adelaparvu.com despre idei amenajare bai mici, bai Leroy Merlin, design ARA Design & Architecture (4)

In Electrocasnice si dotari, Finisaje, Idei pentru acasa, Shopping

Soluții de amenajare pentru băi mici la prețuri bune

E foarte dificil atunci când te duci în magazinele de bricolaj și te uiți la rafturi să-ți imaginezi cum ți-ai putea amenaja baia cu produsele expuse. Într-o parte ai plăcile ceramice, în alta cele din piatră, separat mozaicurile, apoi obiectele sanitare, bateriile, decorațiuniile etc. Așa că atunci când cei de la Leroy Merlin m-au rugat să colaborez cu ei ca să amenajez un mic showroom de băi în magazinul recent inaungurat de la Bacău, împreună cu colegele mele arhitectele Ramona Isăcescu și Andreea Beșliu ne-am gândit la tine, care ești în dilemă și nu știi ce să alegi. Ca atare, am creat în spațiile mici, care simulează băi în special de bloc, ambientări care să te ghideze. Mai mult, toate sunt gândite ca prețul final să fie foarte accesibil și evident că ai să găsești fiecare produs prezentat în amenajări pe rafturile magazinelor. Tot ce vezi aici găsești în toate magazinele Leroy Merlin din țară. Dar hai să-ți spun mai multe despre fiecare amenajare în parte.

adelaparvu.com despre idei amenajare bai mici, bai Leroy Merlin, design ARA Design & Architecture (5)

Cameră de baie veselă pentru o familie cu copii? Da, ne-am gândit la asta, dar și la senzația de prospețime, așa că ne-am inspirat din natură. Plăci ceramice într-o nuanță de verde crud combinată cu gresie albă pe albă pe jos și o plintă din plăci care imită textura lemnului (sunt plăci pe care le găsești la dimensiuni mai mari, dar noi am prevăzut ca ee să fie tăiate pentru a fi folosite ca plintă). Gresia albă dă senzația de spațiu mai amplu, iar pentru mamele, care vor să se asigure că totul e iginienizat, e la fix să aibă sub supraveghere starea pardoselii. Apoi, mobilierul este o combinație de alb cu laterale din lemn de la Cersanit, conform temei. Evident că într-o baie destinată unei familii cu copii mici trebuia să existe o cadă, așa că ea este prezentă, dar cu un geam lateral pentru ca stropii de apă să rămână cât mai departe de zona lavorului.

adelaparvu.com despre idei amenajare bai mici, bai Leroy Merlin, design ARA Design & Architecture (3)

adelaparvu.com despre idei amenajare bai mici, bai Leroy Merlin, design ARA Design & Architecture (6)

Cameră de baie pentru persoane în vârstă? De multe ori îi luăm lângă noi pe bunicii sau părinții noștri și ne dorim să le amenajăm o baie care să răspundă nevoilor lor. Așa că ne-am gândit la o baie mică ce poate fi amenajată special pentru cineva în vârstă, una unde accesul să fie ușor pentru zona de îmbăiere, de duș, adică fără praguri, fără cadă, ci o zonă de duș cu rigolă îngropată, unde poate fi așezat fără probleme un taburet ușor din metal și plastic pe care o persoană în vârstă să se poată așeza. De asemenea, la nevoie pot fi montate bare de susținere și poate fi așezat un coor antiderapant în zona de duș. Nu întâmplător zona de duș este îngustă. Pereții asigură sprijin pentru cineva care se mișcă mai cu dificultate și are nevoie de sprijin. În loc de panou de sticlă pentru închiderea zonei de duș poate fi montată o simplă perdea de duș care poate fi manevrată cu ușurință. Am ales finisaje ușor mai rustice, în nuanțe mai pe placul generației a treia.

adelaparvu.com despre idei amenajare bai mici, bai Leroy Merlin, design ARA Design Studio (11)

adelaparvu.com despre idei amenajare bai mici, bai Leroy Merlin, design ARA Design & Architecture (7)

Baie nou renovată la cel mai mic preț? Poate că ai un apartament de închiriat, o pensiune sau vrei să renovezi o baie de oapeți, dar nu ai un buget prea mare. Așa că ne-am gândit că cum ai putea să amenajezi cu o sumă mică așa ceva. Da, cu 650 lei poți avea toate obiectele sanitare necesare într-o baie, iar plăcile ceramice pot fi cele mai ieftine, dar dacă le alegi simple și asortate între ele obții ceea ce ai nevoie, adică o baie cuminte, corectă, funcțională, la cel mai mic preț.

adelaparvu.com despre idei amenajare bai mici, bai Leroy Merlin, design ARA Design Studio (13)

adelaparvu.com despre idei amenajare bai mici, bai Leroy Merlin, design ARA Design & Architecture (8)

Baie în stil mediteranean cu o cadă generoasă? Da, o poți avea, chiar dacă ți se pare că pe rafturi nu vei găsi ceea ce ți-ai dori. Am folosit pentru această baie placări de la raionul de piatră, respectiv travertin pentru pereți și mozaic din travertin, iar pentru pardoseală plăci mai ritmate, dar în nuanțe naturale. Cum obiectele sanitare sunt preponderent albe, ne-am orientat ca și mobilierul să fie la fel, dar cu un aspect mai provensal. Pereții sunt îmbrăcați până acolo unde e necesar, adică la 150 în zona de lavoar și la circa 2 metri în zona de cadă și duș, în rest e folosită vopsea lavabilă. Este un model de baie care se pretează și pentru o familie cu copii de vârste diferite (unul preșcolar, altul școlar) sau pentru un cuplu care-și dorește ca baia să fie și o oază de relaxare (cada are și sistem de hidromasaj).

adelaparvu.com despre idei amenajare bai mici, bai Leroy Merlin, design ARA Design & Architecture (9)

adelaparvu.com despre idei amenajare bai mici, bai Leroy Merlin, design ARA Design & Architecture (10)

Baie în stil scandinav? Da, o poți amenaja cu ceea ce găsești la Leroy Merlin unde prețul la faianța metro, cea în formă de cărămizi, este foarte atractiv (circa 50 lei metru pătrat). Noi am creat o baie în alb și negru cu două borduri închise care încadrează pereții la nivelul plafonului și la nivelul inferior. Pentru baia ta te poși opri cu placarea la nivelul a două rânduri de placi deasupra brâului de jos (adică la nivelul rezervorului de wc îngropat), mai puțin în zona de cadă sau duș, depinde ce-ți dorești, iar în dreptul lavoarului poți monta o oglindă mai generoasă care să coboare mai înspre bordură. Pe jos, ca totul să nu fie banal, poți opta pentru un mozaic în alb și negru care ritmează baia. Obiectele sanitare cât mai simple, cu atât mai bine. Aici pentru expunere au fost folosite obiecte sanitare din gama de top.

adelaparvu.com despre idei amenajare bai mici, bai Leroy Merlin, design ARA Design & Architecture (2)

adelaparvu.com despre idei amenajare bai mici, bai Leroy Merlin, design ARA Design & Architecture (1)

adelaparvu.com despre idei amenajare bai mici, bai Leroy Merlin, design ARA Design & Architecture (13)

Baie pentru adolescenți sau tineri căsătoriți? Dacă îți dorești o baie mai veselă, mai specială poți alege să ai culoare la nivelul pardoselii, cum ar fi turcoazul. De ce? Pentru că într-o baie mică tot ce e într-o nuanță mai tare pe pereți îți va da impresia că micțorează spațiul. Așa că poți lăsa albul să domine la nivelul faianței, dar un mic brâu decorativ schimbă percepția. Și da musai îți dorești un lavoar mai special, da îl găsești și îl poți asorta fără probleme într-o baie unde n-ai prea multe culori și modele. Desigur, oricând un lavoar simplu îți da da impresia de și mai mult spațiu.

adelaparvu.com despre idei amenajare bai mici, bai Leroy Merlin, design ARA Design & Architecture (11)

adelaparvu.com despre idei amenajare bai mici, bai Leroy Merlin, design ARA Design & Architecture (12)

Baie cu atmosferă clasică, dar nu încărcată? Da, poți combina texturi și modele asociate clasicului cu dotări actuale, cum ar fi mobilier actual, dar suspendat și din lemn, vas wc cu alură clasică și cadă, baterii, accesorii moderne. O baie cuminte unde poți face combinații de bun simț ca să ieși la un preț foarte atractiv. Se potrivește într-o baie de familie, dar și într-o pensiune cu tematică rustică sau clasică. De asemenea poate fi o variantă de amenajare pentru o baie dintr-o locuință veche, unde nu mai poți modifica poziția instalației de wc, adică ești obligat să montezi un wc cu picior în locul unuia suspendat.

adelaparvu.com despre idei amenajare bai mici, bai Leroy Merlin, design ARA Design & Architecture (15)

adelaparvu.com despre idei amenajare bai mici, bai Leroy Merlin, design ARA Design & Architecture (16)

La final vreau să fac câteva precizări. Prețurile afișate sunt pentru obiectele sanitare și nu includ și placările, la care, pe lângă prețul pe metru pătrat, mai trebuie să adaugi prețul adezivului pentru ele, plus chitul de rosturi. Însă dacă mai adaugi circa 1000 lei la fiecare baie îți poți da seama de un preț final. Vezi că în imagini ai și specificațiile privind dimensiunea băilor, iar placările pentru acasă la tine nu e musai să fie pe toți pereții (noi le-am pus aici ca să vezi cum ar arăta). Poți să plachezi doar acolo unde ai nevoie, adică unde ajunge efectiv apa. În rest, poți folosi foarte bine vopsea lavabilă de calitate. Toate amenajările sunt gândite ca o bază de bun simț, ceva care să nu fie strident, ci cuminte, ceva corect. De aceea fie am ales tonuri neutre, inspirate de natură, fie nuanțe care te duc cu gândul la apă, la prospețime (verde, turcoaz). Poți oricând colora o baie cu accesorii, cum ar fi prospoape, perdea de duș, covoraș de baie. Sper ca aceste soluții de amenajare pe care le vei găsi în magazinele Leroy Merlin (deocamdată din Bacău și Iași) să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre idei amenajare bai mici, bai Leroy Merlin, design ARA Design & Architecture (4)

24 Responses to Soluții de amenajare pentru băi mici la prețuri bune

 1. Tudor spune:

  Buna Adela. Citesc cu interes postarile tale si sunt incantat de ceea ce vad aici. Ai idee de vreo firma din zona Moldovei, preferabil Iasi – care sa faca pereti si usi de sticla pentru cabina de dus la comanda? Casa noastra are 3 bai, iar pentru una din ele ne dorim un perete fix din sticla si o parte mobila, gen usa. Asta pentru ca baia este lunga si ingusta (cca 1.80 m latime) iar in capat este fereastra a carei lumina nu as vrea sa o obturez. Multumesc!

  • Adela Parvu spune:

   De regula panourile din sticla la comanda se fac de catre firmele care toarna geamuri securizate. Cand faci ceva la comandă sa stii ca foaia de sticla este turnata special pentru tine. Din pacate nu stiu in Iasi vreo firma specializata, dar pentru ca acum cunosti procedura, iti va fi mai usor sa cauti 🙂 Poate fi si o firma care face balustrade din sticla.

  • Valentin spune:

   Iti dau un link legat de cererea ta:
   pereti si usi de sticla pentru cabina de dus la comanda.
   Este singura aplicatie online de acest gen din Romania http://atipice.ravak.ro/

 2. Otilia spune:

  Buna,Adela. Felicitari pt articol. Chiar aveam nevoie de un mic ajutor. Crezi ca peretii din pluta ar fi o varianta buna pt o baie(si ieftina) ?

 3. Ion spune:

  Buna ziua!
  Adesea in bai si bucatarii se folosesc pentru pardoseala placile ceramice. Dar sunt curios de parerea dumneavoastra legata de dalele de LVT (Luxury Vinil Tile) pot fi folosite acestea in bai si bucatarii?
  Multumesc!

 4. codeus mirela spune:

  Servus Adela! iti citesc cu interes articolele. Ai putea sa imi spui, te rog, pentru baia „pentru varstnici”, cea cu rigola in spatiul pentru dus, hidroizolatia trebuie aplicata in toata baia sau e suficient doar pentru perimetrul de dus? Cat trebuie inaltata pe perete de la podea?? Multumesc

 5. Corina Bolboaca spune:

  Buna ziua, vreau sa pun pe un perete in baie panouri de sticla.De unde le pot achiziționa si cum se montează? Multumesc mult!

 6. Alina spune:

  Buna, Adela. As vrea sa pun in baie gresia sub forma de tabla de sah alb-negru (mat) si as vrea sa indulcesc trecerea spre faianta cu o plinta tot din gresie, dar alba mata simpla care sa aiba insa si elemente de imbinare pentru muchii/colturi tot din gresie. Exista asa ceva in vreun magazin fizic din Cluj? In aceeasi idee, baghetele/coltarele lungi pentru faianta se fac si din gresie sau doar din plastic? Multumesc mult pentru sprijin!

 7. Petre Carmen spune:

  Buna ziua! Care credeti ca este cea mai frumoasa culoare pentru o baie de 4,11 mp dintr.un apartament de 70 mp, al unei tinere familii in asteptarea unui bebeluș? Multumesc!

 8. Valentin spune:

  Interesant si util acest articol.
  Pentru socializare va invit pe grupul de facebook BAI MODERNE
  https://www.facebook.com/groups/1876874775907341/
  Acest grup a fost infiintat din dorinta de a crea stranse legaturi intre profesionistii din domeniu si de a promova pe piata din Romania produse si proiecte de top.

 9. Beatrice spune:

  Buna Adela, am cautat informatii pe net insa nu am gasit. As vrea sa stiu cat costa construirea unei bani mici in apartament. Ma gandeam sa transform debaraua de langa baie in alta baie mai mica, sa spun o cabina mica de dus, un vas si o chiuveta. Ma gandesc ca astfel as valoriza mai mult apartamentul. Ai idee cat m-ar costa, multumesc frumos pentru raspuns.:

  • Adela Parvu spune:

   Beatrice, înainte de toate ar trebui să te asiguri că ai instalațiile sanitare pentru o astfel de transformare. Te-ar costa în jur de 3000 de euro să faci totul de la zero cu instalații, obiecte sanitare, manoperă etc.

 10. Mihai spune:

  Buna ma poti ajuta cu ceva idei cum sa aranjez o baie de 4 pe 2 m…adică 8mp
  Mulțumesc

 11. Maria Iliuta spune:

  Bună dimineața, Adela aș dori să îmi renovez o baie cu dimensiunile 1,5m pe 1,5m .
  Dacă se poate să mă ajuți, posibilitatea financiară este mică .
  Vămulțumesc.Maria Iliuta

 12. Cory spune:

  Buna.
  Am și eu o întrebare…Am un spațiu îngust de 1.25cm si lung de 4 m….as putea sa fac o baie acolo ? Sau e prea îngust? Am făcut mai multe schițe cum as dori sa fie. Dar as vrea sa stiu parerea unui expert.

  received_557710872434848

  • Adela Parvu spune:

   Bună Cory! Doar dimensiunile băii nu mă ajută. Trebuie să știu și unde este poziționată ușa, fereastra și de unde se pot trage instalațiile de apă și canalizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *