adelaparvu.com despre garsoniera de 35 mp cu pat si canapea in aceeasi camera, Foto MiCasa (23)

In Design Interior, Garsoniere

Are doar 35 de metri pătrați, dar e interesant amenajată garsoniera

Pentru cei care caută o soluție de compartimentare într-o locuință mică, mai exact o garsonieră, amenajarea de față poate fi una care să-i inspire. Proprietara acestui apartament modest ca spațiu, care măsoară doar 35 de metri pătrați, și-a dorit să aibă mai multă lumină naturală peste tot și o legătură directă între zona de noapte și cea de zi. De asemenea, își dorea un decor cu parfum clasic, ceea ce într-o locuință mică este dificil de obținut mai ales că piesele de mobilă clasice ocupă mult loc. Problemele vizavi de spații erau următoarele: configurația atipică, adică forma ciudată, pe colțul clădirii a locuinței, de unde unghiurile ciudate din bucătărie și lipsa luminii naturale din dormitor, care inițial era separat prin pereți de gips carton și avea inclus și accesul către baie. Deci, practic ca să se ajungă în baie, înainte de reamenajare trebuia să se treacă prin dormitor. Cum a fost regândit spațiul? Hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre garsoniera de 35 mp cu pat si canapea in aceeasi camera, Foto MiCasa (9)

Structura blocului a permis ca marea parte a zidurilor să fie desființate. Ca atare, după ce locuința a fost debarasată de delimitări, între zona de zi și bucătărie a fost creat un perete cu cărămidă de sticlă. Acesta are și rol portant, adică este rezistent. Dar ușa nu a mai fost montată, tocmai pentru a fluidiza traficul în zonă. Zona de gătit este la loc ferit privirii. Apoi, în continuarea golului de la intrare, unde într-o nișă este creat locul de depozitare pentru haine, a fost amenajat livingul. Este mic, dar cu piese clasice așa cum și-a dorit proprietara. Doar canapeaua este modernă și a fost ales un model cu două locuri tocmai din cauza spațiului mic.

adelaparvu.com despre garsoniera de 35 mp cu pat si canapea in aceeasi camera, Foto MiCasa (2)

Partea interesantă este separarea sugestivă a livingului de locul de dormit, respetiv un panou din gips-carton care include locul de tv. Din lateral se vede patul, dar asta nu deranjează. Peretele din zona tăbliei patului a fost îmbrăcat cu tapet și din living se vede frumos peretele parțial încadrat de tapetul din fundal. Acum accesul către baie este liber și din living, așa că totul este mult mai aerisit. Desigur, o astfel de soluție se potrivește pentru o locuință în care trăiește o singură persoană sau un cuplu, dar zău că e interesantă reamenajarea. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre garsoniera de 35 mp cu pat si canapea in aceeasi camera, Foto MiCasa (1)

adelaparvu.com despre garsoniera de 35 mp cu pat si canapea in aceeasi camera, Foto MiCasa (8)

adelaparvu.com despre garsoniera de 35 mp cu pat si canapea in aceeasi camera, Foto MiCasa (6)

adelaparvu.com despre garsoniera de 35 mp cu pat si canapea in aceeasi camera, Foto MiCasa (3)

adelaparvu.com despre garsoniera de 35 mp cu pat si canapea in aceeasi camera, Foto MiCasa (4)

 

adelaparvu.com despre garsoniera de 35 mp cu pat si canapea in aceeasi camera, Foto MiCasa (5)

adelaparvu.com despre garsoniera de 35 mp cu pat si canapea in aceeasi camera, Foto MiCasa (7)

adelaparvu.com despre garsoniera de 35 mp cu pat si canapea in aceeasi camera, Foto MiCasa (10)

adelaparvu.com despre garsoniera de 35 mp cu pat si canapea in aceeasi camera, Foto MiCasa (11)

adelaparvu.com despre garsoniera de 35 mp cu pat si canapea in aceeasi camera, Foto MiCasa (12)

adelaparvu.com despre garsoniera de 35 mp cu pat si canapea in aceeasi camera, Foto MiCasa (13)

adelaparvu.com despre garsoniera de 35 mp cu pat si canapea in aceeasi camera, Foto MiCasa (14)

 

12 raspunsuri pentru Are doar 35 de metri pătrați, dar e interesant amenajată garsoniera

 1. eftimia spune:

  superb,cum reusesc din putin sa para mult….toata admiratia mea.

 2. Irina Anghel spune:

  De remarcat dubla uzanţă a nişei pentru ca tv-ul să fie accesibil din ambele camere.

 3. marianne spune:

  Mi-a placut, o persoana cu gust ,am admirat portelanurile de Meissen

 4. Adelina spune:

  Impresionant de-a dreptul luand in calcul dimensiunile 🙂

 5. Stefi spune:

  Adela (te rog sa ma ierti ca mi-am permis sa ma adresez asa, dar te urmaresc de ceva timp si imi pare ca te cunosc deja foarte bine), garsoniera asta este un vis!
  Imi plac solutiile gasite pentru a ingloba in spatiul mic stilul dorit de proprietara. E un exemplu perfect pentru noi, cei care traim in apartamentele comuniste, cu camere mici si impartire uneori parca negandita.
  Astept cu nerabdare amenajarea la care lucrezi acum impreuna cu colegii de la Visuri la cheie. Locuiesc intr-un apartament identic si sunt curioasa sa vad ce minuni faceti voi in acel spatiu care mie mi se pare imposibil de modificat.

 6. Cine spune că stilul clasic nu se pretează spațiilor mici? Un exemplu că fiecare interior poate fi modelat, cu puțină imaginație. Ideea patului ascuns în spatele peretelui de gips carton este chiar ingenioasă.

 7. Roxana spune:

  Interesant, frumos, dar exista undeva si un spatiu de depozitare? Mi se pare aproape imposibil…

 8. In sfarsit vad o locuinta „locuita”, daca pot spune asa. O pereche de papuci, o carte, un sapun…. Spatiul are viata, pare real, ati prezentat multe locatii amenajate foate frumos, dar pareau ca sunt doar niste locuinte pregatite pentru vanzare. Casa asta are emotie, este poveste, dupa fiecare colt iese iepurasul din palarie, este magie.

 9. Dana spune:

  Foarte bine impartit apartamentul avand in vedere cat de mic este spatiul. Un exemplu stralucitor de aranjament cu mult bun gust. Dormitorul, desi foarte mic, are un pat de toata frumusetea si nu lipseste nici TV-ul.

 10. […] că mai ales într-o garsonieră te lovești cu lipsa de spațiu, dar și cu ideile legate de separarea zonei de zi de cea de noapte. Cum să faci astfel încât să ai și canapea și pat în aceeași încăpere? Am găsit o […]

 11. […] Ce poți face? Să improvizezi, dar să o faci pe sufletul tău și să ții cont de necesități. Garsoniera de față se află într-o clădire veche. Tinerii au fost foarte bucuroși când au găsit […]

 12. […] mai ales că mulți caută soluții prin care dintr-o garsonieră să poată obține o locuință cu două încăperi separate. Dar o astfel de modificare presupune nu doar curaj, ci mai ales atenția acordată […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *