adelaparvu.com despre casa de vacanta in alb si albastru, casa SUA Nantucket, Design interior T. Keller Donovan, Foto John Bessler Photography (13)

In Case, Design Interior

Romantică și dulce casa asta în alb și albastru

Există interioare care par a fi din căsuțe de păpuși, dar la scară mare, iar asta cu siguranță este una dintre ele. Da, este o locuință de vacanță, o casă din lemn ridicată pentru o familie cu trei copii unde predomină ambientele în alb și albastru, dar în ciuda combinației cromatice reci, răcoritoare, decorul emană căldură, exact genul acela de familiaritate pe care ți-o dorești acasă. Secretul? Textile folosite din plin și de impact, dar și alăturări cu finisaje calde (parchet din lemn, tapet care imită lemnul) și piese de mobilă împletite. Designerul T. Keller Donovan spune că această combinație de alb și albastru poate fi adusă din zona clasică în cea modernă prin inserarea prezenței lemnului și folosirea unor modele mai simple, fără ornamente pentru plinte, cornișe, pervazurile ușilor și lambriuri. Dar totul pare variate și elegant. De ce? Pentru că imprimeurile sunt prezente pe obiecte mici. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre casa de vacanta in alb si albastru, casa SUA Nantucket, Design interior T. Keller Donovan, Foto John Bessler Photography (5)

Nuanța de lemn roșiatic și mai închis la culoare dă foarte bine cu albastru, dar e necesar un ton mai puternic, mai plin de albastru care să contrabalasenze maroul. Și da, cu mult alb în jur poți oferi senzația de spații aerisite. Dacă te uiți la suprafețele mari – pardoseli, zugrăveli vei vedea că sunt simple, iar tâmplăria albă dă foarte bine cu totul (deci nu e musai să asortezi parchetul cu ușile interioare). Dar camerele sunt frumos definite de cornișe (baghetele decorative de la nivelul plafoanelor) și plinte înalte albe sau de lambriuri care îmbracă pereții. Deși zugrăvelile sunt albe vei vedea că există varietate la nivel de volume, căci pe pereți se observă baghete și profile care conturează diversele zone (deasupra șemineurilor, sub ferestre etc.) sau farfurii decorative albe, al căror rol este tocmai de a alunga monotonia și a aduce un plus de textură.

adelaparvu.com despre casa de vacanta in alb si albastru, casa SUA Nantucket, Design interior T. Keller Donovan, Foto John Bessler Photography (3)

Deși ferestrele și piesele de mobilă sunt conturate de textile imprimate ai să observi că modelul acestora este simplu și păstrat în tema de vacanță marină urmărită aici. Pe lângă dungi, carouri, model tablă de șah ai descoperi în dormitoare mici excepții, respectiv în cel al fetiței motive florale sau cu scoici și stele de mare în alt dormitor decorat în tonuri de marouri. De asemenea, pe lângă textile și covoare merită să observi corpurile de iluminat care sunt toate simple și preponderent din fier, iar acolo unde sunt lampadare ele sunt cu abajururi clasice albe. Designerul a personalizat cu tablouri decorative, oglinzi, dar până acolo s-a folosit de tapițerii și țesături decorative. Foarte îngrijit și asortat totul. Mi-a plăcut casa aceasta cu aer romantic. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa de vacanta in alb si albastru, casa SUA Nantucket, Design interior T. Keller Donovan, Foto John Bessler Photography (1)

adelaparvu.com despre casa de vacanta in alb si albastru, casa SUA Nantucket, Design interior T. Keller Donovan, Foto John Bessler Photography (6)

adelaparvu.com despre casa de vacanta in alb si albastru, casa SUA Nantucket, Design interior T. Keller Donovan, Foto John Bessler Photography (14)

adelaparvu.com despre casa de vacanta in alb si albastru, casa SUA Nantucket, Design interior T. Keller Donovan, Foto John Bessler Photography (8)

adelaparvu.com despre casa de vacanta in alb si albastru, casa SUA Nantucket, Design interior T. Keller Donovan, Foto John Bessler Photography (13)

adelaparvu.com despre casa de vacanta in alb si albastru, casa SUA Nantucket, Design interior T. Keller Donovan, Foto John Bessler Photography (4)

adelaparvu.com despre casa de vacanta in alb si albastru, casa SUA Nantucket, Design interior T. Keller Donovan, Foto John Bessler Photography (10)

adelaparvu.com despre casa de vacanta in alb si albastru, casa SUA Nantucket, Design interior T. Keller Donovan, Foto John Bessler Photography (11)

adelaparvu.com despre casa de vacanta in alb si albastru, casa SUA Nantucket, Design interior T. Keller Donovan, Foto John Bessler Photography (7)

adelaparvu.com despre casa de vacanta in alb si albastru, casa SUA Nantucket, Design interior T. Keller Donovan, Foto John Bessler Photography (9)

adelaparvu.com despre casa de vacanta in alb si albastru, casa SUA Nantucket, Design interior T. Keller Donovan, Foto John Bessler Photography (12)
Foto: John Bessler Photography (www.besslerphoto.com)

8 raspunsuri pentru Romantică și dulce casa asta în alb și albastru

 1. luminita spune:

  Senzationala!

 2. maria colhon spune:

  Frumos ! N-ai gasit cumva si una in alb si verde?

 3. Miki Alexandru spune:

  Casa e minunata in totalitate dar coltisorul acele mansardat din dormitor, (acolo de unde seara poti vedea stelele ,ignorand blocurile de vis-a-vis,si iarna primii fulgi sau luminitele orasului), m-a incantat grozav!

 4. Radu spune:

  Face minuni albastru; dupa culori ar trebui sa fie totul clasic, dar e atat de modern!

 5. Adina spune:

  Imi place total la aceasta casa decorata in stil mediteranian sau cel putin pe mine acest decor ma duce cu gandul la mare.Si mie imi place nisa din dormitor, cea de la fereastra. Acolo mi-ar placea sa stau si sa citesc…….si sa visez………….f frumos .

 6. […] de obicei la cele rustice, așa-i? Ei bine, ai să vezi aici ce înseamnă să ai pereții îmbrăcați în lemn, dar lucrat ca pe vremuri. Nici nu e de mirare că proprietarii acestui apartament s-au […]

 7. […] ca pe alocuri să-ți mai apară fisuri, dar și acestea fac parte din acel aer special de rustic, romantic, provensal, shabby chic sau cum îți dorești tu să fie mobila pe care ei ți-o […]

 8. […] și să-l transforme într-o locuință. Dar le plăcea ideea de a avea un loc al lor, ceva între rustic și romantic, un refugiu unde ea să picteze, iar el să meșterească în lemn. Și da, casele astea cu aer mai […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *