adelaparvu.com despre casa mica in stil industrial, Libertine, Cornwall, Foto Unique Home Stays (16)

In Case, Design Interior, Horeca

Casă mică, la exterior rustică, la interior în stil industrial

Da, din exterior n-ai cum să bănuiești amenajarea interioară, chiar dacă ușa de acces îți oferă un indiciu prin nuanța ei turcoaz. Dar cu atât mai puțin ți-ai putea imagina că această căsuță este amenajată într-un fost grajd de porci. Ei bine, când ai o clădire din piatră, ea nu doar că se păstrează peste timp, dar uite, poate fi adaptată cu succes pentru altă destinație. Ridicată la 1830 pe locul unei gospodării țărănești în zona de sud a Marii Britanii (Cornwall), anexa de față a fost transformată de către proprietari într-un loc plăcut, destinat vacanțelor și denumită Libertine. Practic, ei închiriază acum căsuța, de aceea au avut grijă ca interiorul să fie unul îndrăzneț. Dar hai să-ți spun mai multe despre ideile aplicate aici.

adelaparvu.com despre casa mica in stil industrial, Libertine, Cornwall, Foto Unique Home Stays (17)

Construcția veche s-a dorit a fi păstrată ca atare, adică forma ei, dar evident s-au adus multe îmbunătățiri, mai ales la capitolul instalații și finisaje. Este o casă dotată după renovare cu tot confortul contemporan, dar mai mult are parte de independență energetică. Pe acoperișul casei sunt montate panouri solare, iar încălzirea se face cu ajutorul unei centrale termice pe lemne. Construcția a fost extinsă, dar această extindere a fost intenționat făcută cu alură modernă. Orice intervenție asupra vechii case i-ar fi stricat aspectul, așa că o alăturare a unui volum voit diferit nu face decât să evidențe contrastul și să pună în valoare ceea ce era vechi. În extensie a fost prevăzută zona de bucătărie.

adelaparvu.com despre casa mica in stil industrial, Libertine, Cornwall, Foto Unique Home Stays (3)

Fiind o construcție veche, plafoanele sale sunt joase, lucru compensat prin montarea unor ferestre generoase. Când lumina naturală este din plin la interior, încăperile le simți mai plăcute, mai aerisite. Dacă în bucătărie, unde e și locul de luat masa, ferestrele au fost prevăzute pe colțul camerei pentru a amplifica senzația de spațiu, în living, de asemenea o încăpere modestă, ușa de acces este realizată cu geamuri multe tocmai pentru a deschide camera. Sunt detalii care contează foarte mult în atmosfera generală, inclusiv cele legate de nuanța tâmplăriei, mai accentută în bucătărie, mai estompată în restul încăperilor.

adelaparvu.com despre casa mica in stil industrial, Libertine, Cornwall, Foto Unique Home Stays (7)

Ca și amenajare interioară, proprietarii s-au lăsat inspirați de stilul industrial pentru că i-a și ajutat din punct de vedere tehnic. Când ai de tras instalații într-o clădire veche, cel mai simplu e să le ai la vedere. Așa că ei asta au făcut, dar au avut grijă ca ele să devină și decorative. Cel puțin la baie au accentuat această abordare și s-au folosit de țevi și pentru a crea un soi de decor și în jurul oglinzii. Metalul se regăsește și în ansamblul mobilierului,  la bucătărie unde vezi locul de luat masa cu scaune vechi, vintage. Mobila este una cu placări din lemn recuperat. Lemnul recuperat se regăsește și în living în zona de tv, dar și în dormitor unde este placată zona corespondentă tăbliei patului. O casă interesantă, mică, dar funcțională, unde totul este coerent și clar mult mai plăcut grație peisajelor care se văd pe ferestre. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa mica in stil industrial, Libertine, Cornwall, Foto Unique Home Stays (9)

adelaparvu.com despre casa mica englezeasca in stil industrial, Libertine, Cornwall, Unique Home Stays

adelaparvu.com despre casa mica in stil industrial, Libertine, Cornwall, Foto Unique Home Stays (8)

adelaparvu.com despre casa mica in stil industrial, Libertine, Cornwall, Foto Unique Home Stays (16)

adelaparvu.com despre casa mica in stil industrial, Libertine, Cornwall, Foto Unique Home Stays (10)

adelaparvu.com despre casa mica in stil industrial, Libertine, Cornwall, Foto Unique Home Stays (2)

adelaparvu.com despre casa mica in stil industrial, Libertine, Cornwall, Foto Unique Home Stays (11)

adelaparvu.com despre casa mica in stil industrial, Libertine, Cornwall, Foto Unique Home Stays (13)

adelaparvu.com despre casa mica in stil industrial, Libertine, Cornwall, Foto Unique Home Stays (5)

adelaparvu.com despre casa mica in stil industrial, Libertine, Cornwall, Foto Unique Home Stays (6)

adelaparvu.com despre casa mica in stil industrial, Libertine, Cornwall, Foto Unique Home Stays (14)

adelaparvu.com despre casa mica in stil industrial, Libertine, Cornwall, Foto Unique Home Stays (1)

adelaparvu.com despre casa mica in stil industrial, Libertine, Cornwall, Foto Unique Home Stays (12)

adelaparvu.com despre casa mica in stil industrial, Libertine, Cornwall, Foto Unique Home Stays (15)
Foto: Unique Home Stays

3 raspunsuri pentru Casă mică, la exterior rustică, la interior în stil industrial

  1. igor spune:

    Vai! Cat de frumoasa e! Cata atenție la detalii… E o casa în care as vrea sa locuiesc, deși nu-mi plac spatiile mici de locuit.

  2. adriana spune:

    super frumoasa ,imi place mult faianta alba metro,am cautat si eu dar pe net firmele sunt fff NESIMTITE,adica nu au pret pe mp,trebuie sa suni si pretul il fac dupa cum isi dau seama daca ai bani sau nu,nu am vazut asemenea practica decat la noi,sa varieze pretul in functie de persoana si nu de cantitate.
    am patit la fel si la mobila dar am zis ca la mobila este normal sa mai schimbe ,la faianta nu vad ce se poate schimba,asa ca as vrea sa cumpar direct din magazine de bricolaj,daca imi poti indica unul, ti-as fi foarte recunoscatoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *