adelaparvu.com despre garsoniera 40 de mp la mansarda, design interior Au Room (2)

In Design Interior, Garsoniere

Ingenios organizată garsoniera de 40 mp de la mansardă

Mi-a plăcut nu doar cum este organizată, ci și cum este decorată această garsonieră de circa 39 de metri pătrați situată la mansardă. Desigur că și spațiul contribuie din plin la șarmul locuinței, căci întotdeauna o mansardă are un aer cu totul aparte. Aici modul de iluminare naturală este frumos rezolvat pentru fiecare funcțiune fiind asigurat aportul necesar, iar mobila este așezată astfel încât să existe suficient spațiu de depozitare. De altfel, una dintre preocupările designerilor a fost exact aceea de-a poziționa locurile nesesare pentru depozitare astfel încât spațiul să nu fie aglomerat.

adelaparvu.com despre garsoniera 40 de mp la mansarda, design interior Au Room (1)

Finisajele contribuie din plin la atmosfera specială de aici. Pardoseala acoperită cu o podea din lemn peste tot asigură un element unitar locuinței și faptul că este liberă, neacoperită de covoare conferă senzația de spațiu amplu și luminos. Apoi, pereții parțial îmbrăcați în cărămidă îi dă acel aspect între rustic și industrial, aspect punctat de câteva piese de mobilier bine alese, cum ar fi masa și scaunele din zona de bucătărie sau piesele mici de mobilă ori de decor cu aspect industrial și vintage. Dar a primat funcționalitatea. Este clar că această locuință este destinată unui cuplu tânăr, nu se poate vorbi ca o familie cu copii să poată locui aici.

adelaparvu.com despre garsoniera 40 de mp la mansarda, design interior Au Room (7)

Sunt câteva idei tare simpatice în garsonieră pe care le-ai putea aplica și la tine acasă. Uite, spre exemplu ideea folosirii unui șevalet pe post de suport tv mi se pare tare ingenioasă. Arată și bine, dar este și funcțională, și nici nu e foarte costisitoare. Un șevalet bun are un prețul cuprins între 150 și 300 lei, iar dacă-l iei la mâna a doua mai are și patină. Apoi mi-a plăcut ideea pernelor ce capitonează zona căpătâiului de pat. Arătă bine și imprimă senzația de confort. În baie, zona de depozitare este mascată simplu cu o roletă, deci o soluție la îndemână și practică. Sunt evitate costurile suplimentare pentru uși de dulap, dar se și economisește spațiu.

adelaparvu.com despre garsoniera 40 de mp la mansarda, design interior Au Room (4)

Sunt foarte interesante spații de depozitare pentru că ele sunt concentrate în cea mai înaltă zonă a mansardei și asta e o regulă de care trebuie să și cont atunci când vrei să amenajezi un spațiu într-un pod. Și deși ai crede că mobila deservește doar zona de bucătărie, nu este deloc așa. Partea din stânga cu dulapuri ample și sertare, ca și corpurile superioare sunt pentru lucruri personale, haine și alte obiecte ce necesită a fi ascunde. Evident mobila este făcută pe comandă. De ce au adoptat designerii soluția asta? Tocmai pentru a crea un ansamblu coerent care să nu încarce spațiul.

adelaparvu.com despre garsoniera 40 de mp la mansarda, design interior Au Room (6)

Merită remarcată culoarea de gri antracit folosită în zona ferestrelor, o nuanță închisă, care aici are rolul de a masca prezenta caloriferelor vopsite în aceeași culoare, dar care dă și impresia de profunzime a spațiului. De asemenea, corpurile de iluminat contează mult în caracterul casei. Pe lângă lămpile suspendate deasupra mesei sunt o mulțime de mini reflectoare care pe timpul serii asigură un bun iluminat, dar cu ajutorul cărora se poate realiza o scenografie interesantă de lumini. Mi-au plăcut și posterele și tablourile, frumos așezate care imprimă ordine, dar amplifică tema decorului industrial. Pe ansamblu o garsonieră tare plăcută și practică, care are șarm și personalitate, grație ideilor designerilor de la biroul Au Room. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre garsoniera 40 de mp la mansarda, design interior Au Room (2)

adelaparvu.com despre garsoniera 40 de mp la mansarda, design interior Au Room (5)

adelaparvu.com despre garsoniera 40 de mp la mansarda, design interior Au Room (3)

adelaparvu.com despre garsoniera 40 de mp la mansarda, design interior Au Room (8)

adelaparvu.com despre garsoniera 40 de mp la mansarda, design interior Au Room (10)

adelaparvu.com despre garsoniera 40 de mp la mansarda, design interior Au Room (9)

adelaparvu.com despre garsoniera 40 de mp la mansarda, design interior Au Room (13)

adelaparvu.com despre garsoniera 40 de mp la mansarda, design interior Au Room (12)

adelaparvu.com despre garsoniera 40 de mp la mansarda, design interior Au Room (11)Sursa foto: AuRoom
 

6 raspunsuri pentru Ingenios organizată garsoniera de 40 mp de la mansardă

  1. Melania spune:

    E foarte ingenioasa ideea cu televizorul asezat pe un sevalet, la fel si cea cu rafturile din baie mascate o roleta. Tare as vrea sa stiu cum sunt vopsiti peretii din baie pentru ca sa reziste la umezeala. Imi place mult aspectul baii fara faianta, am mai vazut si in alte locuinte de pe blog.

  2. pătrățel spune:

    m-am indragostit de garsoniera asta. urmăresc blogul de ceva vreme, mi-au placut multe interioare dar asta e cel in care m-as simti eu însămi 🙂

  3. […] fereastră ce lasă la vedere o panoramă frumoasă către peisajul din zonă. La etaj, mai exact la mansardă este amenajat […]

  4. […] fi transformat într-o locuință luminoasă și bine organizată. Ei bine, am ales să-ți prezint mansarda de față pentru a-ți arăta că se poate, dar și pentru ca să afli la ce merită să te uiți […]

  5. […] caracterul strict funcțional al bucătăriei. Aceasta pare că se pierde într-un ungher al mansardei, căci și dotările ei sunt bine camuflate. Și ce impact major poate avea într-un asemenea […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *