adelaparvu.com despre apartament 2 camere, 40 mp, Moscova, design Elena si Kirill Cheburashkin, Foto Sergey Ananiev (12)

In apartamente, Design Interior

Ingenios! În doar 40 de mp locuiește o familie cu trei copii

Absolut minunat gândită această locuință mică de doar 40 de metri pătrați, unde o familie de designeri a reușit să optimizeze spațiul la maximum, dar mai mult să creeze un ambient extraordinat de plăcut, confortabil și plin de viață. Talentații designeri ruși, Elena si Kirill Cheburashkin, care împreună cu trei copii, s-au gândit că locuința lor poate fi o mare provocare în a găsi soluții optime pentru ca un spațiu modest să devină un cămin neașteptat. Și nu doar că au făcut-o pentru ei, dar acum inspiră o mulțime de oameni să le urmeze exemplul. Dar hai să-ți spun mai multe, nu înainte de a-ți posta și planul apartamentului.

adelaparvu.com despre apartament 2 camere, 40 mp, Moscova, design Elena si Kirill Cheburashkin, Foto Sergey Ananiev (3)

Trebuie spus din start că o astfel de amenajare durează foarte mult timp și necesită o investiție pe măsură. De ce? Pentru că totul este făcut la comandă. În cazul de față reamenajarea a durat doi ani de zile și asta în condițiile în care proprietarii sunt și designeri, adică specialiști. S-au apucat de treabă după ce niciun prieten arhitect nu s-a încumetat în a se angaja într-o asemenea lucrare. Pur și simplu cei 40 de mp nu păreau suficienți pentru o familie formată din 5 membri.

adelaparvu.com despre apartament 2 camere, 40 mp, Moscova, design Elena si Kirill Cheburashkin, Foto Sergey Ananiev (11)

Dar cum au procedat designerii? Au avut parte de un mare atuu: înălțimea de trei metri a locuinței. Elena spune în interviul acordat revistei AD Russia că fără această înălțime nu ar fi reușit să optimizeze spațiul. Au pornit de la o temă de decorare, respectiv arhitectura din insula grecească Santorini. S-au inspirat din stilul cicladic și au mers pe ideea unei locuințe peșteră, unde toate muchii mobilierului fix să fie rotunjite. Astfel, într-un spațiu mic nu mai există riscul accidentărilor.

adelaparvu.com despre apartament 2 camere, 40 mp, Moscova, design Elena si Kirill Cheburashkin, Foto Sergey Ananiev (10)

Au creat toată mobila așadar în cea mai mare parte zidită, folosindu-se de cărămizi, dar și de structuri de tip gips-carton, care au fost ulterior finisate cât mai organic. Au renunțat la hol transformându-l în bucătărie, balconul a devenit dormitorul părinților și este la vedere din zona de zi, în spatele locului de tv este un spațiu de studiu, iar nișele rezultate transformate în dulapuri. Designerii spun că au renunțat să mai depoziteze ceea ce nu folosesc frecvent, reducându-și numărul de obiecte din casă. Iar în privina decorului, pur și simplu imaginile vorbesc de la sine. O locuință cu adevărat extraordinară! Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre apartament 2 camere, 40 mp, Moscova, design Elena si Kirill Cheburashkin, Foto Sergey Ananiev (1)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere, 40 mp, Moscova, design Elena si Kirill Cheburashkin, Foto Sergey Ananiev (4)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere, 40 mp, Moscova, design Elena si Kirill Cheburashkin, Foto Sergey Ananiev (2)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere, 40 mp, Moscova, design Elena si Kirill Cheburashkin, Foto Sergey Ananiev (5)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere, 40 mp, Moscova, design Elena si Kirill Cheburashkin, Foto Sergey Ananiev (9)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere, 40 mp, Moscova, design Elena si Kirill Cheburashkin, Foto Sergey Ananiev (6)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere, 40 mp, Moscova, design Elena si Kirill Cheburashkin, Foto Sergey Ananiev (8)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere, 40 mp, Moscova, design Elena si Kirill Cheburashkin, Foto Sergey Ananiev (7)
Foto: Sergey Ananiev

6 raspunsuri pentru Ingenios! În doar 40 de mp locuiește o familie cu trei copii

 1. Claudia spune:

  Pur si simplu,,,UAU!Fiecare lucru parca spune o poveste!!!!Iar patul acela,patul acela…as putea face din dormit un hobby!:)

 2. GinaP spune:

  Foarte frumos! Dupa gustul meu, doua elemente nu sunt din peisaj: tabloul din baie si capetele de cerb…in rest, e foarte vesel si primitor! Foarte frumos!

 3. Bianca Dull spune:

  Buna Adela,
  Din ce sunt facute aceste paturi supraetajate? Din zidarie? Am tot vazut asemanatoare si as fi vrut sa facem si noi asa ceva. Multumesc.
  Bianca

 4. Corina spune:

  „balconul a devenit dormitorul părinților și este la vedere din zona de zi” – astfel asigurandu-se ca nu va mai exista si al patrulea copil :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *