adelaparvu-com-despre-pensiunea-magnolia-maramures-romania-2

In Design Interior, Pensiuni, Romania Mea

Bravo maramureșenilor care au grijă de tradiții! O să-ți placă la pensiunea familiei Bersan din Vișeu de Sus

Da, m-a încântat să aflu despre pensiunea asta care arată așa cum te-ai aștepta să descoperi Maramureșul. Și n-am cum să nu-i felicit pe cei din familia Bersan care s-au îngrijit să ne ofere un loc cu adevărat frumos. După ce au deschis pensiunea într-o casă construită inițial pentru ei, modificată ulterior pentru a găzdui turiștii dornici să facă excursii cu Mocănița, au avut grijă ca următoarea locație să fie una tipic maramureșeană. Dan Bersan împreună cu mama lui Ioana, sora Oana și soția lui Ana s-au bucurat de aprecieri din partea turiștilor și înainte de a extinde cu o casă frumoasă numărul locurilor de cazare. Mărturie pentru asta sunt topurile de pe Tripadvisor, Booking și clasamentul național care i-a plasat în primele 25 de pensiuni din țară. Dar poate mai mult decât topurile sunt mulțumirea și prietenia celor care i-au cunoscut. Dan spune că meritul îi aparține doamnei Ioana Bersan, mama lui tânără, frumoasă și harnică, o persoană jovială și sociabilă, mereu bucuroasă de oaspeți. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre pensiunea Magnolia, Viseul de Sus, Maramures, Romania (27)Dan Bersan alături de frumoasa sa mamă Ioana Bersan, gazda Pensiunii Magnolia
adelaparvu.com despre pensiunea Magnolia, Viseul de Sus, Maramures, Romania (11)Ana Bersan, Oana Bersan sora lui Dan și Ioana Bersan cu nepoțica Anastasia în brațe. acum doi ani de zile.
adelaparvu.com despre pensiunea Magnolia, Viseul de Sus, Maramures, Romania (12)Anastasia fiica lui Dan în vârstă de trei anișori acum, care așteaptă o surioară

Pensiunii i-au pus numele de Magnolia după copacul frumos din fața clădirii vechi a pensiunii, care-i bucură în fiecare primăvara cu minunate flori. Pentru Dan, noua casă de pe întinsa proprietate a părinților săi (16.000 de mp), este un vis devenit realitate. Și-a dorit o construcție frumoasă în stil tradițional în curtea lor. Inițial a avut de gând să cumpere o casă veche tradițională din Sârbi și s-o mute aici pentru a o transforma într-un mic muzeu, dar viața câteodată te lovește când nu te aștepți. Tatăl său, tâmplar de meserie, s-a prăpădit, iar planul lui de-a recondiționa casa veche împreună cu el s-a năruit. Însă și-a spus că poate e semn de un nou început pe care să-l contureze din altă perspectivă. A apelat la un cunoscut meșter din zonă, Petru Nan, care cu echipa sa a ridicat frumusețea asta de construcție, una în care tradiția se împletește cu modernitatea.

adelaparvu.com despre pensiunea Magnolia, Viseul de Sus, Maramures, Romania (3)

 Da, noua casă a Pensiunii Magnolia este tradițională ca și arhitectură, dar la interior ai parte de tot confortul actual. Dan a ales să o construiască din cărămidă, dar cerdacul casei să fie și lemn, iar acoperișul îmbrăcat cu șiță, mai exact 22.000 de bucăți prinse manual de doi meșteri în două săptămâni. Mi-a plăcut cum a făcut terasele exterioare înălțate, cu loc de lemne sub ele. Încă n-au finalizat de decorat complet la interior, dar nu m-am putut abține să nu ți-o prezint, mai ales că e puțin până la Paște și vrei să-ți rezervi locuri aici. Se pot caza maximum 10 persoane ăn noua casă, perfect pentru un grup de două familii. Și pentru interior a lucrat tot cu meșteri din zonă. Toată partea de tâmplărie este făcută cu ajutorul unor ateliere locale, la fel și partea de finisaje.

adelaparvu.com despre pensiunea Magnolia, Viseul de Sus, Maramures, Romania (32)

adelaparvu-com-despre-pensiunea-magnolia-maramures-romania-4

adelaparvu-com-despre-pensiunea-magnolia-maramures-romania-5

Și nu doar că a construit-o tradițional și a amenajat-o la interior cât mai plăcut (soția sa Ana, profesoară de limba română s-a ocupat de asta), dar cine vine aici se bucură și de mâncare proaspătă și naturală. În Vișeu de Sus oamenii s-au organizat, așa că pe lângă legumele și preparatele făcute în casă, la pensiune, vei avea parte și de brânză și carne de la oierii din zonă și măcelarii din oraș. Mi-a plăcut că au proprii stupi de albine și fac miere pe care o poți cumpăra cu eticheta familiei, la fel ca și alte preparate cum sunt dulcețurile sau horinca. Doamna Ioana Bersan e tare pricepută la bucătărie, dar mai mult știe să țeasă la război și să facă minunate obiecte cusute manual.

adelaparvu.com despre pensiunea Magnolia, Viseul de Sus, Maramures, Romania (4)Dan Bersan la stupul de albineadelaparvu.com despre pensiunea Magnolia, Viseul de Sus, Maramures, Romania (13)

Au în plan să deschidă și un atelier de țesut unde doamna Ioana să-i inițieze pe turiști în tainele acestui meșteșug, dar Dan s-a împrumutat deja la bancă pentru noua casă, așa că mai așteaptă puțin până își mai amortizează din investiție. Sunt sigură însă că le va merge bine și nu doar în sezonul de vară, ci pe tot parcursul anului, căci pun mult suflet în locul acesta și sunt tare fericiți când reușesc să le arate turiștilor frumusețile Maramureșului. De altfel Vișeu de Sus este în centrul obiectivelor turistice, de aici oricine ajunge ușor la Muzeul din Sighetul Marmației, la Cimitirul Vesel de la Săpânța, la Cascada Cailor din Borșa, pe Valea Izei unde sunt bisericile vechi din lemn, ca să nu mai spun de excursiile cu Mocănița (vezi aici www.cffviseu.ro). Uite, dacă vrei și tu să descoperi zona asta faină din țara noastră fă-ți rezervare pe site-ul lor www.cazareviseu.ro, aici ai pagina de Facebook/ PensiuneaMagnoliaViseu și aici un număr de telefon 0745 294 413. Sper să petreci zile frumoase la familia Bersan!

adelaparvu.com despre pensiunea Magnolia, Viseul de Sus, Maramures, Romania (7)

adelaparvu-com-despre-pensiunea-magnolia-maramures-romania-2

adelaparvu-com-despre-pensiunea-magnolia-maramures-romania-3

adelaparvu-com-despre-pensiunea-magnolia-maramures-romania-1

adelaparvu.com despre pensiunea Magnolia, Viseul de Sus, Maramures, Romania (14)

adelaparvu.com despre pensiunea Magnolia, Viseul de Sus, Maramures, Romania (29)

adelaparvu.com despre pensiunea Magnolia, Viseul de Sus, Maramures, Romania (28)

adelaparvu.com despre pensiunea Magnolia, Viseul de Sus, Maramures, Romania (1)

adelaparvu.com despre pensiunea Magnolia, Viseul de Sus, Maramures, Romania (5)

adelaparvu.com despre pensiunea Magnolia, Viseul de Sus, Maramures, Romania (8)

adelaparvu.com despre pensiunea Magnolia, Viseul de Sus, Maramures, Romania (6)

adelaparvu.com despre pensiunea Magnolia, Viseul de Sus, Maramures, Romania (20)

adelaparvu.com despre pensiunea Magnolia, Viseul de Sus, Maramures, Romania (10)

adelaparvu.com despre pensiunea Magnolia, Viseul de Sus, Maramures, Romania (26)

adelaparvu.com despre pensiunea Magnolia, Viseul de Sus, Maramures, Romania (23)

adelaparvu.com despre pensiunea Magnolia, Viseul de Sus, Maramures, Romania (24)

adelaparvu.com despre pensiunea Magnolia, Viseul de Sus, Maramures, Romania (9)

adelaparvu.com despre pensiunea Magnolia, Viseul de Sus, Maramures, Romania (25)

adelaparvu.com despre pensiunea Magnolia, Viseul de Sus, Maramures, Romania (21)

adelaparvu.com despre pensiunea Magnolia, Viseul de Sus, Maramures, Romania (22)

adelaparvu.com despre pensiunea Magnolia, Viseul de Sus, Maramures, Romania (15)

adelaparvu.com despre pensiunea Magnolia, Viseul de Sus, Maramures, Romania (18)

adelaparvu.com despre pensiunea Magnolia, Viseul de Sus, Maramures, Romania (17)

adelaparvu.com despre pensiunea Magnolia, Viseul de Sus, Maramures, Romania (2)

adelaparvu-com-despre-pensiunea-magnolia-maramures-romania-6

28 Responses to Bravo maramureșenilor care au grijă de tradiții! O să-ți placă la pensiunea familiei Bersan din Vișeu de Sus

 1. Adrian spune:

  imi plac ancadramentele de la ferestrele noii case!
  Si pridvorul este foarte bine facut! Bravo lor ca au mers pe linia arhitecturii traditionale!

 2. Ana-Maria spune:

  foarte frumos! sa ne revedem cu bine la Viseu!

 3. Jovi spune:

  Frumos aici. Am stat și eu cu familia în 2012 două nopți, pentru a vizita o parte din Maramureș și a merge cu Mocanița (ne-a însoțit chiar fata gazdei, care pe atunci lucra chiar la Mocăniță). Foarte frumos, liniște, verdeață și mâncare foarte-foarte bună.

 4. mihailangela spune:

  Un colț de rai ! Felicitari

 5. mihaela spune:

  Absolut minunat. In fiecare zi imi delectez sufletul cu acest loc virtual. Multumesc!

 6. GaborToth spune:

  Felicitari !!! Acest stil rustic e infinit mai frumos si placut pentru ochi decat noua moda a betoanelor fara caracter, plus ca se incadreaza in imprejurimile maramuresene. Cuverturile, covoarele, cadranele ferestrelor, prlucrarea lemnului, s.a.:BRAVO! Critica: usa de intrare!!

 7. Peter spune:

  As fi putin critic, este intre traditie si modern nu foarte bine intrepatrunse. Dar ca pensiune consider ca daca serviciile sunt de calitate e foarte bine.

 8. […] Adela Parvu Da, m-a încântat să aflu despre pensiunea asta care arată așa cum te-ai aștepta să descoperi […]

 9. angela spune:

  De-abia astept sa mergem si noi!!!

 10. Ovidiu spune:

  Cu ani in urma, cand fiul meu era mic, am incercat si eu stilul asta la Bran.
  Programasramem o vacanta de zece zile, intr-o perioada in care munceam cam 14 ore/zi, cu raspundere de nu pot povesti.
  „Noroc” ca fiul, fiind mititel, ne-a facut surpriza sa se imbolnaveasca dupa doua zile, asa ca am plecat, urgent, inapoi la Bucuresti.
  Daca nu, probabil, muream cu gazda de gat!
  Mancare proasta, vesela si tacamuri de o curatenie indoielnica, camera cu un miros pregnant de mucegai…
  Atat de prost, nu m-am simtit nicaieri!!!
  Si, retineti, am facut armata!…
  Nu va mai spun ca agentia a binevoit sa-mi returneze banii – dupa ce m-a si penalizat – abia dupa vreo trei luni!…
  De atunci, „mi-a trecut” de mers pe la pensiuni!
  Nu, taicale, ca aia nu-ti sunt prieteni, ci doar niste tipi prefacuti, ca sa-si vanda marfa!…
  Prefer hotelul.
  P.S. Probabil ca o sa primesc ceva injuraturi – you’re welcome!

 11. tabarapictura spune:

  Daca ii place Adelei, inseamna ca-mi place si mie ! 🙂 Super Adela! Cred ca tocmai mi-ai dat o idee pentru o tabara de pictura viitoare. 🙂 Iti multumesc ca arati locuri frumoase de pe meleagurile mele dragi.

 12. Foarte frumos .Felicitări și promitem ca la prima vizita acasă va căutăm

 13. ILEANA spune:

  IMPECABIL totul.Bravo lor.

 14. Corina spune:

  Foarte frumos. Si mai ales „omul sfinteste locul”. Spre deosebire de un „antevorbitor” am incercat cateva pensiuni din diferite zone ale tarii si am fost placut impresionata. Am gasit numai oameni frumosi si locuri minunate pe care le rocomand tuturor, ori de cate ori am ocazia. Tot in Maramures, dar la Vadu Izei am stat la pensiunea Doina. Despre gazda si locatie am numai cuvinte de lauda. Poate o sa ajungeti si pe acolo vreodata. Merita.

 15. Radu spune:

  Am vizitat site-ul, foarte frumos. Felicitari familiei care a optat pentru mesteri locali si nu pentru cine stie ce firma.

 16. adina spune:

  Oameni gospodari. Carciumaresele de la intrarea in solar si lampa veche, care a „luminat” generatii, spun foarte mult. In rest, este vorba de mult efort pt. Intretinerea unei pensiuni.
  Urez tuturor vizitatorilor acestui site, o primavara plina de bucurie. Succes familiei Bersan.

 17. […] noastre vorbește nu doar despre confort și secol XXI, ci și despre cine suntem, cum simțim și cum alegem să se vadă asta peste timp. Meșteri ca Moise mai există și fac treabă excepțională. Prețul pentru timpul, talentul, […]

 18. […] la pensiunea familiei Bersan din Vișeu de Sus”, scrie Adela Pârvu pe blogul său personal adelaparvu.com pe care împărtăşeşte impresii de călătorie cu cititorii săi […]

 19. RaduRr spune:

  Cine-I fotograful? Merită și el niște laude. Scoate foarte bine în evidență totul.

 20. […] rustice, dar nu știu dacă ai văzut și cum se pot face. Ei bine, Dan Bersan despre a cărui pensiune din Maramureș ți-am scris pe blog, s-a gândit să ne împărtășească din experiența sa și să ne arate cum […]

 21. radhacross spune:

  arhitectura si exteriorul sunt deosebite
  interioarele – ca stil,care nu e de fapt nici un stil,ci o prea trista concesie la modernitate si comercial – lasa totul de dorit
  cateva cuverturi – si acelea prost alese[de ce nu s-au orientat pe cele de Sapanta care-s mai sobre ?] – sunt o palida incercare fara rost in conditiile date
  per total – un esec…clivajul stilistic intre exterior si interior e insurmontabil si nu face nici un serviciu agroturismului a carui componenta culturala e esentiala,care nu se reduce la dranita si tocanita de berbecut la ceaun
  detectez foarte usor aici determinarea vicioasa din start a intregii idei – imprumut la banca/trebuie s-o faci din caramida,ca sa fii sigur de fiabilitatea investitiei incerci sa atragi toate tipurile de clienti,cu o aparenta traditionala pt amatorii de gen dar si o oferta moderna pt cei marcati[citeste ”taratzi”] de modernitate si stingheriti,ca sa nu zic oripilati,de traditional si taranesc…si astfel iti iese o struto-camila…autentica ce-i drept

 22. Diana spune:

  ne-am facut rezervare pentru luna August la aceasta pensiune si de-abia asteptam!

 23. Badea Silvia spune:

  Am facut un revelion,cred ca in 2012 in pensiunea veche,asta noua era in constructie si ne-a placut de atunci.Pana acum nu am vazut-o gata.E foarte frumoasa,la fel si proprietarii.Niste oameni calzi si foarte de treaba.Le multumim pentru acel revelion!Eu stiu ca le-a fost greu dupa pierderea suferita!O pup pe d-na Ioana,gateste foarte bine.I-am dus o floare de magnolie facuta de mine din organza.Sunt oameni minunati,le doresc mult succes!

 24. Iacata spune:

  Este incantator locul, am stat si noi in iulie anul aceasta si ne-a oferit o imagine foarte frumoasa asupra Maramuresului. Ne bucuram ca am cunoscut pentru prima data Maramuresul in acest colt plin de caldura. Ne-a inspirat foarte mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *