adelaparvu.com despre casa de tip hacienda, casa SUA, casa Katie Tarses, Foto One kings lane

In Idei pentru acasa

Veranda a dublat spațiul acestei case frumoase

Mi-a plăcut tare mult cum arată această casă, în special veranda generoasă, care fără îndoială a și convins-o pe actuala proprietară să cumpere locuința. Vila luminoasă, construită în 1931, este de tip hacienda, adică cu  o arhitectură ce reinterpretează gospodăriile rurale din America Latină, foarte prezente în special în Mexic. Iar dacă-ți spun că proprietara este o actriță americană și că locuiește la Hollywood poți să-ți imaginezi că genul acesta de amenajare se potrivește frumos și cu clima de acolo. Katie Tarses spune într-un interviu publicat pe One Kings Lane că atunci când a văzut vila și spațiul verandei și-a dorit să locuiască cu familia ei aici, dar că nu avea nicio idee despre cum să o amenajeze.

Katie Tarses

Katie Tarses

Și ce faci când te afli în dilemă cu amenajatul casei? Apelezi la un designer, desigur. Katie știa deja pe cineva, mai exact pe designerița Pam Shamshiri de la Commune Design, care au conceput numeroase ambientări pentru proprietari din California. Și abordează un stil foarte frumos, un soi de rustic contemporan, rustic urban, dacă vrei care transformă interioarele în locuri plăcute, familiare. Aici spre exemplu, ideea a fost din start de a îmbrăca pardoseala cu mai multe chilimuri prinse între ele cu fire metalice care străbat țesăturile fără să le deterioreze. S-a ajuns la un patchwork uriaș care conferă culoare, dar și senzația de confort. În plus, aerul rustic pe care aceste covoare îl emană se potrivesc frumos cu arhitectura casei, cu arcadele prezente în spațiul respectiv și cu ferestrele ce dau înspre grădină.

adelaparvu.com despre casa de tip hacienda, casa SUA, casa Katie Tarses, Foto One kings lane (12)

Și în acest spațiul cu o suprafață mare, colorată și bogat ornamentată restul obiectelor au fost alese cu grijă pentru a nu sufoca amenajarea. Astfel corpul de iluminat creat de designerul Robert Lewis așezat deasupra mesei abia se vede pe timpul zilei, dar alura sa delicată oferă o lumină plăcută pe timp de seară. La fel, mobila din locul destinat sufrageriei este foarte suplă. Deși din lemn, liniile ei sunt de-a dreptul grafice, lăsând lumina să pătrundă frumos în încăpere. În rest, piese de mobilă cu suprafețe din lemn sau tapițate cu huse uni creionează celelalte funcțiuni prezente aici. Dar vezi că, pe canapelele ce delimitează livingul preferat al familiei, pernele sunt cele care aduc culoare, iar ecranul tv pare să fie curând acaparat de plantele verzi, ce împrospătează atmosfera verandei.

adelaparvu.com despre casa de tip hacienda, casa SUA, casa Katie Tarses, Foto One kings lane (3)

Din verandă se accede în multe dintre încăperile casei, inclusiv către bucătăria mică, dar intimă, livingul formal cu piese tapițate în materiale colorate și mai departe către dormitoarele copiilor. Unul dintre acestea are vopsea cu efect de tablă pe perete și a fost intenționat mai auster amenajat. Da, e al băieților așa că prea multe culori n-au fost folosite, doar patul supraetajat de la Ikea a fost ales roșu, în constrast cu suprafața neagră prezentă aici. În schimb, în încăperea fetiței, rozul e la el acasă, iar aerul cameră de prințesă a fost imprimat ușor, dincolo de culoare, prin câteva artificii cu decorațiuni textile (husa fotoliului, perdeaua,tapetul cortul de jucărie). Dar vezi că rozul e prezent pe perete doar în spatele rafurilor, un truc bun dacă nu vrei să înneci o astfel de cameră în dulceața rozului. Pe ansamblu o locuință plăcută, cu decorațiuni, piese de mobilă și corpuri de iluminat reușit combinate. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa de tip hacienda, casa SUA, casa Katie Tarses, Foto One kings lane (4)

adelaparvu.com despre casa de tip hacienda, casa SUA, casa Katie Tarses, Foto One kings lane (1)

adelaparvu.com despre casa de tip hacienda, casa SUA, casa Katie Tarses, Foto One kings lane (2)

adelaparvu.com despre casa de tip hacienda, casa SUA, casa Katie Tarses, Foto One kings lane (5)

adelaparvu.com despre casa de tip hacienda, casa SUA, casa Katie Tarses, Foto One kings lane (10)

adelaparvu.com despre casa de tip hacienda, casa SUA, casa Katie Tarses, Foto One kings lane (7)

adelaparvu.com despre casa de tip hacienda, casa SUA, casa Katie Tarses, Foto One kings lane (6)

adelaparvu.com despre casa de tip hacienda, casa SUA, casa Katie Tarses, Foto One kings lane (8)

adelaparvu.com despre casa de tip hacienda, casa SUA, casa Katie Tarses, Foto One kings lane (9)

2 raspunsuri pentru Veranda a dublat spațiul acestei case frumoase

  1. […] Veranda a dublat spațiul acestei case frumoase […]

  2. […] timp pentru întâlniri cu prietenii sau pentru pasiunile tale. Sasha a schimbat decorul casei ei din Los Angles astfel încât atmosfera să fie una optimistă. A folosit culori din plin (dar nu pentru […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *