adelaparvu.com despre curte mica transformata in gradina, gradina mica gen patio intre calcane, design Mark Design Foto Chris Martinez (1)

In Amenajari Gradina, Gradina

Grădină mică superb amenajată

Normal că având și un zid colorat mi-a atras din prima atenția, dar dincolo de asta, chiar e o soluție ingenioasă de amenajare a unui spațiu exterior de dimensiuni mici. Și poate fi aplicată cu succes mai ales în mediul urban, căci la oraș sunt multe ziduri și calcane între care chiar nu știi cum să faci un colț plăcut și intim. Deși i-am spus grădină este mai degrabă un soi de patio, o curte interioară, dar fără arcadele specifice arhitecturii spaniole. După ce vezi imaginile de dinainte și după transformare, poți să-ți dai seama că și cel mai nearătos loc poate fi radical schimbat. Aici chiar e voba despre un ambient modern și excelent gândit să fie și funcțional. Sunt două zone distincte – terasă și grădină, dar armonios legate.

adelaparvu.com despre curte mica transformata in gradina, gradina mica gen patio intre calcane, design Mark Design Foto Chris Martinez (10)

adelaparvu.com despre curte mica transformata in gradina, gradina mica gen patio intre calcane, design Mark Design Foto Chris Martinez (3)

Spațiul lung și îngust a fost foarte bine exploatat. În zona dintre corpurile de clădire a fost amenajată terasa pavată cu piatră, unde se găsește într-un colț și locul de sobei de exterior. Și e foarte comodă și practică terasa în zona asta pentru că e și aria de trafic dintre cele două corpuri de clădire. În plus, mobila poate fi adăpostită ușor la nevoie, deși e rezistentă la intemperii (e marca Emu). Arhitecții de la Mark Design au conceput totul astfel încât din orice parte acest patio să se vadă frumos. De aceea au și colorat peretele într-un cărămiziu viu pentru a sublinia perspectiva și a masca prezenta a trei ziduri. Au monta și un tablou cu vegetație pe acest perete colorat, care dă perfect aici. Când stai pe terasă de fapt atenția îți este captată de oaza de verdeață. Și da, aceasta pare mai mare deoarece s-au folosit de plante cățărătoare să mascheze calcanele. Mi-a plăcut mult soluția asta. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre curte mica transformata in gradina, gradina mica gen patio intre calcane, design Mark Design Foto Chris Martinez (6)

adelaparvu.com despre curte mica transformata in gradina, gradina mica gen patio intre calcane, design Mark Design Foto Chris Martinez (4)

adelaparvu.com despre curte mica transformata in gradina, gradina mica gen patio intre calcane, design Mark Design Foto Chris Martinez (2)

adelaparvu.com despre curte mica transformata in gradina, gradina mica gen patio intre calcane, design Mark Design Foto Chris Martinez (9)

adelaparvu.com despre curte mica transformata in gradina, gradina mica gen patio intre calcane, design Mark Design Foto Chris Martinez (5)Sursa foto: Chris Martinez / Mark Design

 

8 raspunsuri pentru Grădină mică superb amenajată

  1. vasile spune:

    Foarte interesanta si frumoasa amenajarea, combinatia arbori decorativi si plante cataratoare este reusita si daca vad eu bine totul este acompania de fantanita din piatra( sper ca nu ma insel sau cel putin mie asa mi se pare – daca nu e o idee). O saptamana minunata iti doresc.

  2. Cora spune:

    e o solutie excelenta de amenajare pentru curtile mici, inguste cum sunt multe in Bucuresti! la fix!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *