent gândită. De asemenea, efectele optice obținute cu ajutorul oglinzilor contează, cum e cea din dormitor și cea din living către holul dormitoarelor. Mascarea grinzilor prin folosirea nuanței de negru în bucătărie și apoi gri închis pe hol sunt alte trucuri de efect. Multe, multe idei în amenajarea de față. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre apartament de 2 camere transformat in unul cu 3 camere, design interior Mikolajska Studio (1)

adelaparvu.com despre apartament de 2 camere transformat in unul cu 3 camere, design interior Mikolajska Studio (14)

adelaparvu.com despre apartament de 2 camere transformat in unul cu 3 camere, design interior Mikolajska Studio (7)

adelaparvu.com despre apartament de 2 camere transformat in unul cu 3 camere, design interior Mikolajska Studio (6)

adelaparvu.com despre apartament de 2 camere transformat in unul cu 3 camere, design interior Mikolajska Studio (5)

 

adelaparvu.com despre apartament de 2 camere transformat in unul cu 3 camere, design interior Mikolajska Studio (12)

adelaparvu.com despre apartament de 2 camere transformat in unul cu 3 camere, design interior Mikolajska Studio (8)

adelaparvu.com despre apartament de 2 camere transformat in unul cu 3 camere, design interior Mikolajska Studio (2)

adelaparvu.com despre apartament de 2 camere transformat in unul cu 3 camere, design interior Mikolajska Studio (10)

 

adelaparvu.com despre apartament de 2 camere transformat in unul cu 3 camere, design interior Mikolajska Studio (3)

adelaparvu.com despre apartament de 2 camere transformat in unul cu 3 camere, design interior Mikolajska Studio (9)Foto: Dariusz Radej

24 Responses to Dintr-un apartament de 55 mp cu două camere au făcut unul de trei camere

 1. RAluca spune:

  foarte frumos

 2. Cris-Mary spune:

  Absolut superb! Ador casele colorate si lucrurile creative si ingenioase. Cat de bine e pus totul la punct si orice lucru isi gaseste locul perfect!

 3. Ioana spune:

  Nu cred că există cineva să spună că nu îi place. Arată superb ! Am impresia că înălțimea camerelor este mai mare de 2,50 m (cât am eu la bloc). Pare să fie undeva la 2,80 pentru că prea multe încap pe înălțime. Așa o fi ?

  • Adela Parvu spune:

   Nu e mai mare Ioana, e o iluzie optica data de obiectivul foto. Uita-te la dimensiunea usilor, care, in general este de 2 metri. Observa ca biblioteca este fotografiata de jos in sus. Sigur n-a avut loc fotograful sa o prinda pe toata pentru ca livingul este ingust. De aceea si-au si ales un televizor mic 🙂

 4. alina spune:

  Talentati acesti polonezi! 🙂 Re-designul si recompartimentarea apartamentului au fost bine gandite si realizate.

  Cand ai de-a face cu buni specialisti, e interesant cat de bine poti face uz de spatiul de care dispui, intr-un mod cat mai practic si, in acelasi timp, placut!

 5. nicolae florentina spune:

  Adela ,daca vrei verifica povestea unei familii din Timis,ce traieste intr-un vagon ruginit,o mama cu 3 copii,poate puteti cumva sa ii ajutati,prieteni de ai mei au facut-o dar la un nivel mai mic decat ati putea voi…atata saracie nu credeam ca exista pressalert.ro Multumesc,acum voi pregati impreuna cu fetele mele ceva hainute si jucarii ,poate un sac cu crumpi…

 6. Ana-Maria spune:

  Ff frumos.
  Exista si un plan cu apartamentul inainte de recompartimentare?
  Ma gandesc ca in blocurile nostre vechi din Bucuresti nu putem facem asemenea modificari 🙁

 7. oana spune:

  Pacat Ca designerii interiori st atat de scumpi si nu isi poate permite orice sa apeleze la ei… :(((

 8. Ioana spune:

  or fi desfiintat bucataria, transformand-o in camera de tineret?

 9. Ana-Maria spune:

  Adela, ai idee care este costul unui astfel de proiect? oare ne permitem si noi? ne poti recomanda un designer cu preturi modice?

 10. andreea spune:

  Superb. Unde pot gasi scaune ca cele verzi?

  • Adela Parvu spune:

   Poti gasi ceva similar la Ikea, dar nu stiu daca si pe verde, uite aici http://www.ikea.com/ro/ro/catalog/products/50268765/, asemanator am vazut si la Neoset, dar si la Kika si JYSK. Eu am fost insa in magazinele acestea acum cateva luni, nu stiu daca mai au asa ceva in oferta, dar merita sa incerci. Pentru astfel de scaune merita sa cauti si la sectiunea de terase si gradini. La noi scaunele de genul acesta nu prea se cer pentru interior 🙂

 11. Mihaela spune:

  Buna Adela, pe mine ma interesau aplicele din hol. De unde se pot achizitiona si cat costa ? Multumesc frumos.

 12. Lavinia spune:

  Buna. De unde s-a achizitionat tabloul cu maci din living ? Multumesc frumos

 13. Marina Popescul spune:

  Foarte frumos! Mi-as dori un proiect de mobilier pentru apart. nostru de 58 mp-open space și vreau sa apelez la un specialist. Pe cine îmi recomandați?

 14. […] și de depozitare a lucrurilor. La noi sunt mulți care atunci când își achiziționează un apartament o fac cu gândul că ar fi pentru toată viața. Dar asta e greu de anticipat. Nimeni nu știe ce-i […]

 15. […] locuința pentru ca cei mici să aibă camerele lor. Așa a fost și în cazul de față, unde, în apartamentul de trei camere, care are circa 70 de mp, doi soți polonezi au hotărât să cedeze dormitorul lor celui de-al […]

 16. Irinush spune:

  Pentru astfel de modificari este nevoie de autorizatii? Ceva de genul? Si noi ne gandim sa mutam bucataria in sufragerie pentru a mai castiga o camera.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *