adelaparvu.com despre casa designerului Dafne Vijande Foto ElMueble(1)

In Case, Design Interior

Locuinta unui designer de interior, mama a patru copii

De foarte multe ori există această curiozitate: cum își amenajează un designer de interior locuința? Pentru că știe foarte multe, propune o grămadă de soluții, are multe idei și ai impresia că în spațiul personal le aplică pe cele mai bune, nu? În cazul de față totul a fost ales astfel încât să fie loc mereu de o remodelare. Mi-a plăcut locuința pentru că îmbină obiecte ieftine cu unele de calitate. Este aceea rețetă de care-ți spuneam cu cea timp în urmă –  ceva nou, ceva vechi, ceva original. Dar hai să-ți exemplific mai bine.

adelaparvu.com despre casa designerului Dafne Vijande Foto ElMueble(3)

Carlos si Dafne cu cei patru copii ai lor

Carlos si Dafne cu cei patru copii ai lor

Înainte de toate însă îți spun că această locuință aparține designerului Dafne Vijande, care are și un blog de unde te poți inspira. Apoi trebuie să-ți mai spun că Dafne se ocupă și de antichități și că este mama a patru copii. Soțul este este pictor și fotograf pe numele lui Carlos Arriaga. Sunt o familie tare frumoasă! Ei bine, dar cum faci să împaci toate nevoile unei familii, când părinții sunt două persoane creative, care au practic biroul acasă și mai trebuie să aibă grijă și de patru copii? Dafne a găsit soluția: un spațiu amplu la parter, unde are și biroul și copii sub supraveghere. E adevărat că acum nu mai sunt mici, dar fii sigur că nu stau locului. Le-a creat și în grădină loc de joacă, dar în spațiul zonei de zi a avut în vedere loc pentru toată lumea. În plus, nu s-a complicat cu mobilă masivă pe comandă, cum ar fi bibliotecă sau dulapuri. A ales varianta etajerelor ieftine, unde obiectele să fie la vedere. De ce? Pentru că trebuie să găsești repede ce ai nevoie și în plus obiectele expuse îți colorează camera (a mai mascat ea pe ici pe colo lucrurile cu câte un tablou – un truc bun!)

adelaparvu.com despre casa designerului Dafne Vijande Foto ElMueble(1)

Deși îi plac mult nuanțele puternice, Dafne a ales pentru locuința personală culori pastelate, moi, care s-o mai liniștească. Accentele de culoare și de eleganță sunt date prin piese mici – un scrin vechi, o masă-consolă generoasă cu patină folosită ca loc de depozitare și neapărat tablouri, care revigorează atmosfera din punct de vedere cromatic. La capitolul originalitate, ai să vezi veioza cu papiote de ață și personalizarea scaunelor de la bucătărie sau măsuța din living pe roți. Nu mai spun de unul dintre dormitoarele copiilor, unde se vede pasiunea ei pentru culoare. Soluția creativă? Se află pe fețele dulapului unde a montat rame cu bucăți de tapet colorat. Se pot folosi fără probleme și materiale textile.

adelaparvu.com despre casa designerului Dafne Vijande Foto ElMueble(5)

adelaparvu.com despre casa designerului Dafne Vijande Foto ElMueble(6)

Nu m-aș fi gândit la nuanțele deschise și atât de mult alb într-o casă cu patru copii, dar asta ordonează cumva ambientul invadat de obiecte. Adevărul este că lucrurile se adună într-o casă și atunci trebuie să rezolvi cumva modalitatea de depozitare. În privința culorii și copii sunt mai atenți, că doar știu că se murdărește, deci într-un fel nuanțele deschise îi provocă să fie mai atenți. Și un alt secret este că mobila nu este foarte scumpă. Au fost alese unele piese de calitate, cum e la bucătărie, pe care n-o schimbi, canapelele și fotoliile, plus saltelele paturilor. Dar în rest sunt multe piese mici care pot fi schimbate. Și dacă sunt albe, deschise la culoare sau lemn natur ele nu par să invadeze spațiul, ci apar ca fiind de-acolo. Asta se întâmplă când finisajele pereților și ale pardoselilor sunt unitare. Plus că piesele mici le schimbi mai ușor și nici nu te costă mult. Deci care e secretul? Finisaje rezistente, câteva mobile mici valoroase, vechi, apoi mobila confortabilă și practică, culoarea adusă la interior prin creații proprii și tablouri. Mie mi-a plăcut casa asta, sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa designerului Dafne Vijande Foto ElMueble(2)

adelaparvu.com despre casa designerului Dafne Vijande Foto ElMueble(4)

adelaparvu.com despre casa designerului Dafne Vijande Foto ElMueble(8)

adelaparvu.com despre casa designerului Dafne Vijande Foto ElMueble(9)

adelaparvu.com despre casa designerului Dafne Vijande Foto ElMueble(10)

adelaparvu.com despre casa designerului Dafne Vijande Foto ElMueble(13)

adelaparvu.com despre casa designerului Dafne Vijande Foto ElMueble(12)

adelaparvu.com despre casa designerului Dafne Vijande Foto ElMueble(11)

Sursa foto: ElMueble

2 raspunsuri pentru Locuinta unui designer de interior, mama a patru copii

 1. […] aparține unui designer de interior, așa că vei găsi multe idei aici. Susana Sendin a știut ca proprietar și […]

 2. […] Casa nu era cine știe ce, iar ei nu aveau bani încât să și-o permită fără a-și vinde locuința pe care o aveau deja. Dar ea și-a dorit-o, așa că a riscat. Problema este că de reparat nu doar […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *