adelaparvu.com despre casa rustica cu obiecte colorate, casa Tom Sharpe, Foto ElMueble (12)

In Case, Design Interior

Simplă, dar atât de solară casa aceasta. Chiar îți dă o stare de bine

Sunt case ale căror încăperi dacă le-ai vedea goale nu ți-ar spune mare lucru, dar unde toată povestea este creionată prin mobilier și obiecte decorative. Simplitatea lor este seducătoare și ca să-ți exemplific ce înseamnă ea am ales să-ți prezint casa de față, una situată în Costa Brava și în care a trăit scriitorul englez Tom Sharpe. După ce s-a stins din viață în 2013, casa a fost cumpărată de o familie spaniolă cu doi copii, care au păstrat în memoria scriitorului cât mai multe din elementele inițiale, cum ar fi șemineul, și au denumit camerele cu titluri de romane și personajele care l-au făcut celebru. Dar dincolo de asta pe mine m-au cucerit încăperile, modul lor de amenajare și lumina incredibilă. Dar hai să-ți spun mai multe.

Când nu știi cum să procedezi în privința casei tale alege ca tot ce înseamnă finisaje, pardoseli și pereți să fie cât mai simple. Un fundal neutru, cum ar fi pereții gri foarte deschis cu tâmplărie albă și parchet plăcut la culoare, cu tonuri mai degrabă către gri decât către maro, te vor ajuta mai departe decât să te încurce. Ca să creezi o atmosferă plăcută e suficient ca în fiecare încăpere să ai un element care să atragă atenția. Aici livingul arată mai special grație șemineului cu formă organică. În jurul lui sunt grupate restul pieselor de mobilier. Apoi, la bucătărie locul de luat masa este mai prezent datorită scaunelor cu tapițerie colorată, în dormitor tapetul și tapițeria solară a patului creează un contrast de-a dreptul solar, iar la baie, în ciuda simplității, albastrul de deasupra faianței induce o stare de calm și relaxare.

Cum așezi obiectele, cum le alegi? Gândește-te în primul rând la nevoi și apoi la „cum să umpli spațiile”. Uite, spre exemplu, în living familia de față s-a gândit la cum își petrece timpul împreună, așa că au ales să aibă două canapele în loc de seturi (canapea și fotolii), alături de care au pus piese mici folositoare, măsuță de cafea centrală, o măsuță în lateralul celei de-a doua canapele și două pufuri, care pot fi foarte bine sprijin pentru picioare nu doar locuri extra de ședere când vin invitați. Pentru canapele, care ocupă un volum mai mare au ales tapițerii neutre, deschise, dar au colorat totul cu perne fantezie. De asemenea, au introdus texturi calde, vezi blatul din lemn al măsuței de cafea, taburetele cu tapițerie împletită. Textura aceasta naturală, de împletituri se regăsește pentru obiecte mai mici, coșuri, măști de ghivece, de unde și senzația de vacanță, de prospețime.

Simplu, cât mai simplu la nivel de finisaje, simplu pentru ce înseamnă suprafețe mari și corpuri de mobilă mai voluminoase, dar culoare și accente decorative pe suprafețe mici. Draperii și perdele simple, plăcute, naturale, care și ele sunt prezente pe zone mai ample, dar care uite, aici lasă lumina să pătrundă din plin la interior. Și obiecte decorative mate, cu aspect natural, plante verzi, cărți, fotografii și multe perne decorative, pleduri, care induc senzația de confort și familiaritate. O casă plăcută, care-ți dă o stare de bine. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa rustica cu obiecte colorate, casa Tom Sharpe, Foto ElMueble (11)

adelaparvu.com despre casa rustica cu obiecte colorate, casa Tom Sharpe, Foto ElMueble (3)

adelaparvu.com despre casa rustica cu obiecte colorate, casa Tom Sharpe, Foto ElMueble (2)

adelaparvu.com despre casa rustica cu obiecte colorate, casa Tom Sharpe, Foto ElMueble (7)

adelaparvu.com despre casa rustica cu obiecte colorate, casa Tom Sharpe, Foto ElMueble (8)

adelaparvu.com despre casa rustica cu obiecte colorate, casa Tom Sharpe, Foto ElMueble (9)

adelaparvu.com despre casa rustica cu obiecte colorate, casa Tom Sharpe, Foto ElMueble (10)

adelaparvu.com despre casa rustica cu obiecte colorate, casa Tom Sharpe, Foto ElMueble (4)

adelaparvu.com despre casa rustica cu obiecte colorate, casa Tom Sharpe, Foto ElMueble (6)

adelaparvu.com despre casa rustica cu obiecte colorate, casa Tom Sharpe, Foto ElMueble (5)

adelaparvu.com despre casa rustica cu obiecte colorate, casa Tom Sharpe, Foto ElMueble (1)
Foto: ElMueble

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *