adelaparvu.com despre casa de vacanta la mare, Daydreamer, Cornwall, UK, casa in stil marin, Anglia, Foto Unique Home Stays (9)

In Case, Design Interior, Horeca

În stil marin, dar cu tușe dulci, căsuța asta de vacanță

Cu siguranță sunt mulți oameni care iubesc marea, senzația de pace pe care pe care o imprimă în memorie întinderea albastră, linia orizontului liberă, culorile mai vii, mai strălucitoare. După fiecare vacanță te întorci acasă cu impresii plăcute, mai ales dacă ai stat într-un loc simpatic, cum e cel de față. O căsuță de vacanță din Marea Britanie denumită Daydreamer, amenajată în stil marin, care te poate inspira și pe tine dacă îți dorești să recreezi în locuința ta un decor similar. Ai să vezi că totul este simplu la bază și că accentele dulci sunt date prin decorațiuni. Și când spun dulci mă refer că sunt mai romantice, mai feminine. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre casa de vacanta la mare, Daydreamer, Cornwall, UK, casa in stil marin, Anglia, Foto Unique Home Stays (1)

Întotdeauna când vrei să abordezi un anumit stil gândește-te la tema pe care vrei să o creionezi. Alege-ți imagini care-ți plac și hotărăște-te la o paletă de culori. Prima dată ia în considerare suprafețele mari, adică finisajele, ca și cum ai așterne fundalul pe o pânză pe care urmează să o pictezi. Uite, în cazul de față ai să vezi pereți lambrisați și vopsiți în alb, tâmplărie albă și o pardoseală cu nuanțe de coniac și plintă albă, iar la baie, pereții vopsiți în tonuri de nisip, un bej auriu. Da, secretul aici este că sunt împrumutate culori din mediul marin, ceea ce face ca totul să fie armonios și plăcut. Practic, pe fereastră se văd aceleași nuanțe care sunt prezente și în decorul căsuței.

adelaparvu.com despre casa de vacanta la mare, Daydreamer, Cornwall, UK, casa in stil marin, Anglia, Foto Unique Home Stays (13)

Să știi că nuanța de coniac se combină excelent cu tonuri de albastru, turcoaz și verde pastelat. Și ai să le regăsești pe toate aici, începând de la tapițeria canapelei la mobila de bucătărie de la masa cu aspect vintage la ramele tablourilor. Mobila aleasă și poziționată cât mai funcțional cu putință, dar care are un stil ușor rustic prin formă, prin materiale sau finisaje. Excepție canapeaua, care este din registru actual, dar care are picioare din lemn, este tapițată cu stofă, asortată cu perne și covor cu imprimeuri simple, care te duc cu gândul la vacanță marină. Tablourile, felinarul, vesela sunt și ele alese în ton cu amenajarea și ele sunt decorațiunile care întregesc atmosfera, la fel cum în dormitor lenjeria patului, piesele mici de mobilă și lămpile sunt parte din aceeași poveste.

adelaparvu.com despre casa de vacanta la mare, Daydreamer, Cornwall, UK, casa in stil marin, Anglia, Foto Unique Home Stays (19)

Aici mi-a plăcut foarte mult și amenajarea exterioară, căci ce ar fi o casă de vacanță la mare fără o terasă generoasă, o adevărată cameră în aer liber? Dacă la exterior casa este simplă și îmbrăcată îm lambriuri, pardoseala are lini similare imprimate de lamelele de deck. Apoi, există un spațiu special creat pentru relaxare și umbrit cu un paravan vopsit în albastru, motiv pentru decorare cu o oglindă decorativă și o sursă de iluminat. Tot pentru atmosferă câteva fântâni miniaturale sub formă de ou sunt poziționate în lateral pentru a aduce un plus de culoare, dar și senzația de răcoare. O căsuță perfect ca refugiu pentru un cuplu, dar și sursă simpatică pentru decor în stil marin. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa de vacanta la mare, Daydreamer, Cornwall, UK, casa in stil marin, Anglia, Foto Unique Home Stays (16)

adelaparvu.com despre casa de vacanta la mare, Daydreamer, Cornwall, UK, casa in stil marin, Anglia, Foto Unique Home Stays (10)

adelaparvu.com despre casa de vacanta la mare, Daydreamer, Cornwall, UK, casa in stil marin, Anglia, Foto Unique Home Stays (12)

adelaparvu.com despre casa de vacanta la mare, Daydreamer, Cornwall, UK, casa in stil marin, Anglia, Foto Unique Home Stays (15)

adelaparvu.com despre casa de vacanta la mare, Daydreamer, Cornwall, UK, casa in stil marin, Anglia, Foto Unique Home Stays (14)

adelaparvu.com despre casa de vacanta la mare, Daydreamer, Cornwall, UK, casa in stil marin, Anglia, Foto Unique Home Stays (3)

adelaparvu.com despre casa de vacanta la mare, Daydreamer, Cornwall, UK, casa in stil marin, Anglia, Foto Unique Home Stays (6)

adelaparvu.com despre casa de vacanta la mare, Daydreamer, Cornwall, UK, casa in stil marin, Anglia, Foto Unique Home Stays (7)

adelaparvu.com despre casa de vacanta la mare, Daydreamer, Cornwall, UK, casa in stil marin, Anglia, Foto Unique Home Stays (22)

adelaparvu.com despre casa de vacanta la mare, Daydreamer, Cornwall, UK, casa in stil marin, Anglia, Foto Unique Home Stays (21)

adelaparvu.com despre casa de vacanta la mare, Daydreamer, Cornwall, UK, casa in stil marin, Anglia, Foto Unique Home Stays (4)

adelaparvu.com despre casa de vacanta la mare, Daydreamer, Cornwall, UK, casa in stil marin, Anglia, Foto Unique Home Stays (8)

adelaparvu.com despre casa de vacanta la mare, Daydreamer, Cornwall, UK, casa in stil marin, Anglia, Foto Unique Home Stays (5)

adelaparvu.com despre casa de vacanta la mare, Daydreamer, Cornwall, UK, casa in stil marin, Anglia, Foto Unique Home Stays (11)

adelaparvu.com despre casa de vacanta la mare, Daydreamer, Cornwall, UK, casa in stil marin, Anglia, Foto Unique Home Stays (2)

adelaparvu.com despre casa de vacanta la mare, Daydreamer, Cornwall, UK, casa in stil marin, Anglia, Foto Unique Home Stays (17)

adelaparvu.com despre casa de vacanta la mare, Daydreamer, Cornwall, UK, casa in stil marin, Anglia, Foto Unique Home Stays (20)

adelaparvu.com despre casa de vacanta la mare, Daydreamer, Cornwall, UK, casa in stil marin, Anglia, Foto Unique Home Stays (18)

adelaparvu.com despre casa de vacanta la mare, Daydreamer, Cornwall, UK, casa in stil marin, Anglia, Foto Unique Home Stays (9)
Foto: Unique Home Stays/ House of TurqoiseDearDesigner/

7 raspunsuri pentru În stil marin, dar cu tușe dulci, căsuța asta de vacanță

 1. Rodica spune:

  Cata liniste si calm acolo…zici ca timpul s-a oprit…doar televizoarele iti aduc aminte de lumea reala…imi place foarte mult amenajarea casutei!

 2. Irina Anghel spune:

  Stilul naval arata bine chiar pe coasta, altfel devine frustrant sa nu poti pastra ambientarea intr-o locuinta cotidiana. Presupune sa ai spatiu generos de depozitare pt scenografii sezoniere, care sa iti aminteasca de cate o vacanta. Dar e frumos: are si Acasa personalitate, nu mai aduce cu o matusa care iti imbatraneste pe cap.

 3. Adina spune:

  Frumoasa casuta. Sa tot lenevesti la soare…………………

 4. LINA spune:

  Wow! Este atat de dulce, placuta, eleganta si cu detalii fine, primitoare!

 5. Ira spune:

  Ce este acel finisaj pe peretii interiori? Lambriu? De care oare, lemn sau pvc?

  • Adela Parvu spune:

   Ira este lambriul din lemn. Pentru lambriul din PVC trebuie la nivelul plafonului niste benzi speciale care sa inchida frumos ansamblul pentru ca la interior lambriul din PVC este gol. La cel din lemn, lamelele sunt pline, ca atare ele se pot tăia la dimensiunea dorita fara a fi nevoie de benzi corectoare. In plus, lambriul din lemn se poate vopsi, ceea ce este mai greu cu cel din PVC.

   • Simona spune:

    Cum se comportă lambriurile de lemn pe pereți și tavan în mediul umed. Am și eu un apartament la mare și mi-aș dori să pun lambriuri în dormitor și living dar nu știu cum se comportă la umezeala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *