adelaparvu.com despre casa rustica Belgia (30)

In Case, Design Interior

De la modern la rustic. A schimbat casa pentru a-i reda șarmul rural

Îți spun sincer că nu-mi pot imagina această casă modernă, dar proprietara așa a găsit-o. Mai exact tot ce însemna plafoane cu bârne la vedere era mascat cu tavane false, la fel și pereții care erau drepți, placați cu gips-carton. Însă ea când a ajuns aici, într-o localitate mică de țară, a fost cucerită de natură, de liniște și de aspectul exterior al casei care vorbea clar despre rustic. Ei bine, după ce a aflat amănunte privind remodernizarea casei și-a spus că o poate aduce la starea ei inițială. A intuit asta și după pardoselile existente, care aveau deja patină și care mergeau de minune cu lemn. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre casa rustica Belgia (11)

Această casă se află în Belgia, mai exact în zona Flandrei de Vest, pe malul mării. Ellen, actuala prorpietară s-a îndrăgostit de ea de cum a văzut-o, dar după cum menționam a fost ușor dezamăgită de ceea ce e a găsit la interior, respectiv pereți drepți și totul mai modern așa. Ea visa la un refugiu rustic și după ce a cumpărat-o asta a și făcut, a readus-o la aspectul ei inițial. Sub plafoanele false a dat peste frumusețea de grinzi din lemn, iar pereții erau pe alocuri placați cu lambriuri. Ellen spune că nu înțelege de ce cineva ar depune atât efort și ar cheltui bani pentru a ascunde privirii elemente casei pe care ea le consideră ca parte din arhitectura și personalitatea ei. I-a luat ceva timp să dea jos toate materialele noi, toate prinderile speciale. Dar după aceste înlăturări și mici modificări, cum ar fi extinderea spațiului de locuit cu o verandă închisă și o ușoară reconfigurare a interiorului, s-a pus pe decorat așa cum îi place ei.

adelaparvu.com despre casa rustica Belgia (23)

adelaparvu.com despre casa rustica Belgia (24)

Pe lângâ casă există și un grânar, o construcție pe care a transformat-o într-o casă de oaspeți cu două dormitoare și o mică bucătărie care are deschidere către o curte mică, frumos amenajată. La interiorul casei mari, ca să spun așa, nu s-a complicat prea tare. A ales ca pereții să fie placați sau zugrăviți în alb pentru că ei îi dau impresia de curățenie și luminozitate, plus că pe un fundal neutru merge orice. Dar la capitolul mobilier și decorațiuni a ales multe obiecte cu texturi împletite, țesături din fibre naturale și obiecte mici cu decoruri florale. Adoră să stea în living unde are un șemineu frumos, simplu, deasupra căruia sunt obiecte cu alură clasică, o cameră de unde pe ferestrele deschise îi pătrunde un miros sărat ce-i aduce parcă marea și mai aproape. Mi-a plăcut tare mult cum arată casa ei, chiar dacă eu aș fi făcut-o poate mai colorată, dar cred că așa cum este acum e baza pentru orice alt decor mai vibrant. Sper să te inspire și pe tine!

 

adelaparvu.com despre casa rustica Belgia (1)

adelaparvu.com despre casa rustica Belgia (15)

adelaparvu.com despre casa rustica Belgia (16)

adelaparvu.com despre casa rustica Belgia (14)

adelaparvu.com despre casa rustica Belgia (17)

adelaparvu.com despre casa rustica Belgia (4)

adelaparvu.com despre casa rustica Belgia (9)

adelaparvu.com despre casa rustica Belgia (7)

adelaparvu.com despre casa rustica Belgia (10)

adelaparvu.com despre casa rustica Belgia (12)

adelaparvu.com despre casa rustica Belgia (2)

adelaparvu.com despre casa rustica Belgia (3)

adelaparvu.com despre casa rustica Belgia (5)

adelaparvu.com despre casa rustica Belgia (8)

adelaparvu.com despre casa rustica Belgia (18)

adelaparvu.com despre casa rustica Belgia (21)

adelaparvu.com despre casa rustica Belgia (19)

adelaparvu.com despre casa rustica Belgia (20)

adelaparvu.com despre casa rustica Belgia (13)

adelaparvu.com despre casa rustica Belgia (22)Foto: Weranda Country

4 raspunsuri pentru De la modern la rustic. A schimbat casa pentru a-i reda șarmul rural

  1. Ovidiu spune:

    Haha, te-am vazut in promo la Visuri la cheie 🙂 Can’t wait !

  2. […] Adela Parvu Îți spun sincer că nu-mi pot imagina această casă modernă, dar proprietara așa a găsit-o. […]

  3. […] și celui rustic. Finisajele de genul cărămizii, prezența grinzilor de lemn te duc cu gândul la rustic, vopseaua albă pe alocuri scorojită este tipică stilului shabby chic, iar prezența elementelor […]

  4. […] că e vorba despre o renovare la mijloc. Aș fi spus că așa a fost concepută din start. Dar extinderea vechii case a fost făcută ingenios ținându-se cont de nevoile actualilor proprietari. Inițial, casa […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *