adelaparvu.com despre Life of a Dream designer Irina Neacsu (13)

In Designeri si Arhitecti, Mobila, Romania Mea, Shopping

Sub bagheta creativa a Irinei Neacsu scaunele vechi devin piese de design

Superbă expoziția Life of a Dream! După ce a prezentat colecția aceasta de unicate la Florența și la Paris, Irina Neacșu le-a adus acasă și le-a găsit locul perfect pentru a le expune în spațiul nonconformist și artistic de la Idelier. Dar de ce se numește expoziția Life of a Dream? Pentru că sub brandul TheCraft Lab, designerul Irina Neacșu ne demonstrează că visele pot fi construite plecând de la ceva vechi sau de la ceea ce ai mai exact. Nu renunța niciodată să-ți împlinești visul, ne îndeamnă Irina, chiar dacă ai impresia că n-ai cum sau n-ai cu ce. Scaunele pe care le vezi în expoziție au fiecare în parte povestea lor. Și da, sunt scaune vechi, pe care Irina Neacșu și echipa ei nu doar că le-au readus la viață, ci le-au transformat în adevărate piese de colecție.

adelaparvu.com despre Life of a Dream designer Irina Neacsu (7)

Designerul Irina Neacsu

Designerul Irina Neacsu

Cel mai mult mi-a plăcut scaunul Super Herou, care este în premieră expus aici, deci Irina ne-a oferit o surpriză completând expoziția prezentată peste granițe. Este un scaun vechi în stil francez, care a călătorit de la Galați la București și care a devenit un adevărat manifest artistic. Aripile sale din pene negre contrastează frumos cu pânza de sac și inscripția româno-americană Super Herou – o metaforă a băiatului sărac ce ajunge să cunoască succesul. Desigur mi-a plăcut și Pisica, un model de scaun pe care sigur l-ai văzut în multe case, dacă nu chiar în cea a părinților tăi, dar uite acum ce spectaculos este transformat. Poștașul este cu totul special, un Thonet veritabil recuperat, căruia i s-au atașat roți, are șezutul decorat cu un colaj de ziare vechi prins între staturi succesive de rășină. Iar spătarul este accesorizat cu o geantă suport pentru reviste și telecomenzi. Geanta este din piele și o poți purta și în oraș :). Tare!

adelaparvu.com despre Life of a Dream designer Irina Neacsu (5)

Ți-aș putea spune despre toate, dar eu te invit să vezi expoziția deschisă până pe 20 noiembrie la Idelier care este în buricul Bucureștiului în Piața Romană. O să-ți placă cu atât mai mult cu cât pe lângă scaunele Irinei ai alături și suratele lor nefardate și neîmbrăcate, ca să spun așa. Îți vei da seama că merită să păstrezi lucrurile, că ele pot fi recuperate, că nu există limite, decât cele pe care singur ție le impui. Îmi place ceea ce face Irina pentru că are energia și forța de-a ne provoca constant. Nu sunt doar alte scaune, ci adevărate manifeste artistice – Life of a dream. Niciodată, dar niciodată nu renunța la visele tale! Dar apucă-te să le pui în practică cu ceea ce ai. Nu știi unde ajungi, dacă nu treci la treabă. Asta am înțeles și simțit eu după ce am văzut expoziția de la Idelier 🙂

adelaparvu.com despre Life of a Dream designer Irina Neacsu (1)

adelaparvu.com despre Life of a Dream designer Irina Neacsu (10)

adelaparvu.com despre Life of a Dream designer Irina Neacsu (11)

adelaparvu.com despre Life of a Dream designer Irina Neacsu (6)

adelaparvu.com despre Life of a Dream designer Irina Neacsu (3)

adelaparvu.com despre Life of a Dream designer Irina Neacsu (4)

adelaparvu.com despre Life of a Dream designer Irina Neacsu (9)

adelaparvu.com despre Life of a Dream designer Irina Neacsu (13)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *