Când dai peste un pod întunecat, cu ferestre mici și plafon jos nu ți-ai putea închipui că poate fi transformat într-o locuință luminoasă și bine organizată. Ei bine, am ales să-ți prezint mansarda de față pentru a-ți arăta că se poate, dar și pentru ca să afli la ce merită să te uiți ca să întrevezi potențialul unui astfel de spațiu. Este un pod dintr-o clădire veche, urbană, care deasupra plafonului jos mai avea o continuare pe înălțime, un spațiu corespondent acoperișului frontonului de la fațadă. A fost binevenit pentru că practic, după grinzile primului plafon spațiul a putut fi eliberat. Dar hai să-ți spun mai multe.
Locuința aparține unui designer de interior, așa că vei găsi multe idei aici. Susana Sendin a știut ca proprietar și specialist cum să amenajaze spațiul rezultat. A debarasat totul, dar a avut grijă la structura podului și a păstrat tot ce era vechi și în stare bună. A prevăzut ferestre de mansardă în acoperiș (sunt Velux) pentru a ilumina și mai bine spațiul, iar mansarda rezultată în final, cu suprafața de circa 50 de metri pătrați, are până la coama acoperișului înălțimea de 3,80 metri. Această înălțime a permis ca în spațiul bucătăriei, deasupra ansamblului de mobilier să fie creat un spațiu de relaxare, un fel de etaj, dacă vrei. În rest, camerele din zona de zi comunică între ele, iar dormitorul este delimitat cu o ușă culisantă care te duce cu gândul la un hambar.
Stilul de amenajare este unul combinat, eclectic. Are elemente tipice atât stilului industrial, shabby chic, cât și celui rustic. Finisajele de genul cărămizii, prezența grinzilor de lemn te duc cu gândul la rustic, vopseaua albă pe alocuri scorojită este tipică stilului shabby chic, iar prezența elementelor mai tehnice, din fier, cum e ușa culisantă, scaunele de bar de la bucătărie, scara metalică ce face accesul către zona de relaxare, galeriile draperiilor sugerează clar stilul industrial. Și totul este punctat cu pete de culoare îndrăznețe, piese de mobilier, covor și mici decorațiuni în nuanțe sau cu imprimeuri vibrante.
Pe timpul șantierului pereții existenți aici au fost decopertați pentru a fi din nou finisați, dar dedesubt a fost găsită zidăria de cărămidă. Așa că Susana Sendin a păstrat-o, a curața-o și acum aceste ziduri conferă șarm și personalitate. La fel și bârnele și grinzile parte ale structurii de rezistență. A ales să le vopsească albe pentru a amplifica lumina naturală la interior, dar și pentru a armoniza texturile. Inițial lemnul era diferit ca și culoare, dar acum, majoritatea suprafețelor mari sunt deschise la culoare, ceea ce te face să ai impresia că locuința este mult mai mare. O mansardă boemă, amenajată reușit, care te transpune într-o stare de visare. Sper să te inspire și pe tine!
imi imaginez cam cum putea sa ”arate” aceasta vagauna inainte de amenajare..a scos maxim din ce se putea face cu un asemenea spatiu
intrebarea care ma obsedeaza este – de ce totusi intr-un oras,unde nu ai ce vedea,nu ai ce respira si mori incet,dar sigur intr-o viata surogat,condimentata doar de succesul personal,slava desarta a lumii ori,in cel mai bun caz de bucuria launtrica a artei autentice sau prezenta unei persoane iubite
acolo,afara,sunt atatea si atatea minunatii simple si adevarate care doar ne asteapta sa ni se daruiasca..
Dulap pe care se poate scrie cu creta? Nice
Acesta este un concept de zona de zi deschisa mai interesant decat zona deschisa liniara (adica bucatarie+dining+living insirate intr-o linie continua, in aceeasi camera lunga si voluminoasa).
Aici bucataria cu locul de luat masa se afla pe de o parte a holului, pe partea stanga, iar aparatura de gatit este ascunsa dupa perete. De cealalta parte a holului, pe partea dreapta, se afla camera de zi.
Imi place cand exista cat de cat o separare ori camuflare a bucatariei pentru ca, de regula, nu am o stare pozitiva in spatiile arhitecturale deschise, fie ca-i acasa, fie ca-i la serviciu.
Foarte șic combinația de vechi și nou, culoare și diferite materiale. O mansardă reușită!
Nu-mi place locul baii (departe de doritor), dar probabil acolo a fost posibila aplasarea.
Scaune roz bombon… culori neon -> spirit boem, cam neobisnuit… dar e frumos
Multumesc tare mult pentru toate articolele! am invatat multe si astept cu nerabdare articolele urmatoare!