adelaparvu.com despre locuinta 44 mp cu spect de loft, garsoniera, arhitecti Escala Arquitectura, Andre Passini, Foto Juliano Colodeti (10)

In Design Interior, Garsoniere

Au dărâmat pereții din toată locuința de 44 mp

Fiecare om parcurge în viața sa anumite etape. Când ești tânăr ai un stil de viață mai alert, majoritatea timpului fiind petrecut la muncă, deci locuința este un loc mai mult de odihnă și de depozitare a lucrurilor. La noi sunt mulți care atunci când își achiziționează un apartament o fac cu gândul că ar fi pentru toată viața. Dar asta e greu de anticipat. Nimeni nu știe ce-i rezervă viitorul. Dar eu zic așa: e mai bine să cumperi ceea ce-ți permiți, fără să te îndatorezi peste măsură la bănci și fără să te strofoci gândindu-te la copii sau la bătrânețe, ci să-ți asumi o anumită etapă a vieții. Și dacă ajungi să-ți cumperi o garsonieră, nu uita că ea este o investiție pe care o poți folosi mai apoi fie pentru a o închiria, fie pentru a o vinde ca să-ți cumperi o casă mai mare. Uite, de data aceasta am ales să-ți prezint o garsonieră altfel, una potrivită pentru un cuplu tânăr. Dar nu te gândi la ea ca la o casă definitivă pentru toată viața, ci pentru o perioadă limitată până apar copiii. De ce e specială? Pentru că arată ca un loft și pentru că soluția de compartimentare este ingenioasă. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre locuinta 44 mp cu spect de loft, garsoniera, arhitecti Escala Arquitectura, Andre Passini, Foto Juliano Colodeti (11)

Cuplul care locuiește aici a găsit la ultimul etaj al unei clădiri, situată bine în centrul orașului lor, o locuință mică de 44 mp. Inițial era împărțită în două camere având la mijloc baia. Dar asta însemnau două încăperi mici, nu foarte luminoase și o compartimentare dificilă. În prima parte a locuinței exista bucătăria și zona de living, iar după baie era domitorul. Ei au visat la o locuință cu aspect de mansardă, ceva deschis și luminos, așa că au apelat la specialiști pentru a le recompartimenta locuința. Cum s-a procedat? Ei bine au desființat baia din mijlocul casei și au mutat-o aproape de intrare lângă bucătărie pentru a se putea racorda la instalația de apă, iar în centrul casei instalația vechii băi a fost mascată cu o țeavă groasă de PVC, izolată la interior și vopsită la exterior. N-au anulat-o pentru că ar fi afectat instalația întregii clădiri, căci sunt mai multe locuințe aici.

adelaparvu.com despre locuinta 44 mp cu spect de loft, garsoniera, arhitecti Escala Arquitectura, Andre Passini, Foto Juliano Colodeti (2)

Ceea ce mi-a plăcut tare mult a fost extinderea locuinței cu un balcon. Au făcut proiectul și au obținut aprobările pentru a construi o mică terasă de circa 6 mp. Fereastra amplă din zonă asigură multă lumină naturală la interior, iar spațiul nou câștigat reprezintă un plus de confort pentru cuplul care locuiește aici. De asemenea, mi-a atras atenția soluția de mascare a grinzilor, care marcau zona de baie. Stânghii de lemn montate ca pentru o pergolă îmbracă plafonul între două grinzi masive estompând masivitatea acestora și conferind locuinței un aspect de mansardă, foarte relaxant. Pereții sunt îmbrăcați cu panouri care imită cărămida, iar alături de pardoseala din lemn masiv, finisajele aduc la interior un plus de căldură. În rest, mobila este foarte simplă, distribuită pe perimetrul locuinței, lăsând centrul casei liber, de unde și senzația de spațiu larg și aerisit.

adelaparvu.com despre locuinta 44 mp cu spect de loft, garsoniera, arhitecti Escala Arquitectura, Andre Passini, Foto Juliano Colodeti (12)

Spațiile de depozitare sunt ingenios concepute. O prima parte din ele sunt grupate în ansamblul unui dulap din micul hol din zona băii, iar al doilea încadrează frumos patul aflat la vedere. Pentru a nu umple casa de mobilă au renunțat la canapea, iar în loc de masă clasică pentru birou au conceput una suspendată cu lanțuri, care la nevoie poate fi rabatată și devine spațiul perfetc de lucru. Strânsă, masa devine fundalul pentru obiecte decorative, adică un soi de raft. Locuința acesta este tare plăcută grație combinației de finisaje cu aspect rustic și a pieselor de mobilă simple, cu alură minimalistă. Obiectele decorative și decorațiunile lipsesc, dar asta nu dăunează personalității spațiului. O locuință perfectă pentru un cuplu tânăr concepută de Escala Arquitetura împreună cu arhitectul brazilian André Passini. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre locuinta 44 mp cu spect de loft, garsoniera, arhitecti Escala Arquitectura, Andre Passini, Foto Juliano Colodeti (1)

adelaparvu.com despre locuinta 44 mp cu spect de loft, garsoniera, arhitecti Escala Arquitectura, Andre Passini, Foto Juliano Colodeti (4)

adelaparvu.com despre locuinta 44 mp cu spect de loft, garsoniera, arhitecti Escala Arquitectura, Andre Passini, Foto Juliano Colodeti (10)

adelaparvu.com despre locuinta 44 mp cu spect de loft, garsoniera, arhitecti Escala Arquitectura, Andre Passini, Foto Juliano Colodeti (3)

adelaparvu.com despre locuinta 44 mp cu spect de loft, garsoniera, arhitecti Escala Arquitectura, Andre Passini, Foto Juliano Colodeti (5)

adelaparvu.com despre locuinta 44 mp cu spect de loft, garsoniera, arhitecti Escala Arquitectura, Andre Passini, Foto Juliano Colodeti (6)

adelaparvu.com despre locuinta 44 mp cu spect de loft, garsoniera, arhitecti Escala Arquitectura, Andre Passini, Foto Juliano Colodeti (7)
Foto: Juliano Colodeti (www.mcaestudio.com.br) pentru Casa Abril

11 raspunsuri pentru Au dărâmat pereții din toată locuința de 44 mp

 1. Arata foarte bine. Intr-adevar, ai parte de spatiu si luminozitate, lucru destul de greu de gasit in apartamentele cu dimensiuni asemanatoare de la noi. Un plus este si aspectul industrial sugerat de peretii din caramaida.

 2. Dana spune:

  Interesant, servirea mesei se face pe balcon; vara este chiar romantic.

 3. mihai spune:

  Bine ca nu erau pereti de sustinere, servirea mesei se face pe saua la bicicleta

 4. Oana Laura spune:

  Superb apartamentul! Foarte cozy si homey. O mare schimbare pe o suprafata de doar 44mp.

  Ma inspira extraordinar de mult articolele acestea. Stau si ma gandesc la ziua cand o sa fac si eu asta la mine.

 5. Mrs. Mona spune:

  Chiar ca te si simti tanar si nebunatic intr-un spatiu ca asta. si numai cand te uiti la el. Well done 😉

 6. Denisa spune:

  Superb apartamentul 🙂

 7. alex spune:

  interesant ….dar trebuie facuta din prima asa..:)

 8. sasha spune:

  Am observat ca e o tendinta de a lega sufrageria de bucatarie, in cazul asta si dormitorul. Nu e o problema mirosul de mancare, care intra in tot … ? Sau se presupune ca nu prea gatesti ?

  • silvia spune:

   Buna Sasha. Toata casa mea este deschisa sau mai corect spus este open concept. Sigur ca atunci cand gatesc mirosul de mancare se duce peste tot dar avem tehnica noua buna, hote puternice si ferestre mari asa ca, la sfarsitul zilei, casa miroase a orice vrem noi datorita uleiurilor esentiale pe care le punem intr-un dispozitiv numit umidifier.

 9. […] Aici vezi un astfel de dulap, tocmai pentru că spațiul este înghesuit. De asemenea, într-o locuință mică culorile cu cât sunt mai apropiate, cu cât sunt mai puține contraste cu atât totul va părea […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *