adelaparvu.com despre garsoniera tineresc amenajata, stil industrial (5)

In Design Interior, Garsoniere

Garsonieră tinerească amenajată cu bani puțini

Da, bineînțeles că mi-au plăcut petele de culoare, dar și idei simple și practice de amenajare aplicate aici. O locuință în care trăiește un cuplu tânăr. Și știi cum e când ești tânăr – ai entuziasm, idei, dar nu prea ai bani. Ce poți face? Să improvizezi, dar să o faci pe sufletul tău și să ții cont de necesități. Garsoniera de față se află într-o clădire veche. Tinerii au fost foarte bucuroși când au găsit tâmplăria veche de lemn și al doilea rând de ferestre la subsolul blocului. De ce? Pentru că au vrut să păstreze din șarmul acestei construcții ridicată la 1900. Și de aici au și pornit tema amenajării locuinței lor – să reînnoiască finisajele de început de secol XX, dar dotările și decorațiunile să fie de secol XXI și să obțină o imagine de loft. Au ajuns la un decor tineresc, de-a dreptul artistic într-o garsonieră spațioasă. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre garsoniera tineresc amenajata, stil industrial (3)

Au muncit mult pentru ca să îndepărteze vinilinul vechi ce acoperea pardoselile și straturile de vopsea de ulei de pe tâmplăria de lemn. Ba au renunțat și la separarea dintre camera de zi și dormitor pentru ca ferestrele să se vadă frumos, iar când dau petreceri să aibă parte de un spațiu amplu. Dulapurile le-au așezat pe hol, astfel âncât camera să fie cât mai liberă. Hani este logoped, iar Jack este designer și lucează la un dealer auto. Cei doi tineri polonezi au recondiționat tot ce se putea la nivelul finisajelor, iar când au retrasat instalația electrică au hotărât ca ea să fie aparentă. Astfel, a rezultat un soi de desen pe pereții casei (cabluri negre), dar care accentuează stilul industrial pe care l-au obținut aici. Dintr-un palet vechi au făcut singuri masa din living, iar restul mobilierului l-au achiziționat de unde a fost mai ieftin, majoritatea pieselor de la IKEA. Însă au avut în vedere ca piesele de mobilier să fie asortate între ele, iar culoarea de lemn natur, asemenea mierii, să fie cea care să încălzească spațiile.

adelaparvu.com despre garsoniera tineresc amenajata, stil industrial (11)

Stilul industrial se simte cel mai bine la bucătărie, unde mobila este din module simple, iar pe pereți sunt suspendate rafturi metalice. Similar și la baie, corpul de mobila care înglobează lavoarul este de simplu, dar practic, alături de o cadă pe picioare și o gresie ce amintește de secolul trecut. Albul domină suprafețele mari, iar lipsa perdelelor, draperiilor și a covoarelor mari face ca totul să pară mult mai luminos și mai aerisit. Dar în acest cadru orice obiect colorat iese în evidență, de unde și atmosfera tinerească. Aici poți să-ți dai seama de impactul tablourilor, căci ele atrag imediat atenția. Da, n-au cheltuit mult și îți poți da seama după numărul și tipul pieselor de mobilier, al corpurilor de iluminat. În schimb au muncit mult ca să scoată la iveală vechile finisaje din lemn care încălzesc atmosfera casei. Mi-a plăcut cum le-a ieșit. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre garsoniera tineresc amenajata, stil industrial (5)

adelaparvu.com despre garsoniera tineresc amenajata, stil industrial (1)

adelaparvu.com despre garsoniera tineresc amenajata, stil industrial (8)

adelaparvu.com despre garsoniera tineresc amenajata, stil industrial (12)

adelaparvu.com despre garsoniera tineresc amenajata, stil industrial (2)

adelaparvu.com despre garsoniera tineresc amenajata, stil industrial (9)

adelaparvu.com despre garsoniera tineresc amenajata, stil industrial (6)

adelaparvu.com despre garsoniera tineresc amenajata, stil industrial (7)

adelaparvu.com despre garsoniera tineresc amenajata, stil industrial (10)

adelaparvu.com despre garsoniera tineresc amenajata, stil industrial (4)
Foto: Onet

3 raspunsuri pentru Garsonieră tinerească amenajată cu bani puțini

  1. […] Adela Parvu Da, bineînțeles că mi-au plăcut petele de culoare, dar și idei simple și practice de […]

  2. […] om parcurge în viața sa anumite etape. Când ești tânăr ai un stil de viață mai alert, majoritatea timpului fiind petrecut la muncă, deci locuința este […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *