adelaparvu.com despre apartament in nuantele plajei, designer Clara Valls, Foto ElMueble (111)

In apartamente, Design Interior

Locuință mică decorată și finisată în nuanțele plajei

Am mai spus-o și o mai spun: natura este o excelentă sursă de inspirație, mai ales când vine vorba despre culori. Dacă îți place foarte mult marea și vrei să reproduci atmosfera plajei și în interiorul casei tale, să știi că o poți face în multe feluri. Important este să nu iei în considerare doar albastrul mării, ci să te concentrezi pe toate nuanțele nisipului, stâncilor, care sunt neutre, de la bejuri la tonuri de verzuri, de griuri calde, căci doar sunt scăldate de soare. Marea o poți evoca prin accente mărunte de turcoaz, albastru la nivel de decorațiuni, dar tot ce înseamnă plajă este mult mai ofertant pentru amenajarea interioară pentru că formează un fundal ușor de personalizat ulterior cu decorațiuni colorate. Și ca să vezi despre ce vorbesc am ales să-ți prezint o locuință mică din Spania, al cărei proiect de amenajare este semnat de designerul Clara Valls. Dar hai să-ți spun mai multe din tructurile aplicate aici.

adelaparvu.com despre apartament in nuantele plajei, designer Clara Valls, Foto ElMueble (4)

Când te confrunți cu un spațiu mic cel mai important aspect pe care trebuie să-l ai în vedere este funcționalitatea, adică tot ceea ce ai în locuință să-ți servească în mod practic. Deci, după o organizare clară, fiecare cameră ce rol are și ce activități vei desfășura acolo, urmează să alegi finisajele. Nu te gândi să personalizezi prin culoare, mai ales dacă nu ai experiență. Alege nuanțe neutre și materiale familiare (parchet pe jos, zugraveala pe perete). Uite, aici tonurile de bej se regăsesc peste tot și nu întâmplător (vezi nuanță pereți, nuanță parchet). Când spațiul e mic nu-ți dorești ca el să fie fragmentat de contraste mari, așa că dacă alegi totul în nuanțe similare, camera va fi percepută ca fiind mai mare. Aici, în livingul care nu are o înălțime prea mare, designerul a prevăzut placarea cu lambriuri vintage pe unul dintre pereți. Montate pe verticală subliniază înălțimea, ceea ce dă impresia de spațiu mai aerisit. Intenționat acel perete este lăsat liber, pentru a amplifica aceasta senzație.

adelaparvu.com despre apartament in nuantele plajei, designer Clara Valls, Foto ElMueble (10)

În spațiile mici nu încerca să folosești un mobilier complicat, ci mai multe piese mai mici pe care să le poți muta ușor. Uite, poate ai fi tentat să crezi că o canapea colțar e mai bună într-un living mic, dar adevărul este că niciodată locul de pe colț nu este folosit. Așa că o așezare în L a două canapele de două locuri, cu o măsuță între ele, este mult mai comodă. De asemenea, în loc de o masă de cafea mare, mai bine două mai mici alăturate. La nevoie ele pot fi reamplasate sau folosite pe terasă. În loc de fotolii mai bine scaune cu spătar, dar pliabile, iar către sufragerie taburete, care nu obturează spațiul prin prezența spătarelor, căci nu le au.

Sufrageria poziționată lângă fereastră asigură o vizibilitatea bună asupra preparatelor culinare, dar și senzația de spațiu aerisit, deși aici e clar totul aranjat pe colț. Trucul folosit? Amplasarea unui grup de oglinzi care seamănă cu o fereastră. Ele reflectă lumina și dau impresia că spațiul se continuă, se deschide către o altă încăpere.
Un aspect important, deseori ignorat este iluminatul interior. Când ai spații mici poți renunța la plafonieră sau lustra centrală, care marchează dimensiunile camerei, deci poți păcăli privirea că încăperea ar fi mai mare în lipsa lor. Dar nu uita să pui în valoare fiecare loc funcțional. Ai două canapele? Musai două surse de iluminat sub forma de veioză sau lampadar. Loc de sufragerie? Deasupra mesei sunt binevenite corpuri suspendate.

adelaparvu.com despre apartament in nuantele plajei, designer Clara Valls, Foto ElMueble (9)

În zona de odihnă, în dormitoare, atunci când spațiul este mic poți avea în loc de noptiere o structură fixă, deopotrivă estetică și funcțională, în spatele patului. Poți crea nișe în această structură sau te poți folosi de raftul creat deasupra tăbliei. Aici spiritul plajei a fost adus prin folosirea nuanțelor, dar și prin placarea cu același tip de lambriu ca în living. Decorațiunile cu temă marină vin să personalizeze totul în locuință, iar albul, aici prezent la nivelul lenjeriei și al perdelei de tip stor adaugă o notă de prospețime similară celei imprimate de norii pufoși de vară. O locuință plăcută, cu multe colțuri frumos decorate. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre apartament in nuantele plajei, designer Clara Valls, Foto ElMueble (5)

adelaparvu.com despre apartament in nuantele plajei, designer Clara Valls, Foto ElMueble (11)

adelaparvu.com despre apartament in nuantele plajei, designer Clara Valls, Foto ElMueble (1)

adelaparvu.com despre apartament in nuantele plajei, designer Clara Valls, Foto ElMueble (12)

adelaparvu.com despre apartament in nuantele plajei, designer Clara Valls, Foto ElMueble (6)

adelaparvu.com despre apartament in nuantele plajei, designer Clara Valls, Foto ElMueble (2)

adelaparvu.com despre apartament in nuantele plajei, designer Clara Valls, Foto ElMueble (8)

adelaparvu.com despre apartament in nuantele plajei, designer Clara Valls, Foto ElMueble (3)

adelaparvu.com despre apartament in nuantele plajei, designer Clara Valls, Foto ElMueble (7)
Foto: ElMueble

9 raspunsuri pentru Locuință mică decorată și finisată în nuanțele plajei

 1. Andreyna spune:

  Superb…ar trebui sa se promoveze si in Romania idea bunului gust. Majoritatea caselor la noi au o lipsa totala a designului si frumosului in general…din pacate…

 2. igor spune:

  Petele de turcoaz fac diferenta. Altfel, ar fi o chestie palida…

 3. Adelina spune:

  Stiti cumva unde pot gasi la noi scaune cu acest gen de impletitura? Multumesc.

 4. Buciumeanu spune:

  Buna, Alina,
  Imi poti recomanda un magazin in Bucuresti de unde sa pot cumpara jaluzele in stil roman, cu tot cu perdea, similare cu cele din articolul de mai sus?(sau imaginea din attach)

  Multumesc anticipat!

  adelaparvu.com-despre-apartament-in-nuantele-plajei-designer-Clara-Valls-Foto-ElMueble-9-1

 5. Buciumeanu Andreea spune:

  Multumesc mult pentru raspuns, cu un contact al unei firme care imi poate face asa ceva pe comanda ma mai poti ajuta, te rog mult?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *