adelaparvu.com despre bucatarie cu fronturi din Tego, design Contrapunct Design, productie Euphoria Kitchens (6)

In Idei pentru acasa, Magazine, targuri, expozitii, Mobila, Romania Mea, Shopping

Bucătării din OSB vopsit și Tego frezat? Da, modele create de arhitectele Ștefania Bobaru și Raluca Cismărescu

M-au surprins modele de bucătării cu fețe din OSB tratat și plăci de TEGO frezate, dar zău că arătau foarte bine. Am aflat că tinerele arhitecte Ștefania Bobaru și Raluca Cismărescu de la biroul Contrapunct Design au venit cu propunerile de față, materializate frumos de către cei de la Euphoria Kitchens, firmă cu fabrică proprie specializată în producția de mobilier pentru bucătărie. Cele două tinere arhitecte au venit cu soluții inedite, mai exact materiale care sunt folosite în alte scopuri decât mobilă, iar rezultatul este de-a dreptul uimitor, mai ales că bucătăria din OSB are și corpuri pe rotund. Dar hai să-ți spun mai multe.

Sigur ai auzit de OSB, material care este folosit în construcții și da, sunt designeri și arhitecți care l-au folosit ca pentru mobilier, dar nu am văzut până acum acest material tratat așa de frumos. Suprafața rugoasă și cu așchii pe care o știi a devenit în cazul de față, prezentat la târgul Mobila Expo de la Romexpo, una de-a dreptul plăcută și ușor de întreținut. Pelicula este foarte fină, fără porozități, dar modelul specific plăcilor se citește bine. Pe lângă fețele din OSB, arhitectele au folosit și panouri multistrat de la Holver, iar pe una dintre ele au imprimat o fotografie, astfel că fața care ascunde frigiderul încorporat a devenit un tablou. O soluție frumoasă pentru o bucătărie deschisă către living. Zonele pe curb sunt realizate din OSB tăiat felie cu felie ca să spun așa, pentru a se obține raza dorită, după care a fost finisat ca și față de dulap.

Bucătăria cu fețe realizate din plăci Tego are un aspect contemporan, iar negrul mat al materialului îi dă o înfățisare deosebită. Mi-au plăcut mânerele frezate în material, care evident au altă nuanță, derivată din straturile din care este realizată placa. Plăcile de Tego sunt folosite în construcții, dar și pentru pavarea autocamioanelor, fiind foarte rezistente, dar nu neapărat și ieftine. Însă se comportă bine în timp, având o durabilitate mare. Folosirea lor ca și fețe de mobilier este inedită. Uite aici site-ul producătorului euphoria.com.ro, unde îți poți comanda bucătăria potrivită spațiului din casa ta și evident conform preferințelor tale. Prețurile sunt în funcție de proiect, materiale, electrocasnice și accesorii alese. Sper să te inspire ideile lor!

adelaparvu.com despre bucatarie cu fronturi din Tego, design Contrapunct Design, productie Euphoria Kitchens (10)Le-am luat și eu la întrebări pe tinerele arhitecte Raluca Cismărescu (stânga) și Ștefania Bobaru.

adelaparvu.com despre bucatarie din OSB, design Contrapunct Design, productie Euphoria Kitchens (10)Bucătăria cu fețe din OSB arată cu adevărat inedit, iar finisajul este extrem de fin.

adelaparvu.com despre bucatarie din OSB, design Contrapunct Design, productie Euphoria Kitchens (4)

adelaparvu.com despre bucatarie din OSB, design Contrapunct Design, productie Euphoria Kitchens (14)Modelul plăcii de OSB se mai citește de aproape și după finisare. Toată bucătăria este echipată cu sisteme push, deci nu sunt mânere vizibile.

adelaparvu.com despre bucatarie din OSB, design Contrapunct Design, productie Euphoria Kitchens (1)

adelaparvu.com despre bucatarie din OSB, design Contrapunct Design, productie Euphoria Kitchens (13)

adelaparvu.com despre bucatarie din OSB, design Contrapunct Design, productie Euphoria Kitchens (8)Acum există posibilitatea de imprimare a diverselor materiale care formează fronturile de mobilier. Aici placă multistrat din lemn corespondentă ușii frigiderului încorporat a fost imprimată cu o fotografie portret alb negru.

adelaparvu.com despre bucatarie din OSB, design Contrapunct Design, productie Euphoria Kitchens (12)

adelaparvu.com despre bucatarie din OSB, design Contrapunct Design, productie Euphoria Kitchens (11)

adelaparvu.com despre bucatarie din OSB, design Contrapunct Design, productie Euphoria Kitchens (3)

adelaparvu.com despre bucatarie din OSB, design Contrapunct Design, productie Euphoria Kitchens (2)

adelaparvu.com despre bucatarie din OSB, design Contrapunct Design, productie Euphoria Kitchens (9)Masa insulă de la această bucătărie are înglobate locurile de plită, iar corpurile suspendate sunt realizate dintr-un placaj de lemn multistrat.

adelaparvu.com despre bucatarie din OSB, design Contrapunct Design, productie Euphoria Kitchens (15)

adelaparvu.com despre bucatarie din OSB, design Contrapunct Design, productie Euphoria Kitchens (7)

adelaparvu.com despre bucatarie cu fronturi din Tego, design Contrapunct Design, productie Euphoria Kitchens (2)Bucătăria cu fețe din Tego are o masă insulă unde sunt înglobate o hota retractabilă și un dozator de bere. Vezi mai jos un mic filmuleț video despre asta.

adelaparvu.com despre bucatarie cu fronturi din Tego, design Contrapunct Design, productie Euphoria Kitchens (7)Masa insulă a bucătăriei cu fețe din Tego este placată cu un PAL ce imită nuanța betonului, iar atașat de corpul principal este o piesă din lemn masiv prinsă în console pentru locul de luat masa de tip bar.adelaparvu.com despre bucatarie cu fronturi din Tego, design Contrapunct Design, productie Euphoria Kitchens (8)

adelaparvu.com despre bucatarie cu fronturi din Tego, design Contrapunct Design, productie Euphoria Kitchens (15)

adelaparvu.com despre bucatarie cu fronturi din Tego, design Contrapunct Design, productie Euphoria Kitchens (16)

adelaparvu.com despre bucatarie cu fronturi din Tego, design Contrapunct Design, productie Euphoria Kitchens (11)Mânerele bucătăriei cu fețele din Tego sunt frezate în material, practic ele sunt create în adâncimea plăcilor ce formează fronturile mobilierului.

adelaparvu.com despre bucatarie cu fronturi din Tego, design Contrapunct Design, productie Euphoria Kitchens (14)

adelaparvu.com despre bucatarie cu fronturi din Tego, design Contrapunct Design, productie Euphoria Kitchens (13)

adelaparvu.com despre bucatarie cu fronturi din Tego, design Contrapunct Design, productie Euphoria Kitchens (12)

adelaparvu.com despre bucatarie cu fronturi din Tego, design Contrapunct Design, productie Euphoria Kitchens (18)

adelaparvu.com despre bucatarie cu fronturi din Tego, design Contrapunct Design, productie Euphoria Kitchens (4)Cine nu are încredere în Tego poate avea acest model de bucătărie și din MDF frezat. Fața acestuia se vopsește în nuanța dorită, iar mânerele frezate pot apărea ca fiind create într-o suprafața cu aspect de lemn.

adelaparvu.com despre bucatarie cu fronturi din Tego, design Contrapunct Design, productie Euphoria Kitchens (1)Pentru ambientare arhitectele au folosit corpuri de iluminat de la Luminish.

adelaparvu.com despre bucatarie cu fronturi din Tego, design Contrapunct Design, productie Euphoria Kitchens (3)În standul de prezentare au fost așezate și tablouri cu licheni colorați creați de Aero Design (preț 300 euro metrul pătrat).

adelaparvu.com despre bucatarie cu fronturi din Tego, design Contrapunct Design, productie Euphoria Kitchens (5)

adelaparvu.com despre bucatarie cu fronturi din Tego, design Contrapunct Design, productie Euphoria Kitchens (9)

adelaparvu.com despre bucatarie cu fronturi din Tego, design Contrapunct Design, productie Euphoria Kitchens (19)

8 raspunsuri pentru Bucătării din OSB vopsit și Tego frezat? Da, modele create de arhitectele Ștefania Bobaru și Raluca Cismărescu

 1. 251989Stefan spune:

  Salutari! Lucrez de peste 4 ani in productia de mobila pentru baie si bucatarie si vreau sa va spun ca noutatea pe care am vazut-o in articol este doar materialul. Manerele frezate in material nu sunt o noutate pentru mine ,prelucrez vreo 30 de perechi de usi, cu manere frezate in MDF, de diferite forme si cu diferite combinatii de nuante zilnic.
  Un articol interesant!

 2. Mariana spune:

  Nu pot sa am cuvinte de lauda pentru Euphoria. Nu-si respecta clientii, nu respecta modelul ales de clienti(am intalnit 3 tipuri de model usi la aceeasi bucatarie), dimensiuni gresite, masuratori gresite.. Pret mult prea mare pt calitate inferioara.

 3. un articol foarte interesant. Multumesc Adela pentru efortul de a educa publicul si de a aduce permanent la cunostinta noastre toate noutatile din domeniu.

 4. […] Cum să așezi mobila de bucătărie într-un astfel de spațiu? Ei bine, în acest caz varianta cu masă insulă este una optimă pentru că piesa din mijlocul încăperii. Poate adăposti chiuveta, dar cu […]

 5. […] a fost complet refăcută, iar noul mobilier este actual cu electrocasnicele înglobate. Ca o amintire a fostului decor au fost păstrate […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *