adelaparvu.com despre casa rustica din piatra, casa Grecia, casa de vacanta rustica, design Philippitzis & Associates (5)

In Case, Design Interior

Chiar că te simți rup de lume într-o casă ca asta

Mi-a plăcut aerul aproape sălbatic pe care această casă din piatră îl emană. Parcă ar fi reinterpretarea unei grote, a unei peșteri dotată cu tot confortul necesar. Numai că vezi tu mobila și șemineurile par a fi sculptate, ca și cum omul a întrebuițat tot ce i-ar fi pus la dispoziție natura și le-a asamblat ca să-i fie lui bine. Casa, deși pare una veche, este construită la începutul anilor 2000 în Grecia, într-o zonă frumoasă de munte, respectiv în Pelion. Arhitecții de la Philippitzis & Associates au conceput-o cu o fundație zdravănă din beton pe care au ridicat zidăria din piatră, iar la interior au lăsat în zona de zi un spațiu amplu care să lase la vedere zidurile și structura impunătoare a locuinței. Zic impunătoare, deși pare mai degrabă intimă cu toate deschiderile din livingul spațios.

adelaparvu.com despre casa rustica din piatra, casa Grecia, casa de vacanta rustica, design Philippitzis & Associates

Mi-au atras atenția în special piesele de mobilă atât de frumos încastrate în zidurile de piatră, dar și cele sculptate de către artizani care creionează ambientul. Merită să remarci rafturile din lemn masiv sau banchetele din plăci solide de lemn frumos rotungite și finisate. Totul asezonat cu trunchiuri contorsionate de lemn vechi folosite ca decor. Și șemineurile par scobite efective în zidurile din piatră. Totul pare atât de organic, de natural. Scara te lasă fără grai, căci ea pare să leviteze în spațiul frumos iluminat al zonei de zi. Dincolo de camera generoasă, la etaj, se află un dormitor, al cărui intimitate este asigurată doar de poziționarea la înălțime. Dar în rest, peste tot, colțurile sunt ambientate, ceea ce conferă locuinței o multitudine de funcțiuni și un decor variat.

adelaparvu.com despre casa rustica din piatra, casa Grecia, casa de vacanta rustica, design Philippitzis & Associates (2)

Bucătăria este separată la fel ca și spațiile de depozitare anexate acesteia. Este configurată în apropierea locului de grătar din curte, care beneficiază și de o terasă cu mobilier fix alături. Da, din prima nici nu realizezi că ar fi vreo terasă amenajată aici pentru că este excelent integrată în peisajul muntos al coastei unde e ridicată casa. Și revenind la bucătărie mi-a păcut că nu-ți dai seama de dotările moderne, căci mobilierul și zidurile din piatră îi imprimă un caracter rustic de neegalat. Și băile sunt la fel creionate, doar mici detalii trădează modernitatea (cu ar fi furtunul lavoarului). Accesul către restul dormitoarelor se face pe scări înguste, dar la fel de scenografice, iar pe timp de seară livingul pare cu adevărat desprins dintr-o poveste. Mi-a plăcut tare mult cum arată. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa rustica din piatra, casa Grecia, casa de vacanta rustica, design Philippitzis & Associates (1)

adelaparvu.com despre casa rustica din piatra, casa Grecia, casa de vacanta rustica, design Philippitzis & Associates (3)

adelaparvu.com despre casa rustica din piatra, casa Grecia, casa de vacanta rustica, design Philippitzis & Associates (17)

adelaparvu.com despre casa rustica din piatra, casa Grecia, casa de vacanta rustica, design Philippitzis & Associates (16)

adelaparvu.com despre casa rustica din piatra, casa Grecia, casa de vacanta rustica, design Philippitzis & Associates (6)

adelaparvu.com despre casa rustica din piatra, casa Grecia, casa de vacanta rustica, design Philippitzis & Associates (5)

adelaparvu.com despre casa rustica din piatra, casa Grecia, casa de vacanta rustica, design Philippitzis & Associates (7)

adelaparvu.com despre casa rustica din piatra, casa Grecia, casa de vacanta rustica, design Philippitzis & Associates (9)

adelaparvu.com despre casa rustica din piatra, casa Grecia, casa de vacanta rustica, design Philippitzis & Associates (14)

adelaparvu.com despre casa rustica din piatra, casa Grecia, casa de vacanta rustica, design Philippitzis & Associates (15)

adelaparvu.com despre casa rustica din piatra, casa Grecia, casa de vacanta rustica, design Philippitzis & Associates (13)

adelaparvu.com despre casa rustica din piatra, casa Grecia, casa de vacanta rustica, design Philippitzis & Associates (8)

adelaparvu.com despre casa rustica din piatra, casa Grecia, casa de vacanta rustica, design Philippitzis & Associates (12)

adelaparvu.com despre casa rustica din piatra, casa Grecia, casa de vacanta rustica, design Philippitzis & Associates (11)

adelaparvu.com despre casa rustica din piatra, casa Grecia, casa de vacanta rustica, design Philippitzis & Associates (4)

adelaparvu.com despre casa rustica din piatra, casa Grecia, casa de vacanta rustica, design Philippitzis & Associates (18)Sursa foto: Philippitzis & Associates

28 Responses to Chiar că te simți rup de lume într-o casă ca asta

 1. Dana spune:

  Imi da senzatie de pestera, atmosfera hibernala. Altfel este interesanta casa, foarte atipica.

 2. Adita spune:

  Ador piatra, lemnul si caramida, ca materiale de constructie pentru case, atat la exterior, cat si la interior. Imi place mult „grota” aceasta!

 3. Adela G. spune:

  Parca ar fi casa lui Fred si Barney. Cred ca e fain vara !

 4. radhacross spune:

  Absolut EXCEPTIONAL !

 5. petrea ghiulnaz spune:

  mi-a venit instantaneu in gand melodia de la la filmul serial de desene animate ” Epoca de piatra ” ar fi culmea si pe proprietari s-ai cheme tot Flinstone :)), ha, ha !! daca ai observat ,Adela si usa de la intrare are aceeasi forma ca cea din film. lipseste Dino….. oricum e faina casa ! Stone age reinterprare moderna. Bravo arhtectilor !!! nu e deloc usor sa faci asa ceva . Mi-a placut la MAXIM .

 6. […] Chiar că te simți rup de lume într-o casă ca asta […]

 7. Ingenioasa ideea acoperisului desi cred ca este destul de greu.
  Oricum…, fara cuvinte.

 8. Mrs. Mona spune:

  Totul pare atât de organic, de natural. Scara te lasă fără grai, căci ea pare să leviteze în spațiul frumos iluminat al zonei de zi. Adela ai atata dreptate si cuvintele tale de mai sus definesc exact acest spatiu FANTASTIQUE 😉 Plus cum atatea comentarii recunosc ; este asa de chaleureuse . acum cuvantul folosit nu stiu daca este cuvantul correct dar locuinta asta este / are un suflet, o prezenta generoasa. Minunat si Multumesc Mult 😉

 9. Mrs. Mona spune:

  si apropos de titlu. Chiar că te simți rup de lume într-o casă ca asta/ intr-un mod inexplicabil parca te simti mai aproape de lume vizitand acest loc. Cred ca designerul este o fire Optimista fiindca traind aici te astepti f probabil sa ti se intample numai lucruri minunate si sa ai in preajma numai oameni minunati Cred 😉 Multumesc Adela ptr o vizualizare, si implicit o emotie asa de pozitiva ;-))))

 10. […] este acum complet reconfigurată față de vechea structură ridicată din piatră. Extinsă și pe verticală cu încă un etaj ea adăpostește încăperi elegante cu parfum […]

 11. Daniela spune:

  Mi-a dat niste emotii estetice teribile. E impresionant. Intimitate este cuvantul cel mai potrivit. M-as simti foarte bine aici, intr-o scurta vacanta, dar pe termen lung nu stiu
  .

 12. […] constat că n-aș avea nevoie de multe obiecte pentru a simți tihna pe care ți-o poate imprima un decor cu tușe rustice. Așa au pățit și proprietarii acestei case, un cuplu tânăr, ea poloneză, el englez, care […]

 13. alex spune:

  superb,daca mai ai poze sunt interesat, ms

 14. Czessyk Enna spune:

  Nu e genul de casa …unde sa te sumti acasa….nu emana caldura unui camin.Exteriorul in contrast total cu interiorul care te arunca undeva ,,la inceputul lumii,,

 15. […] și-au găsit locul în noua lor casă, pe care au cătat-o ceva timp. Importantă era zona, una cu priveliște, dar și benefică pentru viața de familie, pe de altă parte proprietarilor le place să […]

 16. […] un interior de-a dreptul original, cu multe zone ce par desprinse de la interiorul unei peșteri. Placările atipice cu piatră, care îmbracă ziduri neregulate, ce par vălurite, prezența plantelor, a lemnului, își lasă […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *