adelaparvu.com despre garsoniera 33 mp, Designer Victoria Smirnova, Foto Olga Melekestseva (26)

In Design Interior, Garsoniere

Garsonieră de 33 mp cu loc generos pentru dressing

Una dintre cele mai spinoase probleme în orice locuință, este spațiul de depozitare. Și asta se simte cu atât mai mult cu cât este vorba despre o garsonieră. Practic, o singură cameră în care trebuie să găsești locul potrivit pentru mai multe funcțiuni. Am ales să-ți prezint garsoniera de față situată în Moscova și amenajată de designerul Victoria Smirnova, care a trebuit să rezolve una dintre cerințele arzătoare ale proprietarilor: un dressing mai generos, adică un spațiu dedicat hainelor, nu doar un simplu dulap. Dar cum poți face asta în condițiile în care ai o singură încăpere? Hai să-ți spun mai multe, dar nu înainte a-ți posta și planurile, primul cu așezarea mobilierului în plan, al doilea fără mobilă, dar cu dimensiunile specificate pe el.

adelaparvu.com despre garsoniera 33 mp, Designer Victoria Smirnova, Foto Olga Melekestseva (3)

adelaparvu.com despre garsoniera 33 mp, Designer Victoria Smirnova, Foto Olga Melekestseva (16)

În cazul de față este vorba despre un cuplu tânăr, care preferă stilul industrial și scandinav, dar neapărat ceva mai cald, cu lemn, ca atare întreaga amenajare s-a făcut ținându-se cont de acest lucru. Proprietarii și-au dorit ca totul în garsonieră să fie schimbat începând de la tâmplăria ferestrelor, instalațiile sanitare, termice, electrice și terminând cu finisajele, electrocasnicele și toate dotările. Evident și-au dorit o mobilă la comandă și reamenajarea băii, unde în loc de cadă au vrut o cabină de duș, dar neapărat și loc pentru mașina de spălat pentru că nu-și doreau să o aibă la vedere în bucătărie.

adelaparvu.com despre garsoniera 33 mp, Designer Victoria Smirnova, Foto Olga Melekestseva (22)

Cum a procedat designerul? S-a orientat foarte clar după așezarea instalațiilor, adică a păstrat locul băii și bucătăriei ca încăperi alăturate, dar a desființat zidul de BCA dintre bucătărie și cameră care exista inițial pentru ca spațiul să devină mai luminos și mai amplu. Astfel, a câștigat locul pentru amplasarea unei mese înguste în spatele canapelei, una extensibilă ce servește și ca loc de dormit peste noapte. Pentru a crea un loc de dressing, designerul a prevăzut delimitarea cu gips-carton a acestuia, dar în așa fel încât să fie formată și o zonă de hol de intrare, unde, să fie și spațiu pentru depozitarea în viitor a unei biciclete (pe peretele comun cu baia). Dressingul a fost utilat cu sisteme de depozitare de la IKEA.

adelaparvu.com despre garsoniera 33 mp, Designer Victoria Smirnova, Foto Olga Melekestseva (8)

Ca și cromatică designerul a folosit peste tot tonuri de griuri pentru vopseaua lavabilă. A ales aceste tonuri din paletarul Dulux, iar pentru zona de tv a folosit cărămidă aparentă albă de la Leroy Merlin. Mai departe, a adăugat note calde prin alegerea unui parchet de trafic intens (mai rezistent, Quick Step) într-o nuanță de stejar și a completat pe verticală nuanța aceasta realizând într-un atelier o ușă culisantă de tip hambar pentru dressign. De asemenea, a mai adăugat note calde prin mobilier, respectiv masa din spatele canapelei făcută dintr-un blat cu aspect rustic și suport în stil industrial din corniere metalice vopsite în negru și blatul bucătăriei achiziționată de la IKEA. Pentru ferestre a prevăzut jaluzele din bambus, deci tot o textură caldă, și care creează un contrast plăcut cu tonurile gri ale zugrăvelii.

adelaparvu.com despre garsoniera 33 mp, Designer Victoria Smirnova, Foto Olga Melekestseva (9)

Totul este gândit să fie cât mai unitar la nivelul suprafețelor mari, dar accentele să existe la nivel de decorțiuni, cum sunt pernele cu imprimeuri galbene, covorul cu inserții de muștar, obiectele aflate la vedere din bucătărie. Pentru baie a ales o nuanță mai plină de albastru pe care a folosit-o pentru mobilier și ușa interioară, pardoseala fiind de tip patchwork (de la Italon Ceramica, colecția ArtWork), iar faianța simplă, albă (Kerama Marazzi). Oglinda supradimensionată face însă ca totul să pară mai mare și mai luminos. Sub blatul de la baie, realizat din blat de bucătărie de la IKEA, designerul a prevăzut o mască pentru lavoar, care are și rol de depozitare, plus loc pentru mașina de spălat. Înălțimea garsonierei este de 2,7 metri, ceea ce contează în imaginea de ansamblu, mai ales pentru corpurile suspendate (achiziționate de la Leroy Merlin).

Deși a folosit finisaje, mobilier și produse din magazine accesibile, cu totul, inclusiv manoperă, schimbat instalații, tâmplărie exterioară și interioară, calorifere, instalații, finisaje, mobilă, electrocasnice, aer condiționat etc s-a ajuns la suma de 15.000 de euro. Cert este că amenajarea a ieșit așa cum și-au dorit proprietarii, adică aerisită, caldă, fără dulapuri la vedere și armonioasă ca și organizare, nuanțe și stil. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre garsoniera 33 mp, Designer Victoria Smirnova, Foto Olga Melekestseva (1)

adelaparvu.com despre garsoniera 33 mp, Designer Victoria Smirnova, Foto Olga Melekestseva (4)

adelaparvu.com despre garsoniera 33 mp, Designer Victoria Smirnova, Foto Olga Melekestseva (17)

adelaparvu.com despre garsoniera 33 mp, Designer Victoria Smirnova, Foto Olga Melekestseva (14)

adelaparvu.com despre garsoniera 33 mp, Designer Victoria Smirnova, Foto Olga Melekestseva (11)

adelaparvu.com despre garsoniera 33 mp, Designer Victoria Smirnova, Foto Olga Melekestseva (6)

adelaparvu.com despre garsoniera 33 mp, Designer Victoria Smirnova, Foto Olga Melekestseva (25)

adelaparvu.com despre garsoniera 33 mp, Designer Victoria Smirnova, Foto Olga Melekestseva (13)

adelaparvu.com despre garsoniera 33 mp, Designer Victoria Smirnova, Foto Olga Melekestseva (26)

adelaparvu.com despre garsoniera 33 mp, Designer Victoria Smirnova, Foto Olga Melekestseva (19)

adelaparvu.com despre garsoniera 33 mp, Designer Victoria Smirnova, Foto Olga Melekestseva (2)

adelaparvu.com despre garsoniera 33 mp, Designer Victoria Smirnova, Foto Olga Melekestseva (7)

adelaparvu.com despre garsoniera 33 mp, Designer Victoria Smirnova, Foto Olga Melekestseva (8)

adelaparvu.com despre garsoniera 33 mp, Designer Victoria Smirnova, Foto Olga Melekestseva (24)

adelaparvu.com despre garsoniera 33 mp, Designer Victoria Smirnova, Foto Olga Melekestseva (23)

adelaparvu.com despre garsoniera 33 mp, Designer Victoria Smirnova, Foto Olga Melekestseva (10)
Foto: Olga-Melekestseva

21 Responses to Garsonieră de 33 mp cu loc generos pentru dressing

 1. Florentina Patache spune:

  Va rog ajutati-ma si pe mine. Am dat comanda de usi gri si m am impotmolit la parchet. As putea alege un gri mai inchis??? Pe pereti, ce culoare pun??? Dar canapeaua. Livingul are 22 mp e destul de mare si o usa de 2 metri latime, are cum sa fie lumina in casa. Va multumesc mult.

 2. Cristina spune:

  Cu usile gri, eu as incerca un parchet in culoarea stejarului si peretii albi, pentru o incapere luminoasa. As alege o canapea in culoarea usilor si as accesoriza-o cu perne colorate: galben mustar + albastru… sau verde iarba + corai aprins… sau mov pruna + roz….

 3. Roxana C. spune:

  Foarte frumoasa amenajarea iar baia imi place cel mai mult!

 4. Interesant! Ce inseamna sa ai imaginatie!

 5. Corina spune:

  De unde a fost luată usa de la dressing, cea stil hambar?

 6. Delia spune:

  Uite o garsonieră în care nu aș deveni claustrofobă!

 7. Marius spune:

  Ne puteti spune cine este producătorul ușii? Multumesc!

 8. cristian spune:

  FRUMOASA AMENAJARE.
  in alta ordine de idei raman uimit de faptul ca o multime de oameni se asteapta ca o amenajare de calitate sa coste putin. ( replici de genul : dar si bugetul…) Exista o multime de calculatoare. Si sa fim constienti ca timpul designerului costa, al zugravului costa, al instalatorului costa. Doamnele care dau 1000-2000 lei pe o geanta sau o tinuta de bal comenteaza la cat costa o amenajare de locuinta. Scuzati-ma , dar nu-i ok…. ( mi-a venit si mie asa )

  Adela te rog continua sa face ce faci. esti super

 9. Cristina spune:

  Buna Adela,

  Ma intereseaza o vopsea mata pretabila pentru usile lamelate de brad sau molid pe care le-ai prezentat si tu intr-un articol mai vechi. Aici oare au fost vopsite in albastru sau achizitionate ca atare? Am incercat multe variante cu vopselele din comert dar am dat banii degeaba pe ele. Imi trebuie o vopsea pretabila pentru lemn si durabila in timp in acelasi timp. Mai demult aveau cei de la Le Roy, dar nu am mai gasit. Am vazut ca cei din vest folosesc foate multa vopesea alba pt lemn. Imi poti recomanda un magazin sau site unde pot gasi?

  Multumesc!
  Cristina

 10. Ana spune:

  Buna Adela,
  Ai idee unde si daca mai pot gasi scaunele acelea de bar undeva?
  Am „scotocit” internetul si nu le-am gasit. Imi imaginez ca sunt foarte scumpe…dar imi plac prea mult ca sa renunt.
  Tin sa mentionez ca m-ai ajutat incredibil de mult cu acest blog in amenajarea apartamentuli. Multumesc!

 11. […] este unul minimal, separat cu o ușă de tip hambar față de zona de zi. Însă placările cu lemn îi conferă un aer de vacanță așteptat într-o […]

 12. […] ambientată în stil industrial, un concept semnat de biroul Enjoy Home Studio. Este vorba despre o garsonieră de 33 mp, configurată într-o clădire veche, construită în anii 1930, care inițial avea destinație de […]

 13. Adrian spune:

  Buna Adela,
  Care e sursa pt gresia din baie? Caut si eu asa ceva.
  Multumesc
  Adrian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *